V - M.Bott i S.Skeeter (Ain Eingarp)
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Matthew Bott vs. Serah Skeeter Wallace Wallerax 17.05.1956 r.
Wartość żywotności Matta: 194
Wartość żywotności Wallace'a: 211
Wartość żywotności Matta: 194
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 157 - 175 |
71-80% | brak | -10 | 138 - 156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 118 - 137 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 99 - 117 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 80 - 98 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 60 - 79 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 41 - 59 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 21 - 40 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 20 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Wallace'a: 211
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 171-190 |
71-80% | brak | -10 | 170-150 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 125-145 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 108-128 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-107 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
195/211
Nie udało się, zaklęcie go trafiło i wyziębiło jego tors; Wally miał jednak w sobie ogromne pokłady determinacji, które nie mogły złamać go tak prędko. Zakasał rękawy i natychmiast przeszedł do ataku, chcąc obniżyć umiejętności swojego przeciwnika:
- Jęzlep! - powtórzył nieudaną już inkantację, sięgając po zaklęcia, w których czuł się wszak najlepiej.
Nie udało się, zaklęcie go trafiło i wyziębiło jego tors; Wally miał jednak w sobie ogromne pokłady determinacji, które nie mogły złamać go tak prędko. Zakasał rękawy i natychmiast przeszedł do ataku, chcąc obniżyć umiejętności swojego przeciwnika:
- Jęzlep! - powtórzył nieudaną już inkantację, sięgając po zaklęcia, w których czuł się wszak najlepiej.
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 75
'k100' : 75
W końcu! Przebiegł mnie ten dreszcz satysfakcji, gdy promień mojego zaklecia dobiegł celu i go ranił. Jeszcze tylko to powtórzyć z kilkanaście razy i zwycięstwo mam w garści! Na ziemie sprowadził mnie zaraz okrzyk przeciwnika, który przywołał kolejne zaklęcie.
- Protego!
- Protego!
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
The member 'Matthew Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 65
'k100' : 65
Wybroniłem się i przeszedłem natychmiast do ofensywy. Poruszyłem zamaszyście ręką przywołując inkantację zaklęcia
- Everte Stati
- Everte Stati
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
'k100' : 41
'k100' : 41
195/211
Westchnął; ledwie zdołał cisnąć zaklęcie, kiedy jego przeciwnik wyczarował imponującą, świetlistą tarczę chroniącą go przed skutkami zaklęcia wiążącego język. Mówią, że do trzech razy sztuka - sięgnął więc po to zaklęcie po raz kolejny:
- Jęzlep!
Westchnął; ledwie zdołał cisnąć zaklęcie, kiedy jego przeciwnik wyczarował imponującą, świetlistą tarczę chroniącą go przed skutkami zaklęcia wiążącego język. Mówią, że do trzech razy sztuka - sięgnął więc po to zaklęcie po raz kolejny:
- Jęzlep!
'k100' : 77
'k100' : 77
195/211
Dobrze - promień zaklęcia świsnął, a on nie zamierzał odpuszczać, chciał wykorzystać element zaskoczenia i zagarnąć trochę więcej czasu dla siebie. Na tym samym wydechu wypowiedział drugą inkantację zaklęcia:
- Glacius!
Dobrze - promień zaklęcia świsnął, a on nie zamierzał odpuszczać, chciał wykorzystać element zaskoczenia i zagarnąć trochę więcej czasu dla siebie. Na tym samym wydechu wypowiedział drugą inkantację zaklęcia:
- Glacius!
'k100' : 42
'k100' : 42
Uparty drań jeden mógłby w końcu odpuścić! Czemu musiał być taki uparty! Rozeźlony tym, ja również starałem się nie odpuszczać i po raz kolejny wyjść na przeciw tej samej magii, którą zamierzałem potraktować też tak samo:
- Protego
- Protego
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
'k100' : 24
'k100' : 24
Moja obrona jednak okazała się daremna, a podłoże nieprzyjemnie śliskie. Nie dość więc, że czułem jak za pomocą magii język przykleja się do podniebienia to jeszcze wygrzmociłem się na ziemi. Bajecznie!
Koniec tego!
- Finite Incantatem
|154/194; -10; -10 jęzlep
Koniec tego!
- Finite Incantatem
|154/194; -10; -10 jęzlep
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
'k100' : 63
'k100' : 63
195/211
Przez chwilę przyglądał się swojemu przeciwnikowi krytycznie: wpierw świetlistej tarczy, zbyt mdłej, by zatrzymała zaklęcie, potem próbom odczarowania języka - nie mógł być pewien, czy ta się powiodła; zaryzykował jednak i zamaszyście przeciął powietrze różdżką, wypowiadając inkantację kolejnego zaklęcia:
- Everte stati!
Przez chwilę przyglądał się swojemu przeciwnikowi krytycznie: wpierw świetlistej tarczy, zbyt mdłej, by zatrzymała zaklęcie, potem próbom odczarowania języka - nie mógł być pewien, czy ta się powiodła; zaryzykował jednak i zamaszyście przeciął powietrze różdżką, wypowiadając inkantację kolejnego zaklęcia:
- Everte stati!
V - M.Bott i S.Skeeter (Ain Eingarp)
Szybka odpowiedź