Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Nottinghamshire
Sherwood [I]
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Sherwood
Tajemnicze, pełne magii lasy Sherwood przynależą do hrabstwa Nottinghamshire. Od stuleci znajdują się one pod opieką Nottów, którzy dbają o bezpieczeństwo na jego granicach oraz pilnują, by nikt niepowołany nie zakłócał spokoju żyjącym tam istotom ani nie niepokoił driad zamieszkujących osławiony dąb Major Oak. Czyjakolwiek obecność bez uzyskania pozwolenia ze strony opiekunów Sherwood skończy się tragedią, bowiem lasy te same potrafią się obronić przed niepotrzebną ingerencją. Każdy nieupoważniony zabłądzi w gęstwinach i nie znajdzie drogi powrotnej, dlatego lepiej uważać, czy rzeczywiście pragnie się móc podziwiać to piękno po raz ostatni.
Ostatnio zmieniony przez Mistrz gry dnia 19.08.16 15:07, w całości zmieniany 1 raz
The member 'Victoria Parkinson' has done the following action : rzut kością
'k100' : 26
'k100' : 26
Kolejny strzał okazał się porażką, co dość wpłynęło na morale Benjamina. Nie ustawał jednak w próbach, wygodniej siadając w siodle. - Aquamenti - wymamrotał, z nadzieją, że chociaż to zaklęcie się powiedzie i uda mu się trafić w wirującą tarczę.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Benjamin Wright' has done the following action : rzut kością
'k100' : 6
'k100' : 6
Tarcza zniszczona, dłoń ściskająca różdżkę powróciła do Tristana, kiedy czarodziej przeniósł wzrok przed siebie; dalej, mój wierny rumaku. Ściskał jego boki mocno łydkami, licząc na to, że zdoła jeszcze nadgonić pozycję, lecz konie przed nim wcale nie zwalniały, a wyprzedzić je w leśnej gęstwinie było już dużo trudniej. Wypatrzył kątem oka trzecią tarczę, czas na najtrudniejsze z trzech zaklęć, tym razem nadgarstek naprawdę musiał pozostać nieruchomy - oby trzask zaklęcia nie spłoszył konia.
- Expulso - wypowiedział, nie krzyknął, lewą dłoń kładąc na mokrej szyi zmęczonego wierzchowca. Paladyni to odważni rycerze, w rycerzami jesteśmy we dwóch, mój drogi.
- Expulso - wypowiedział, nie krzyknął, lewą dłoń kładąc na mokrej szyi zmęczonego wierzchowca. Paladyni to odważni rycerze, w rycerzami jesteśmy we dwóch, mój drogi.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : rzut kością
'k100' : 90
'k100' : 90
Rozkojarzenie sięgało zenitu: z pewnością przez widmo Percivala, gnającego tuż przed nim na czele wyścigu. Nie potrafił się skupić, rozkołysany głodem i emocjonalnym bólem. Smok z pewnością wyczuwał ten zamęt, ale przynajmniej on spisywał się doskonale, biegnąc pewnie i szybko. Wright jednak nie rezygnował, celując po raz czwarty w migającą na prawo tarczę. - Reducto .
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Nieaktywni
The member 'Benjamin Wright' has done the following action : rzut kością
'k100' : 56
'k100' : 56
Smagający wiatr szybko wyciskał z jej ciała skumulowane ciepło. Czuła jak przenikliwe zimno szczypie jej policzki i próbuje wedrzeć się dalej, za plecy. jedyne ciepło biło od wierzchowca, którego dosiadała, a który wydawał się niezmordowanie gnać dalej, nawet jeśli wyprzedziło ją już kilku jeźdźców.
Ciemność starego lasu zamieniła się nad nią i teraz musiała skupić się bardziej na świetle, jaki odbijał się w śnieżnych zaspach i...tarczach, które pojawiły się przed zawodnikami. Puściła jedną dłonią wodzę i powtórnie dziś sięgnęła po różdżkę, celując w pierwszy z możliwych obiektów.
- Reducto - zawiesiła wzrok nie na werbalizującej się z różdżki magii, a na celu, uparcie wirującej tarczy.
Ciemność starego lasu zamieniła się nad nią i teraz musiała skupić się bardziej na świetle, jaki odbijał się w śnieżnych zaspach i...tarczach, które pojawiły się przed zawodnikami. Puściła jedną dłonią wodzę i powtórnie dziś sięgnęła po różdżkę, celując w pierwszy z możliwych obiektów.
- Reducto - zawiesiła wzrok nie na werbalizującej się z różdżki magii, a na celu, uparcie wirującej tarczy.
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
The member 'Inara Carrow' has done the following action : rzut kością
'k100' : 77
'k100' : 77
Naprawdę się zdziwiłam, gdy nie udało mi się trafić w cel. Nie przejęłam się tym jednak, na horyzoncie pojawiły się następne. Tym razem postanowiłam użyć jakiegoś łatwiejszego zaklęcia. Wycelowałam się ponownie, wymierzyłam, wycyrklowałam i dopiero wtedy zdecydowałam się na rzut zaklęcia.
- Aquamenti - rzuciłam.
- Aquamenti - rzuciłam.
Czas płynieAle wspomnienia pozostają na zawsze
Victoria Parkinson
Zawód : Dama, twórczyni perfum, alchemiczka
Stan cywilny : Zaręczona
Bo nie miłość jest najważniejsza, a spełnienie obowiązku wobec rodu i męża.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
The member 'Victoria Parkinson' has done the following action : rzut kością
'k100' : 25
'k100' : 25
Kąciki jego ust mimowolnie wysunęły się ku górze, kiedy trafił trzecią z tarcz, dłoń trzymająca różdżkę opadła swobodnie wzdłuż jego ciała, kiedy, siedząc prosto, gnał konia przed siebie. Jazda wierzchem nie wadziła mu w rzucaniu zaklęć, a Tristan miał nadzieję, że perfekcyjna celność utrzyma się do końca wyścigu. Gnał, gnał konia do przodu, wierząc, że zdoła jeszcze przesunąć się, jeśli nie na sam przód, to chociaż bliżej niego. Wtem - z zarośli wysunęła się czwarta tarcza, chyba to polubił.
- Aquamenti - wypowiedział, ledwie unosząc dłoń, bliżej ciała wspierając ramię o jego sztywność, by nadgarstek nie drgnął w błędnym ruchu.
- Aquamenti - wypowiedział, ledwie unosząc dłoń, bliżej ciała wspierając ramię o jego sztywność, by nadgarstek nie drgnął w błędnym ruchu.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : rzut kością
'k100' : 2
'k100' : 2
Spycham atakującego mnie mężczyznę z jego miotły, samemu na szczęście utrzymując się w siodle. Dróżka, którą pędzę robi się coraz ciaśniejsza, las gęstszy a poszycie leśne oraz rozłożyste korony drzew praktycznie zamykają mnie w mroku. Zdaję się na swego wierzchowca - prócz bielącego się pod jego kopytami śniegu, jest mym jedynym kompasem. Gdy w powietrzu pojawiają się wirujące tarcze, bez namysłu wyciągam różdżkę, usiłując trafić prostym zaklęciem w sam środek celu.
-Aquamenti - wypowiadam starannie inkantację czaru, starając się wymierzyć jak najdokładniej.
-Aquamenti - wypowiadam starannie inkantację czaru, starając się wymierzyć jak najdokładniej.
The member 'Asterion Valhakis' has done the following action : rzut kością
'k100' : 66
'k100' : 66
Sherwood [I]
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Anglia i Walia :: Nottinghamshire