Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Nottinghamshire
Sherwood [I]
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Sherwood
Tajemnicze, pełne magii lasy Sherwood przynależą do hrabstwa Nottinghamshire. Od stuleci znajdują się one pod opieką Nottów, którzy dbają o bezpieczeństwo na jego granicach oraz pilnują, by nikt niepowołany nie zakłócał spokoju żyjącym tam istotom ani nie niepokoił driad zamieszkujących osławiony dąb Major Oak. Czyjakolwiek obecność bez uzyskania pozwolenia ze strony opiekunów Sherwood skończy się tragedią, bowiem lasy te same potrafią się obronić przed niepotrzebną ingerencją. Każdy nieupoważniony zabłądzi w gęstwinach i nie znajdzie drogi powrotnej, dlatego lepiej uważać, czy rzeczywiście pragnie się móc podziwiać to piękno po raz ostatni.
Ostatnio zmieniony przez Mistrz gry dnia 19.08.16 15:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie oglądała się.
Chociaż ochota zerknięcia przez zdrętwiałe już nieco ramię w poszukiwaniu spojrzenia Raphaela kusiła, nie oglądała się. Miała zbyt wiele do stracenia. Zbyt wiele butelek wina do przegrania. Nadwyrężona duma bolała zbyt mocno, by pozwolić jej na (zbędne?) ryzyko; znajdowała się może w połowie stawki, przełykając gorzki smak stojącego w gardle przekleństwa, kiedy kolejni jeźdźcy minęli ją w pełnym galopie, podrywając złote włosy do bezwładnego lotu.
Skróciła wodze i po raz kolejny spięła końskie boki łydkami. Findabair parsknął cicho, lekko potrząsając głową jakby w potwierdzeniu, że zrozumiał niewypowiedziane polecenie. Być może rozumiał ją tak dobrze dlatego, że i on nie potrafił przegrywać.
Zamykająca się nad głową ciemność sprawiała, że skrzywiła się lekko, nie pozwalając sobie jednak na dekoncentrację. Kiedy przed oczami zamigotała jej niespodziewana biel tarcz, nie zastanawiała się, sięgając po różdżkę (szybciej, szybciej) i kierując w najbliższą z nich, mrużąc lekko oczy.
-Reducto- wykrztusiła niemalże rozkazująco przez zdrętwiałe z zimna usta.
Chociaż ochota zerknięcia przez zdrętwiałe już nieco ramię w poszukiwaniu spojrzenia Raphaela kusiła, nie oglądała się. Miała zbyt wiele do stracenia. Zbyt wiele butelek wina do przegrania. Nadwyrężona duma bolała zbyt mocno, by pozwolić jej na (zbędne?) ryzyko; znajdowała się może w połowie stawki, przełykając gorzki smak stojącego w gardle przekleństwa, kiedy kolejni jeźdźcy minęli ją w pełnym galopie, podrywając złote włosy do bezwładnego lotu.
Skróciła wodze i po raz kolejny spięła końskie boki łydkami. Findabair parsknął cicho, lekko potrząsając głową jakby w potwierdzeniu, że zrozumiał niewypowiedziane polecenie. Być może rozumiał ją tak dobrze dlatego, że i on nie potrafił przegrywać.
Zamykająca się nad głową ciemność sprawiała, że skrzywiła się lekko, nie pozwalając sobie jednak na dekoncentrację. Kiedy przed oczami zamigotała jej niespodziewana biel tarcz, nie zastanawiała się, sięgając po różdżkę (szybciej, szybciej) i kierując w najbliższą z nich, mrużąc lekko oczy.
-Reducto- wykrztusiła niemalże rozkazująco przez zdrętwiałe z zimna usta.
I guess the truth works two ways
Maybe the truth's not what we need
Maybe the truth's not what we need
Ulla Nott
Zawód : pracownica Służb Administracyjnych Wizengamotu
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
lend me your hand and we'll conquer them all;
but lend me your heart and I'll just let you fall
but lend me your heart and I'll just let you fall
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Ulla Nott' has done the following action : rzut kością
'k100' : 41
'k100' : 41
Smuga magii trafiła bezbłędnie w tarczę, ale nim się obejrzała na miejsce pierwszej, pojawiła się nowa, jakby kpiąc z prędkości, jaką - wciąż osiągała. Francuz ignorował wysuwające się przed niego przeszkody i utrzymywał galop, chociaż zdecydowanie mniej zamaszysty. Alchemiczka zebrała w dłoni wodze, wyprostowała się i powtórnie wycelowała w czerwony punkt przed sobą.
- Expulso - wypuściła powietrze z płuc, a ciemne rzęsy zmrużyła na chwilę przed zakończeniem inkantacji, by skupić się pełniej na wirującym obiekcie.
- Expulso - wypuściła powietrze z płuc, a ciemne rzęsy zmrużyła na chwilę przed zakończeniem inkantacji, by skupić się pełniej na wirującym obiekcie.
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
The member 'Inara Carrow' has done the following action : rzut kością
'k100' : 92
'k100' : 92
Strumień wody idealnie sięgnął tarczy, o włos - a zaklęcie minęłoby ją zaledwie o szerokość igły. Był z siebie zadowolony, wciąż, celność całkowita, cztery napotkane tarcze i cztery trafione. Pobijemy ten rekord, Paladynie? Odgiął rękę kawałek od ciała, gotując się na wychylenie się kolejnej z tarcz, pewien, że było ich w tym lesie jeszcze więcej; spodobała mu się ta gra. Wówczas, z boku znów zamajaczyła biel okrągłej tarczy.
- Reducto - wypowiedział bez zająknięcia, wplatając lewą dłoń w białą grzywę wierzchowca.
- Reducto - wypowiedział bez zająknięcia, wplatając lewą dłoń w białą grzywę wierzchowca.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : rzut kością
'k100' : 57
'k100' : 57
Pierwsza próba znakomicie się powiodła, aczkolwiek to jeszcze wszak nie wróży mi sukcesu całkowitego. Przede mną unosi się jeszcze całe mnóstwo potencjalnych celów; nie tracę więc kolejnych sekund, tylko ponownie mierzę różdżką w jedną z tarczy i wypowiadam zaklęcie:
-Reducto - wołam, z nadzieją, że i tym razem nie chybię.
-Reducto - wołam, z nadzieją, że i tym razem nie chybię.
The member 'Asterion Valhakis' has done the following action : rzut kością
'k100' : 26
'k100' : 26
Aquamenti w końcu mi wyszło i ledwo bo ledwo, ale udało mi się trafić w tarczę. Czyżby moje szczęście mnie opuściło? Ostatnie zaklęcie było pierwszym razem, gdy mi cokolwiek dzisiaj nie wyszło. Może te dreszcze na plecach mnie zdekoncentrowały? Nie byłam pewna. W każdym razie przyszła kolej na uderzenie w kolejną tarczę. Nie miałam zamiaru się poddawać, chciałam ich zdobyć najwięcej jak tylko mogłam. Zdawałam sobie sprawę, że zapewne im więcej tarcz się uderzy, tym więcej punktów się otrzyma.
- Expulso - wycelowałam, rzucając zaklęcie.
- Expulso - wycelowałam, rzucając zaklęcie.
Czas płynieAle wspomnienia pozostają na zawsze
Victoria Parkinson
Zawód : Dama, twórczyni perfum, alchemiczka
Stan cywilny : Zaręczona
Bo nie miłość jest najważniejsza, a spełnienie obowiązku wobec rodu i męża.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
The member 'Victoria Parkinson' has done the following action : rzut kością
'k100' : 90
'k100' : 90
Bezczelny uśmiech nie schodził z jego twarzy, celność znów perfekcyjna, doskonały strzał, piąta z tarcz trafiona, wynik pięć na pięć. Pchnął konia w przód, chcąc nadać mu szybszego tempa, ścisnął mocniej łydkami, wciąż byli za połową stawki w tyle - niedobrze, nawet, jeśli nadrobi tę gonitwę wielością uzyskanych na tym etapie punktów. Pozycję w siodle miał nieruchomą, pomimo zmęczenia dokładając staranności, by nie wypaść w siodła, by jego nadgarstek nie drgnął, a usta nie pomyliły się przy wypowiadaniu inkantacji.
- Expulso - wypowiedział więc w końcu, obracając dłonią, gdy w oddali przed nim pojawiła się szósta tarcza. Dobrze nam idzie, Paladynie.
- Expulso - wypowiedział więc w końcu, obracając dłonią, gdy w oddali przed nim pojawiła się szósta tarcza. Dobrze nam idzie, Paladynie.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : rzut kością
'k100' : 13
'k100' : 13
Magia zmaterializowała się w postaci kolejnego magicznego strumienia i raz jeszcze dopadała wskazanego celu. Kąciki ust drgnęły, a czarnowłosa wyrównała przyspieszony jazdą oddech. Nie mogła długo wypatrywać rozpitej tarczy, bo na jej miejsce pomknęła kolejna, równie jasna, równie przykuwająca uwagę przez czerwień maleńkiego punktu, wskazującego środek tarczy. Różdżka ponownie wysunęła się do przodu.
- Aquamenti - byle nie zgubić oddechu, ani slow targanych przez wiatr.
- Aquamenti - byle nie zgubić oddechu, ani slow targanych przez wiatr.
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
The member 'Inara Carrow' has done the following action : rzut kością
'k100' : 59
'k100' : 59
Udało się. W końcu zaklęcie rozbłysło intensywnym blaskiem i tarcza została nim trafiona, nieco poprawiając ponury nastrój Benjamina. Nie zamierzał jednak osiadać na laurach: ciągle pozostawał zapewne w tyle w polowaniu na tarcze, czego nie mógł być pewien przez gęstość lasu, ale...i tak chciał poprawić swój wynik. Podniósł więc różdżkę ponownie. - Expulso.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Nieaktywni
Sherwood [I]
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Nottinghamshire