VII - C. Leighton i P. Sprout
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Charlene Leighton vs. Pomona Sprout 09.07.1956
Wartość żywotności Charlene: 200
Wartość żywotności Pomony: 207
Wartość żywotności Charlene: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162-180 |
71-80% | brak | -10 | 142-161 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 122-141 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 102-121 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 82-101 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 62-81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 42-61 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 22-41 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Pomony: 207
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168 - 186 |
71-80% | brak | -10 | 147 - 167 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 126 - 146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106 - 125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85 - 105 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64 - 84 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43 - 63 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23 - 42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
153/207, -10, deserpes
To jest już tak dramatyczne, że brakuje mi słów. Szarpię nogami chcąc się przekonać, czy czar zadziałał, chociaż wiem, że nie. I mam rację. Nic się nie dzieje. Wzdycham więc, szykując się do obrony. Charlene pewnie umiera już z nudów, stąd te niecelne zaklęcia. Uśmiecham się przepraszająco i wzruszam ramionami.
- Finite incantantem - próbuję ponownie, dalej w myślach. Ciekawe, co moja przeciwniczka sobie wyobraża jak tak stoję z różdżką i się nie ruszam i nic się nie dzieje. Nie, nie zastygłam, szykuję się po prostu do ucieczki, tak, tak.
To jest już tak dramatyczne, że brakuje mi słów. Szarpię nogami chcąc się przekonać, czy czar zadziałał, chociaż wiem, że nie. I mam rację. Nic się nie dzieje. Wzdycham więc, szykując się do obrony. Charlene pewnie umiera już z nudów, stąd te niecelne zaklęcia. Uśmiecham się przepraszająco i wzruszam ramionami.
- Finite incantantem - próbuję ponownie, dalej w myślach. Ciekawe, co moja przeciwniczka sobie wyobraża jak tak stoję z różdżką i się nie ruszam i nic się nie dzieje. Nie, nie zastygłam, szykuję się po prostu do ucieczki, tak, tak.
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Pomona Sprout' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
153/207, -10
Niesamowite, ale tym razem promień zaklęcia jest taki, jak powinien i co więcej, uwalnia mnie z wpływu ruchomych piasków przytwierdzających nogi do podłoża. Oddycham z wyraźną ulgą, wręcz podskakuję przez ułamek sekundy, żeby poczuć moc uwolnionych nóg. Dobrze, teraz atak, który się nie powiedzie.
- Jinx - mówię znów, bo tak sobie myślę, że chyba kiedyś powinno się udać. Nie mówię, że akurat teraz, ale ogólnie kiedyś tam. Tak, tak, zaczynam ten sam repertuar, ale czasem tak trzeba. Tłuc te same schematy, bo na nic ambitnego nie ma się szans.
Niesamowite, ale tym razem promień zaklęcia jest taki, jak powinien i co więcej, uwalnia mnie z wpływu ruchomych piasków przytwierdzających nogi do podłoża. Oddycham z wyraźną ulgą, wręcz podskakuję przez ułamek sekundy, żeby poczuć moc uwolnionych nóg. Dobrze, teraz atak, który się nie powiedzie.
- Jinx - mówię znów, bo tak sobie myślę, że chyba kiedyś powinno się udać. Nie mówię, że akurat teraz, ale ogólnie kiedyś tam. Tak, tak, zaczynam ten sam repertuar, ale czasem tak trzeba. Tłuc te same schematy, bo na nic ambitnego nie ma się szans.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 99
'k100' : 99
153/200, -10
Wyglądało na to, że Pomona uwolniła się z ruchomych piasków i po chwili zaatakowała ją kolejnym, wyjątkowo celnym zaklęciem.
- Protego - spróbowała się obronić.
Wyglądało na to, że Pomona uwolniła się z ruchomych piasków i po chwili zaatakowała ją kolejnym, wyjątkowo celnym zaklęciem.
- Protego - spróbowała się obronić.
Best not to look back. Best to believe there will be happily ever afters all the way around - and so there may be; who is to say there
will not be such endings?
The member 'Charlene Leighton' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 18
'k100' : 18
153-11-142; 142/200, -10
Nie udało się. Nie zawsze mogło się udawać, skoro była w obronie ledwie początkująca a jej poziom nie wykraczał ponad szkolne podstawy. Poważny błąd, który należało naprawić. Tak czy inaczej upadła, nabijając sobie kolejnych parę siniaków.
- Glacius!
Nie udało się. Nie zawsze mogło się udawać, skoro była w obronie ledwie początkująca a jej poziom nie wykraczał ponad szkolne podstawy. Poważny błąd, który należało naprawić. Tak czy inaczej upadła, nabijając sobie kolejnych parę siniaków.
- Glacius!
Best not to look back. Best to believe there will be happily ever afters all the way around - and so there may be; who is to say there
'k100' : 79
'k100' : 79
153/207, -10
Wow, muszę przyznać, że moje zaklęcie okazuje się całkiem niezłe. Nie na tyle co prawda, żeby Charlene musiała bronić się trudniejszą wersją tarczy, ale przy serii moich krępujących porażek jest naprawdę super. Tym bardziej, że przeciwniczka się przewraca. Niestety korzysta z przywileju rzucania zaklęcia obszarowego, przed którym bronić się jest znacznie trudniej. No nic, najwyżej zatańczę jezioro łabędzie. Ale zanim to nastąpi, to zaciskam zęby i staram się utrzymać na lodowej tafli formującej się pod moimi nogami.
Wow, muszę przyznać, że moje zaklęcie okazuje się całkiem niezłe. Nie na tyle co prawda, żeby Charlene musiała bronić się trudniejszą wersją tarczy, ale przy serii moich krępujących porażek jest naprawdę super. Tym bardziej, że przeciwniczka się przewraca. Niestety korzysta z przywileju rzucania zaklęcia obszarowego, przed którym bronić się jest znacznie trudniej. No nic, najwyżej zatańczę jezioro łabędzie. Ale zanim to nastąpi, to zaciskam zęby i staram się utrzymać na lodowej tafli formującej się pod moimi nogami.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 6
'k100' : 6
133/207, -15
Niestety nie udaje mi się ustać na nogach, przez co jakże zgrabnie ląduję na miękkich pośladkach. Ich kontakt z twardą taflą jest bolesny. Masuję chwilę swoją kość ogonową, ale szybko zbieram się w sobie i rozmyślam nad tym, co teraz. Teraz to już chyba tylko cud mnie może uratować. Mając w pamięci poprzednie kolejki, nie wierzę w ten cud.
- Petrificus totalus - mówię, bo jedynie jeszcze obrona przed czarną magią jest w stanie mi cokolwiek z siebie dać. Naturalnie, że nie wierzę, że to się uda, ale jeszcze mam czas próbować. Jeszcze.
Niestety nie udaje mi się ustać na nogach, przez co jakże zgrabnie ląduję na miękkich pośladkach. Ich kontakt z twardą taflą jest bolesny. Masuję chwilę swoją kość ogonową, ale szybko zbieram się w sobie i rozmyślam nad tym, co teraz. Teraz to już chyba tylko cud mnie może uratować. Mając w pamięci poprzednie kolejki, nie wierzę w ten cud.
- Petrificus totalus - mówię, bo jedynie jeszcze obrona przed czarną magią jest w stanie mi cokolwiek z siebie dać. Naturalnie, że nie wierzę, że to się uda, ale jeszcze mam czas próbować. Jeszcze.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 2
'k100' : 2
142/200, -10
Jej glacius okazał się na tyle udany że pokrył posadzkę pod Pomoną lodową taflą. Czarownicy nie udało się utrzymać równowagi i poślizgnęła się, zapewne nabawiając siniaków. Może to zdekoncentrowało ją na tyle, że kolejne zaklęcie się nie udało?
- Caeruleusio!
Jej glacius okazał się na tyle udany że pokrył posadzkę pod Pomoną lodową taflą. Czarownicy nie udało się utrzymać równowagi i poślizgnęła się, zapewne nabawiając siniaków. Może to zdekoncentrowało ją na tyle, że kolejne zaklęcie się nie udało?
- Caeruleusio!
'k100' : 61
'k100' : 61
Chybiła nieznacznie, ale wystarczająco, by lodowa mgiełka nie sięgnęła przeciwniczki. Musiała więc próbować dalej.
- Slugulus erecto!
- Slugulus erecto!
VII - C. Leighton i P. Sprout
Szybka odpowiedź