V - J. Tonks i Y. Blythe
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Justine Tonks vs. Yvette Blythe 07.05.1956 r.
Wartość żywotności Justine: 222
Wartość żywotności Yvette: 209
Wartość żywotności Justine: 222
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 180-200 |
71-80% | brak | -10 | 158-179 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 135-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 113-134 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-112 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Yvette: 209
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 169-188 |
71-80% | brak | -10 | 148-168 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-147 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 107-126 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 86-106 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
| 220/220; -10 do werbalnych inkantacji
Tarcza prawie zdołała się uformować, ale zaklęcie przeniknęło przez nią w ostatniej chwili. Czuła, jak język uparcie lgnie do podniebienia i nie mogła nic z tym zrobić. Westchnęła, rezygnując ze swojej szansy na atak, poświęcając ją na próbę cofnięcia czaru Tonks. - Finite Incantatem - spróbowała wypowiedzieć, wolniej, lecz dokładniej, mimo niedogodności.
Tarcza prawie zdołała się uformować, ale zaklęcie przeniknęło przez nią w ostatniej chwili. Czuła, jak język uparcie lgnie do podniebienia i nie mogła nic z tym zrobić. Westchnęła, rezygnując ze swojej szansy na atak, poświęcając ją na próbę cofnięcia czaru Tonks. - Finite Incantatem - spróbowała wypowiedzieć, wolniej, lecz dokładniej, mimo niedogodności.
you're a chemical that burns, there's nothing but this
it's the purest element, but it's so volatile
feel it on me, love; see it on me, love
strangeness and charm
strangeness and charm
The member 'Yvette Blythe' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 16
'k100' : 16
PŻ: 151, -15
Udało się w końcu udało mi się ją trafić i miałam nadzieję, że szybko nie uda jej się ściągnąć tego zaklęcia. Uniosłam lekko brwi gdy wymówiła niewyraźnie słowa zaklęcia kończącego, nie zamierzałam czekać by przekonać się, czy zadziałało.
- Everte Stati - zażądałam od różdżki, kierując ją w stronę kobiety
Udało się w końcu udało mi się ją trafić i miałam nadzieję, że szybko nie uda jej się ściągnąć tego zaklęcia. Uniosłam lekko brwi gdy wymówiła niewyraźnie słowa zaklęcia kończącego, nie zamierzałam czekać by przekonać się, czy zadziałało.
- Everte Stati - zażądałam od różdżki, kierując ją w stronę kobiety
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
The member 'Justine Tonks' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 20
'k100' : 20
PŻ: 151, -15
Beznadziejnie, kompletnie nieakceptowalne, zginęłabym kilka razy, gdyby to była walka na śmierć i życie. To tyko powodowało, że w moim ciele rodziła się niewysłowiona złość. Przecież nie byłam grosza, wiedziałam że nie, ostatnie wydarzenia wlały mnie mnie siłę i upór, a jednak coś ewidentnie szło nie tak. Winiłam za to różdżkę, choć obawiałam się, że nie będę mogła tego długo robić.
- Ignitio - wybrałam kolejne zaklęcie nie wierząc już w to, że cokolwiek może mi wyjść.
Beznadziejnie, kompletnie nieakceptowalne, zginęłabym kilka razy, gdyby to była walka na śmierć i życie. To tyko powodowało, że w moim ciele rodziła się niewysłowiona złość. Przecież nie byłam grosza, wiedziałam że nie, ostatnie wydarzenia wlały mnie mnie siłę i upór, a jednak coś ewidentnie szło nie tak. Winiłam za to różdżkę, choć obawiałam się, że nie będę mogła tego długo robić.
- Ignitio - wybrałam kolejne zaklęcie nie wierząc już w to, że cokolwiek może mi wyjść.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 55
'k100' : 55
| 209/209; -10 do werbalnych inkantacji (we wcześniejszym poście pospieszyłam się i dałam żywotność, którą mam u Susanne XDD tu daję już prawdziwą)
Nie wyobrażała sobie męczenia się z językiem przez cały pojedynek, odetchnęła też z ulgą, gdy żadne z zaklęć Justine nie uczyniło jej żadnej krzywdy. Uparła się, że spróbuje jeszcze raz, warto było próbować. Przynajmniej do takiego wniosku mogła dojść po swoich małych sukcesach. - Finite Incantatem - wydukała raz jeszcze.
Nie wyobrażała sobie męczenia się z językiem przez cały pojedynek, odetchnęła też z ulgą, gdy żadne z zaklęć Justine nie uczyniło jej żadnej krzywdy. Uparła się, że spróbuje jeszcze raz, warto było próbować. Przynajmniej do takiego wniosku mogła dojść po swoich małych sukcesach. - Finite Incantatem - wydukała raz jeszcze.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 77
'k100' : 77
| 209/209
Język powoli odkleił się od podniebienia, dając odczuć prawdziwą ulgę. W dodatku miała jeszcze szansę, by zaatakować, dlatego nie zwlekała, pragnąc skorzystać ze swojej chwilowej przewagi. Może oczekiwała zbyt wiele, ale póki co - była z siebie naprawdę dumna.
- Silencio - spróbowała ponownie, chcąc uciszyć przeciwniczkę i tym samym utrudnić jej rzucanie zaklęć.
Język powoli odkleił się od podniebienia, dając odczuć prawdziwą ulgę. W dodatku miała jeszcze szansę, by zaatakować, dlatego nie zwlekała, pragnąc skorzystać ze swojej chwilowej przewagi. Może oczekiwała zbyt wiele, ale póki co - była z siebie naprawdę dumna.
- Silencio - spróbowała ponownie, chcąc uciszyć przeciwniczkę i tym samym utrudnić jej rzucanie zaklęć.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 86
'k100' : 86
Opadały mi witki na każde kolejne moje działanie, które skutkowało kompletnie niczym. Nie wiedziałam już co robić, ani czego się złapać. Los totalnie uwziął się na mnie i postanowił zagrać mi na nosie. Albo dosadne dać do zrozumienia, że nie potrafię nic, a fakt że żyję jest jedynie kwestią zwykłego przypadku.
- Protego. - zażądałam, nie zamierzając się podnieść. O własnych siłach nie wyjdę z tego miejsca - tego byłam pewna.
- Protego. - zażądałam, nie zamierzając się podnieść. O własnych siłach nie wyjdę z tego miejsca - tego byłam pewna.
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 85
'k100' : 85
Udało się, tarcza uformowała się przede mną wchłaniając zaklęcie. Chociaż tyle dobrego, gdyby i to nie wyszło zdecydowanie więcej skutku mogłoby by przynieść położenie się i leżenie. Przez chwilę tylko myślałam nad kolejnym zaklęciem.
- Silencio. - zaatakowałam tym samym atakiem, mając nadzieję, że choć w tej rundzie los będzie mi sprzyjał.
- Silencio. - zaatakowałam tym samym atakiem, mając nadzieję, że choć w tej rundzie los będzie mi sprzyjał.
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 30
'k100' : 30
| 209/209
Niewiele brakowało - gdyby nie tarcza, miałaby ułatwione zadanie. Widziała, że Tonks nie jest w pełni sił i czuła się przez to lepiej, pewniej. Yvette zignorowała śmigające obok Silencio, od razu przechodząc do swojego ataku, starając się nie popełnić żadnego błędu.
- Deserpes - podjęła kolejną próbę, obiecując sobie, że trzeci raz nie będzie podchodziła do tego zaklęcia.
Niewiele brakowało - gdyby nie tarcza, miałaby ułatwione zadanie. Widziała, że Tonks nie jest w pełni sił i czuła się przez to lepiej, pewniej. Yvette zignorowała śmigające obok Silencio, od razu przechodząc do swojego ataku, starając się nie popełnić żadnego błędu.
- Deserpes - podjęła kolejną próbę, obiecując sobie, że trzeci raz nie będzie podchodziła do tego zaklęcia.
strangeness and charm
strangeness and charm
V - J. Tonks i Y. Blythe
Szybka odpowiedź