V - J. Tonks i Y. Blythe
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Justine Tonks vs. Yvette Blythe 07.05.1956 r.
Wartość żywotności Justine: 222
Wartość żywotności Yvette: 209
Wartość żywotności Justine: 222
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 180-200 |
71-80% | brak | -10 | 158-179 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 135-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 113-134 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-112 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Yvette: 209
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 169-188 |
71-80% | brak | -10 | 148-168 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-147 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 107-126 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 86-106 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Yvette Blythe' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
| 188/209 (-5); Silencio; przy żywotności 90 masz -40, nie -30
Musiała zgubić ją zbytnia pewność siebie, przez co nie spodziewała się udanego ataku ze strony Tonks - promień ugodził w Yvette, odbierając jej głos. Niezadowolona z takiego obrotu spraw wycelowała w Justine, skupiając się na zaklęciu, które zdawało się leżeć w zasięgu jej możliwości, kiedy nie mogła wspomóc różdżki własnym głosem. Levicorpus - pomyślała, wykonując odpowiedni gest.
Musiała zgubić ją zbytnia pewność siebie, przez co nie spodziewała się udanego ataku ze strony Tonks - promień ugodził w Yvette, odbierając jej głos. Niezadowolona z takiego obrotu spraw wycelowała w Justine, skupiając się na zaklęciu, które zdawało się leżeć w zasięgu jej możliwości, kiedy nie mogła wspomóc różdżki własnym głosem. Levicorpus - pomyślała, wykonując odpowiedni gest.
you're a chemical that burns, there's nothing but this
it's the purest element, but it's so volatile
feel it on me, love; see it on me, love
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 82
'k100' : 82
90/222 -40; si claro
Udało się. Ale nie sądziłam, by cokolwiek było w stanie jeszcze zbić gniew gorejący w jej środku. Powinna być lepsza. Zwinniejsza, silniejsza, pewniejsza. A jednak brutalnie kolejny raz dostawałam kopnięcie prosto w jeszcze gorejące rany.
- Protego - zawołałam ponownie nie chcąc się poddać. Nie, tego nie mogłam zrobić. Tego też robić nie zamierzałam. Poddanie się nie wchodziło w grę. Nigdy.
Udało się. Ale nie sądziłam, by cokolwiek było w stanie jeszcze zbić gniew gorejący w jej środku. Powinna być lepsza. Zwinniejsza, silniejsza, pewniejsza. A jednak brutalnie kolejny raz dostawałam kopnięcie prosto w jeszcze gorejące rany.
- Protego - zawołałam ponownie nie chcąc się poddać. Nie, tego nie mogłam zrobić. Tego też robić nie zamierzałam. Poddanie się nie wchodziło w grę. Nigdy.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
The member 'Justine Tonks' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 51
'k100' : 51
85/222 -40; 1 tura L
Zaklęcie trafiło we mnie pociągając za kostkę ku górze. Już chyba nawet się nie zezłościłam. Już chyba nie miałam na to sił. Całe ciało pobolewało, a zmęczenie dawało od siebie znać. Jednak było to niczym w porównaniu z tym, co przeżyłam w złotej wieży.
- Everte Stati! - wybrałam dalej, nadal, to nic, że do góry nogami.
Zaklęcie trafiło we mnie pociągając za kostkę ku górze. Już chyba nawet się nie zezłościłam. Już chyba nie miałam na to sił. Całe ciało pobolewało, a zmęczenie dawało od siebie znać. Jednak było to niczym w porównaniu z tym, co przeżyłam w złotej wieży.
- Everte Stati! - wybrałam dalej, nadal, to nic, że do góry nogami.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 60
'k100' : 60
| 188/209 (-5); Silencio
Mimo sukcesu nie pozwoliła sobie na uśmiech, prędko celując w Justine, już wiszącą do góry noga... nogą. Zignorowała jej zaklęcie - niezbyt udane, nie było się co dziwić - i skupiła na inkantacji i odpowiednim ruchu nadgarstka, skoro już musiała skłaniać się ku czarom niewerbalnym. Sądziła, że szkoda czasu na zdejmowanie Silencio, o co musiałaby się postarać dosyć mocno. Wyzwania także czasami lubiła. Planta doleto - pomyślała, pragnąc przysmażyć te stópki, oderwane od gruntu.
Mimo sukcesu nie pozwoliła sobie na uśmiech, prędko celując w Justine, już wiszącą do góry noga... nogą. Zignorowała jej zaklęcie - niezbyt udane, nie było się co dziwić - i skupiła na inkantacji i odpowiednim ruchu nadgarstka, skoro już musiała skłaniać się ku czarom niewerbalnym. Sądziła, że szkoda czasu na zdejmowanie Silencio, o co musiałaby się postarać dosyć mocno. Wyzwania także czasami lubiła. Planta doleto - pomyślała, pragnąc przysmażyć te stópki, oderwane od gruntu.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 67
'k100' : 67
| 188/209 (-5); Silencio
Z zadowoleniem obserwowała, jak promień wydostaje się z różdżki, zmierzając ku Justine. Uniosła dłoń kolejny raz, tym razem koncentrując się na zaklęciu Incendio, które co prawda było prostsze od Planta Doleto, lecz wciąż nie czuła się pewnie bez udziału swojego głosu.
Z zadowoleniem obserwowała, jak promień wydostaje się z różdżki, zmierzając ku Justine. Uniosła dłoń kolejny raz, tym razem koncentrując się na zaklęciu Incendio, które co prawda było prostsze od Planta Doleto, lecz wciąż nie czuła się pewnie bez udziału swojego głosu.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 92
'k100' : 92
80/222 -40; 2 tura L
Wisiałam do góry nogami a w moją stronę leciały dwa zaklęcia. I nadal mimo wszystko najmocniej byłam zła. A co gorsza, nadal nie zamierzałam się poddać. Jakaś nowa, niekompetentna część mnie wręcz zmuszała mnie, bym do samego końca parła na przód, nawet jeśli smak porażki jasno już tańczył na języku.
- Protego! - zawołałam więc, nie planując wcześniejszego poddawania się.
Wisiałam do góry nogami a w moją stronę leciały dwa zaklęcia. I nadal mimo wszystko najmocniej byłam zła. A co gorsza, nadal nie zamierzałam się poddać. Jakaś nowa, niekompetentna część mnie wręcz zmuszała mnie, bym do samego końca parła na przód, nawet jeśli smak porażki jasno już tańczył na języku.
- Protego! - zawołałam więc, nie planując wcześniejszego poddawania się.
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 70
'k100' : 70
60/222 -40; 3 tura L
Nadal wisiałam do góry nogami, zaklęcia uderzyły we mnie sprawiając, że jedynie twarz wykrzywiła się nieprzyjemnie, gdy zaklęcia dały o sobie znać. Ruszyłam się, a bluzka wysunęła się ze spodni opadajac mi na twarz, ujawniając szramy na brzuchu. Zła sięgnęłam po nią i na nowo wetknęłam ją na swoje miejsce.
- Planta Doleto. - odpowiedziałam jej tym samym zaklęciem, a przynajmniej taki był mój zamiar.
Nadal wisiałam do góry nogami, zaklęcia uderzyły we mnie sprawiając, że jedynie twarz wykrzywiła się nieprzyjemnie, gdy zaklęcia dały o sobie znać. Ruszyłam się, a bluzka wysunęła się ze spodni opadajac mi na twarz, ujawniając szramy na brzuchu. Zła sięgnęłam po nią i na nowo wetknęłam ją na swoje miejsce.
- Planta Doleto. - odpowiedziałam jej tym samym zaklęciem, a przynajmniej taki był mój zamiar.
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 23