Parkiet
Dziękujemy za zgłoszenie się do zabawy! Jeżeli któryś z uczestników nie zdążył jeszcze napisać posta - nie szkodzi, wciąż możecie dołączyć w tej kolejce (i każdej następnej, gdyż uznaję, że wszystkie zgłoszone pary fabularnie znajdują się na parkiecie). Aktualny ranking uczestników znajduje się poniżej; liczby w nawiasach przy nazwiskach oznaczają wartość bonusu do kostek, który przysługuje za biegłość tańca oraz posiadane przedmioty (jeżeli coś się nie zgadza, dajcie mi znać na pw).
L.p. | Para | I | II | III | IV | V | suma | ||
3. | Marcel Parkinson (20) Odette Baudelaire (15) | 3 | 5 | 5 | 0 | 3 | 2 | 7 | 25 |
10. | Ulysses Ollivander (5) Evelyn Slughorn (5) | 5 | 5 | 0 | 5 | 3 | 0 | 4 | 22 |
4. | Lupus Black (5) Victoria Parkinson (10) | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 | 4 | 4 | 20 |
2. | Perseus Avery (1) Deirdre Tsagairt (5) | 3 | 5 | 0 | 0 | 6 | 0 | 2 | 16 |
5. | Craig Burke (1) Auriga Slughorn (5) | 1 | 5 | 0 | 0 | 3 | 2 | 5 | 16 |
9. | Percival Nott (5) Inara Nott (1) | 1 | 0 | 5 | 0 | 6 | 0 | 4 | 16 |
6. | Edgar Burke (5) Ziva Burke (5) | 3 | 0 | 3 | 0 | 3 | -2 | 4 | 11 |
8. | Mortimer Flint (10) Wynonna Burke (0) | 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 2 | 0 | 6 |
7. | Titus F. Ollivander (1) Polly Havisham (0) | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 |
1. | Adrien Carrow (1) Darcy Rosier (5) | 3 | 0 | 0 | 0 | 3 | -4 | 0 | 2 |
Zabawa odbywa się na parkiecie sali balowej, który na czas jej trwania został zarezerwowany tylko dla uczestników - pozostali goście znajdują się w innych częściach dworku, bądź obserwują zmagania tańczących. Pary ustawione są na obrzeżach koła, według schematu poniżej (numery odpowiadają numerom z listy rankingowej).
Tańcem wybranym do zabawy jest walc wiedeński, tańczony do muzyki wygrywanej przez orkiestrę. W trakcie całego utworu pary poruszają się po okręgu (niezależnie od tego, jakie figury będą wykonywać).
Opis zadania oraz obowiązującej w nim mechaniki będzie pojawiał się na początku każdej rundy. W razie jakichkolwiek pytań, kontaktujcie się ze mną prywatnie (profil, gg: 2830032).
[bylobrzydkobedzieladnie]
I am not there
I do not sleep
Ostatnio zmieniony przez Percival Nott dnia 22.02.17 2:26, w całości zmieniany 18 razy
kissing
d e a t h
and losing my breath
'k100' : 37
Za pierwszym razem więc nieco niechętnie powrócił do lady Slughorn z pustymi rękami, zaraz jednak wychylił się, by po raz kolejny spróbować pochwycić różę.
I know what I see
One with the demon, one with the beast
I can escape all the nightmares I’ve had
All of my angry and all of my sad
Gone in the blink of an eye
'k100' : 14
- Słowo daję, dziś się te kwiaty przeciwko mnie zmówiły - mruknął, trochę do siebie, trochę do samej Aurigi. Nie chciał się usprawiedliwiać, to nie przystało szlachcicowi. Po prostu czuł że potrzebuje jakoś to skomentować, może nieco w humorystyczny sposób, żeby rozładować rosnącą w nim frustrację. Bo naprawdę chciał podarować jej tę różę...
I know what I see
One with the demon, one with the beast
I can escape all the nightmares I’ve had
All of my angry and all of my sad
Gone in the blink of an eye
'k100' : 97
Zakończyła się runda czwarta.
- w kwestii wyjaśnienia:
- Po podliczeniu punktów okazało się, że przy ST złapania róży równym 60, większość rzutów byłaby nieudana, a prawie wszystkie pary, które zaryzykowały grę na tym etapie, otrzymałyby punkty ujemne i zostałyby wyprzedzone nawet przez te, które już od jakiegoś czasu pozostają nieaktywne w zabawie. Taki obrót spraw wydał mi się niesprawiedliwy wobec aktywnych postaci, dlatego, po długich przemyśleniach, zdecydowałam się obniżyć ST do 50; poniższe tabele zostały przeliczone właśnie w ten sposób.
L.p. | Para | Rzuty | Punkty |
1. | Adrien Carrow (1) Darcy Rosier (5) | 46, 69, 16, 63, 19, 5 | -4 |
2. | Perseus Avery (1) Deirdre Tsagairt (5) | 21, 63, 53, 5, 73, 28 | 0 |
3. | Marcel Parkinson (20) Odette Baudelaire (15) | 86 | +2 |
4. | Lupus Black (5) Victoria Parkinson (10) | 98, 62 | +4 |
5. | Craig Burke (1) Auriga Slughorn (5) | 52, 15, 98 | +2 |
6. | Edgar Burke (5) Ziva Burke (5) | 42 | -2 |
7. | Titus F. Ollivander (1) Polly Havisham (0) | - | +/- 0 |
8. | Mortimer Flint (10) Wynonna Burke (0) | 68 | +2 |
9. | Percival Nott (5) Inara Nott (1) | - | +/- 0 |
10. | Ulysses Ollivander (5) Evelyn Slughorn (5) | 54, 36, 57, 60, 37, 23 | 0 |
L.p. | Para | I | II | III | IV | V | suma | ||
1. | Adrien Carrow (1) Darcy Rosier (5) | 3 | 0 | 0 | 0 | 3 | -4 | - | 2 |
2. | Perseus Avery (1) Deirdre Tsagairt (5) | 3 | 5 | 0 | 0 | 6 | 0 | - | 14 |
3. | Marcel Parkinson (20) Odette Baudelaire (15) | 3 | 5 | 5 | 0 | 3 | 2 | - | 18 |
4. | Lupus Black (5) Victoria Parkinson (10) | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 | 4 | - | 16 |
5. | Craig Burke (1) Auriga Slughorn (5) | 1 | 5 | 0 | 0 | 3 | 2 | - | 11 |
6. | Edgar Burke (5) Ziva Burke (5) | 3 | 0 | 3 | 0 | 3 | -2 | - | 7 |
7. | Titus F. Ollivander (1) Polly Havisham (0) | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | - | 3 |
8. | Mortimer Flint (10) Wynonna Burke (0) | 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 2 | - | 6 |
9. | Percival Nott (5) Inara Nott (1) | 1 | 0 | 5 | 0 | 6 | 0 | - | 12 |
10. | Ulysses Ollivander (5) Evelyn Slughorn (5) | 5 | 5 | 0 | 5 | 3 | 0 | - | 18 |
[bylobrzydkobedzieladnie]
Rozpoczyna się runda piąta, będąca ostatnią szansą na pozytywne zaprezentowanie się w tańcu. Końcowe dźwięki walca pozbawione są zadań dodatkowych - tym razem od par nikt nie wymaga łapania kwiatów, wykonywania skomplikowanych figur ani zamian między partnerami.
W tej rundzie oceniane jest wrażenie ogólne. Zarówno partner, jak i partnerka, rzucają kością k100 tylko raz. Po zakończeniu kolejki, możliwość dodawania postów zostanie zablokowana, a rzuty uszeregowane od najwyższego do najniższego (z uwzględnieniem bonusu z biegłości tańca), osobno dla partnerów oraz osobno dla partnerek. Osoby znajdujące się na pierwszych miejscach utworzonych w ten sposób list (czyli osoby, które uzyskały najwyższe wyniki) otrzymają po 5 punktów do ogólnego rankingu. Osoby następne (drugie) w kolejności - 4 punkty, trzecie - 3 punkty i tak dalej, aż do zera. Brak rzutu jest równoznaczny z wyrzuceniem zera oczek. W tej kolejce nie przewiduje się punktów ujemnych (za wyjątkiem wyrzucenia krytycznej porażki).
Tak jak poprzednio, wyrzucenie krytycznego sukcesu oznacza uzyskanie dodatkowych 5 punktów, wyrzucenie krytycznej porażki - utratę 5 punktów.
Na odpis macie 24 godziny. Ze względu na mój wyjazd, będę jutro mniej dostępna na forum, ale w razie pytań, możecie łapać mnie na gg (2830032).
Powodzenia!
- Mam nadzieję, że ta róża spełnia twoje wymagania – zacząłem, ponownie szykując się do końcówki tańca. W tym celu zamknąłem Victorię w ramionach pełen nadziei, że robiłem wszystko dobrze. To łapanie trochę wybiło mnie z rytmu. – Choć i tak nie może się równać z twoją urodą – dodałem po dłuższej pauzie spoglądając jej w oczy. Łagodnie. Nie zerkałem już w stronę innych tańczących par, dałem się ponieść chwili oraz wyczuciu rytmu. Nie było to prostym zadaniem, ale dążyłem do tego, by spełnić wszystkie wymagania lady Parkinson. Wysunęliśmy się nawet na wyższą pozycję niż wcześniej, a przynajmniej takie odniosłem wrażenie. Trudno było mi orzec czy ten stan się utrzyma, bo konkurencja była naprawdę zaciekła. I tak byłem pozytywnie zaskoczony naszą poprawą w technice. Zaczęliśmy wreszcie ze sobą współpracować. Szkoda, że ta współpraca właśnie się kończyła. Dlatego starałem się nabrać pewności siebie, zarówno w ruchach jak i nawet własnych myślach. Podobno pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Czas się o tym przekonać.
"Znaj z odzieży - rzekł człowiek - co jestem, co mogę".
Wprzód się rozśmiał, rzekł potem człeku wilk ponury;
"Znam, żeś słaby, gdy cudzej potrzebujesz skóry".
'k100' : 67
Po konkurencji z różami (została nimi hojnie obdarowana przez arystokratę, za co podziękowała) nadszedł czas na prezentację; lady Slughorn nie była pewna, czy ta część będzie trudniejsza, czy łatwiejsza od pozostałych. Ostatecznie należało się tylko uśmiechnąć i przechylić – ale potrzebny był do tego wdzięk i gracja. Nie wiedziała, czy po tym dziwnym wieczorze uda jej się wykrzesać z siebie dużo uroku, chciała jednak wypaść przynajmniej dobrze. Należało się to lordowi, który tak pięknie ją dziś poprowadził.
— Z tak przystojnym mężczyzną nie będzie to trudne — szepnęła z uśmiechem, uznając, że jawny komplement od czasu do czasu nie zaszkodzi.
'k100' : 94
- Razem mamy całą parę, a właściwie masz, lady. Gdy muzyka zamilknie niech przynajmniej one podkreślają lady wdzięki - zauważył uprzejmie, bo przecież świadomy był, że w siodle zdecydowanie lepiej czuł się niż na parkiecie, a i niezaprzeczalnie mungowe krzesło przyprawiało go o niezdrową sztywność. W tej jednak chwili z całego serca próbował wznieść się na wyżyny swych umiejętności
'k100' : 62
seven deadly sins
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
'k100' : 3