7 VII - trening Cedrica i Michaela
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
I show not your face but your heart's desire
Zaklęcie Michaela było silne, czułem jego moc, udało mi się przed nim jednak obronić. Rozbłysła przede mną jeszcze silniejsza tarcza, która całkowicie wchłonęła urok - dzięki czemu nie utknąłem w ognistej pułapce.
- Ignitio - zawołałem, bo na ogień trzeba odpowiedzieć ogniem.
- Ignitio - zawołałem, bo na ogień trzeba odpowiedzieć ogniem.
becomes law
resistance
becomes duty
The member 'Cedric Dearborn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 54
'k100' : 54
ups, kostka k8
becomes law
resistance
becomes duty
'k8' : 6, 5, 6, 3
'k8' : 6, 5, 6, 3
-Jeśli wścieka się równie barwnie jak moje siostry w dzieciństwie to... nie zazdroszczę. - przyznał Mike na wzmiankę o Debbie. Był nastolatkiem, doskonale pamiętał więc fochy Just i Kersin, których zupełnie wtedy nie rozumiał. Za to zmieniająca się pod wpływem gniewu fryzura Just potrafiła robić duże wrażenie.
-Przykro mi. Mój ojciec upiera się, że dobrze sobie radzi i wydaje się być w bezpiecznym miejscu, ale też zastanawiam się czy nie ulokować go w Oazie. - odparł Michael na słowa Cedrika o pani Dearborn. Jemu też niełatwo było rozmawiać o problemach z rodzicami, nawet jeśli pan Tonks nie miał problemów stricte zdrowotnych. Bezpieczeństwo rodziny stanowiło jednak główną rozterkę Michaela - wciąż wahał się, czy na pewno nie naraża Kerstin i czy ojciec na pewno wie lepiej, postanawiając zostać u siebie. Odrywanie go od własnego domu i ogródka byłoby brutalne, ale może konieczne?
-Hannah to przyjaciółka Justine i udzielamy jej teraz schronienia, skoro tak cię to interesuje. - formalnie odpowiedział na pytanie Cedrika, udając, że nie zauważa jego znaczącego uśmiechu. Zrobiło mu się jakoś gorąco, a na policzki wpełzł lekki rumieniec, ale to może pod wpływem ognia. W końcu właśnie posłał w Dearborna płomienny krąg (a skubaniec przepięknie się obronił), a teraz leciała w niego ognista kula.
-Protego!
-Przykro mi. Mój ojciec upiera się, że dobrze sobie radzi i wydaje się być w bezpiecznym miejscu, ale też zastanawiam się czy nie ulokować go w Oazie. - odparł Michael na słowa Cedrika o pani Dearborn. Jemu też niełatwo było rozmawiać o problemach z rodzicami, nawet jeśli pan Tonks nie miał problemów stricte zdrowotnych. Bezpieczeństwo rodziny stanowiło jednak główną rozterkę Michaela - wciąż wahał się, czy na pewno nie naraża Kerstin i czy ojciec na pewno wie lepiej, postanawiając zostać u siebie. Odrywanie go od własnego domu i ogródka byłoby brutalne, ale może konieczne?
-Hannah to przyjaciółka Justine i udzielamy jej teraz schronienia, skoro tak cię to interesuje. - formalnie odpowiedział na pytanie Cedrika, udając, że nie zauważa jego znaczącego uśmiechu. Zrobiło mu się jakoś gorąco, a na policzki wpełzł lekki rumieniec, ale to może pod wpływem ognia. W końcu właśnie posłał w Dearborna płomienny krąg (a skubaniec przepięknie się obronił), a teraz leciała w niego ognista kula.
-Protego!
Can I not save one
from the pitiless wave?
The member 'Michael Tonks' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 68
'k100' : 68
Przed Michaelem błyskawicznie uformowała się okazała tarcza - i to na tyle silna, że odbiła w Cedrika jego własny urok. Tonks uśmiechnął się pod nosem.
-Deprimo! - mruknął, chcąc dołożyć do tego własny atak. Nie chciał zanadto poparzyć Dearborna, ale od potłuczeń nic poważnego mu się nie stanie.
-Deprimo! - mruknął, chcąc dołożyć do tego własny atak. Nie chciał zanadto poparzyć Dearborna, ale od potłuczeń nic poważnego mu się nie stanie.
Can I not save one
from the pitiless wave?
#1 'k100' : 10
--------------------------------
#2 'k8' : 2, 4, 8, 8
#1 'k100' : 10
#2 'k8' : 2, 4, 8, 8
- Musisz mi wierzyć, że jeśli tak wściekała się Just, to nie dziwi mnie, że została Gwardzistką... - mruknąłem. Nie wspomniałem, że kiedy Debbie się denerwowała, to zdarzały się przy tym naprawdę dziwne rzeczy. Ciężko stwierdzić, czy to przypadek, czy może miały związek z przebudzoną w dziecku magią.
- Niedługo wszędzie może przestać być dla mugoli bezpicznie...
Najpierw Londyn, a później cały kraj? Takie miałem nieprzyjemne przeczucie, choć nie chciałem mówić o tym głośno. Nieustannie próbowaliśmy i działaliśmy, lecz efektów wielu nie było.
Uniosłem brwi w zdziwieniu, kiedy Michael oznajmił, że udzielają pannie Wright schronienia.
- Mieszka z wami? - wyrwało mi się. Trochę mnie dziwił ten bardziej oschły ton Tonksa. Skupiłem się jednak na wyczarowaniu tarczy, bo odbił moje zaklęcie. - Protego!
- Niedługo wszędzie może przestać być dla mugoli bezpicznie...
Najpierw Londyn, a później cały kraj? Takie miałem nieprzyjemne przeczucie, choć nie chciałem mówić o tym głośno. Nieustannie próbowaliśmy i działaliśmy, lecz efektów wielu nie było.
Uniosłem brwi w zdziwieniu, kiedy Michael oznajmił, że udzielają pannie Wright schronienia.
- Mieszka z wami? - wyrwało mi się. Trochę mnie dziwił ten bardziej oschły ton Tonksa. Skupiłem się jednak na wyczarowaniu tarczy, bo odbił moje zaklęcie. - Protego!
becomes law
resistance
becomes duty
'k100' : 20
'k100' : 20
210/220
Niepotrzebnie dałem się rozproszyć Michaelowi, który postanowił mnie uraczyć plotkami o pannie Wright. Pewnie specjalnie to zrobił. Spóźniłem się z wyczarowaniem tarczy i lewy rękaw mojej koszuli zajął się ogniem, boleśnie parząc przy tym skórę przedramienia. Dość szybko udało mi się go ugasić, ale bąble na pewno pozostaną.
- Deprimo!
Skoro Tonksowi nie powiodło się przywołanie wiatru, to może mi się uda?
Niepotrzebnie dałem się rozproszyć Michaelowi, który postanowił mnie uraczyć plotkami o pannie Wright. Pewnie specjalnie to zrobił. Spóźniłem się z wyczarowaniem tarczy i lewy rękaw mojej koszuli zajął się ogniem, boleśnie parząc przy tym skórę przedramienia. Dość szybko udało mi się go ugasić, ale bąble na pewno pozostaną.
- Deprimo!
Skoro Tonksowi nie powiodło się przywołanie wiatru, to może mi się uda?
becomes law
resistance
becomes duty
#1 'k100' : 94
#2 'k8' : 5, 5, 5, 6
#1 'k100' : 94
#2 'k8' : 5, 5, 5, 6
-Weź, wciąż mi się nie mieści w głowie że moja młodsza siostra najwyraźniej zna się na obronie przed czarną magią lepiej niż my, aurorzy. Magia Gwardii czy coś. - Michael przewrócił oczami, ale z uśmiechem, bo był z siostry na tyle dumny, by odstawić na bok męsko-aurorską ambicję.
Przygryzł tylko lekko wargę na słowa o mugolach - doskonale zdawał sobie z tego sprawę.
-Ostatnio trafiłem na samozwańczych "łowców szlam" podczas patrolu w Tinworth. - podzielił się informacją z Cedrikiem. -Wydawali się amatorami i ich unieszkodliwiłem, ale i tak władali trochę czarną magią. - dodał gniewnie.
-A jak inaczej rozumiesz schronienie? - odparł żartobliwie, zdając sobie sprawę, że coraz gorzej idzie mu utrzymywanie pokerowej twarzy. Tak, wygodniej będzie po prostu zażartować! -Nie mogła przecież zostać w swoim mieszkaniu w Londynie, a u mnie jest dużo miejsca.
Z cichą satysfakcją zauważył, że Dearborn nie wyczarował w porę tarczy, ale wcale nie stracił przez to impetu.
-Protego maxima!
Przygryzł tylko lekko wargę na słowa o mugolach - doskonale zdawał sobie z tego sprawę.
-Ostatnio trafiłem na samozwańczych "łowców szlam" podczas patrolu w Tinworth. - podzielił się informacją z Cedrikiem. -Wydawali się amatorami i ich unieszkodliwiłem, ale i tak władali trochę czarną magią. - dodał gniewnie.
-A jak inaczej rozumiesz schronienie? - odparł żartobliwie, zdając sobie sprawę, że coraz gorzej idzie mu utrzymywanie pokerowej twarzy. Tak, wygodniej będzie po prostu zażartować! -Nie mogła przecież zostać w swoim mieszkaniu w Londynie, a u mnie jest dużo miejsca.
Z cichą satysfakcją zauważył, że Dearborn nie wyczarował w porę tarczy, ale wcale nie stracił przez to impetu.
-Protego maxima!
Can I not save one
from the pitiless wave?
'k100' : 10
'k100' : 10
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
7 VII - trening Cedrica i Michaela
Szybka odpowiedź