V - L. Yaxley i T. Rosier
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Liliana Yaxley vs. Tristan Rosier 05.05.1956 r.
Wartość żywotności Liliany: 204
Wartość żywotności Tristana: 220
Wartość żywotności Liliany: 204
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 165-184 |
71-80% | brak | -10 | 145-164 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 124-144 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 104-123 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 84-103 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 63-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 22-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Tristana: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178-198 |
71-80% | brak | -10 | 156-177 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 90-111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 67
'k100' : 67
112/220, kara -20
I tuż po tym , gdy zaklęcie zamrażające posadzkę pomknęło pod jej nogi - wątpił, by skutecznie; naprawdę popisywała się niezwykłymi umiejętnościami - nieśpiesznie wypowiedział inkantację kolejengo uroku:
- Silencio - być może będąc już zmęczony kolejnymi sińcami na swoim ciele zadanymi tak delikatną dłonią.
I tuż po tym , gdy zaklęcie zamrażające posadzkę pomknęło pod jej nogi - wątpił, by skutecznie; naprawdę popisywała się niezwykłymi umiejętnościami - nieśpiesznie wypowiedział inkantację kolejengo uroku:
- Silencio - być może będąc już zmęczony kolejnymi sińcami na swoim ciele zadanymi tak delikatną dłonią.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
'k100' : 9
'k100' : 9
Zaklęcia leciały szybciej, z jednej strony mnie to cieszyło, a z drugiej - niepokoiło. Coraz więcej szans, bym przed którymś nie stworzyła dostatecznie dobrej bariery. Drętwota nie trafiła, trudno, zaraz spróbuję jeszcze raz.
- Protego. - Teraz było potrzebniejsze, starałam się rzucić je jak najpoprawniej. Tak długo szło mi idealnie, może jeszcze chociaż chwilę?
- Protego. - Teraz było potrzebniejsze, starałam się rzucić je jak najpoprawniej. Tak długo szło mi idealnie, może jeszcze chociaż chwilę?
Liliana Yaxley
Zawód : -
Stan cywilny : Panna
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
The member 'Liliana Yaxley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 32
'k100' : 32
184/204/ -5
Tarcza po raz pierwszy mnie zawiodła, rozpadając się pod dosyć silnym Glaciusem. Zaklęcie jednak nie było skierowane bezpośrednio we mnie, a pod moje nogi, gdzie natychmiast pojawiła się lodowa powierzchnia. Tylko przez chwilę śmiesznie się ślizgałam, szybko zaliczając spotkanie z posadzką. Byłam jednak tylko trochę poobijana - podniosłam się natychmiast, mogło boleć znacznie bardziej.
- Drętwota - wyinkantowałam starannie.
Tarcza po raz pierwszy mnie zawiodła, rozpadając się pod dosyć silnym Glaciusem. Zaklęcie jednak nie było skierowane bezpośrednio we mnie, a pod moje nogi, gdzie natychmiast pojawiła się lodowa powierzchnia. Tylko przez chwilę śmiesznie się ślizgałam, szybko zaliczając spotkanie z posadzką. Byłam jednak tylko trochę poobijana - podniosłam się natychmiast, mogło boleć znacznie bardziej.
- Drętwota - wyinkantowałam starannie.
Liliana Yaxley
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Nieaktywni
'k100' : 84
'k100' : 84
112/220, kara -20
Śliska posadzka porwała Lilianę w taniec, który zakończył się jej zderzeniem z lodem: brzydka sprawa dla damy, pomknęło w jego stronę zaklęcie - drętwota - rzucone z mocą, która z dużym prawdopodobieństwem nie pozwoliłaby mu na szybką obronę. Rozsądny ruch Liliano, zamiast się bronić - spróbował cisnąć w nią urokiem jeszcze zanim drętwota dosięgnie jego samego.
- Jinx - powtórzył twardo inkantację.
Śliska posadzka porwała Lilianę w taniec, który zakończył się jej zderzeniem z lodem: brzydka sprawa dla damy, pomknęło w jego stronę zaklęcie - drętwota - rzucone z mocą, która z dużym prawdopodobieństwem nie pozwoliłaby mu na szybką obronę. Rozsądny ruch Liliano, zamiast się bronić - spróbował cisnąć w nią urokiem jeszcze zanim drętwota dosięgnie jego samego.
- Jinx - powtórzył twardo inkantację.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
Śmierciożercy
'k100' : 65
'k100' : 65
112/220, kara -20
Drętwota go jednak trafiła; padł na arenę jak kłoda - lecz nie tracił przytomności, usiłując się przebudzić z tego stanu niemocy. Potrafił to zrobić: głęboko w to wierzył, podnieść różdżkę i wypowiedzieć inkantację kolejny raz, kierując jej kraniec prosto na kuzynkę:
- Silencio - ostrożnie artykułując każdą głoskę, bo nie lubił być upakarzany.
1. rzut na jasny umysł, bonus +5, ST 44
2. rzut na silencio
Drętwota go jednak trafiła; padł na arenę jak kłoda - lecz nie tracił przytomności, usiłując się przebudzić z tego stanu niemocy. Potrafił to zrobić: głęboko w to wierzył, podnieść różdżkę i wypowiedzieć inkantację kolejny raz, kierując jej kraniec prosto na kuzynkę:
- Silencio - ostrożnie artykułując każdą głoskę, bo nie lubił być upakarzany.
1. rzut na jasny umysł, bonus +5, ST 44
2. rzut na silencio
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
#1 'k100' : 71
--------------------------------
#2 'k100' : 1
#1 'k100' : 71
--------------------------------
#2 'k100' : 1
184/204/ -5
Nie wiedziałam co Tristan robi, dlaczego atakuje zamiast się bronić?
- Protego - rzuciłam, nie zamierzając bym znowu trafiona. Przez tą całą tarczę nawet nie zauważyłam, że chociaż padł na ziemię pod moją Dretwotą, nie minęła chwila, a już zaklęcie przestało na niego działać. Zresztą i jego Silencio było tak niemrawe, jakby wymierzone w niego samego, ciężko było więc zauważyć, że próbuje coś czarować.
Nie wiedziałam co Tristan robi, dlaczego atakuje zamiast się bronić?
- Protego - rzuciłam, nie zamierzając bym znowu trafiona. Przez tą całą tarczę nawet nie zauważyłam, że chociaż padł na ziemię pod moją Dretwotą, nie minęła chwila, a już zaklęcie przestało na niego działać. Zresztą i jego Silencio było tak niemrawe, jakby wymierzone w niego samego, ciężko było więc zauważyć, że próbuje coś czarować.
Liliana Yaxley
Nieaktywni
'k100' : 76
'k100' : 76
Wyczarowałam tarczę i utrzymałam ją odpowiednio, nieprzyjemne zaklęcie, chcące mnie znowu powalić na posadzkę, zniknęło w niej bezpowrotnie. Zauważyłam teraz, że kuzyn przełamał już mój poprzedni atak, ale nie miałam chwili by zastanowić się jak zrobił to tak szybko.
- Deprimo - użyłam zaklęcia ponownie, łatwiej było obdarowywać Tristana zaklęciami, kiedy sam nimi we mnie rzucał.
- Deprimo - użyłam zaklęcia ponownie, łatwiej było obdarowywać Tristana zaklęciami, kiedy sam nimi we mnie rzucał.
Liliana Yaxley
Nieaktywni
'k100' : 74