VII - A. Selwyn vs. S. Carter
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Sophia Carter 20.07.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Sophii: 270
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | zaklęcia z ST > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134 - 155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46 - 67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24 - 44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sophii: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219-243 |
71-80% | brak | -10 | 192-218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165-191 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138-164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84-110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 57-83 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 30-56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3-29 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Tym razem niestety i ona chybiła. Szybko jednak postanowiła zaatakować znowu, licząc, że tym razem uda jej się rzucić celne zaklęcie.
- Everte stati!
- Everte stati!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
The member 'Sophia Carter' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 15
'k100' : 15
| 160/220, -10
Już wiedziałem, co było nie tak. Kołnierz kaftana był odrobinę zbyt śliski i... zbyt żywy. A na pewno zbyt rybi. I za bardzo szamoczący się. Ryba łaskotała mnie okrutnie, dlatego zacząłem wykonywać jakieś dziwne pląsy, nadal starając się przy tym walczyć.
- Commotio!
Już wiedziałem, co było nie tak. Kołnierz kaftana był odrobinę zbyt śliski i... zbyt żywy. A na pewno zbyt rybi. I za bardzo szamoczący się. Ryba łaskotała mnie okrutnie, dlatego zacząłem wykonywać jakieś dziwne pląsy, nadal starając się przy tym walczyć.
- Commotio!
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 38
'k100' : 38
Zaklęcie było wybitnie nietrafione, ryba wciąż się szamotała, rany na ciele nadal krwawiły, a ja w dalszym ciągu brałem udział w pojedynku. Spróbowałem wycelować lepiej, pomimo wszystkich nieprzychylności losu.
- Deprimo!
- Deprimo!
'k100' : 78
Niestety, i drugie zaklęcie okazało się chybione. Co było nie tak z tą różdżką?, zastanowiła się mimowolnie po tym nieudanym popisie. Z Alexem zaczęło dziać się coś dziwnego, nagle zaczął pląsać i tańczyć, a kołnierz jego szaty zmienił się w rybę.
Pierwsze zaklęcie chybiło, ale drugie, mimo jego osłabienia, pomknęło w jej stronę, zmuszając ją do obrony.
- Protego! - rzuciła szybko.
Pierwsze zaklęcie chybiło, ale drugie, mimo jego osłabienia, pomknęło w jej stronę, zmuszając ją do obrony.
- Protego! - rzuciła szybko.
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 1
'k100' : 1
| 270-28=242 (-5)
Niestety tym razem tarcza zupełnie jej nie wyszła. Różdżka nie usłuchała i Sophia uderzyła z mocą o podłoże, z pewnością nabijając sobie wiele siniaków. Jednak szybko się podniosła, mimo obrażeń gotowa do ponownego zaatakowania Alexa.
- Caeruleusio!
Niestety tym razem tarcza zupełnie jej nie wyszła. Różdżka nie usłuchała i Sophia uderzyła z mocą o podłoże, z pewnością nabijając sobie wiele siniaków. Jednak szybko się podniosła, mimo obrażeń gotowa do ponownego zaatakowania Alexa.
- Caeruleusio!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
Nareszcie! Nawet ryba pląsająca pod materiałem kaftana nie przeszkodziła mi w kolejnym zaklęciu, które tym razem dosięgnęło czarownicy - pierwszy raz w tym pojedynku. Lecz teraz po raz kolejny przyszło mi bronić się przed skierowaną przeciwko mnie mocą magiczną.
- Protego!
- Protego!
'k100' : 36
'k100' : 36
| 135/220, -15
Nie udało mi się. Poczułem ogromny chłód i zauważyłem, jak końce moich palcy czerwienieją pod wpływem zimna. A ryba staje się jeszcze bardziej nieprzyjemna, ale chociaż na chwilę, przez nagłą zmianę temperatury, odrobinę bardziej niemrawa.
Szczękając zębami i nadal od czasu do czasu podrygując walczyłem jednak dalej, pomimo tego, że coraz dotkliwiej odczuwałem skutki zaklęć, które rzuciła na mnie czarownica.
- A-a-aeerisss - wydukałem, zginając nadgarstek i starając się wycelować w przeciwniczkę.
Nie udało mi się. Poczułem ogromny chłód i zauważyłem, jak końce moich palcy czerwienieją pod wpływem zimna. A ryba staje się jeszcze bardziej nieprzyjemna, ale chociaż na chwilę, przez nagłą zmianę temperatury, odrobinę bardziej niemrawa.
Szczękając zębami i nadal od czasu do czasu podrygując walczyłem jednak dalej, pomimo tego, że coraz dotkliwiej odczuwałem skutki zaklęć, które rzuciła na mnie czarownica.
- A-a-aeerisss - wydukałem, zginając nadgarstek i starając się wycelować w przeciwniczkę.
'k100' : 71
'k100' : 71
242/270 (-5)
Udało jej się przebić przez jego tarczę; Alexa zaatakowała nieprzyjemna fala chłodu. Ale nawet to nie zdekoncentrowało go na tyle, bo po chwili w jej stronę pomknęło następne celne zaklęcie.
- Protego maxima! - rzuciła.
Udało jej się przebić przez jego tarczę; Alexa zaatakowała nieprzyjemna fala chłodu. Ale nawet to nie zdekoncentrowało go na tyle, bo po chwili w jej stronę pomknęło następne celne zaklęcie.
- Protego maxima! - rzuciła.
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.