VII - F. Fox i S. Rokwood
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs Sigrun Rokwood 18.07.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Sigrun: 213
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 192 - 218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165 - 191 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138 - 164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 111- 137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84 - 110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 30 - 56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3 - 29 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sigrun: 213
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-192 |
71-80% | brak | -10 | 151-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 130-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Sigrun Rookwood' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 7
'k100' : 7
250/270
Powinienem się tego spodziewać - że skoro Sigrun Rokwood była w stanie bronić się przed silnymi zaklęciami, będzie w stanie także skierować mój własny urok przeciwko... mnie. I choć jej kolejne zaklęcie było kompletnie nieudane, byłem zmuszony do podjęcia obrony.
- Protego! - niemal krzyknąłem; zdecydowanie nie chciałem oberwać własnym zaklęciem.
Powinienem się tego spodziewać - że skoro Sigrun Rokwood była w stanie bronić się przed silnymi zaklęciami, będzie w stanie także skierować mój własny urok przeciwko... mnie. I choć jej kolejne zaklęcie było kompletnie nieudane, byłem zmuszony do podjęcia obrony.
- Protego! - niemal krzyknąłem; zdecydowanie nie chciałem oberwać własnym zaklęciem.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 68
'k100' : 68
250/270
Udało się; nie tylko zatrzymać własny urok, ale także przywrócić jego pierwotny zwrot, kierując w stronę Rokwood. Mógłbym pojedynkować się zachowawczo, postanowiłem jednak zaryzykować, inkantując kolejne zaklęcie - jedno z tych, które nie należało do najprostszych.
- Deprimo.
Udało się; nie tylko zatrzymać własny urok, ale także przywrócić jego pierwotny zwrot, kierując w stronę Rokwood. Mógłbym pojedynkować się zachowawczo, postanowiłem jednak zaryzykować, inkantując kolejne zaklęcie - jedno z tych, które nie należało do najprostszych.
- Deprimo.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 20
'k100' : 20
W ostatnich tygodniach skupiała się na szlifowaniu umiejętności defensywnych, najwyraźniej mocno zaniedbując ofensywę; zaklęcie Foxa odbiła, lecz kolejny urok okazał się absolutną porażką. W dodatku znowu musiała bronić się przed tym samym zaklęciem. Wzięła głęboki oddech i uniosła różdżkę w obronnym geście: - Protego!
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
'k100' : 97
'k100' : 97
Najpewniej jeszcze kilka tygodnie temu uśmiechnęłaby się kpiąco, gdy znowu odbiła zaklęcie przeciwnika, lecz teraz - była na to zbyt osowiała i starała się być ostrożna. Przeciwnik był zbyt groźny, aby pozwolić sobie na dekocentrację.
- Aeris! - spróbowała znowu.
- Aeris! - spróbowała znowu.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
'k100' : 42
'k100' : 42
250/270
Rzucone deprimo okazało się jedynie słabym podmuchem wiatru, który mógł co najwyżej nieszkodliwie musnąć twarz kobiety. Jej silna tarcza zaś ponownie zmusiła mnie do obrony przed własnym zaklęciem.
- Protego!
Rzucone deprimo okazało się jedynie słabym podmuchem wiatru, który mógł co najwyżej nieszkodliwie musnąć twarz kobiety. Jej silna tarcza zaś ponownie zmusiła mnie do obrony przed własnym zaklęciem.
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 90
'k100' : 90
250/270
Urok krążył pomiędzy nami, co oznaczało jedno - musiała być równie mocna w defensywie, co ja. Nie była jednak aurorem, czym więc się zajmowała? Wyglądała na kogoś, kto mógłby zajmować stanowisko w wiedźmiej straży, ci jednak nigdy nie wzbudzali mojego zaufania ze względu na ich działania okryte wieczną tajemnicą. Czymkolwiek się nie zajmowała, dobrze radziła sobie z czarami.
- Glacius! - Skupiłem się na rzucanym zaklęciu; jeśli nie chciałem ponownie odbijać własnego uroku, musiałem zmusić Sigrun, aby użyła silniejszej tarczy.
Urok krążył pomiędzy nami, co oznaczało jedno - musiała być równie mocna w defensywie, co ja. Nie była jednak aurorem, czym więc się zajmowała? Wyglądała na kogoś, kto mógłby zajmować stanowisko w wiedźmiej straży, ci jednak nigdy nie wzbudzali mojego zaufania ze względu na ich działania okryte wieczną tajemnicą. Czymkolwiek się nie zajmowała, dobrze radziła sobie z czarami.
- Glacius! - Skupiłem się na rzucanym zaklęciu; jeśli nie chciałem ponownie odbijać własnego uroku, musiałem zmusić Sigrun, aby użyła silniejszej tarczy.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 43
'k100' : 43
Zaklęcie znów okazało się zbyt słabe; zmarszczyła brwi zniecierpliwiona, lecz musiała działać dalej. Mężczyzna po raz drugi odbił swoje wlasne zaklęcie - mieli się tym urokokiem teraz przerzucać jak piłką? Nie miała czasu na zastanowienie się, znów musiała się bronić - tym razem także i przed błękitnym promieniem.
- Protego Maxima!
- Protego Maxima!
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n