V - J. Tonks i Y. Blythe
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Justine Tonks vs. Yvette Blythe 07.05.1956 r.
Wartość żywotności Justine: 222
Wartość żywotności Yvette: 209
Wartość żywotności Justine: 222
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 180-200 |
71-80% | brak | -10 | 158-179 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 135-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 113-134 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-112 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Yvette: 209
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 169-188 |
71-80% | brak | -10 | 148-168 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-147 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 107-126 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 86-106 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
PŻ: 108, -30
Świetnie, genialnie, naprawdę klasa sama w sobie. Tylko stać i klaskać w dłonie za ten piękny pokaz magicznego autyzmu. Inaczej nie potrafiłam tego nazwać, bo innych słów mi na to brakowało. I ja myślałam o ratowaniu ludzi, ja myślałam o przekwalifikowaniu sie - dobre sobie.
-Incendio - zadecydowałam w końcu, właściwie nie licząc na powodzenie.
Świetnie, genialnie, naprawdę klasa sama w sobie. Tylko stać i klaskać w dłonie za ten piękny pokaz magicznego autyzmu. Inaczej nie potrafiłam tego nazwać, bo innych słów mi na to brakowało. I ja myślałam o ratowaniu ludzi, ja myślałam o przekwalifikowaniu sie - dobre sobie.
-Incendio - zadecydowałam w końcu, właściwie nie licząc na powodzenie.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
The member 'Justine Tonks' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 92
'k100' : 92
| 209/209 || masz 103 - jedno zaklęcie miałam za moc 102, co daje dodatkowe 5 obrażeń
Uniosła dumnie głowę, nie mając powodów do kulenia się w sobie. Zagryzła wargę, obserwując zaklęcie - wreszcie udane - przed którym mogła się bronić, lecz ponownie wolała skorzystać ze swojej wprawy. Szanse na unik były mniej więcej równe temu, że zaklęcie trafi ją - spróbowała.
Uniosła dumnie głowę, nie mając powodów do kulenia się w sobie. Zagryzła wargę, obserwując zaklęcie - wreszcie udane - przed którym mogła się bronić, lecz ponownie wolała skorzystać ze swojej wprawy. Szanse na unik były mniej więcej równe temu, że zaklęcie trafi ją - spróbowała.
you're a chemical that burns, there's nothing but this
it's the purest element, but it's so volatile
feel it on me, love; see it on me, love
strangeness and charm
strangeness and charm
The member 'Yvette Blythe' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 63
'k100' : 63
| 209/209
Uchyliła się sprawnie, czując jak zaklęcie wymija ją i mknie dalej. Blythe w tym czasie podnosiła się i celowała różdżką w Tonks, zamierzając powoli kierować się ku zwycięstwu - pokora opuszczała ją, czuła się zmobilizowana i pewna siebie, tak, jak lubiła.
- Deprimo - spróbowała, oczekując już samych sukcesów - obrosła w piórka dzięki poprzednim.
Uchyliła się sprawnie, czując jak zaklęcie wymija ją i mknie dalej. Blythe w tym czasie podnosiła się i celowała różdżką w Tonks, zamierzając powoli kierować się ku zwycięstwu - pokora opuszczała ją, czuła się zmobilizowana i pewna siebie, tak, jak lubiła.
- Deprimo - spróbowała, oczekując już samych sukcesów - obrosła w piórka dzięki poprzednim.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 93
'k100' : 93
103/222, -30
Zaczęła budzić się we mnie jakaś niezidentyfikowana złość. Choć raz, jeden jedyny raz, los mógłby do najmądrzej Roweny, stanąć po mojej stronie. Pokazać mi, ze nie jest tak całkowicie, kompletnie beznadziejna, że jednak nadaję się do czegoś więcej, poza robieniem za wątpliwej jakości przeszkodę na drodze.
-Protego! – zarządziłam zła kompletnie, już nie starając się, by ruch był odpowiedni, ani nawet nie myśląc nad tym, by prosić wszechświat o cokolwiek, ostatnio zdawał się zgrabnie ignorować wszystkie moje prośby.
Zaczęła budzić się we mnie jakaś niezidentyfikowana złość. Choć raz, jeden jedyny raz, los mógłby do najmądrzej Roweny, stanąć po mojej stronie. Pokazać mi, ze nie jest tak całkowicie, kompletnie beznadziejna, że jednak nadaję się do czegoś więcej, poza robieniem za wątpliwej jakości przeszkodę na drodze.
-Protego! – zarządziłam zła kompletnie, już nie starając się, by ruch był odpowiedni, ani nawet nie myśląc nad tym, by prosić wszechświat o cokolwiek, ostatnio zdawał się zgrabnie ignorować wszystkie moje prośby.
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 87
'k100' : 87
Złość nie przechodziła mimo dobrej obrony. Byłam już naprawdę zła, i nawet nie choć zewnętrznie nadal pozostawałam w miejscu, w oczach szalała burza. Wielka, porywająca dachy, wybijająca okna i łamiąca drzewa. Byłam naprawdę zła. Wściekła, tak jak nigdy.
- Rictusempra - zarządziłam dalej nie czekając, nie prosząc, nie gdybają. Zostawiając sprawy sobie samym.
- Rictusempra - zarządziłam dalej nie czekając, nie prosząc, nie gdybają. Zostawiając sprawy sobie samym.
I am the Storm.
Justine Tonks
Zakon Feniksa
'k100' : 16
'k100' : 16
| 209/209
Dostrzegała złość na twarzy Justine, mimo znacznej odległości, jaka je dzieliła - wiedziała też jednak, że była osłabiona. Skrzywiła się niezadowolona, gdy tarcza udaremniła zaklęciu zadanie obrażeń, ale zareagowała szybko, gdy kolejne nie wyszło kobiecie.
- Everte Stati! - próbowała, chcąc odrzucić Tonks z miejsca.
Dostrzegała złość na twarzy Justine, mimo znacznej odległości, jaka je dzieliła - wiedziała też jednak, że była osłabiona. Skrzywiła się niezadowolona, gdy tarcza udaremniła zaklęciu zadanie obrażeń, ale zareagowała szybko, gdy kolejne nie wyszło kobiecie.
- Everte Stati! - próbowała, chcąc odrzucić Tonks z miejsca.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 11
'k100' : 11
| 209/209
Niewiele wyszło z tych prób, lecz w porządku - nie poddawała się i nie ulegała takiej wściekłości, jak przeciwniczka. Zamiast tego wykonała różdżką kolejny gest, uzupełniając go formułą zaklęcia - Glacius! - licząc na to, że Justine poślizgnie się na lodzie.
Niewiele wyszło z tych prób, lecz w porządku - nie poddawała się i nie ulegała takiej wściekłości, jak przeciwniczka. Zamiast tego wykonała różdżką kolejny gest, uzupełniając go formułą zaklęcia - Glacius! - licząc na to, że Justine poślizgnie się na lodzie.
strangeness and charm
strangeness and charm
'k100' : 8
'k100' : 8
| 209/209
Wyglądało na to, że miała szansę użyć jeszcze jednego zaklęcia - poprzednie bowiem od perfekcji były daleko. Szybko zdecydowała się na uniesienie różdżki i wypowiedziała wyraźnie inkantację - Commotio - nie szkodziło spróbować, ewentualna obrona mogła odebrać Justine trochę czasu.
Wyglądało na to, że miała szansę użyć jeszcze jednego zaklęcia - poprzednie bowiem od perfekcji były daleko. Szybko zdecydowała się na uniesienie różdżki i wypowiedziała wyraźnie inkantację - Commotio - nie szkodziło spróbować, ewentualna obrona mogła odebrać Justine trochę czasu.
strangeness and charm
strangeness and charm
V - J. Tonks i Y. Blythe
Szybka odpowiedź