Tor przeszkód
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Tor przeszkód
Zarówno mistrzowie piruetów na lodowej tafli jak i zwykli sympatycy niewyczynowego łyżwiarstwa mogą sprawdzić swoje umiejętności na torze przeszkód. Niedługo po północy zaczyna się bowiem wyścig będący już od dawna noworoczną tradycją w Dolinie Godryka. Mimo że każdy może wziąć w nim udział, konkurs nie należy do najprostszych - uczestnicy muszą wykazać się nie tylko zwinnością oraz szybkością, ale też stalowymi nerwami i refleksem. Każdego roku organizatorzy wymyślają coraz niebezpieczniejsze przeszkody i utrudnienia; kto wie, jakie atrakcje przygotowali na dziś?
The member 'Minnie McGonagall' has done the following action : rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
Nie wiedziała, jakim cudem udało jej się pokonać przedostatni etap bez większych obrażeń, bo co najmniej kilka razy umknęła przed soplami dosłownie w ostatniej chwili; koniec końców groźna przeszkoda została jednak za jej plecami, oddalając się coraz bardziej. Przed sobą miała już tylko równą połać lodu - wyprostowała się, oddychając z ulgą i odgarniając z twarzy kosmyki, które zdążyły się do niej przykleić. Nie była pierwsza, znajdowała się gdzieś w środku grupy, ale to nie było istotne - liczyła się bliskość mety, oznaczającej koniec wyścigu. Uśmiechnęła się, widząc Garry'ego, jadącego równo z nią i przyspieszyła, myśląc już tylko o serwowanych w bufecie kubkach gorącej czekolady.
sorrow weighs my shoulders down
and trouble haunts my mind
but I know the present will not last
and tomorrow will be kinder
Margaux Vance
Zawód : starszy ratownik magicznego pogotowia ratunkowego
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
all those layers
of silence
upon silence
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
The member 'Margaux Vance' has done the following action : rzut kością
'k100' : 3
'k100' : 3
A jednak, ostatnia prosta okazała się wcale nie taka prosta; rozkojarzenie i zmęczenie dało o sobie znać, a Margie, która bez potknięcia pokonała najtrudniejsze etapy, wyłożyła się... na czystym lodzie. Łyżwy pomknęły gdzieś do przodu, ciało zostało z tyłu i sekundę później leżała już na twardej powierzchni, śmiejąc się sama z siebie. Podniosła się - trochę niezdarnie - starając się mimo wszystko stanąć ponownie na nogi i ruszyła do przodu, już nieco ostrożniej niż przed chwilą.
sorrow weighs my shoulders down
Margaux Vance
Zawód : starszy ratownik magicznego pogotowia ratunkowego
Czystość krwi : Mugolska
all those layers
of silence
upon silence
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
The member 'Margaux Vance' has done the following action : rzut kością
'k100' : 79
'k100' : 79
Kolejny etap szaleńczego wyścigu na łyżwach dobiegł końca a Benowi udało się uniknąć nadziania na lodową pike. Uznał to za niezły sukces i zachęcony brakiem siniaków pomknal dalej, mając nadzieję, że spod pozornie gładkiej tafli nic nagle nie wypelznie na powierzchnię, utrudniając szybkie suniecie ku migoczacej całkiem niedaleko mecie.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Benjamin Wright' has done the following action : rzut kością
'k100' : 2
'k100' : 2
Obite ciało nie stanowi zbyt dużej przeszkody; gdy już raz podniosłam się po zaliczeniu widowiskowej gleby chyba żadne zderzenie nie jest mi straszne. Z ulgą za to przyjmuję, że nie atakują mnie już zwariowane śnieżki, że tor śmierci z udziałem zabójczych sopli rownież dobiegł końca i pozostała już tylko ostatnia prosta. Mknę wiec coraz szybciej, by zabłysnąć na tym finiszu, wyprzedzić wszystkich i przeciąć linię mety.
Bleach Pistone
Zawód : Wagabunda
Czystość krwi : Charłak
Nic mnie nie dręczy, niczego nie żałuję. Bez przeszłości, bez jutra. Wystarcza mi teraźniejszość. Dzień po dniu. Dzień dzisiejszy! Le bel aujourd'hui!
Genetyka : Charłak
Nieaktywni
The member 'Bleach Pistone' has done the following action : rzut kością
'k100' : 72
'k100' : 72
Jak to dobrze, że pomyślała o tym, żeby założyć grubą warstwę ubrań, które częściowo zamortyzowały liczne upadki na tym pechowym etapie, ale i tak czuła, że na jej skórze zaczynają pojawiać się siniaki. Czuła je przy każdym ruchu, gdy już udało jej się podźwignąć z lodu i ominąć ten zdradliwy, niefortunny etap, po którym niestety utraciła prowadzenie, znowu znajdując się gdzieś bliżej końca. Teraz najważniejsze było nie ukończyć jako zupełnie ostatnia, więc zmusiła osłabione, poobijane ciało do jeszcze odrobiny wysiłku i przebrnięcia przez końcowy etap, by tam w końcu dotrzeć do mety i ochłonąć po męczącym, ale emocjonującym wyścigu.
The member 'Luna Spencer-Moon' has done the following action : rzut kością
'k100' : 75
'k100' : 75
Nadal jechałam ostatnia, ale w końcu udało mi się pokonać te przeklęte sople. Cóż, chyba zbliżaliśmy się do końca wyścigu, było już pewne, że nie zwyciężę, więc skupiłam się już tylko na tym, aby dojechać do końca o własnych siłach i nie odpaść, bo widziałam, że jedna osoba już odpadła.
Przede mną jechała balerina, którą tak podziwiałam. Zostawiała za sobą smugę krwi, przestraszyłam się, bo nie chciałam, by cierpiała. Ona też miała za sobą trudny etap.
- Nic pani nie jest? - zawołałam za nią.
Chciałam ją dogonić, nie chciałam kończyć wyścigu sama.
Przede mną jechała balerina, którą tak podziwiałam. Zostawiała za sobą smugę krwi, przestraszyłam się, bo nie chciałam, by cierpiała. Ona też miała za sobą trudny etap.
- Nic pani nie jest? - zawołałam za nią.
Chciałam ją dogonić, nie chciałam kończyć wyścigu sama.
Gość
Gość
The member 'Monique Vane' has done the following action : rzut kością
'k100' : 94
'k100' : 94
Jakimś cudem udało mu się nie nadziać na żaden z sopli i jakże bohatersko pomknąć naprzód; slalomem wymijał padających jak kłody uczestników, meandrując w labiryncie lodowych ostrzy i potłuczonych ciał. Miał jedynie nadzieję, że Ministerstwo oprócz sporej nagrody za narażanie życia i zdrowia na wyścigu zadbało również o zagwarantowanie pomocy uzdrowiciela. W zasięgu jego wzroku mało było osób, które zasłużyły na miano niepoobijanych.
Jednej z nich, Margie, wysłał uśmiech, kiedy tylko przejechał obok; dostrzegając jej upadek mimowolnie zwolnił, oglądając się za siebie - szlag niech trafi zwycięstwo, czy wszystko było w porządku? Widząc jednak śmiech na jej ustach i szybki powrót do pionu, ruszył dalej, kompletnie nie przejmując się faktem, że stracił kilka z pozoru cennych sekund.
Jednej z nich, Margie, wysłał uśmiech, kiedy tylko przejechał obok; dostrzegając jej upadek mimowolnie zwolnił, oglądając się za siebie - szlag niech trafi zwycięstwo, czy wszystko było w porządku? Widząc jednak śmiech na jej ustach i szybki powrót do pionu, ruszył dalej, kompletnie nie przejmując się faktem, że stracił kilka z pozoru cennych sekund.
a gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych
The member 'Garrett Weasley' has done the following action : rzut kością
'k100' : 56
'k100' : 56
Tor przeszkód
Szybka odpowiedź