V - M.Bott i S.Skeeter (Ain Eingarp)
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Matthew Bott vs. Serah Skeeter Wallace Wallerax 17.05.1956 r.
Wartość żywotności Matta: 194
Wartość żywotności Wallace'a: 211
Wartość żywotności Matta: 194
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 157 - 175 |
71-80% | brak | -10 | 138 - 156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 118 - 137 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 99 - 117 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 80 - 98 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 60 - 79 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 41 - 59 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 21 - 40 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 20 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Wallace'a: 211
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 171-190 |
71-80% | brak | -10 | 170-150 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 125-145 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 108-128 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-107 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-64 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Jęzlep utrzymujący się na języku Botta wydawał się skutecznie utrudniać mu podejmowanie... właściwie nie tylko ofensywy, protego rozmyło sie we mgle - znowu - a Matthew padł ofiarą zaklęć, Wally zyskiwał coraz większą przewagę - i naprawdę chciał ją zachować.
- Commotio! - nie zwalniał tempa, mając nadzieję, że i tym razem magia go nie zawiedzie.
- Commotio! - nie zwalniał tempa, mając nadzieję, że i tym razem magia go nie zawiedzie.
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 62
'k100' : 62
Promień zaklęcia pomknął wartką, świelistą strugą, a Wally nie zwalniał tempa; wydawało się, że zwycięstwo jest coraz bliżej - ale przecież ten człowiek wciąz mógł sie bronić. Starał się nie przeceniać własnych umiejętności, nie były wszak wysokie - i cenić siły na zamiary:
- Aeris - wywołał więc zaklęcie obszarowe z zamiarem utrudnienia obrony Bottowi.
- Aeris - wywołał więc zaklęcie obszarowe z zamiarem utrudnienia obrony Bottowi.
'k100' : 52
'k100' : 52
Nie wyszło, znów trochę zbrakło. Czułem to. Ze złością zacząłem się zastanawiać czy może przez to wszystko co się pozmieniało różdżka przestała być mi posłuszna tak, jakbym tego od niej oczekiwał. Poruszyłem nią wykonując surowy, pewny ruch chcąc przywołać zaklęcie tarczy
- Protego
|99/194; -20; -10 jęzlep
- Protego
|99/194; -20; -10 jęzlep
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
The member 'Matthew Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 98
'k100' : 98
Zatrzymałem jeden z uroków wiedząc, ze powstrzymanie drugiego w obecnej chwili znajduje się poza moim zasięgiem. Spiąłem się więc wiedząc, ze zaraz ponownie zostanę obtłuczony co też nastało chwilę później. Nieprzyjemne prądy bólu rozeszły się po moim ciele nasilając towarzyszącą mi słabość.
- Planta Doleto
|84/194; -30; -10 jęzlep
- Planta Doleto
|84/194; -30; -10 jęzlep
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
'k100' : 69
'k100' : 69
Był z siebie dumny: dryblas oberwał, oberwał już solidnie i wydawał się znacznie osłabiony do dalszej walki; wydawało mu się, że zwycięstwo miał już w kieszeni - choć być może brak pokory zawdzięczał ostatnim chlubnym zwycięstwom. Nim jednak przyozdobi skroń laurem, nie mógł odpuścić ostatniej prostej - niecelne zaklęcie zignorował, występując do kontrataku bez zbędnej zwłoki:
- Jinx!
- Jinx!
'k100' : 7
'k100' : 7
... a raczej chciałby to uczynić bez zbędnej zwłoki, musiał zdać sobie sprawę z tego, że przewrotny los jednak mógł się jeszcze obrócić. Że niewiele brakowało, żeby osłabić jego przeciwinika - i że nie mógł sobie pozwolić na błąd w tym momencie.
- Furnunculus! - zawołał więc, sięgając po dziedzinę sobie najbliższą.
- Furnunculus! - zawołał więc, sięgając po dziedzinę sobie najbliższą.
'k100' : 77
'k100' : 77
Moje zaklęcie nie trafiło celu. JAKOŚ MNIE TO NIE ZASKOCZYŁO. Nie spodziewałem się jednak tego po moim przeciwniku. Właściwie to pomimo osłabienia i pulsującego pod skórą bólu zarechotałem parszywie wyśmiewczo. Wychodziły mu takie silne uroki, a takie głupie jinx nie? Wolne żarty! Co z tego że mi kompletnie nic nie wychodziło. Ważne że jemu też. Przynajmniej ten konkretny jeden raz. Przynajmniej dopóki nie dostrzegłem pędzącego z mocą ku mnie kolejnego uroku
- Protego - wysepleniłem
- Protego - wysepleniłem
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
'k100' : 8
'k100' : 8
Podjęta przeze mnie próba obrony okazała się daremna. Nawet zarys tarczy nie błysnął w powietrzu. Tragedia. Zaklęcie buchnęło mi w twarz. Po chwili zacząłem czuć na niej nieprzyjemne pieczenie i swędzenie. Czułem się jakbym znów miał trzynaście lat. Tragedia.
- Furnunculus!
|79/194; -40; -10 jęzlep
- Furnunculus!
|79/194; -40; -10 jęzlep
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
V - M.Bott i S.Skeeter (Ain Eingarp)
Szybka odpowiedź