V - H. Bartius F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Hereward Bartius vs. Frederick Fox 07.05.1956 r.
Wartość żywotności Barty'ego: 210
Wartość żywotności Foxa: 250
Wartość żywotności Barty'ego: 210
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 170 - 189 |
71-80% | brak | -10 | 149 - 169 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 128 - 148 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 107 - 127 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 86 - 106 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65 - 85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44 - 64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23 - 43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Foxa: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
- Lis dzielony na 2:
I show not your face but your heart's desire
The member 'Hereward Bartius' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 40
'k100' : 40
68,5???/125, -20, -10 do werbalnych, -10 do uników
Ledwie podniosłem się na nogi, a Bartius już posłał w moją stronę kolejne dwie wiązki zaklęć. Byłem tak samo osłabiony, co zażenowany własną nieskutecznością, ale nie zamierzałem się poddawać.
- Protego! - wypowiedziałem inkantację, unosząc różdżkę.
Ledwie podniosłem się na nogi, a Bartius już posłał w moją stronę kolejne dwie wiązki zaklęć. Byłem tak samo osłabiony, co zażenowany własną nieskutecznością, ale nie zamierzałem się poddawać.
- Protego! - wypowiedziałem inkantację, unosząc różdżkę.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 73
'k100' : 73
68,5???/125, -20, -10 do werbalnych, -10 do uników
Nie spodziewałem się, że zaklęcie się uda - a jednak tarcza otoczyła mnie świetlistą łuną, o którą rozbiły się oba uroki. Nie sądziłem, bym miał jeszcze jakiekolwiek szanse na wygranie tego pojedynku; czar, który trafił mnie w pierwszej turze, był prawie niemożliwy do przełamania - nie w trakcie pojedynku, kiedy liczyła się szybkość reakcji, a każdy ruch był na wagę złota.
- Finite Inkantayem. - Podjąłem kolejną próbę zdjęcia z siebie uciążliwego jęzlepa.
Nie spodziewałem się, że zaklęcie się uda - a jednak tarcza otoczyła mnie świetlistą łuną, o którą rozbiły się oba uroki. Nie sądziłem, bym miał jeszcze jakiekolwiek szanse na wygranie tego pojedynku; czar, który trafił mnie w pierwszej turze, był prawie niemożliwy do przełamania - nie w trakcie pojedynku, kiedy liczyła się szybkość reakcji, a każdy ruch był na wagę złota.
- Finite Inkantayem. - Podjąłem kolejną próbę zdjęcia z siebie uciążliwego jęzlepa.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 29
'k100' : 29
Frederick obronił się przed kolejnym zaklęciem. Barty z niejaką ulgą przyjął, że sam nie został zaatakowany i nie musi się bronić. Jeśli chodziło o obronę przed czarną magią nigdy nie poczuje się dostatecznie pewnie w pojedynku z aurorem, który w tej dziedzinie jest wszak specjalistą.
- Planta Doleto po raz kolejny wymówił inkantację ponownie licząc na to, że tym razem mu wyjdzie.
181/-5, +10 do celowania
- Planta Doleto po raz kolejny wymówił inkantację ponownie licząc na to, że tym razem mu wyjdzie.
181/-5, +10 do celowania
Ocalałeś, bo byłeś pierwszy
Ocalałeś, bo byłeś
Ocalałeś, bo byłeś
ostatni
Hereward Bartius
Zawód : Profesor w Hogwarcie
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
Na szczęście był tam las.
Na szczęście nie było drzew.
Na szczęście brzytwa pływała po wodzie.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 54
'k100' : 54
Zaklęcie się udało, co Hereward zauważył z pewną dozą ulgi. Wciąż nie wierzył jednak w swoje zwycięstwo. Lis był groźnym przeciwnikiem i Barty wcale nie miał zamiaru podchodzić do dalszego starcia zbyt optymistycznie. Wolał pozostać maksymalnie skupiony, gdy wystrzeliwał z różdżki kolejne zaklęcia.
- Petrificus Totalus.
181/-5, +10 do celowania
- Petrificus Totalus.
181/-5, +10 do celowania
Ocalałeś, bo byłeś
Ocalałeś, bo byłeś
ostatni
Hereward Bartius
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 80
'k100' : 80
68/125, -20, -10 do werbalnych, -10 do uników
Kolejna próba zdjęcia zaklęcia spaliła na panewce, dzięki czemu Bartius znów mógł podjąć podwójną ofensywę. Uniosłem różdżkę, zaciskając palce mocno wokół rękojeści - odruchowo, wiedziałem bowiem, że gest ten nijak pomoże wydobyć z jej końca tarczę.
- Pyotego!
Kolejna próba zdjęcia zaklęcia spaliła na panewce, dzięki czemu Bartius znów mógł podjąć podwójną ofensywę. Uniosłem różdżkę, zaciskając palce mocno wokół rękojeści - odruchowo, wiedziałem bowiem, że gest ten nijak pomoże wydobyć z jej końca tarczę.
- Pyotego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 36
'k100' : 36
56/125, -30, -10 do werbalnych, -10 do uników
Różdżka wyślizgnęła mi się z dłoni, gdy zaklęcie petryfikujące ponownie mnie ugodziło - jakby tego byo mało, oberwałem jeszcze drugim zaklęciem, które przez chwilę pomagało mi zachować świadomość. Wiedziałem, że ponowne przełamanie zaklęcia będzie znacznie trudniejsze; walczyłem z samym sobą, myśląc tylko o tym, żeby po wybudzeniu zebrać różdżkę z areny i posłać w kierunku Herewarda confundusa.
pierwszy na wybudzenie, drugi werbalny confundus
Różdżka wyślizgnęła mi się z dłoni, gdy zaklęcie petryfikujące ponownie mnie ugodziło - jakby tego byo mało, oberwałem jeszcze drugim zaklęciem, które przez chwilę pomagało mi zachować świadomość. Wiedziałem, że ponowne przełamanie zaklęcia będzie znacznie trudniejsze; walczyłem z samym sobą, myśląc tylko o tym, żeby po wybudzeniu zebrać różdżkę z areny i posłać w kierunku Herewarda confundusa.
pierwszy na wybudzenie, drugi werbalny confundus
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 80, 82
'k100' : 80, 82
181/-5, +10 do celowania, -5 do rzutu
Frederick nie zdołał obronić się przed zaklęciami, ale po raz kolejny udowodnił, że jest aurorem nie od parady i wybudził się z drugiego już petrificusa. Zdołał nawet posłać w kierunku Herewarda własne zaklęcie. Barty miał tylko chwilę, by zastanowić się, co robi. Ostatecznie zdecydował się nie podejmować próby obrony przed nadlatującym confundusem. Kiedy czar w niego trafił, poczuł jak traci orientację w ciągu ułamka sekundy.
- Furnunculus - wymówił nieco niepewnie. W prawdzie niedawno obiecał sobie, że nie użyje tego zaklęcia na przyjacielu. Teraz jednak zupełnie o tym nie pamiętał.
Frederick nie zdołał obronić się przed zaklęciami, ale po raz kolejny udowodnił, że jest aurorem nie od parady i wybudził się z drugiego już petrificusa. Zdołał nawet posłać w kierunku Herewarda własne zaklęcie. Barty miał tylko chwilę, by zastanowić się, co robi. Ostatecznie zdecydował się nie podejmować próby obrony przed nadlatującym confundusem. Kiedy czar w niego trafił, poczuł jak traci orientację w ciągu ułamka sekundy.
- Furnunculus - wymówił nieco niepewnie. W prawdzie niedawno obiecał sobie, że nie użyje tego zaklęcia na przyjacielu. Teraz jednak zupełnie o tym nie pamiętał.
Ocalałeś, bo byłeś
Ocalałeś, bo byłeś
ostatni
Hereward Bartius