Aktualizacje III
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Aktualizacje
Wątek służy do zgłaszania:
- zmian w nickach postaci;
- drobnych pomyłek w KP;
- usunięcia postów;
- błędów i braków w spisach;
- przywracania rang postaci nieaktywnych;
- zgłaszania bieżącego stanu zdrowia (w tym ciąż) postaci;
- zgłaszania przedmiotów aktualne noszonych przez postać celem dopisania bonusów do statystyk;
- oraz innych niewymienionych powyżej aktualizacji
Posty, które nie są zgłoszeniem aktualizacji, a zapytaniem, będą usuwane.
Poproszę o usunięcie dwóch postów, bo się zamieszałam i chciałam za dużo ten i ten
Zgłaszam też stan zdrowia Thomasa!
Fizyczne:
Psychiczne:
+, tymczasowych obrażeń nie wpisujemy
Zgłaszam też stan zdrowia Thomasa!
Fizyczne:
- Zmiażdżenie rzepki lewego kolana. Przez najbliższych sześć tygodni (od 27 listopada 1957) otrzymuję karę -10 do wszystkich rzutów na zwinność, które angażują zranioną nogę. obrażenie z tower
Psychiczne:
- ADHD
- Brak 4 zębów od 19.XI.1957. obrażenie z tower
- Nadwrażliwość na światło od 20.XI.1957 do końca stycznia 1958. obrażenie z tower
+, tymczasowych obrażeń nie wpisujemy
Słowa palą,
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
Cornelius Sallow
Zawód : Szef Biura Informacji, propagandzista
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Żonaty
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
OPCM : 8 +3
UROKI : 38 +8
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1 +3
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Hej, przybywam z dwoma prośbami co do mojej karty postaci, bo jestem pierdołą
1. zapomniałam uwzględnić w kp świniowstręt, który w założeniu chciałam mieć - czy mogę poprosić o dodanie?
2. jako że w pierwotnej wersji cytat na początku kp miałam profesjonalnie zakodowany w bbcode i to formatowanie magicznie się rozjechało przy poprawkach w biegłościach i mój wewnętrzny perfekcjonista płacze, chciałabym poprosić o podmianę na następujące kodowanie:
1. żeby otrzymać świniowstręt, prześlij do mnie fragment kp o tym poświadczający - wówczas zostanie dodany do kp razem ze świniowstrętem
2. +
1. zapomniałam uwzględnić w kp świniowstręt, który w założeniu chciałam mieć - czy mogę poprosić o dodanie?
2. jako że w pierwotnej wersji cytat na początku kp miałam profesjonalnie zakodowany w bbcode i to formatowanie magicznie się rozjechało przy poprawkach w biegłościach i mój wewnętrzny perfekcjonista płacze, chciałabym poprosić o podmianę na następujące kodowanie:
- Kod:
<span style="font-size:11px;font-family:palatino linotype;display:block;text-align:right;line-height:12px;letter-spacing:1.5px;color:#755353;font-style: italic;opacity:0.8;margin-right:3%;margin-top:-3%">do not mistake me for my mask;
you see light dappling on the water
and forget the deep, cold dark beneath</span>
1. żeby otrzymać świniowstręt, prześlij do mnie fragment kp o tym poświadczający - wówczas zostanie dodany do kp razem ze świniowstrętem
2. +
half gods are worshipped
in wine and flowers
in wine and flowers
real gods require blood
Maghnus Bulstrode
Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Nieaktywni
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
Stan cywilny : Wdowa
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Serce mnie bije
Duszazapije
Dusza
Żyję
Tutaj zużywam dwie porcje diablego ziela, a dwie porcje Złotej Rybki, więc proszę o zaktualizowanie ekwipunku. <3
+
+
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
Stan cywilny : Wdowa
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
proszę o aktualizację statystyk w profilu
+
+
Vance Villan
Zawód : łamacz klątw, prywatny instruktor OPCM
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Wdowiec
Błękit był zaproszeniem wtedy, dzisiaj czerń jest rozkazem
Nieaktywni
Serce mnie bije
Duszazapije
Dusza
Żyję
Proszę o aktualizację statystyk w profilu
+
+
{............................. }
Ce qu'on appelle une raison de vivre , est en
même temps une excellente raison demourir .
même temps une excellente raison de
Dzień dobry, tak się przestraszyłem mugolskiego pocisku, że aż wyleciało mi k1, bardzo proszę nas nie zabijać, jeszcze mamy dużo do powiedzenia na tym świecie hop
+
+
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Stan cywilny : Żonaty
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Nieaktywni
Dzień dobry! Bardzo ładnie proszę o zmianę nicku postaci na Thalia Wellers
Thalia Wellers
Zawód : Żeglarz, handlarz, przemytnik
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
OPCM : 13+2
UROKI : 10
UZDRAWIANIE : 0+1
TRANSMUTACJA : 5+2
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15
Sojusznik Zakonu Feniksa
w końcu zrozumiałam, że tak naprawdę i prawdziwie można być tylko sobą. Nie sama, a dzięki mężczyźnie (jak będą potrzebne wątki/posty z pomocą w zaakceptowaniu to podeślę), który z pieczołowitością od miesięcy zapewniał mnie, że taka jaka jestem, jestem wystarczająca i odpowiednia, który uświadomił, że nie muszę się zmienić, dopasowywać, zakładać inne maski, by odnaleźć siebie a wraz z tym możliwość na to, by ktoś właśnie taką mnie pokochał.
Miłość którą czułam wcześniej, choć była prawdziwa, nie mogła być pełna, kiedy nie potrafiłam zaakceptować samej siebie.
W związku z tym, prosiłabym o możliwość powrotu do kształtu patronusa, który miałam podczas tworzenia postaci - psa
Ze względu na przeżyte doświadczenia i zmiany w Justynie z nich wynikających chciałabym (bardzo ładnie proszę) aby był to seter angielski
dziękuję za rozważnie, w przypadku pozytywnej decyzji prosiłabym tylko zmienić
w przypadku setera na
w przypadku bernardyna usunąć część o koziorożcu i zamienić "był" na "jest"
będę wdzięczna
ze względu na specyfikę zaklęcia zmiana formy musi wiązać się z wyjątkowo silnym przeżyciem - nowy mężczyzna i odkrycie siebie w tym przypadku to jeszcze za mało
Miłość którą czułam wcześniej, choć była prawdziwa, nie mogła być pełna, kiedy nie potrafiłam zaakceptować samej siebie.
W związku z tym, prosiłabym o możliwość powrotu do kształtu patronusa, który miałam podczas tworzenia postaci - psa
Ze względu na przeżyte doświadczenia i zmiany w Justynie z nich wynikających chciałabym (bardzo ładnie proszę) aby był to seter angielski
dziękuję za rozważnie, w przypadku pozytywnej decyzji prosiłabym tylko zmienić
Patronusem Tonks był pies, bernardyn, pomocnik mugolskich ratowników, przyjaciel na całe życie. Teraz przyjmuje on postać koziorożca ubierając w świetlisty kształt uczucie towarzyszące jej od lat.
w przypadku setera na
Patronusem Tonks jest pies - steter angielski. Temperamentny i wytrwały myśliwy.
w przypadku bernardyna usunąć część o koziorożcu i zamienić "był" na "jest"
będę wdzięczna
ze względu na specyfikę zaklęcia zmiana formy musi wiązać się z wyjątkowo silnym przeżyciem - nowy mężczyzna i odkrycie siebie w tym przypadku to jeszcze za mało
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Ostatnio zmieniony przez Justine Tonks dnia 30.06.21 0:09, w całości zmieniany 2 razy
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
ZWINNOŚĆ : 15
Zakon Feniksa
I am the storm and I am the wonder
And the flashlights nightmares
And sudden explosions
And the flashlights nightmares
And sudden explosions
Prudence Macmillan
Zawód : Specjalista ds. morskich organizmów
With wild eyes, she welcomes you to the adventure.
Nieaktywni
czy w związku z tym mogę prosić o zmianę patronusa odnosząc się do silnego przeżycia jakim niewątpliwe było spędzenie ponad miesiąc w Azkabanie?
tortury, całkowite odcięte od świata zewnętrzne w końcu przesłuchanie, które zmusiło mnie do zdradzenie sekretu. czas, który pokazał mi, że nie zmieniłam się tak bardzo jak myślałam - przetrwanie czegoś tak tak niewyobrażalnego, co w jakiś sposób zmieniło mnie na zawsze
zmiana tak samo jak wyżej
popełniłam wcześniej błąd zmieniając kształt swojego patronusa i chciałabym ten błąd naprawić, z racji że bazował on na uczuciu, uznałam, że i tym razem to dobra droga.
Jeśli i Azkaban nie jest dostatecznie silnym przeżyciem, prosiłabym o jakiś tip jak to ugryć.
Noszę się z tym zamiarem już od jakiegoś czasu, nie przychodziłam wcześniej, bo zależało mi na odniesieniu się do wątku, który wcześniej użyłam.
podany przez Ciebie przykład wskazywałby bardziej na brak możliwości wyczarowania patronusa; nie jestem w stanie dać Ci żadnych tropów, bo jest to sprawa indywidualna i mocno specyficzna. justine już zmieniała formę patronusa, a wiemy, że nie jest to proces, który zdarza się często wśród czarodziejów - co dopiero kilkukrotnie jednej osobie.
tortury, całkowite odcięte od świata zewnętrzne w końcu przesłuchanie, które zmusiło mnie do zdradzenie sekretu. czas, który pokazał mi, że nie zmieniłam się tak bardzo jak myślałam - przetrwanie czegoś tak tak niewyobrażalnego, co w jakiś sposób zmieniło mnie na zawsze
zmiana tak samo jak wyżej
popełniłam wcześniej błąd zmieniając kształt swojego patronusa i chciałabym ten błąd naprawić, z racji że bazował on na uczuciu, uznałam, że i tym razem to dobra droga.
Jeśli i Azkaban nie jest dostatecznie silnym przeżyciem, prosiłabym o jakiś tip jak to ugryć.
Noszę się z tym zamiarem już od jakiegoś czasu, nie przychodziłam wcześniej, bo zależało mi na odniesieniu się do wątku, który wcześniej użyłam.
podany przez Ciebie przykład wskazywałby bardziej na brak możliwości wyczarowania patronusa; nie jestem w stanie dać Ci żadnych tropów, bo jest to sprawa indywidualna i mocno specyficzna. justine już zmieniała formę patronusa, a wiemy, że nie jest to proces, który zdarza się często wśród czarodziejów - co dopiero kilkukrotnie jednej osobie.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
The gods will always smile on brave women.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
ZWINNOŚĆ : 15
Zakon Feniksa
Ludzie mi marudzą, że rozwalam długą nazwą estetykę strony, więc proszę pięknie zmienić nick na Konstantyn K.
może jakieś zdrobnienie imienia? usunięcie nazwiska nie poprawi sytuacji estetycznie względem całego forum, każda postać musi mieć w nicku nazwisko
Jak mus, to mus - Kostya Kalashnikov może będzie lepiej.
(Dzięki Fox, też tak myślę )
może jakieś zdrobnienie imienia? usunięcie nazwiska nie poprawi sytuacji estetycznie względem całego forum, każda postać musi mieć w nicku nazwisko
Jak mus, to mus - Kostya Kalashnikov może będzie lepiej.
(Dzięki Fox, też tak myślę )
Ostatnio zmieniony przez Konstantyn Kalashnikov dnia 01.07.21 11:58, w całości zmieniany 1 raz
Aktualizacje III
Szybka odpowiedź