Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Dorset
Łuk Durdle Door
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Łuk Durdle Door
Nieco oddalony od Weymouth rozległy piaszczysty brzeg plaży, na którym co jakiś czas wznoszą się ostre, niebezpieczne skały, spośród których największą jest wapienny łuk Durdle Door. Mnogość naturalnych przeszkód uczyniła to miejsce trudnym szlakiem konnym wytyczonym dla doświadczonych jeźdźców, którzy już od wieków pokonują się wzajemnie w pomysłach na ominięcie piętrzących się na plaży kamieni, dosiadając skrzydlatych rumaków.
The member 'Megara Malfoy' has done the following action : rzut kością
'k100' : 26
'k100' : 26
No dobrze do trzech razy sztuka! Już był czas na zgrzytanie zębów i formułowanie najwymyślniejszych przekleństw. Przynajmniej teraz było wiadomo, że Carrowie nie znają się na niczym a bycie miłym dla Deimosa to wyjątkowa strata czasu! Nowa obietnica. Jak się nie uda to Megara przerobi tego cholernego konia na kotlety i Deimosa zresztą też! Megara była już tak podenerwowana, że całe jej przebranie trafił szlak. A niech się dzieje wola niebios! I tak wszystkiemu zawsze winny jest Carrow!
'k100' : 5
'k100' : 5
Czas najwyższy ochłonąć. Czas się skupić i wziąć na poważnie do roboty. Przecież jest Mal...nie to zły przykład. Malfoy rzuciłby to wszystko w diabły i komuś zapłacił by zrobił to za niego! Ale jest przecież jeszcze krew Averych a Averowie się nie poddają! Tak, tego się właśnie będziemy trzymać. Megara nie da się pokonać fala, skałą czy durnemu koniowi, którego wciąż ma zamiar przerobić na kotlety. Potem będzie nimi karmić Deimosa! Tak! To jest dopiero plan!
'k100' : 68
'k100' : 68
Odcinek czwarty
Wracacie w kierunku, z którego wyruszyliście, tym razem jednak nie piaskiem, a nad morską głębiną. Odcinek jest dłuższy, niż pierwszy, w szaleńczym locie trudno utrzymać równowagę, a słońce wydaje się na wysokości szczególnie dotkliwe. Lecicie na coraz to wyższą wysokość, gdy – nagle – magiczne światełka wytaczające trasę schodzą ostro w dół, tuż nad poziom morza. Kopyta zanurzają się w wodzie, rozchlapując morską wodę.
Dalsza trasa prowadzi wzwyż, wzdłuż stromej skarpy wydm.
Aby utrzymać się w siodle: ST=35
Ewentualny upadek: przetaczasz się po skarpie i spadasz wprost w głębiny falującego morza; jeśli wynik łącznie będzie wynosił mniej niż 25 zaklęte wydmy wciągają cię jak ruchomy piasek i ST wydostania się z nich z każdą kolejną próbą wzrasta o 5.
Ranking
lp | Zawodnik | Zachowanie | Wynik | Rachunek |
1 | Alice i Mickey | kopie i gryzie | 311 | (192) + 100 z kości + 4 sprawności + 10 krytyczny sukces + 5 za poprzednią turę |
2 | Selina i Gourmand | 263 | (191) - 15 za upadek + 82 z kości + 5 sprawności | |
3 | Deimos i Al Burak | 259 | (147) + 98 z kości + 9 sprawności + 5 za czaprak + 5 za pierwszy post - 5 kopnięty przez Mickey'ego | |
4 | Neleus i Nostalgiczny Piotr | 256 | (173) + 77 z kości + 5 sprawności + 1 za trzeci post | |
5 | Perseus i Neron | 245 | (173) - 30 za upadki + 98 z kości + 4 sprawności | |
6 | Darcy i Starfall | kopie | 227 | (170) - 15 za upadek + 70 z kości + 2 sprawności |
7 | Inara i Sayuri | 213 | (158) + 57 z kości + 3 sprawności - 5 kopnięty przez Starfall | |
8 | Tristan i Gavroche | 200 | (100) + 94 z kości + 6 sprawności | |
9 | Julius i Cezar | 191 | (120) - 15 za upadek + 83 z kości + 3 sprawności | |
10 | Adrien i Don Kichot | 180 | (130) + 45 z kości + 5 sprawności | |
11 | Soren i Zamyślona Ilona | 170 | (67) + 96 z kości + 7 sprawności | |
12 | Caesar i Melancolie | 165 | (85) + 78 z kości + 7 sprawności - 5 ugryziony przez Megierę | |
13 | Sylvain i Megiera | gryzie | 151 | (86) + 65 z kości + 5 sprawności - 5 ugryziony przez Smoka |
14 | Benjamin i Smok | gryzie | 136 | (35) + 85 z kości + 16 sprawności - 5 za poprzednią turę |
15 | Megara i Eos | kopie | 128 | (114) - 45 za upadki + 67 z kości + 2 sprawności - 5 za ostatni post |
16 | Samael i Venom | 118 | (92) - 30 za upadki + 57 z kości + 4 sprawności - 5 kopnięty przez Eos | |
17 | Bellona i Merkury | kopie | 109 | (47) + 62 z kości |
* | Colin i Sam | * | * | DYSKWALIFIKACJA |
Wzbijając się w powietrze, poczułem jak wszystkie moje troski znikają. Przez chwilę wydawało mi się nawet, że osiągnąłem swoisty zen: wiatr głaskał mnie po twarzy, wzbijane kopytami krople wody opadały na obranie, sącząc w nie zapach życia. Znów mknąłem, leciałem, a moja naolejona specyfikami fryzura niepodatna była na jakiekolwiek masakracje związane z ciśnieniem, siłą wiatru, pędem i huśtaniem na wysokościach. Al Burak wyprzedzał kolejne osoby, staliśmy się jednością. Kiedy chciałem skręcić w lewo, on wykonywał manewr nim zdążyłem go o tym powiadomić, wystarczyło nam to co było przed nami i siła sugestii tłumu. Ilość uczestników pędzących przedemną zmniejszała się. Zdziwiło mnie jednak, że na prowadzenie wysuwały się kobiety - czyż może mnie spotkać jeszcze coś gorszego niż świadomość, że przegrałem z jedną z nich? Jeżeli jednak wygra i dowiem się, że jest s z l a m ą to nawet jej ręki nie podam, już nie wspomnę nawet o tym, jaką stratą będzie oddanie jej konia na własność. Co niby szlama z koniem pocznie? Wstawi sobie do swojego mikroskopijnego domku dla lalek chyba.
Zanurzony w rozważaniach, ledwo dostrzegłem zmianę toru biegu. Skierowałem Al Buraka w dół, by nadążyć za szlamą i ją wyprzedzić.
Zanurzony w rozważaniach, ledwo dostrzegłem zmianę toru biegu. Skierowałem Al Buraka w dół, by nadążyć za szlamą i ją wyprzedzić.
The member 'Deimos Carrow' has done the following action : rzut kością
'k100' : 96
'k100' : 96
Wspaniale. Julius upadł tylko raz, utrzymując swoją pozycję. Pytanie tylko, czy mu ona odpowiadała? Wszak znając jego obsesyjne niekiedy pragnienia bycia najlepszym, cała ta sytuacja była dla niego niekomfortowa. Był cały mokry, chłód wiatru wcale w niczym nie pomagał. Bał się trochę o swoje zdrowie, ale najbardziej chyba jednak o honor. Dlatego ze wszystkich sił próbował utrzymać się w siodle podczas lotu nad wodą. Zmagał się z nim bardzo długo z powodu dalszego dystansu, który mieli teraz wraz z Cezarem do pokonania. Chciał jednak mocno wierzyć w siebie i w swojego wierzchowca. Ale stroma skarpa wydm przerażała.
The devil's in his hole
Julius Nott
Zawód : łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczony
Into the sun the south the north, at last the birds have flown
The shackles of commitment fell, In pieces on the ground
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Julius Nott' has done the following action : rzut kością
'k100' : 12
'k100' : 12
Udało się. Po początkowych oporach Neron rozłożył ogromne skrzydła, by kilkoma ich silnymi machnięciami wzbić się w powietrze na odpowiednią wysokość. Pochyliłem się nad szyją czarnego rumaka, by zmniejszyć pęd powietrza, zmuszający mnie do zmrużenia oczu, do których cisnęły się łzy. Pokierowałem Nerona, pociągając delikatnie lejcami w odpowiednie strony tak, byśmy wyprzedzili paru najbliżej się znajdujących zawodników i chociaż częściowo odrobili straconą pozycję, dotarcie do czołówki chyba jednak graniczyło z cudem. Szepcząc do końskiego ucha zagrzewające go do szybszego lotu słowa i licząc na to, że nie spróbuje ponownie zrzucić mnie ze swojego grzbietu prosto do wody, która przy upadku z wysokości mogła się okazać twarda jak skała. Słońce prażyło coraz mocniej, czy tak czuł się Ikar, wzbijając się coraz wyżej, by sięgnąć chwały? Napiąłem wszystkie mięśnie, gdy światełka wyznaczyły trasę biegnącą w dół, a Neron zaczął szybować ku morskiej toni, zanurzając w niej kopyta, by ponownie poderwać się wzwyż, wzdłuż skarpy. Ale czy spięcie każdego mięśnia i przylgnięcie do grzbietu konia wystarczy, by nie spaść wprost na wydmy?
stars, hide your fires:
let not light see my black and deep desires.
let not light see my black and deep desires.
The member 'Perseus Avery' has done the following action : rzut kością
'k100' : 81
'k100' : 81
Udało się! Na reszcie się udało! Megara odetchnęła z ulgą odganiając myśli o poddaniu się. Nie było tak źle...nie spadła na ostatnie miejsce. Wciąż miała jakieś minimalne szanse by ukończyć wyścig. Starała się skupić już tylko na torze lotu. Mimo poprzednich gróźb starała się złączyć z Eos i w miarę dobrze mknąć za niebieskim światłem. Nie przeszkadzało jej nawet mokre ubrani czy bolące kończyny od licznych upadków. Tym razem miała szansę by wszystko przeszło bezboleśnie. Spadając ostro w dół czuła jak w jej żyłach buzuje i adrenalina dzięki czemu przypomniała sobie po co właściwie wzięła udział w wyścigu. Nowy etap...wydmy. Rozpoczęła modlitwy do losu wiedząc, że z nich nie będzie wstanie się wydostać.
'k100' : 78
'k100' : 78
Stało się to, czego Nott się obawiał. Nie potrafił zbyt długo utrzymać się w siodle, bujało nim na wszystkie boki. Prędkość była na tyle duża, aby każdy podmuch wiatru mógł wstrząsać jeźdźcem. Tak samo jak krnąbrne pegazy, które nieszczególnie chciały się poddać czarodziejom. Raz po raz Juliusem wstrząsały dreszcze z powodu zimna. Ciężej było utrzymać zarówno nogi jak i ręce tak, aby nie spaść. Dlatego tak się właśnie stało, po krótkim locie. Mężczyzna upadł, turlając się po stromej skarpie, aż wreszcie pochłonęły go piaski. Piaski, które były ruchome. Teoretycznie są one w stanie pochłonąć człowieka jedynie do pasa, ale czy to sprawdza się także w przypadku magii?
The devil's in his hole
Julius Nott
Zawód : łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczony
Into the sun the south the north, at last the birds have flown
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X