V - S. Carter i P. Sprout
Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Sophia Carter vs. Pomona Sprout ?.05.1956 r.
Wartość żywotności Sophii: 270
Wartość żywotności Pomony: 207
Wartość żywotności Sophii: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219-243 |
71-80% | brak | -10 | 192-218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165-191 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138-164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84-110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 57-83 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 30-56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3-29 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Pomony: 207
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168 - 186 |
71-80% | brak | -10 | 147 - 167 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 126 - 146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106 - 125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85 - 105 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64 - 84 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43 - 63 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23 - 42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Pomona Sprout' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 25
'k100' : 25
182/207, -5
Niestety, nie tym razem. Mogę się o tym boleśnie przekonać i to już kilka chwil później. Tarcza okazuje się zbyt słaba, zaś mnie wyrzuca na kilka metrów w tył. Bolesny upadek. Krzywię się obolała, ale nie mam czasu na rozmasowywanie kości ogonowej, chociaż bez dwóch zdań wprawny masaż bardzo by się przydał. Trudno, walczę dalej, nie mogę się zrażać pierwszym niepowodzeniem.
- Colloshoo - próbuję, gdyż nie wiem co teraz. Nie mam żadnego konkretnego planu, po prostu korzystam z różnych dziedzin magii traktując to raczej jak dobry trening niż pojedynek, bo i tak nie wygram.
Niestety, nie tym razem. Mogę się o tym boleśnie przekonać i to już kilka chwil później. Tarcza okazuje się zbyt słaba, zaś mnie wyrzuca na kilka metrów w tył. Bolesny upadek. Krzywię się obolała, ale nie mam czasu na rozmasowywanie kości ogonowej, chociaż bez dwóch zdań wprawny masaż bardzo by się przydał. Trudno, walczę dalej, nie mogę się zrażać pierwszym niepowodzeniem.
- Colloshoo - próbuję, gdyż nie wiem co teraz. Nie mam żadnego konkretnego planu, po prostu korzystam z różnych dziedzin magii traktując to raczej jak dobry trening niż pojedynek, bo i tak nie wygram.
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 86
'k100' : 86
Wiedziała, że jej zaklęcie było dobre i celne. Tym razem to jej przeciwniczka nie zdążyła się obronić i doświadczyła dość bolesnego upadku na podłogę areny. Ale to nie przeszkodziło jej po chwili wyprowadzić kolejnego, naprawdę dobrego ataku, przed którym to Sophia musiała się bronić, i miała przeczucie, że zwykłe protego nie zatrzyma zaklęcia o takiej mocy.
- Protego maxima!
- Protego maxima!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
The member 'Sophia Carter' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 73
'k100' : 73
Tym razem tarcza wyraźnie rozbłysła przed Sophią, a zaklęcie rozbiło się o nią i zostało pochłonięte, nie stanowiąc już dla aurorki zagrożenia. Sophia mogła sama przejść do kolejnego ataku, decydując się na zaklęcia; w tych czuła się znacznie pewniej niż w transmutacji.
- Ignitio!
- Ignitio!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 46
'k100' : 46
182/207, -5
Robi się naprawdę ciekawie. Najpierw udaje mi się zaklęcie, potem moja przeciwniczka sprawnie wyczarowuje tarczę, żeby na koniec jej urok minął mnie dosłownie o kilka cali. Na chwilę tracę koncentrację obserwując promień czaru, gdyż może jednak interwencja okaże się potrzebna. Na szczęście nie, dobrze jest czasem zaryzykować.
- Aeris - rzucam kiedy już dochodzę do siebie oraz z powrotem koncentruję się na pojedynku. Dalej nie wiem co robię, ale muszę próbować, może kiedyś się uda. Taka ze mnie optymistka.
Robi się naprawdę ciekawie. Najpierw udaje mi się zaklęcie, potem moja przeciwniczka sprawnie wyczarowuje tarczę, żeby na koniec jej urok minął mnie dosłownie o kilka cali. Na chwilę tracę koncentrację obserwując promień czaru, gdyż może jednak interwencja okaże się potrzebna. Na szczęście nie, dobrze jest czasem zaryzykować.
- Aeris - rzucam kiedy już dochodzę do siebie oraz z powrotem koncentruję się na pojedynku. Dalej nie wiem co robię, ale muszę próbować, może kiedyś się uda. Taka ze mnie optymistka.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 13
'k100' : 13
182/207, -5
Nie, to znowu nie to. Niby wymowa poprawna, machnięcie nadgarstkiem też w porządku, ale nic się nie dzieje. Wątły promień zaklęcia ląduje w podłodze, nie wydając z siebie ani drobnego podmuchu wiatru. Mam ochotę westchnąć nad swoim brakiem umiejętności, ale nie ma na to czasu. Muszę działać dalej.
- Glacius - wypowiadam więc, próbując tym razem czegoś prostszego. Skoro nie wiatr, to może lód mi pomoże, chociaż powoli nadchodzi ten moment starcia, gdzie nie bardzo wierzę w siebie.
Nie, to znowu nie to. Niby wymowa poprawna, machnięcie nadgarstkiem też w porządku, ale nic się nie dzieje. Wątły promień zaklęcia ląduje w podłodze, nie wydając z siebie ani drobnego podmuchu wiatru. Mam ochotę westchnąć nad swoim brakiem umiejętności, ale nie ma na to czasu. Muszę działać dalej.
- Glacius - wypowiadam więc, próbując tym razem czegoś prostszego. Skoro nie wiatr, to może lód mi pomoże, chociaż powoli nadchodzi ten moment starcia, gdzie nie bardzo wierzę w siebie.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 54
'k100' : 54
Brakło jej dosłownie kilku cali, żeby trafić Pomonę zaklęciem. Czasem bywało i tak, ale nie zamierzała się zniechęcać, pojedynek dopiero się zaczynał. Wiele mogło się zdarzyć; starcie z Samuelem trwało bardzo długo i przez większość czasu było wyrównane, dopóki przewagi nie zdobył starszy i bardziej doświadczony auror.
Pierwsze zaklęcie kobiety nie wyszło, ale już drugie mknęło w jej stronę. Sophia zdecydowała się podjąć próbę ustania na nogach na oblodzonej powierzchni, mając nadzieję, że nie straci równowagi.
| próbuję ustać na nogach
Pierwsze zaklęcie kobiety nie wyszło, ale już drugie mknęło w jej stronę. Sophia zdecydowała się podjąć próbę ustania na nogach na oblodzonej powierzchni, mając nadzieję, że nie straci równowagi.
| próbuję ustać na nogach
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 65
'k100' : 65
Sophii udało się utrzymać równowagę na niestabilnej, oblodzonej powierzchni. Jako auror musiała być dość sprawna i mieć dobrą koordynację ruchową w różnych warunkach. I z tym wyzwaniem sobie poradziła, gotowa do podjęcia kolejnej próby ataku.
- Caeruleusio!
Może być lód.
- Caeruleusio!
Może być lód.
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only