Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Poskromić złośnicę
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
x najpierw nieznośne, kapryśne dziecko bogatych rodziców,
x potem dumna Ślizgonka, łamiąca serca i podcinająca skrzydła,
x śliczna lalka w składzie porcelany, która świat zna jedynie ze świata poezji i zza szyby,
x pracuje w Ministerstwie, w zaciszu domowym oddając się jedynej miłości- eliksirom; kiedyś można było ją nawet spotkać na alchemicznym stażu, jednak porzuciła go po drugim roku,
x Nottowie lubią się z rodami Bulstrode, Fawley, Flint, Lestrange, Malfoy, Ollivander, Parkinson, Rosier, Shacklebolt, ale Ulla może nie lubić ich członków chociażby ku radości własnej, podobnie sprawa ma się z nielubianymi rodami Avery, Macmillan, Prewett, Slughorn, Weasley i Yaxley,
x trauma krwi i krwotoki z nosa w chwili silnych emocji sprawiają, że często można spotkać ją, naburmuszoną, na korytarzach Munga,
x uwielbia kłamać i jest w tym świetna, podobnie jak w obracaniu się na salonach i sprawianiu (innym) kłopotów.
x potem dumna Ślizgonka, łamiąca serca i podcinająca skrzydła,
x śliczna lalka w składzie porcelany, która świat zna jedynie ze świata poezji i zza szyby,
x pracuje w Ministerstwie, w zaciszu domowym oddając się jedynej miłości- eliksirom; kiedyś można było ją nawet spotkać na alchemicznym stażu, jednak porzuciła go po drugim roku,
x Nottowie lubią się z rodami Bulstrode, Fawley, Flint, Lestrange, Malfoy, Ollivander, Parkinson, Rosier, Shacklebolt, ale Ulla może nie lubić ich członków chociażby ku radości własnej, podobnie sprawa ma się z nielubianymi rodami Avery, Macmillan, Prewett, Slughorn, Weasley i Yaxley,
x trauma krwi i krwotoki z nosa w chwili silnych emocji sprawiają, że często można spotkać ją, naburmuszoną, na korytarzach Munga,
x uwielbia kłamać i jest w tym świetna, podobnie jak w obracaniu się na salonach i sprawianiu (innym) kłopotów.
x p e r c i v a l n o t t x see you brought out the best of me książę obrońca | niezastąpiony | bezpieczna przystań
x r a p h a e l n o t t xknow the water's sweet but blood is thicker zazdrość | gorzkie uśmiechy | cichy obrońca
x s a m u e l s k a m a n d e r x and now my heart stumbles on things I don't know panna szlachcianka i jej prostak |dziękuję | coś nowego
tak, to moja miłość i przyszły mąż!
x e v e l y n s l u g h o r n x
x i n a r a c a r r o w xyou were only waiting for this moment to arise wybuchające kociołki | dzieciństwo | słodko-gorzko
x l u n a s p e n c e r - m o o n x
x l y r a t r a v e r s xyou've got your head in the clouds tu coś będzie
x b a r r y w e a s l e y xi'm locking up everyone who ever laid a finger on me niechęć i pogarda | nieudacznik | strata czasu
x r o s a l i e y a x l e y x spare me your judgements and spare me your dreams złodziejka uwagi | zimna uprzejmość | chłodne spojrzenia
x e m e r y p a r k i n s o n x
x l u c i n d a s e l w y n x
x m o r g o t h y a x l e y x
x r a p h a e l n o t t xknow the water's sweet but blood is thicker zazdrość | gorzkie uśmiechy | cichy obrońca
x s a m u e l s k a m a n d e r x and now my heart stumbles on things I don't know panna szlachcianka i jej prostak |
tak, to moja miłość i przyszły mąż!
x e v e l y n s l u g h o r n x
x i n a r a c a r r o w xyou were only waiting for this moment to arise wybuchające kociołki | dzieciństwo | słodko-gorzko
x l u n a s p e n c e r - m o o n x
x l y r a t r a v e r s xyou've got your head in the clouds tu coś będzie
x b a r r y w e a s l e y xi'm locking up everyone who ever laid a finger on me niechęć i pogarda | nieudacznik | strata czasu
x r o s a l i e y a x l e y x spare me your judgements and spare me your dreams złodziejka uwagi | zimna uprzejmość | chłodne spojrzenia
x e m e r y p a r k i n s o n x
x l u c i n d a s e l w y n x
x m o r g o t h y a x l e y x
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Ulla Nott dnia 25.08.16 0:13, w całości zmieniany 6 razy
Ulla Nott
Zawód : pracownica Służb Administracyjnych Wizengamotu
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
lend me your hand and we'll conquer them all;
but lend me your heart and I'll just let you fall
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
W takim razie przeżyj koniecznie ten Sabat! Ja czekam
Biedny Percy nie będzie niedługo nadążał z biciem podejrzanych jednostek kręcących się wokół Urszulki
Biedny Percy nie będzie niedługo nadążał z biciem podejrzanych jednostek kręcących się wokół Urszulki
Ulla Nott
Nieaktywni
Ok, to w takim razie czekam na jakąś okazję do gry
W sumie...powinnam dodać i siebie i przypomnieć nasze wybuchanie z kociołka..i sposoby, żeby drażnić twoich braci (a przynajmniej jednego) :malpka:
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
Kiedy Yaxley'ki są super
They call him The Young Wolf. They say he can turn into a wolf himself when he wants. They say he can not be killed.
Morgoth Yaxley
Zawód : a gentleman is simply a patient wolf, buduję sobie balet trolli
Stan cywilny : Żonaty
Thus he came alone to Angband's gates, and he sounded his horn, and smote once more upon the brazen doors, and challenged Morgoth to come forth to single combat. And Morgoth came.
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Mam dużo sposobów na drażnienie braci (a w szczególności tego jednego!), z Tobą podzielę się nimi po okazyjnie niskiej cenie!
To się jeszcze okaże!
Powiedz mi tylko, czy życzysz sobie czegoś pozytywnego czy negatywnego, to spróbuję nam coś wyczarować!
To się jeszcze okaże!
Powiedz mi tylko, czy życzysz sobie czegoś pozytywnego czy negatywnego, to spróbuję nam coś wyczarować!
Ulla Nott
Nieaktywni
jako, że moja Lynn miała być Panią Nott to mam sentyment i przychodzę po coś fajnego! <3 no i plus taki, że mama Lynn była z Nottów więc tak czy tak są kuzynkami
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Lucinda Hensley
Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczona
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Może coś fajnego byśmy wyciumkały z przeszłości? Może coś z Hogwartu? Pozytywu to ja nw jak się tu doszukać, negatywu prócz tego że Nott i niezły z niej kłamca, ale może zacząć od czegoś neutralnego? Albo początkowo negatyw, a potem coś innego? Ale coś zróbmy.
They call him The Young Wolf. They say he can turn into a wolf himself when he wants. They say he can not be killed.
Morgoth Yaxley
Thus he came alone to Angband's gates, and he sounded his horn, and smote once more upon the brazen doors, and challenged Morgoth to come forth to single combat. And Morgoth came.
Ach, już wymyślam coś fajnego z taką cudowną kuzynką jak Lynn w takim razie!
Pewnie strasznie irytowałam Cię, kiedy odwiedzałaś nas w dzieciństwie albo ja odwiedzałam Ciebie, a ja rozstawiałam Cię po kątach; jako, że dość szybko zaczęłam przypadkowo czarować na skutek ujawniającej się magii, może kiedyś, chcąc Ci zaimponować, rozpaczliwie próbowałam jej użyć? Na początku bez skutku, a potem faktycznie, zdołałam jej użyć- zapalając coś albo niszcząc coś bardzo ważnego i cennego dla moich/Twoich rodziców? Iii tutaj już możemy kombinować w pozytyw albo negatyw; jeśli Lynn wydała Ullę rodzicom/wujkom, możemy pójść w jakiś rodzinny negatyw, a jeśli pomogła jej w miarę możliwości ukryć sprawę i gładko skłamać, to myślimy nad pozytywem!
I Morgoth, Morgoth... już myślimy!
Próbuję zaczepić coś najpierw o Hogwart; Morgo jest o 2 lata młodszy od Urszulki, więc znając życie mogła jakoś wykorzystywać wiekową wyższość. Jako pierwszorocznemu z uroczym uśmiechem okłamała go w sprawie hasła do Pokoju Wspólnego Ślizgonów, podając jakieś straszliwie głupie, sklecone szybko wyrażenie, które nie dość, że kazało spędzić mu pół nocy przed Pokojem, to jeszcze było straszliwie głupie i upokarzające przy samej próbie wymówienia? Aaalbo kiedy Ulla akurat spieszyła się na zajęcia, zastała gdzieś na korytarzu Morgotha, którego akurat spotkał atak duszności przez Klątwę Ondyny? Jako, że przestraszyła się ewentualnych konsekwencji, na pewno pomogła mu się dostać do Skrzydła Szpitalnego, nie szczędząc mu po drodze cierpkich komentarzy na temat swojego poświęcenia i spóźnienia się na zajęcia. Później, hm, na pewno mieli dużo okazji do spotkań na wszelkich możliwych Sabatach i przyjęciach, więc możemy pokombinować, jak ładnie wybrnąć z tego negatywu!
Pewnie strasznie irytowałam Cię, kiedy odwiedzałaś nas w dzieciństwie albo ja odwiedzałam Ciebie, a ja rozstawiałam Cię po kątach; jako, że dość szybko zaczęłam przypadkowo czarować na skutek ujawniającej się magii, może kiedyś, chcąc Ci zaimponować, rozpaczliwie próbowałam jej użyć? Na początku bez skutku, a potem faktycznie, zdołałam jej użyć- zapalając coś albo niszcząc coś bardzo ważnego i cennego dla moich/Twoich rodziców? Iii tutaj już możemy kombinować w pozytyw albo negatyw; jeśli Lynn wydała Ullę rodzicom/wujkom, możemy pójść w jakiś rodzinny negatyw, a jeśli pomogła jej w miarę możliwości ukryć sprawę i gładko skłamać, to myślimy nad pozytywem!
I Morgoth, Morgoth... już myślimy!
Próbuję zaczepić coś najpierw o Hogwart; Morgo jest o 2 lata młodszy od Urszulki, więc znając życie mogła jakoś wykorzystywać wiekową wyższość. Jako pierwszorocznemu z uroczym uśmiechem okłamała go w sprawie hasła do Pokoju Wspólnego Ślizgonów, podając jakieś straszliwie głupie, sklecone szybko wyrażenie, które nie dość, że kazało spędzić mu pół nocy przed Pokojem, to jeszcze było straszliwie głupie i upokarzające przy samej próbie wymówienia? Aaalbo kiedy Ulla akurat spieszyła się na zajęcia, zastała gdzieś na korytarzu Morgotha, którego akurat spotkał atak duszności przez Klątwę Ondyny? Jako, że przestraszyła się ewentualnych konsekwencji, na pewno pomogła mu się dostać do Skrzydła Szpitalnego, nie szczędząc mu po drodze cierpkich komentarzy na temat swojego poświęcenia i spóźnienia się na zajęcia. Później, hm, na pewno mieli dużo okazji do spotkań na wszelkich możliwych Sabatach i przyjęciach, więc możemy pokombinować, jak ładnie wybrnąć z tego negatywu!
Ulla Nott
Nieaktywni
Haha XD Już mi siebie żal jak tak się stało przed wejściem, a że oba pomysły mi się podobają jestem za kumulacją w dużym totku Biedny Morgo się dowie, że jednak Notty to złośliwce jak mówił mu ojciec A przecież ona na pewno chciała być miła! No, dobra. To teraz pytanko czy zaczynamy w dalekim retro czy po prostu działamy nad czymś w teraźniejszej kwestii, a retro kiedy indziej?
Morgoth Yaxley
Żadne złośliwce, tylko kochane, dobre istoty! Przecież chciała pomóc, a że nie wyszło, to już... inna sprawa!
A to już właściwie zależy od Ciebie, możemy zatrzymać się na retrospekcyjnym etapie hogwarckim i zobaczyć, co będzie z tego dalej, albo próbować wyczarować wizję tej relacji obecnie
A to już właściwie zależy od Ciebie, możemy zatrzymać się na retrospekcyjnym etapie hogwarckim i zobaczyć, co będzie z tego dalej, albo próbować wyczarować wizję tej relacji obecnie
I guess the truth works two ways
Maybe the truth's not what we need
Maybe the truth's not what we need
Ulla Nott
Nieaktywni
Retrospekcję zawsze możemy napisać, a coś teraźniejszego też by mogło się coś przydać. Tak sobie myślę, gdzie by mogli się spotkać... Może coś a la stypa po pogrzebie nestora Yaxley'ów? Albo jakieś przedstawienie w teatrze czy operze? Inne kulturowe ogarnięcie?
Morgoth Yaxley
Właśnie się zastanawiam dlaczego mnie tu nie ma. Lubimy się? :madcat:
Nicholas Nott
Zawód : Urzędnik w Międzynarodowym Urzędzie Prawa Czarodziejów
Stan cywilny : Wdowiec
Dwa są sposoby prowadzenia walki: jeden - prawem, drugi - siłą; pierwszy sposób jest ludzki, drugi zwierzęcy.
Nieaktywni
myślę, że Lynn nie poszłaby na skargę, a raczej by pomogła kuzynce w potrzebie mogła ją irytować, ale dla Lu rodzina to rzecz święta i nigdy by tego nie skalała <3
Ignis non exstinguitur igneThat is our great glory, and our great tragedy
Lucinda Hensley
Zawód : łamacz klątw i uroków & poszukiwacz artefaktów
Czystość krwi : Zdrajca
Stan cywilny : Zaręczona
hope for the best, but prepare for the worst
OPCM : 44 +1
UROKI : 30 +7
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 2
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Porywaj mnie, gdzie zechcesz, Morgo!
Absolutnie musimy się lubić z Nicholasem, w końcu rodzina zawsze powinna trzymać się razem! Skoro dodatkowo byłeś Ślizgonem, nie mam do Ciebie absolutnie żadnych obiekcji. Co prawda nie okazuję Ci wylewnej miłości, ale zawsze stanę za Tobą murem!
W takim razie Lynn może liczyć na zdawkową sympatię, Ulla nawet dość szczerze interesuje się jej pracą, no i na salonach zawsze podejdzie zamienić z nią co najmniej dwa słowa!
Absolutnie musimy się lubić z Nicholasem, w końcu rodzina zawsze powinna trzymać się razem! Skoro dodatkowo byłeś Ślizgonem, nie mam do Ciebie absolutnie żadnych obiekcji. Co prawda nie okazuję Ci wylewnej miłości, ale zawsze stanę za Tobą murem!
W takim razie Lynn może liczyć na zdawkową sympatię, Ulla nawet dość szczerze interesuje się jej pracą, no i na salonach zawsze podejdzie zamienić z nią co najmniej dwa słowa!
Ulla Nott
Nieaktywni
MUSIMY SIĘ ZNAĆ.
Jesteśmy kuzynkami. BLISKIMI.
Jesteśmy kuzynkami. BLISKIMI.
meet me with bundles of flowers We'll wade through the hours of cold Winter she'll howl at the walls Tearing down doors of time
Katya Ollivander
Zawód : Zawieszona w prawie wykonywania zawodu
Mogę się oprzeć wszystkiemu z wyjątkiem pokusy!
Genetyka : Metamorfomag
Nieaktywni
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Poskromić złośnicę