skrzypek na dachu
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
James Doe
▲ Półkrwi, syn mugola i czarownicy, Brytyjczyka i Romki. Cztery pierwsze lata życia spędził w Birmingham.
▲ Ma troje rodzeństwa, starszego brata i dwie młodsze siostry. Z najmłodszą nigdy się nie poznał.
▲ Po ucieczce z domu wychowywał się w rodzinie matki, wśród angielskich podróżników, Romów. Wraz z całym klanem podróżowali po Wielkiej Brytanii. Pracował tam, gdzie się dało.
▲ Śpiewak, skrzypek, złodziej, włóczęga.
▲ W Hogwarcie 1949-1955; Gryffindor. Członek drużyny quidditcha, ścigający. Nie wrócił do szkoły na ostatni rok.
▲ W Londynie chwyta się wszystkiego, co przynosi pieniądz; czasem grywa na ulicach, pomieszkuje w dokach.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Czy będziesz żył tak jak pan lub gdzieś pod płotem i sam
tego nie wiesz
tego nie wiesz
▲ Półkrwi, syn mugola i czarownicy, Brytyjczyka i Romki. Cztery pierwsze lata życia spędził w Birmingham.
▲ Ma troje rodzeństwa, starszego brata i dwie młodsze siostry. Z najmłodszą nigdy się nie poznał.
▲ Po ucieczce z domu wychowywał się w rodzinie matki, wśród angielskich podróżników, Romów. Wraz z całym klanem podróżowali po Wielkiej Brytanii. Pracował tam, gdzie się dało.
▲ Śpiewak, skrzypek, złodziej, włóczęga.
▲ W Hogwarcie 1949-1955; Gryffindor. Członek drużyny quidditcha, ścigający. Nie wrócił do szkoły na ostatni rok.
▲ W Londynie chwyta się wszystkiego, co przynosi pieniądz; czasem grywa na ulicach, pomieszkuje w dokach.
[bylobrzydkobedzieladnie]
ay, Romale, ay, Chavale
Djelem, djelem, lungone dromensa
maladilem baxtale Romensa
James Doe
Zawód : grajek, złodziejaszek
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
Duchy świata, cyganie,
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
OPCM : 0
UROKI : 0 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 12 +6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 35
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Zakonu Feniksa
Skoro ja jestem Małym Jimem, ktoś musi pełnić rolę Dużego. Port nigdy nie był dobrym miejscem na spotkania, choć i tam widywaliśmy swoje twarze. Może wsparłem dobrym słowem, zaproponowałem jakąś kradzież na jednym z wrogich mi chłystków, a może zwyczajnie próbujemy zwędzić zarządcy portu coś z zapasów, kiedy idzie dojrzeć, czy wszystko jest w porządku nad wodą? Jestem wesoły i dobry z natury, choć zdarza mi się zbyt dużo wypić. Kieszenie zwykle mam puste, choć kilka monet do gry i dobrego jadła znajdzie się zwykle gdzieś w butach, o czym niekoniecznie każdy wie.
Jeremiego ciężko spotkać jeśli nie masz problemów z narkotykami, ale kto wie, czy widząc cię grającego w tym samym miejscu w końcu nie zaproponowałem pracy dostarczyciela? W tych stronach nigdy nie było łatwo, ale robota zawsze się znalazła, więc któż wie, czy sam nie wyciągnąłem ręki do młodzieniaszka, który próbował wyciągnąć coś z podartego płaszcza. Wiadomo, ciężkie czasy nastały.
Jeremiego ciężko spotkać jeśli nie masz problemów z narkotykami, ale kto wie, czy widząc cię grającego w tym samym miejscu w końcu nie zaproponowałem pracy dostarczyciela? W tych stronach nigdy nie było łatwo, ale robota zawsze się znalazła, więc któż wie, czy sam nie wyciągnąłem ręki do młodzieniaszka, który próbował wyciągnąć coś z podartego płaszcza. Wiadomo, ciężkie czasy nastały.
Serce mnie bije
Duszazapije
Dusza
Żyję
from underneath the rubble,
sing the rebel song
sing the rebel song
Keat Burroughs
Zawód : rebeliant
Stan cywilny : Kawaler
some days, I feel everything at once, other - nothing at all. I don't know what's worse: drowning beneath the waves or dying from the thirst.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
och, nawet nie wiesz jak bardzo czekam na te niezapowiedziane wizyty pod oknami posiadłości. patrzę na ciebie przez szybę, uśmiecham się, czasem zbieram w sobie na tyle odwagi, by to okno otworzyć i po prostu się z tobą przywitać - jednocześnie alarmując cię o nadchodzących służących chcących odnaleźć źródło nieproszonej muzyki. kiedy tylko mogę na chwilę wyjść z grimmauld place by odetchnąć bardziej beztroskim powietrzem, zawsze szukam cię na portowych uliczkach i w parszywym, licząc, że znów razem wystawimy jakąś piękną sztukę. bo z jakim innym dyrygentem jeśli nie z tobą?
paruje świt. mgła półmrok rozmydla. wschodzi światło spomiędzy mych ud, miodem rozlewa i wsiąka w trawę.
Celine Lovegood
Zawód : Baletnica, tancerka w Palace Theatre
Stan cywilny : Zaręczona
i was given a heart before i was given a mind.
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 2 +2
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 30+3
SPRAWNOŚĆ : 17
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
Reggie, Jeremy, bo takiego z pewnością Cię znam. Żadnej pracy się nie boję, nawet tej okraszonej ryzykiem. Jako uliczny grajek, skrzypek żebrzący o parę knutów, w połowie cygan o nieco ciemniejszej barwie skóry niż twoja, mogłem Ci się wydać dostatecznie niepozorny i niewinny, by przekazać mi jakieś proste zlecenie, którym nie chciałeś się fatygować z tylko Tobie znanych powodów, a ja zapewniłem Cię, że dostarczę co mi dasz i przyniosę Ci coś od Twojego klienta na dowód, że jestem godny zaufania, wbrew swojemu pochodzeniu. I tak też się stało. Z handlarzem narkotykami zadzierać bym nie chciał, nie stać mnie na nic takiego, mój brat okradł niewłaściwych ludzi i źle się to skończyło — chcę być (nieco) rozważniejszy. Może nie dałem Ci nigdy powodów do tego, by mi nie ufać, nigdy nie przyłapałeś mnie na gorącym uczynku, nie widziałeś, że kradnę - bo czy wtedy nie miałbyś wątpliwości, by dać mi następne takie zlecenie? Zostanę w Twoich oczach jeszcze chłopcem, który nie ma się gdzie podziać. Przynajmniej przez chwilę. Będę grał niewinnego, biednego i potrzebującego połowy bochenka chleba do przeżycia. Będę cię szukał od czasu do czasu, licząc, że dasz mi coś do roboty, poproszę, byś mnie do kogoś wysłał — podeprze się Twoim imieniem, przychodzę od Małego Jima, nie przyznam Ci za to, że szukam sposobności na późniejsze ogołocenie Twoich klientów. Nie teraz, za jakiś czas, gdy przestaną nieufnie łypać na mnie okiem.
Keat,
Celiko, przybędę pod okienko
Keat,
Celiko, przybędę pod okienko
ay, Romale, ay, Chavale
Djelem, djelem, lungone dromensa
James Doe
Zawód : grajek, złodziejaszek
Stan cywilny : Żonaty