Arena #04
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #4
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
[bylobrzydkobedzieladnie]
The member 'Perseus Avery' has done the following action : rzut kością
'k100' : 35
'k100' : 35
Ona swoje umiejętności na pewno będzie musiała doszlifować, bo na razie, miast samej stawić czoła przeciwnikowi, czuła się raz po razie przypierana coraz bardziej do muru. Zaklęcie Impedimenta jawiło jej się kolejnym ciosem, więc postanowiła się przed nim obronić zawsze skutecznym Protego, które w takich sytuacjach było chyba najlepszym wyjściem. Myśli pokierowały po raz kolejny jej dłonią.
Ja nie przeczuwałam, tyś nie odgadł, że
Nasze serca świecą w mroku
The member 'Eileen Wilde' has done the following action : rzut kością
'k100' : 88
'k100' : 88
Srebrna wstęga obroniła ją przed spowolnieniem, króliczy odskok w bok przed nierównościami na ziemi. Walka trwała dalej, a Eileen jeszcze poddać się nie chciała. Na listę jej pomysłów wskoczyło kolejne zaklęcie, które sekundę później świsnęło już w powietrzu, wiedzione słowami Cephalalgia.
'k100' : 27
'k100' : 27
Pewność siebie go zgubiła - zbyt szybko wypowiedział kolejną inkantację, zbyt niedbale wykonał zamaszysty gest nadgarstkiem, a w efekcie kolejny urok pomknął bokiem, omijając swój cel. Na domiar złego, jego przeciwniczka odparowała pierwsze zaklęcie, odbierając mu tym samym satysfakcję obserwowania jej zabawnie zwolnionych ruchów. Nic to jednak, kolejna tura to kolejna szansa na wypróbowanie swoich umiejętności!
- Jinx! - wyartykułował formułę zaklęcia dokładnie i wyraźnie, celując różdżką w swoją milczącą towarzyszkę.
- Jinx! - wyartykułował formułę zaklęcia dokładnie i wyraźnie, celując różdżką w swoją milczącą towarzyszkę.
stars, hide your fires:
let not light see my black and deep desires.
'k100' : 42
Cisowa różdżka ledwie wyczuwalnie zadrżała w dłoni młodego szlachcica, jakby buntując się przed rzucaniem tak niepoważnych, niemalże szkolnych zaklęć, lecz świetlisty promień mimo to pomknął całkiem sprawnie w kierunku czarownicy. Avery cofnął się o krok, tylko po to, by pewniej zacisnąć palce dookoła różdżki i ponownie ją wycelować.
- Confundus! - rozbrzmiał jego głos, a świst cienkiego drewna przeciął powietrze.
- Confundus! - rozbrzmiał jego głos, a świst cienkiego drewna przeciął powietrze.
stars, hide your fires:
Już wiedziała, że miała do czynienia z godnym przeciwnikiem, który na pewno miał już za sobą kilka (kilkanaście?!) wygranych pojedynków. Nie miała nawet chwili na to, żeby poskarżyć się w myślach na komisje losującą przeciwników. Zamiast tego musiała szybko reagować i wypowiedzieć w myślach już dobrze sobie znane słowo - Protego. Obrony przed sprawnymi ruchami przeciwnika nigdy za wiele!
'k100' : 17
'k100' : 17
Tym razem wszystko potoczyło się źle. Najpierw tajemnicza siła podcięła jej nogi i Eileen poczuła pod sobą twardą ziemię w całej swojej okazałości, a potem została trafiona confundusem (na litość Merlina, dlaczego znów on) i wydawało jej się, jakby cofnęła się w czasie. Zanim wstała i uświadomiła sobie, że znajduje się w tej chwili na arenie i właśnie przegrywa pojedynek, musiała minąć chwila. Jej rozbiegane myśli w końcu jednak ułożyły się w ofensywę, a zaklęcie świsnęło w powietrzu. Incendio.
'k100' : 44
'k100' : 44
Całość wyglądała nawet zabawnie; najpierw w powietrzu błysnęły skórzane buciki jego przeciwniczki, która upadła na posadzkę z głuchym pacnięciem, a po chwili zamrugała nieco oszołomiona. Confundus nie był zbyt mocny, czarownica szybko odnalazła odpowiedni punkt w czasoprzestrzeni, by dźwignąć się ponownie do pionu i po raz kolejny spróbować swoich sił. Jej zaklęcie jednak nie odniosło zamierzonych skutków, dając Avery'emu możliwość podejścia do pierwszej próby rozbrojenia.
- Petrificus Totalus! - wypowiedział inkantację, wykonując zamaszysty gest cisową różdżką.
- Petrificus Totalus! - wypowiedział inkantację, wykonując zamaszysty gest cisową różdżką.
stars, hide your fires:
'k100' : 15
'k100' : 15
Arena #04
Szybka odpowiedź