VII - A. Selwyn vs. S. Carter
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Sophia Carter 20.07.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Sophii: 270
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | zaklęcia z ST > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134 - 155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46 - 67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24 - 44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sophii: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219-243 |
71-80% | brak | -10 | 192-218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165-191 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138-164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84-110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 57-83 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 30-56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3-29 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Sophia Carter' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 57
'k100' : 57
Udało jej się obronić, dzięki czemu uniknęła kolejnego uderzenia o podłoże. Stojąc pewnie na nogach, mogła podjąć kolejną próbę ataku.
- Everte stati!
- Everte stati!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 69
'k100' : 69
| 135/220, -15
Mojej przeciwniczce ten pojedynek szedł zdecydowanie lepiej, niźli mnie. powoli było mi już coraz cieplej, adrenalina i świadomość obrażeń robiły swoje. Nie miałem jednak ani chwili na odpoczynek. Czarownica z którą przyszło mi walczyć była niezwykle biegła w dziedzinie uroków i obrony przed czarną magią. Czyżby była aurorką albo funkcjonariuszką magicznej policji?
- Protego - machnąłem różdżką, czując jak zmęczenie powoli zaczyna dawać mi się we znaki.
Mojej przeciwniczce ten pojedynek szedł zdecydowanie lepiej, niźli mnie. powoli było mi już coraz cieplej, adrenalina i świadomość obrażeń robiły swoje. Nie miałem jednak ani chwili na odpoczynek. Czarownica z którą przyszło mi walczyć była niezwykle biegła w dziedzinie uroków i obrony przed czarną magią. Czyżby była aurorką albo funkcjonariuszką magicznej policji?
- Protego - machnąłem różdżką, czując jak zmęczenie powoli zaczyna dawać mi się we znaki.
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 7
'k100' : 7
| 110/220, -30
Tarcza się nie pojawiła. Zaklęcie wyrzuciło mnie do tyłu sprawiając, że uderzyłem o podest kilka metrów dalej, padając na pierś. Przez chwilę leżałem tak bez ruchu, ostatecznie jednak powoli unosząc się na rękach, kolanach, ostatecznie chwiejnie stając, zostawiając na drewnie kilka krwawych śladów. Ryba już chyba dogorywała, podobnie jak i ja. Postąpiłem jednak parę kroków do przodu i raz jeszcze uniosłem różdżkę.
- Adiposio - wyrzuciłem z siebie inkantację, zginając nadgarstek.
Tarcza się nie pojawiła. Zaklęcie wyrzuciło mnie do tyłu sprawiając, że uderzyłem o podest kilka metrów dalej, padając na pierś. Przez chwilę leżałem tak bez ruchu, ostatecznie jednak powoli unosząc się na rękach, kolanach, ostatecznie chwiejnie stając, zostawiając na drewnie kilka krwawych śladów. Ryba już chyba dogorywała, podobnie jak i ja. Postąpiłem jednak parę kroków do przodu i raz jeszcze uniosłem różdżkę.
- Adiposio - wyrzuciłem z siebie inkantację, zginając nadgarstek.
'k100' : 44
'k100' : 44
242/270 (-5)
Widziała, że był coraz słabszy. Walczył naprawdę dzielnie i miał duże umiejętności, ale kilka jej zaklęć osłabiło go. Wciąż krwawił, a po upadku zapewne nabawił się siniaków. Nadal jednak walczył, choć jego zaklęcie chybiło.
Zaatakowała znowu.
- Deprimo!
Widziała, że był coraz słabszy. Walczył naprawdę dzielnie i miał duże umiejętności, ale kilka jej zaklęć osłabiło go. Wciąż krwawił, a po upadku zapewne nabawił się siniaków. Nadal jednak walczył, choć jego zaklęcie chybiło.
Zaatakowała znowu.
- Deprimo!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 96
'k100' : 96
Silna smuga Deprimo pomknęła w jego stronę. Sophia wciąż była w dobrej formie, nie licząc siniaków, których nabawiła się, kiedy raz nie udało jej się obronić. Wciąż była w pełni zdolna do walki.
- Ignitio!
- Ignitio!
Never fear
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
'k100' : 77
'k100' : 77
Wziąłem jeden głęboki oddech, czując jak siły opuszczają mnie coraz bardziej. I ja podobno byłem Gwardzistą...
- Protego Maxima - powiedziałem, starając się brzmieć tak, jakby wszystko było w porządku, jakbym pod ubraniem wcale nie miał pląsającej ryby, jakby poranione ciało wcale nie odmawiało mi posłuszeństwa. Nadal jednak miałem w sobie wolę walki.
- Protego Maxima - powiedziałem, starając się brzmieć tak, jakby wszystko było w porządku, jakbym pod ubraniem wcale nie miał pląsającej ryby, jakby poranione ciało wcale nie odmawiało mi posłuszeństwa. Nadal jednak miałem w sobie wolę walki.
'k100' : 84
'k100' : 84
| 110/220, -30
Poczułem znajome mrowienie magii, a z różdżki wystrzeliła jasna tarcza, która powstrzymała oba z niezwykle silnych zaklęć, które leciały w moją stronę. Odetchnąłem z ulgą i jeszcze raz, niekontrolowanie drgając od szamoczącej się ryby, zaatakowałem swoją przeciwniczkę.
- Jinx.
Poczułem znajome mrowienie magii, a z różdżki wystrzeliła jasna tarcza, która powstrzymała oba z niezwykle silnych zaklęć, które leciały w moją stronę. Odetchnąłem z ulgą i jeszcze raz, niekontrolowanie drgając od szamoczącej się ryby, zaatakowałem swoją przeciwniczkę.
- Jinx.
'k100' : 95
'k100' : 95
VII - A. Selwyn vs. S. Carter
Szybka odpowiedź