VII - F. Fox i S. Rokwood
AutorWiadomość
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 192 - 218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165 - 191 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138 - 164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 111- 137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84 - 110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 30 - 56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3 - 29 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sigrun: 213
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-192 |
71-80% | brak | -10 | 151-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 130-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Zdążyłem przyzwyczaić się do tego, że w klubie pojedynków przewijały się głównie znajome twarze, a na arenie stawałem w szranki z własnymi znajomymi, co zwykle skłaniało mnie do pewnego odpuszczania, nie dawania z siebie stu procent. Tym razem jednak nazwisko przeciwniczki było mi nieznane, podobnie jak jej twarz. Rosła kobieta stojąca na drugim końcu areny wydawała się zaprawioną w pojedynkach - choć pozory, jak zwykle, mogły mylić. Wraz ze znakiem rozpoczęcia ukłoniłem się nisko, długi nie zastanawiając się nad obraniem zaklęcia. Jeśli rzeczywiście była tak zahartowana, na jaką wyglądała, chciałem się o tym przekonać.
- Lamino.
- Lamino.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 96
'k100' : 96
Przed laty częściej bywała na arenie Klubu Pojedynków; zniknęła z listy członków na bardzo długo, gdy wyjechała poza granice kraju, służbowo, jako Brygadzista z ramienia Ministerstwa Magii. Na jej podejście znów stanęła nieco ponad miesiąc temu i nie miała powodów do dumy; zwyciężyła z nią drobna, wątła czarownica o imieniu Pandora. W kilka tygodni sądziła, że nigdy więcej się już tu nie pojawi; przez pierwsze kilka dni od ucieczki z Azkabanu ukrywała się z przezorności, lecz nie szukał jej nikt. Nie miała nawet procesu, raport z nocy dwudziestego czwartego czerwca spłonął razem z Ministerstwem Magii - nie było podstaw, aby jej poszukiwać.
Stawiła się więc w Klubie Pojedynków w wyznaczonym terminie; nie znała nazwiska przeciwnika, lecz nie wyglądał na słabeusza - tym gorzej, bo raz już przekonała się jak pozory mogą mylić. Odwzajemniła pokłon, nie tak głęboko, lecz przywitała się zgodnie z zasadami. A potem wszystko zadziało się już bardzo szybko:
- Protego Maxima! - krzyknęła Sigrun, unosząc różdżkę wykonała odpowiedni ruch, mając nadzieję, że pojawi się przed nią dość silna tarcza, aby pochłonęła lecące ku niej noże.
Stawiła się więc w Klubie Pojedynków w wyznaczonym terminie; nie znała nazwiska przeciwnika, lecz nie wyglądał na słabeusza - tym gorzej, bo raz już przekonała się jak pozory mogą mylić. Odwzajemniła pokłon, nie tak głęboko, lecz przywitała się zgodnie z zasadami. A potem wszystko zadziało się już bardzo szybko:
- Protego Maxima! - krzyknęła Sigrun, unosząc różdżkę wykonała odpowiedni ruch, mając nadzieję, że pojawi się przed nią dość silna tarcza, aby pochłonęła lecące ku niej noże.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
The member 'Sigrun Rookwood' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 70
'k100' : 70
Od nocy, podczas której uciekli z Azkabanu, dokonując niemożliwego, pogrążyła się w dziwnym marazmie. Tamta noc odcisnęła na niej wyraźne piętno, czyniąc zazwyczaj gniewną i pełną energii Rookwood dziwnie osowiałą i przygnębioną; był tego jeden plus - pozostawała też spokojna. Może właśnie ten spokój i szybkość reakcji pozwoliły się jej obronić. Zmaterializowała się przed nią tarcza dość silna, że wchłonęła pędzące z niezwykłą siłą sztylety; przeciwnik zaczął bardzo ostro, ale to dobrze - lubiła, gdy nie jest łatwo.
- Silencio! - zawołała, mając nadzieję, że nieco utrudni mu czarowanie.
- Silencio! - zawołała, mając nadzieję, że nieco utrudni mu czarowanie.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
'k100' : 77
'k100' : 77
Obserwowałem srebrną łunę, materialuzującą się przed moją przecuwniczką i znikające w jej tafli sztylety. Poradziła sobie bez najmniejszego problemu, po czym odpowiedziała skutecznym urokiem - a więc zgodnie z tym , co podejrzewałem, miałem do czynienia z silną czarownicą.
- Protego!
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 48
'k100' : 48
Różdżka ze świstem przecięła powietrze, niewidzialną barierą zatrzymując promień zaklęcia czarownicy. Sigrun Rokwood. Kojarzyłem kilku Rokwoodów, którzy wraz ze mną uczęszczali do Slytherinu, jednak byli to wyłącznie chłopcy - choć teraz już raczej rośli mężczyźni. Była małżonką jednego z nich? Świat czarodziejów nie był w końcu aż tak rozległy, by osoby noszące to samo nazwisko nie pozostawały ze sobą mniej lub bardziej spokrewnione. Zamiast jednak rozprawiać się nad tym, kim w zasadzie była kobieta na drugim końcu areny, musiałem skupić się na ataku; rozproszone myśli nie sprzyjały cyrkulacji magii.
- Silencio - odpowiedziałem, powtarzając jej ruch.
- Silencio - odpowiedziałem, powtarzając jej ruch.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 22
'k100' : 22
Celne zaklęcie pomknęło ku mężczyźnie, lecz obronił się przed nim z dziecinną łatwością. Nie mogła oprzeć się wrażeniu, że gdzieś już widziała tę twarz; najprawdopodobniej minęli się kilkukrotnie na korytarzach Ministerstwa Magii, lecz nie mogła sobie przypomnieć na którym piętrze - zresztą czy to było ważne? Istotnym było to, że potrafił wyczarować cholernie silne Lamino, co czyniło go niebezpiecznym przeciwnikiem - choć kolejne jego zaklęcie było niecelne.
- Glacius!
- Glacius!
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
'k100' : 59
'k100' : 59
Inkantację wyrzekła bardzo pewnie, choć postanowiła sobie, jeszcze przed wejściem na arenę, że tym razem nie popełni tego błędu - i nie pozwoli sobie na dekocentrację przez przesadną pewność siebie. Z cisowej różdżki wychynął błękitny promień, pędzący prosto pod stopy przeciwnika, a Sigrun chciała posłać w ślad za nim drugie zaklęcie.
- Silencio! - spróbowała jeszcze raz.
- Silencio! - spróbowała jeszcze raz.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n