Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Izkowe relacje
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Relacje
Rodzina
Znajomi
[bylobrzydkobedzieladnie]
♥ Isabelle Nott - córka Lorda Nott'a i Lady Fawley, przyrodnia siostra Nicholasa Notta. Urodzona w 1935 roku.
♥ Do Hogwartu uczęszczała w latach 1946 - 1954. Tiara przydzieliła ją do Slytherinu. Miała bardzo dobre oceny, była także członkiem klubu ślimaka.
♥ Początkowo nie przejmowała się krwią, czy pochodzeniem, zadając się także z Mugolami. Po pewnym wydarzeniu zaczęła czuć do nich niechęć, a nawet się ich bać.
♥ Niepoprawna marzycielka, marząca o romansach i przygodach rodem z książek, które pochłania w ogromnych ilościach. Naiwna, niezwykle podatna na wszelkie wpływy, a więc nie trudno jest wrobić ją w coś lub wciągnąć w coś (pole do popisu dla wszystkich z szalonymi pomysłami )
♥ Pianistka, której popularność ciągle rośnie. Już w tej chwili daje niewielkie koncerty w różnych częściach Anglii.
♥ Choruje na śmiertelną bladość, ale wiedzą o tym jedynie jej rodzice, najbliższa służka, oraz kilku medyków.
♥ Do Hogwartu uczęszczała w latach 1946 - 1954. Tiara przydzieliła ją do Slytherinu. Miała bardzo dobre oceny, była także członkiem klubu ślimaka.
♥ Początkowo nie przejmowała się krwią, czy pochodzeniem, zadając się także z Mugolami. Po pewnym wydarzeniu zaczęła czuć do nich niechęć, a nawet się ich bać.
♥ Niepoprawna marzycielka, marząca o romansach i przygodach rodem z książek, które pochłania w ogromnych ilościach. Naiwna, niezwykle podatna na wszelkie wpływy, a więc nie trudno jest wrobić ją w coś lub wciągnąć w coś (pole do popisu dla wszystkich z szalonymi pomysłami )
♥ Pianistka, której popularność ciągle rośnie. Już w tej chwili daje niewielkie koncerty w różnych częściach Anglii.
♥ Choruje na śmiertelną bladość, ale wiedzą o tym jedynie jej rodzice, najbliższa służka, oraz kilku medyków.
Nicholas NottNajukochańszy braciszek
Przyrodnie rodzeństwo
Kocham Cię najbardziej na świecie. Wiem, że nawet jeśli nie ma Cię blisko, chronisz mnie pod swoimi skrzydłami, którymi zawsze mnie otaczasz. Jesteś dla mnie wszystkim, braciszku.
Cassius P. NottKuzyn
Ten, który ciągał mnie za warkocze
Mimo, że byliśmy wtedy dziećmi, ja ciągle pamiętam jak ciągałeś mnie za włosy i przezywałeś, doprowadzając do płaczu. Minęło tyle lat, ale ja nadal trochę się Ciebie obawiam i traktuje Cię z rezerwą. Mimo, że przyjaźnisz się z Nicholasem
Elizabeth FawleyKuzynka
I najlepsza przyjaciółka
Znam Cię od zawsze. Zawsze byłaś tą starszą kuzynką, która błyszczała dorosłością w moich oczach. Mimo tego, że wyprawiałyśmy razem wiele mało dorosłych i odpowiedzialnych rzeczy. Wiele nas różni, ale to może dlatego tak bardzo się lubimy? W końcu przeciwieństwa się przyciągają, prawda? Ja będę Cię wspierać i kochać zawsze, wiem, że Ty też...
Colin FawleyWujaszek
Ten, który "udaje" oschłego
Zawsze, gdy widzę Cię w Esach i Floresach, starasz się mnie unikać. Jesteś oschły, czasem niemiły, ale ja szczerze wierzę, że tylko takiego udajesz. Próbuję się do Ciebie zbliżyć, może kiedyś mi się uda.
Emery ParkinsonKuzynka
Za którą nie przepadam
Jesteś niewiele ode mnie starsza, ale zawsze czułam, że patrzysz na mnie z góry, że naśmiewasz się ze mnie po cichu, kpisz. Choć nigdy nie pokazałam Ci tego, że to widzę, traktuję Cię z rezerwą i szczerze za Tobą nie przepadam. Nie jestem idealna, ale Ty też nie jesteś, droga kuzynko.
Remi LestrangePan od fortepianów
Są cudowne
Nie znam Cię zbyt dobrze. Znam jednak Twoją twórczość, która aż zapiera dech w piersi. Twoje fortepiany, wykonane tak starannie i z uczuciem, zdają się być magiczne. Jesteś kimś, kogo podziwiam.
Inara CarrowPani alchemik
Znajome? A może coś więcej?
Poznałyśmy się na jednym z przyjęć urządzanych przez moją rodzinę. Ja grałam, Ty słuchałaś, a potem wylałaś na mnie potok ciepłych, przyjemnych komplementów. Polubiłam Cię. Niejako też Cię podziwiam, gdyż alchemia zawsze wydawała mi się czymś trudnym. Być może niedługo będziemy też rodziną.
Asellus BlackPrzyjaciel brata
Trochę nie wiem co o Tobie myśleć
Jesteś jednym z przyjaciół mojego brata. Znam Cię przelotnie, głównie z momentów, gdy go odwiedzasz i z przyjęć. Wydajesz mi się sympatycznym człowiekiem, którego jestem skłonna polubić. Przystojny, miły, serdeczny. Szkoda, że nie wszyscy znajomi Nicholasa są tacy.
Rosalie YaxleySekretna przyjaciółka
Bo nasze rody się nie lubią
Poznałam Cię w Hogwarcie, w sali muzycznej. Polubiłam Cię od razu. Miałyśmy tyle tematów do rozmowy, tyle wspólnego. Nic dziwnego, że szybko się z Tobą zaprzyjaźniłam. Potem coś się popsuło, nasze drogi się rozeszły. Ale teraz znów się schodzą, gdy potajemnie spotykamy się. Bo przecież oficjalnie, nie możemy się przyjaźnić.
Fabian MalfoyPrzyjaciel brata 2
Ale ja za Tobą nie przepadam
Jesteś przyjacielem mojego brata. Zawsze traktowałam Cię z szacunkiem, starałam się być miła i dobra. Wszystko zdawało się iść w dobrym kierunku, kiedy nagle coś poszło nie tak. Gdy zaczęłam grać, zacząłeś mnie krytykować, stałeś się niemiły, oschły, doprowadzając mnie do płaczu. Nie wiem co się stało, ale teraz się Ciebie obawiam i nie wiem jak się przy Tobie zachowywać.
Gavin MacmillanOszust
Do którego mam słabość
Nawet nie wiem, że mnie oszukujesz, zwodzisz panie "Lestrange". Nieświadoma, tak bardzo głupia i nieświadoma, powoli coraz bardziej się do Ciebie zbliżam. Francis Lestrange... jakże idiotyczna jestem, wierząc Ci we wszystko, co mi powiesz. A moje serce bije coraz szybciej w Twoim towarzystwie.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Isabelle Nott dnia 03.05.16 15:02, w całości zmieniany 20 razy
Gość
Gość
będę darmozjadem i pozwole Ci coś wymyślić, piękna <3
Asellus Black
Zawód : łowca wilkołaków
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczony
Słońce świeci, ptaszek kwili
Może byśmy się zabili?
Może byśmy się zabili?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Ja tu paczę!
Nicholas Nott
Zawód : Urzędnik w Międzynarodowym Urzędzie Prawa Czarodziejów
Stan cywilny : Wdowiec
Dwa są sposoby prowadzenia walki: jeden - prawem, drugi - siłą; pierwszy sposób jest ludzki, drugi zwierzęcy.
Nieaktywni
Możemy spróbować z Luną, bo z Lyrą raczej nie będę mieć pozytywnych stosunków. Chcę się trzymać opisów rodziny choć trochę.Szkoda :<. W sumie to potrzebuję dla Lyry jakichś przyjaciółek w zbliżonym wieku, ale jak na złość wszędzie wadzą te relacje rodowe... Ale niech tak będzie .
A z Luną... Ona w sumie jest dosyć specyficzna, ale raczej nie zwraca jakiejś wielkiej uwagi na stosunki rodowe, raczej prędzej byłaby skłonna szufladkować ludzi na podstawie inteligencji i osiągnięć, nie statusu krwi, jeśli już, ale mogły się poznać w szkole. Ale jej rodzina pewnie jest bardziej szanowana; matka Ollivander, ojciec jest bratem byłego już ministra magii, więc mogą znać Nottów.
Och, Ty! :malpka: Tak damie kazać myśleć?! No cóż mogę dużo powiedzieć - jesteś przyjacielem mojego brata, a więc z pewnością znasz i mnie, skoro bywałeś czasem u niego, u nas w domu rodzinnym, lub na balach Nottów (a wierzę, że bywałeś). Z pewnością Izka kręciła się gdzieś w pobliżu, zagadała, uśmiechnęła się, porozmawiała. Może nawet czasem fantazjowała sobie o tym, że mógłbyś być jej księciem na koniu (jak to ma zwyczaj robić z większością przystojnych panów), lecz nigdy, oczywiście, nie powiedziała o tym ani tobie, ani Nico. :malpka:będę darmozjadem i pozwole Ci coś wymyślić, piękna <3
Och, nie podglądaj braciszku!Ja tu paczę!
Gość
Gość
Moja Droga Artystko <3
Stawiałam myślę - na coś, co się rozwija teraz. Inary długo w Londynie nie było, więc ich relacja będzie teraz łatwiejsza do zbliżenia - wcześniej, jako młodsza, zapewne inaczej na wszystko patrzyłaś, ale teraz to co nas łączy *i szlachectwo i zamiłowanie artystyczne, na pewno pomoże! Szkoda, że się za późno obejrzałam, to być przyszła ze mną na wieczorek poetycki do Darcy...ale nadrobimy! Najwyżej twego brata zmol...ładnie poproszę, żebyś zagrała na jakimś przyjęciu, gdzie będzie Inarka <3
Stawiałam myślę - na coś, co się rozwija teraz. Inary długo w Londynie nie było, więc ich relacja będzie teraz łatwiejsza do zbliżenia - wcześniej, jako młodsza, zapewne inaczej na wszystko patrzyłaś, ale teraz to co nas łączy *i szlachectwo i zamiłowanie artystyczne, na pewno pomoże! Szkoda, że się za późno obejrzałam, to być przyszła ze mną na wieczorek poetycki do Darcy...ale nadrobimy! Najwyżej twego brata zmol...ładnie poproszę, żebyś zagrała na jakimś przyjęciu, gdzie będzie Inarka <3
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
Witam bliską kuzynkę musimy mieć coś określone choćby przez wzgląd na to, że nasi rodzice byli rodzeństwem - dogadane z twoim bratem, nie masz nic przeciw, prawda? C:
Poza tym jesteśmy w podobnym wieku. Myślę, że w grę wchodzi znajomość za młodu i z czasów Hogwartu, przy czym ta część gdy lady Nott nie gardziła mugolakami najpewniej pozostawiła drobny niesmak mimo zmian Ems wciąż może patrzeć przez ten pryzmat. Nie myślę tu o jakimś negatywie tylko o podejściu, że twoja młoda dama musi zostać wciąż lepiej wyszkolona <3 za to ten motyw o pragnieniu miłości na pewno może być przyjmowany z poblażającym uśmiechem, lecz gdzieś tam z jakimś... hm... ukłuciem lekkiej zazdrości? no dobra nie jestem najlepsza w określaniu :malpka:
Jeśli masz jakieś inne wizje/propozycje, to jestem otwarta
Poza tym jesteśmy w podobnym wieku. Myślę, że w grę wchodzi znajomość za młodu i z czasów Hogwartu, przy czym ta część gdy lady Nott nie gardziła mugolakami najpewniej pozostawiła drobny niesmak mimo zmian Ems wciąż może patrzeć przez ten pryzmat. Nie myślę tu o jakimś negatywie tylko o podejściu, że twoja młoda dama musi zostać wciąż lepiej wyszkolona <3 za to ten motyw o pragnieniu miłości na pewno może być przyjmowany z poblażającym uśmiechem, lecz gdzieś tam z jakimś... hm... ukłuciem lekkiej zazdrości? no dobra nie jestem najlepsza w określaniu :malpka:
Emery Parkinson
Zawód : Projektantka mody
Stan cywilny : Panna
Appear like the innocent flower, but be the deadly snake beneath it.
Genetyka : Metamorfomag
Nieaktywni
Inara Carrow napisał:Moja Droga Artystko <3
Może być! Może iść w stronę przyjaźni, w sumie to Izka nie ma jeszcze żadnych przyjaciółek (tj nie ustalałam z nikim czegoś takiego). Na pewno będzie patrzyła na Inkę nieco z podziwem, bo alchemia to dla niej czarna magia. Plus Inarka jest starsza. Będzie się cieszyła faktem, że zainteresowała starszą koleżankę swoją grą. Na wieczorku mogą sobie trochę pogadać i można kiedyś osobną fabułę zrobić :>
Witam bliską kuzynkę musimy mieć coś określone choćby przez wzgląd na to, że nasi rodzice byli rodzeństwem - dogadane z twoim bratem, nie masz nic przeciw, prawda? C:
Poza tym jesteśmy w podobnym wieku. Myślę, że w grę wchodzi znajomość za młodu i z czasów Hogwartu, przy czym ta część gdy lady Nott nie gardziła mugolakami najpewniej pozostawiła drobny Sad mimo zmian Ems wciąż może patrzeć przez ten pryzmat. Nie myślę tu o jakimś negatywie tylko o podejściu, że twoja młoda dama musi zostać wciąż lepiej wyszkolona <3 za to ten motyw o pragnieniu miłości na pewno może być przyjmowany z poblażającym uśmiechem, lecz gdzieś tam z jakimś... hm... ukłuciem lekkiej zazdrości? no dobra nie jestem najlepsza w określaniu
Hm, a więc Izka może nie przepadać za Emery, ale nie będzie tego okazywać. Zawsze mogła czuć się lekko przydeptywana przez jej obcasik. Czuła, że Emery patrzy na nią z pobłażaniem, niczym na gówniarę i strasznie jej się to nie podobało. Powoli może zacząć się buntować i pokazywać pazurki :>
Gość
Gość
A może chcesz stracić ze mną dziewictwo?
Ale poza tym to mogę zaproponować tylko serdeczną nienawiść i obietnicę, że postaram się nie topić Cię przy każdej możliwej okazji (ze względu na Nikosia, bo jednak go lubię i pewnie byłoby mu wtedy przykro ).
Ale poza tym to mogę zaproponować tylko serdeczną nienawiść i obietnicę, że postaram się nie topić Cię przy każdej możliwej okazji (ze względu na Nikosia, bo jednak go lubię i pewnie byłoby mu wtedy przykro ).
Colin Fawley napisał:A może chcesz stracić ze mną dziewictwo?
Podziękuję, wujaszku Izka może być nieświadoma twojej niechęci, bo może pałać do Ciebie sympatią ze względu na fakt, że jesteś właścicielem jej ulubionej księgarni. Może myśleć, że po prostu jesteś trochę takim typem opryskliwego człowieka, ale może chcieć to zmienić i sie milić do Ciebie, zaczepiać zawsze, gdy widzi Cię w Esach Floresach :> Co Ty na to? :>
Gość
Gość
Chcę kopię PW
Nicholas Nott
Zawód : Urzędnik w Międzynarodowym Urzędzie Prawa Czarodziejów
Stan cywilny : Wdowiec
Dwa są sposoby prowadzenia walki: jeden - prawem, drugi - siłą; pierwszy sposób jest ludzki, drugi zwierzęcy.
Nieaktywni
Szanowna kuzynko,
W związku z wielką tragedią, jaka spotkała Twojego kochanego brata, a mojego drogiego kuzyna, zostałem mianowany Twoją przyzwoitką. Byłbym wielce rad, gdyby informacja ta pozostała w sferze nieznośnych dociekań miast stać się rzeczywistością.
W związku z wielką tragedią, jaka spotkała Twojego kochanego brata, a mojego drogiego kuzyna, zostałem mianowany Twoją przyzwoitką. Byłbym wielce rad, gdyby informacja ta pozostała w sferze nieznośnych dociekań miast stać się rzeczywistością.
Z uszanowaniem,
Twój kuzyn Cassius
Twój kuzyn Cassius
We're not cynics, we just don't believe a word you say
We're not critics, we just hate it all anyway
Cassius P. Nott
Zawód : Urzędnik Ministerstwa Magii
Stan cywilny : Kawaler
I am the tall dark stranger
those warnings prepared you for
{No komputer się zepsuł }
We're not cynics, we just don't believe a word you say
Cassius P. Nott
Zawód : Urzędnik Ministerstwa Magii
Stan cywilny : Kawaler
I am the tall dark stranger
Boże, nie strasz. Aż zaczęłam eventy przeszukiwać ;-;
Ale ogólnie to jesteśmy kuzynostwem. Jesteś "trosiu" starszy, ale może mieliśmy jakieś fajne relacje w dzieciństwie, hm? :>
Ale ogólnie to jesteśmy kuzynostwem. Jesteś "trosiu" starszy, ale może mieliśmy jakieś fajne relacje w dzieciństwie, hm? :>
Gość
Gość
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Izkowe relacje
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania