V - O. Bott i P. Pomfrey
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Oliver Bott vs. Poppy Pomfrey 06.05.1956 r.
Wartość żywotności Olivera: 234
Wartość żywotności Poppy: 204
Wartość żywotności Olivera: 234
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 190-211 |
71-80% | brak | -10 | 166-189 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 143-165 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 119-142 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 96-118 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 73-95 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 49-72 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-48 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-25 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Poppy: 204
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 198-178 |
71-80% | brak | -10 | 177-156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 155-134 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 133-112 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-90 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 89-68 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 67-46 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 45-24 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 23-2 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Poppy Pomfrey' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 79
'k100' : 79
Jeszcze szerszy uśmiech wypełzł na moją twarz, gdy dziewczyna obroniła się przed zaklęciem. To nie tak, że z niej szydziłem, że chciałem ją upokorzyć, że czułem się lepszy. No, może troszeczkę. Zawsze czułem pewną wyższość mężczyzn nad kobietami, choć nie pokazywałem tego w sposób jakoś bardzo dosadny i nieprzyjemny. Uważałem, że kobiety powinny imać się kobiecych zawodów, a Poppy jako pielęgniarka miała zawód dla siebie idealny. Dom pojedynków stanowczo nie wydawał mi się miejscem dla pań, jednak nie zamierzałem jej tego mówić, a na pewno nie teraz. Byłem podekscytowany walką, bo choć walczyłem z kobietą - walka zawsze powodowała u mnie pewne mrowienie w koniuszkach palców. Ot co - to wszystko. Zero prób upokorzenia. Właścicie to chciałem ją szybko pozbawić sił, by zakończyć tę farsę. I tak wiedziałem, że będę musiał ją potem przepraszać.
- Protego! - podjąłem próbę obrony przed szybującym w mą stronę zaklęciem
- Protego! - podjąłem próbę obrony przed szybującym w mą stronę zaklęciem
Oliver Bott
Zawód : Złodziej i oszust do wynajęcia
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Bo większość ludzi to durnie. Więc trzeba to wykorzystać.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Oliver Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 77
'k100' : 77
Tarcza zajaśniała tuż przede mną - niezawodna. Patrzyłem jak magia rozbija się przede mą, jak nie dosięga celu. Nie mogłem pozostać bierny, nie na tym to polegało, a my nie mieliśmy nieskończonego czasu. Machnąłem różdżką, wywalając ze swojej głowy pomysły takie jak rzucenie zaklęcia a plucie ślimakami czy takiego, które mogłoby ją bardziej zranić.
- Aeris. - Postawiłem na zaklęcia, które będą ją przewracać. Może obtłucze się trochę i zrezygnuje?
- Aeris. - Postawiłem na zaklęcia, które będą ją przewracać. Może obtłucze się trochę i zrezygnuje?
Oliver Bott
'k100' : 36
158/204, -10, +15 do ST zaklęć przez niemożliwość mówienia
Znała już Olivera, a przynajmniej tak się jej zdawało, że zna; Poppy była wciąż nieco naiwna i uparcie wierzyła, że ma w sobie dobro. To jednak nie wykluczało złośliwej natury, o którą na tym podeście go posądzała. Nie mogła go jednak winić za rany, które jej zadał i jeszcze za da. W końcu sama się o to prosiła, przychodząc tu.
Finite Incantatem, pomyślała, chcąc odzyskać głos.
Znała już Olivera, a przynajmniej tak się jej zdawało, że zna; Poppy była wciąż nieco naiwna i uparcie wierzyła, że ma w sobie dobro. To jednak nie wykluczało złośliwej natury, o którą na tym podeście go posądzała. Nie mogła go jednak winić za rany, które jej zadał i jeszcze za da. W końcu sama się o to prosiła, przychodząc tu.
Finite Incantatem, pomyślała, chcąc odzyskać głos.
Poppy Pomfrey
Zawód : pielęgniarka w Hogwarcie
Stan cywilny : Panna
nie przeczułam w głębi snu,
że jeżeli gdzieś jest piekło,
to tu
to tu
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
'k100' : 9
'k100' : 9
Nigdy nie była dobra w czarach niewerbalnych, dlatego w jej głowie pojawiły się gorączkowe, paniczne myśli. Musiała zdjąć z siebie ten urok, bo inaczej Bott po prostu ją z tego podestu zmiecie. Była pewna, że odniesie porażkę, jednakże mogła zachować przy tym nieco godności, czyż nie?
Finite Incantatem, pomyślała znów.
Nigdy nie była dobra w czarach niewerbalnych, dlatego w jej głowie pojawiły się gorączkowe, paniczne myśli. Musiała zdjąć z siebie ten urok, bo inaczej Bott po prostu ją z tego podestu zmiecie. Była pewna, że odniesie porażkę, jednakże mogła zachować przy tym nieco godności, czyż nie?
Finite Incantatem, pomyślała znów.
Poppy Pomfrey
to tu
to tu
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
'k100' : 94
'k100' : 94
Nie miałem pojęcia co próbowała rzucić, magia niewerbalna mi to uniemożliwiała. Spiąłem się więc, obserwując uważnie każdy jej ruch, gotowy do jakiegoś uniku, obrony, czegokolwiek. Ale nic się nie stało, choć przez chwilę widziałem magię gromadzącą się w jej różdżce. Zaklęcie nie zadziałało, a może nie było celne, a może, a może...
Nie było co się nad tym rozdrabniać, fakt był jeden - teraz nadeszła kolej na mnie, a ja, z jakichś względów, chciałem ten pojedynek zakonczyć jak najszybciej czując swego rodzaju dyskomfort.
- Commotio!
Nie było co się nad tym rozdrabniać, fakt był jeden - teraz nadeszła kolej na mnie, a ja, z jakichś względów, chciałem ten pojedynek zakonczyć jak najszybciej czując swego rodzaju dyskomfort.
- Commotio!
Oliver Bott
Zaklęcie nie wyszło. Magia nie zadziałała, nie zebrała się tak jak powinna, nie trafiła. Ale nie przejąłem się tym, bo wtedy przyszedł mi do głowy pewien pomysł - genialny moim zdaniem.
- Confundus - Skierowałem różdżkę w jej stronę.
Chciałem ją skonfundować - sprawić, by nie do końca kojarzyła co się dzieje, by była otępiała. Może wtedy mniej ją będzie boleć jeżeli dostanie jakimś zaklęciem? Byłem dupkiem, a wręcz draniem, ale jakoś nie bawiło mnie sprawianie fizycznego bólu kobiecie. Byłem też idiotą, który sądził, że Confundus przytępi nie tylko jej umysł, ale i ciało.
- Confundus - Skierowałem różdżkę w jej stronę.
Chciałem ją skonfundować - sprawić, by nie do końca kojarzyła co się dzieje, by była otępiała. Może wtedy mniej ją będzie boleć jeżeli dostanie jakimś zaklęciem? Byłem dupkiem, a wręcz draniem, ale jakoś nie bawiło mnie sprawianie fizycznego bólu kobiecie. Byłem też idiotą, który sądził, że Confundus przytępi nie tylko jej umysł, ale i ciało.
Oliver Bott
'k100' : 23
'k100' : 23
Poczuła jak moc spływa z jej ramienia ku różdżce, rozbłysnął koniec jej różdżki, pojawiła się więc i nadzieja, że zdoła się uwolnić od uroku, jednakże zgasła ona tak szybko jak i wierzbowe drewno. Nie poczuła nic. Otworzyła usta, próbując coś powiedzieć, lecz z gardła nie wydobył się żaden dźwięk. Nie zdjęła z siebie Silencio, musiała więc bronić się niewerbalnie: Protego.
Poppy Pomfrey
to tu
to tu