Leonora
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Leonora
Biała gołębica, wykluta z jaja dojrzewającego w gnieździe zbudowanym na dachu jednego z drewnianych wozów karawany. Po roku odnalazła wóz w innym miejscu, by uwić na nim własne gniazdo, a kiedy familia się rozpadła została z Jamesem, towarzysząc mu w jego wędrówce.
Przeczytaj
DATA
ADRESAT
TREŚĆ James
ay, Romale, ay, Chavale
Djelem, djelem, lungone dromensa
maladilem baxtale Romensa
maladilem baxtale Romensa
Ostatnio zmieniony przez James Doe dnia 04.11.24 19:37, w całości zmieniany 8 razy
James Doe
Zawód : grajek, złodziejaszek
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
Duchy świata, cyganie,
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
OPCM : 0
UROKI : 0 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 12 +6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 35
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Zakonu Feniksa
Przeczytaj 15/16 października 1958
Jimmy,
nie przejmuj się teraz moim snem, są rzeczy dużo ważniejsze. Jesteś w Dolinie? Przylecę na miejsce, jest tam duża gospoda, czy tam pub, spotkajmy się tam i pomogę ci ze wszystkim. Maria
Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia. Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie, co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni.
Maria Multon
Zawód : stażystka w rezerwacie jednorożców
Stan cywilny : Panna
You poor thing
sweet, mourning lamb
there's nothing you can do
sweet, mourning lamb
OPCM : 12 +1
UROKI : 7 +4
UZDRAWIANIE : 2
TRANSMUTACJA : 1
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 16
Genetyka : Czarownica
Neutralni
Przeczytaj 15/16 października 1958
Uważaj na siebie, proszę, żebyś nie wpadł na jakiś patrol. W razie czego powołaj się na szpital właśnie, powiedz, że jesteś moim krewnym, że idziesz mnie odebrać i odprowadzić do domu.
Czekam,
Jimmy,
w Warwick jest szpital, Szpital Asfodela. Jeżeli jesteś w stanie, przyleć tam, będę już na miejscu. Uważaj na siebie, proszę, żebyś nie wpadł na jakiś patrol. W razie czego powołaj się na szpital właśnie, powiedz, że jesteś moim krewnym, że idziesz mnie odebrać i odprowadzić do domu.
Czekam,
Maria
Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia. Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie, co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni.
Maria Multon
You poor thing
sweet, mourning lamb
sweet, mourning lamb
Neutralni
Przeczytaj 5 września
Jim Poszedłem spotkać się z żoną mojego ojca. Nie wiem, czego chce. Umówiliśmy się w Malinowym Lesie. M
List leżał na łóżku w wagonie.
jeszcze w zielone gramy jeszcze nie umieramy, jeszcze się nam ukłonią ci co palcem wygrażali
8 listopad Nela
dni zaczęły się bardzo krótkie robić, co nie? Zaraz spadnie śnieg, czuję to jakoś nie wiem dlaczego. Jest coś piękne w widoku zamrożonego świata wokół. Wtedy można na chwilę, na chwilę pomyśleć że się gdzie indziej całkiem jest, nowej krainie w której nie było się wczoraj.
W każdym razie, mam nadzieję z u Ciebie was dobrze wszystko. U nas w porządku jest. Chociaż chyba cię to
Nieważne, chciałam tylko napisać, że będzie się dało mnie usłyszeć dzisiaj. Wiesz gdzie - mówiłam ci.
Gdybyś
Może
Uważaj na siebie, James - wiem jak łatwo wpadasz w kłopoty
Jim,
dni zaczęły się bardzo krótkie robić, co nie? Zaraz spadnie śnieg, czuję to jakoś nie wiem dlaczego. Jest coś piękne w widoku zamrożonego świata wokół. Wtedy można na chwilę, na chwilę pomyśleć że się gdzie indziej całkiem jest, nowej krainie w której nie było się wczoraj.
W każdym razie, mam nadzieję z u
Nieważne, chciałam tylko napisać, że będzie się dało mnie usłyszeć dzisiaj. Wiesz gdzie - mówiłam ci.
Uważaj na siebie, James - wiem jak łatwo wpadasz w kłopoty
Neala
she was life itself. wild and free. wonderfully chaotic.
a perfectly put together mess.
a perfectly put together mess.
Neala Weasley
Zawód : asystentka uzdrowiciela, pomocnica w Sanatorium
Czystość krwi : Szlachetna
your mind
is playing
tricks on you,
my dear
is playing
tricks on you,
my dear
OPCM : 10 +3
UROKI : 2 +2
UZDRAWIANIE : 15 +6
TRANSMUTACJA : 7
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 8
Sojusznik Zakonu Feniksa
Przeczytaj Listopad 1958
PS. Wiesz może, kto będzie grał, czy to niespodzianka?
Jim,
Na wstępie chciałabym powiedzieć, że cieszy mnie, że chcesz się spotkać dopiero pojutrze, bo uznaję to, że cokolwiek się stało, nie jest to na tyle poważne, żebym miała umierać ze strachu o Ciebie. Przy okazji, chciałabym cię bardzo poprosić, żeby nie było ci głupio prosić o pomoc. Bo bardzo mnie cieszy, że chcesz mi tak zawracać głowę (choć to wcale zawracaniem głowy nie jest), że mi ufasz. Wiesz, to też zobowiązuje mnie do zaufania Tobie, na przykład w tym, że uda nam się przemknąć niezauważonym, bo moje kieszenie są ostatnio puste nawet po zacerowaniu. Nie zwlekając już, przyjmuję zaproszenie i jeżeli powinnam wziąć ze sobą coś specjalnego, żeby dopomóc Ci w potrzebie, to daj mi, proszę, znać!PS. Wiesz może, kto będzie grał, czy to niespodzianka?
Maria
Maria Multon
You poor thing
sweet, mourning lamb
sweet, mourning lamb
Neutralni
Być może wyszedłeś z domu, być może tylko wyjrzałeś przez okno, gdy pośród zapadających ciemności dostrzegłeś nagle gorejącą kulę światła - przebywałeś wtedy całkiem sam. Nikt prócz ciebie nie mógł dostrzec, że płomień był w istocie ognistym ptakiem, feniksem. Utkwione w tobie czarne źrenice stworzenia wydawały się niezwykle mądre. Usłyszałeś jego pieśń - piękną, melodyjną, chwytającą za serce - lecz nie mogłeś oprzeć się wrażeniu, że zwierzę nie rozwarło nawet dzioba. Mimowolnie wyciągnąłeś w jego kierunku dłoń, jednak ptak zniknął w wieczornej mgle równie nagle, jak nagle się pojawił, pozostawiając u twych stóp złociste skrzące ogniem pióro.
Pióro okazało się świstoklikiem. Przeniosło cię do Plymouth, przed wejście do pubu "Królicza łapka".
27 listopadaVesna Krum
Najmilszy, przepraszam, że tak długo się nie odzywałam. Ostatnio mam pracy po same łokcie i trudno mi złapać chwilę spokoju. Na szczęście zaczynam lepiej sypiać, a sny w końcu są łagodniejsze, widocznie dusza trochę odpoczywa po ostatnich przejściach. Nie mogę narzekać, a wiesz, że u nas pełny chlebak chleb to oznaka błogosławieństwa.
Dziękuję Ci za troskę. A co u Ciebie? Mam nadzieję, że trzymasz się z dala od kłopotów. Jeśli będziesz czegoś potrzebować, nie wahaj się przybyć. Zrobię wszystko, co mogę, by Ci pomóc, choćby na tyle, ile mi sił starczy.
Dziękuję Ci za troskę. A co u Ciebie? Mam nadzieję, że trzymasz się z dala od kłopotów. Jeśli będziesz czegoś potrzebować, nie wahaj się przybyć. Zrobię wszystko, co mogę, by Ci pomóc, choćby na tyle, ile mi sił starczy.
Dbaj o siebie,
VesnaŻyje się tylko razJeśli zrobisz to właściwie, to jeden raz wystarczy.
Vesna Krum
Zawód : adeptka sztuki uzdrawiania, imigrantka
Czystość krwi : Czysta
Słodka miłości, jak płatki letniego kwiatu - piękna, lecz ulotna. Chwytajmy te chwile z sercem, zanim wiatr czasu je rozniesie.
OPCM : 5 +2
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 12 +3
TRANSMUTACJA : 3
ZWINNOŚĆ : 16
SPRAWNOŚĆ : 9
Neutralni
Przeczytaj Harold Longbottom
Doe, dobra robota. Możecie być z siebie dumni - zło, z którym oko w oko stanęliście z Noc Duchów, to potężny przeciwnik, który z całą pewnością zaatakuje ponownie. Pozostańcie czujni. Tę bitwę wygraliśmy, ale wojna nadal trwa; wkrótce otrzymacie informacje dotyczące naszych kolejnych kroków.
Dziękuję Ci za kartę, od dawna próbowałem uzupełnić o nią swoją kolekcję. W ramach wymiany dołączam do listu jedną ze swoich, mam nadzieję, że jeszcze jej nie masz. H. Longbottom
Dziękuję Ci za kartę, od dawna próbowałem uzupełnić o nią swoją kolekcję. W ramach wymiany dołączam do listu jedną ze swoich, mam nadzieję, że jeszcze jej nie masz. H. Longbottom
Harold Longbottom
Zawód : Prawowity minister i przywódca rebelii
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Konta specjalne
Leonora
Szybka odpowiedź