Ivan
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Ivan
[bylobrzydkobedzieladnie]
Sowa płomykówka, o ciemnym, dość ciekawym i nietypowym upierzeniu. Lojalna, zdyscyplinowana, choć często domagająca się pieszczot i drapania za główką. Okropnie nieufna wobec obcych. Potrafi dotkliwie podziobać.
Sowa nosi imię po dziadku Tatiany, nazywając pocztowego ptaka tym mianem w latach dziecięcych, młoda Rosjanka uważała ów pomysł za niebywale zabawny i rozczulający, co spotkało się z wyraźną dezaprobatą ojca. Finalnie sowa zachowała jednak swoje miano.
Sowa nosi imię po dziadku Tatiany, nazywając pocztowego ptaka tym mianem w latach dziecięcych, młoda Rosjanka uważała ów pomysł za niebywale zabawny i rozczulający, co spotkało się z wyraźną dezaprobatą ojca. Finalnie sowa zachowała jednak swoje miano.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Tatiana Dolohov dnia 01.08.22 12:46, w całości zmieniany 2 razy
Tatiana Dolohov
Zawód : emigrantka, pozowana dama
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
wanderess, one night stand
don't belong to no city,
don't belong to no man
I'm the violence in the pouring rain
don't belong to no city,
don't belong to no man
I'm the violence in the pouring rain
OPCM : 17
UROKI : 16 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 7 +3
ZWINNOŚĆ : 7
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
27 listopada Igor Karkaroff
Tatiano, nie zastałem Cię w mieszkaniu, ale domyślam się, że również otrzymałaś zaproszenie na zbliżającą się uroczystość zaślubin Imogen z lordem Yaxleyem, toteż szczerze liczę, że tego wieczora dotrzymamy tam sobie wzajemnie towarzystwa. Wiem, że tak jak i mnie, angielskie nadęcie raczej działa Ci na nerwy, więc może będziemy chociaż zadowoleni z weselnego tortu? Pewnie nie będzie się umywał do naszego słowiańskiego miodownika, ale nie możemy go przecież skreślać już na samym początku. Zresztą, nawet jeśli to Cię nie przekonuje, to w paczce podrzucam Ci skromny prezent, na poprawę humoru i ramach motywacji do sobotnich przygotowań. Zobaczyłem ją na wystawie i uznałem, że będzie Ci w niej bardzo dobrze. Daj znać, czy trafiłem z rozmiarem, w razie czego krawcowa może zdąży ją jeszcze dopracować.
Uważaj na siebie
Igor | Wiadomość spisana w całości po norwesku. Do niej dołączono szmaragdowozieloną, atłasową sukienkę wieczorową, łączącą paryskie haute couture z dramatycznością i ekstrawagancją typową dla włoskiej estetyki. Wyraźną formę biustu sukienki podkreśla "bieliźniany" styl wykonania miseczek, które górują nad dwiema równoległymi zaszewkami biegnącymi od talii i są mocno podkreślone ozdobami z cekinów i kryształów górskich. Kontrafałdy długiej do kostek, rozszerzanej po bokach spódnicy, zebrane są w talii; podtrzymuje ją halka z jedwabnych, tiulowych falban. Lśniący atłas duchesse sprawia, że krynolina wygląda na obfitą i jest odpowiednio sztywna. W zestawie do sukni dołączono długie, sięgające niemalże ramion rękawiczki, wykonane z tego samego materiału.
Igor Karkaroff
Zawód : pomocnik w domu pogrzebowym; początkujący zaklinacz; zarządca karczmy
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
OPCM : 6 +3
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0