VII - A. Selwyn vs. S. Carter
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Sophia Carter 20.07.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Sophii: 270
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | zaklęcia z ST > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134 - 155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46 - 67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24 - 44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sophii: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219-243 |
71-80% | brak | -10 | 192-218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165-191 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138-164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84-110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 57-83 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 30-56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3-29 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
242/270 (-5)
Oba jej zaklęcia były bardzo mocne, więc zdziwiła się, kiedy poraniony Alexander tak łatwo się obronił. Musiał być naprawdę silnym czarodziejem, skoro nawet w tym stanie potrafił zmaterializować mocniejszą tarczę. Choć zdobyła pewną przewagę, pojedynek się nie kończył i nadal wiele mogło się zmienić, dlatego nie zamierzała lekceważyć przeciwnika, zwłaszcza że po chwili zaatakował ją znowu.
- Protego!
Oba jej zaklęcia były bardzo mocne, więc zdziwiła się, kiedy poraniony Alexander tak łatwo się obronił. Musiał być naprawdę silnym czarodziejem, skoro nawet w tym stanie potrafił zmaterializować mocniejszą tarczę. Choć zdobyła pewną przewagę, pojedynek się nie kończył i nadal wiele mogło się zmienić, dlatego nie zamierzała lekceważyć przeciwnika, zwłaszcza że po chwili zaatakował ją znowu.
- Protego!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
The member 'Sophia Carter' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 84
'k100' : 84
Tarcza, która się przed nią pojawiła, była niezwykle silna. Na tyle, że odbiła mknący w jej stronę urok i posłała go z powrotem w stronę Alexa.
Sophia przygotowała się do ataku:
- Lamino Glacio! - postanowiła zaryzykować trudne i nieprzyjemne zaklęcie, którym kiedyś pokonał ją Samuel.
Sophia przygotowała się do ataku:
- Lamino Glacio! - postanowiła zaryzykować trudne i nieprzyjemne zaklęcie, którym kiedyś pokonał ją Samuel.
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 85
'k100' : 85
| 110/220, -30
Widząc, jak czarownica odbija lecące w nią zaklęcie, a następnie wyczarowuje ostre jak brzytwy sople lecące w moją stronę poczułem, jak serce bije mi mocniej, a ryba za kaftanem rzuca się z nową energią, jakby poczuła, że zaraz może stać się szaszłykiem. Uniosłem więc różdżkę i jeszcze jeden raz na tym pojedynku spróbowałem szczęścia.
- Protego Maxima - świst hikorowego drewna przeciął powietrze, a ja zamknąłem oczy.
Widząc, jak czarownica odbija lecące w nią zaklęcie, a następnie wyczarowuje ostre jak brzytwy sople lecące w moją stronę poczułem, jak serce bije mi mocniej, a ryba za kaftanem rzuca się z nową energią, jakby poczuła, że zaraz może stać się szaszłykiem. Uniosłem więc różdżkę i jeszcze jeden raz na tym pojedynku spróbowałem szczęścia.
- Protego Maxima - świst hikorowego drewna przeciął powietrze, a ja zamknąłem oczy.
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 80
'k100' : 80
| 110/220, -30
W moje ciało nie wbiły się ostre sople, nie wywróciłem się również trafiony własnym zaklęciem. Rozchyliłem powieki i moim oczomu ukazała się tarcza, która ochroniła mnie przed działaniem magii. Wypuściłem oddech i poprawiłem chwyt na różdżce czując, że odrobinę osłabł. Ten pojedynek groził rychłym zakończeniem, jeżeli nie skupię się również i na ataku.
- Caeruleusio.
W moje ciało nie wbiły się ostre sople, nie wywróciłem się również trafiony własnym zaklęciem. Rozchyliłem powieki i moim oczomu ukazała się tarcza, która ochroniła mnie przed działaniem magii. Wypuściłem oddech i poprawiłem chwyt na różdżce czując, że odrobinę osłabł. Ten pojedynek groził rychłym zakończeniem, jeżeli nie skupię się również i na ataku.
- Caeruleusio.
'k100' : 69
'k100' : 69
242/270 (-5)
Choć jej zaklęcie było niezwykle silne i mogłoby ostatecznie zakończyć pojedynek, Alexander znów okazał się bardzo silny i zdołał obronić się przed potężnym atakiem aurorki. Pojedynek więc wciąż trwał.
- Lamino Glacio! - spróbowała znowu, korzystając z tego, że jego atak się nie powiódł.
Choć jej zaklęcie było niezwykle silne i mogłoby ostatecznie zakończyć pojedynek, Alexander znów okazał się bardzo silny i zdołał obronić się przed potężnym atakiem aurorki. Pojedynek więc wciąż trwał.
- Lamino Glacio! - spróbowała znowu, korzystając z tego, że jego atak się nie powiódł.
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 92
'k100' : 92
W stronę Alexandra znów pomknęły niezwykle ostre sople. Doskonale pamiętała, jakie to uczucie. Samuel się nad nią nie roztkliwiał, kiedy potraktował ją tym zaklęciem. Ona też nie musiała, bo Alexander jako Gwardzista na pewno znosił dużo gorsze rzeczy niż tego typu zaklęcia.
- Deprimo! - rzuciła jeszcze na dokładkę.
- Deprimo! - rzuciła jeszcze na dokładkę.
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 4
'k100' : 4
Czarownica mi nie odpuszczała. Po raz kolejny zdecydowała się na brutalne zaklęcie. Czułem nadal przepływającą przez moje żyły adrenalinę, serce pompowało krew w zdecydowanie przyspieszonym tempie. Wiedziałem, że nic mi tu nie grozi, że na pewno zajmą się mną należycie, jednak mimo wszystko niezbyt miłym doświadczeniem byłoby być przeszytym przez lodowe sople. Dlatego raz jeszcze przywołałem dobrze znaną inkantację.
- Protego Maxima.
- Protego Maxima.
'k100' : 66
'k100' : 66
Poczułem przeszywający ból i chłód, kiedy sople przebiły ubranie i wbiły się w plecy. Otworzyłem szerzej oczy i wziąłem oddech, wzrok wbijając w stojącą naprzeciwko mnie czarownicę. Rozchyliłem usta chcąc jej pogratulować, chciałem uśmiechnąć się uprzejmie zapewniając, że nic mi nie będzie. Nie zdążyłem jednak, ponieważ przeszedł mnie silny dreszcz - pod jego wpływem osunąłem się na kolana. A dalej była już tylko ciemność.
| zt
| zt
VII - A. Selwyn vs. S. Carter
Szybka odpowiedź