VII - F. Fox i S. Rokwood
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs Sigrun Rokwood 18.07.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Sigrun: 213
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 219 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 192 - 218 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 165 - 191 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 138 - 164 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 111- 137 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 84 - 110 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 30 - 56 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3 - 29 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Sigrun: 213
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-192 |
71-80% | brak | -10 | 151-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 130-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 87-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 94
'k100' : 94
163*/213, -10 (poprawka poprzedniego posta)
Zaczynała podejrzewać, że nad Klubem Pojedynków zawisło widm anomalii; nagle magia przestała być im obojgu posłuszna, różdżki nie słuchały. Starała się zachować spokój, lecz czuła poddenerwowanie, gdy Fox miotnął w nią tak potężnym zaklęciem, że zdecydowała się sięgnąć po jeszcze silniejszą tarczę - w nadziei, że uchroni ją przed padnięciem na arenę unieruchomioną.
- Protego Horribilis!
Zaczynała podejrzewać, że nad Klubem Pojedynków zawisło widm anomalii; nagle magia przestała być im obojgu posłuszna, różdżki nie słuchały. Starała się zachować spokój, lecz czuła poddenerwowanie, gdy Fox miotnął w nią tak potężnym zaklęciem, że zdecydowała się sięgnąć po jeszcze silniejszą tarczę - w nadziei, że uchroni ją przed padnięciem na arenę unieruchomioną.
- Protego Horribilis!
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
The member 'Sigrun Rookwood' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 58
'k100' : 58
163/213, -10 (poprawka poprzedniego posta), jasny umysł poziom II
Nie udało się. Zaklęcie Foxa był zbyt potężne; tarcza pękła, a Petrificus Totalus trafił ją prost w pierś (nie tak dawno to samo zaklęcie innego aurora ugodziło ją w plecy i przesądziło o uroczej wycieczce do więzienia, co za ironia losu!). Smukłe, wysokie ciało Sigrun znieruchomiało i upadła na plecy zesztywniała. Umysł jednak walczył, aby nie poddać się temu zaklęciu; skoro wytrzymał koszmar Azkabanu i nie popadł w obłęd, był w stanie się z tego wybudzić.
Jeśli tylko miała znów odzyskać władzę nad własnym ciałem zamierzała zerwać się na nogi i krzyknąć: - Everte stati!
1. wybudzenie
2. zaklęcie
Nie udało się. Zaklęcie Foxa był zbyt potężne; tarcza pękła, a Petrificus Totalus trafił ją prost w pierś (nie tak dawno to samo zaklęcie innego aurora ugodziło ją w plecy i przesądziło o uroczej wycieczce do więzienia, co za ironia losu!). Smukłe, wysokie ciało Sigrun znieruchomiało i upadła na plecy zesztywniała. Umysł jednak walczył, aby nie poddać się temu zaklęciu; skoro wytrzymał koszmar Azkabanu i nie popadł w obłęd, był w stanie się z tego wybudzić.
Jeśli tylko miała znów odzyskać władzę nad własnym ciałem zamierzała zerwać się na nogi i krzyknąć: - Everte stati!
1. wybudzenie
2. zaklęcie
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
#1 'k100' : 71
--------------------------------
#2 'k100' : 40
#1 'k100' : 71
#2 'k100' : 40
237/270 | -5
Zaklęcie zmiotło tarczę z areny, podobnie jak samą Sigrun. Nie byłem dumny z tego, że aby zyskać przewagę w pojedynku, musiałem pozbawić ją jakiejkolwiek zdolności ruchu. Była trudnym przeciwnikiem, a z takimi należało walczyć sposobem, nie siłą.
- Ignitio! - była kobietą - jednak twardą, znacznie twardszą niż większość - wszystkie? - uczestniczki, jakie do tej pory spotkałem. I być może dlatego bez skrupołów traktowałem ją równą sobie. Pokazała z resztą, że świetnie radzi sobie zarówno z atakiem jak i ofensywą.
Zaklęcie zmiotło tarczę z areny, podobnie jak samą Sigrun. Nie byłem dumny z tego, że aby zyskać przewagę w pojedynku, musiałem pozbawić ją jakiejkolwiek zdolności ruchu. Była trudnym przeciwnikiem, a z takimi należało walczyć sposobem, nie siłą.
- Ignitio! - była kobietą - jednak twardą, znacznie twardszą niż większość - wszystkie? - uczestniczki, jakie do tej pory spotkałem. I być może dlatego bez skrupołów traktowałem ją równą sobie. Pokazała z resztą, że świetnie radzi sobie zarówno z atakiem jak i ofensywą.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 62
'k100' : 62
237/270 | -5
Urok rozbłysnął nad areną, precyzyjnie kierując się w stronę spetryfikowanej kobiety. Niezbyt szlachetne było to z mojej strony, jednak w klubie nie było miejsca na ustępstwa - wiedział o tym każdy.
- Commotio!
Urok rozbłysnął nad areną, precyzyjnie kierując się w stronę spetryfikowanej kobiety. Niezbyt szlachetne było to z mojej strony, jednak w klubie nie było miejsca na ustępstwa - wiedział o tym każdy.
- Commotio!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 86
'k100' : 86
163/213, -10 (poprawka poprzedniego posta), jasny umysł poziom II
Nie zdołała odzyskać władzy nad własnym ciałem; nie oznaczało to, że umysł się poddał, skąd - wciąż walczył o wybudzenie. Była silną kobietą, udowodniła to nie raz, musiała jedynie postarać się jeszcze bardziej, aby znów móc się poruszać.
Jeśli miała odzyskać władzę nad ciałem, zamierzała zerwać się na nogi i powiedzieć z mocą: - Protego Maxima!
Przeciwnik nie próżnował.
1. wybudzenie
2. zaklęcie
Nie zdołała odzyskać władzy nad własnym ciałem; nie oznaczało to, że umysł się poddał, skąd - wciąż walczył o wybudzenie. Była silną kobietą, udowodniła to nie raz, musiała jedynie postarać się jeszcze bardziej, aby znów móc się poruszać.
Jeśli miała odzyskać władzę nad ciałem, zamierzała zerwać się na nogi i powiedzieć z mocą: - Protego Maxima!
Przeciwnik nie próżnował.
1. wybudzenie
2. zaklęcie
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
#1 'k100' : 13
#2 'k100' : 66
#1 'k100' : 13
#2 'k100' : 66
103/213, -30, jasny umysł poziom II
Urok, którym została trafiona był zbyt potężny; gdy w końcu się wybudzi będzie musiała przyznać, że całkiem sprytnie sobie poradził. Jej tarcze były dziś bardzo silne (w końcu przestały), a tak miał już banalne zadanie. Szata zajęła się najpierw ogniem, który poranił boleśnie uda; zbłąkane ładunki elektryczne poraziły natomiast lewe ramię, zostawiając na skórze paskudne rany. Nie mogła nawet skrzywić się z bólu; twarz miała zupełnie obojętną, oczy jakby puste.
Umysł walczył dalej, aby mogła dźwignąć się na nogi i spróbować werbalnie rzucić zaklęcie: - Incendio!
1. wybudzenie
2. zaklęcie
Urok, którym została trafiona był zbyt potężny; gdy w końcu się wybudzi będzie musiała przyznać, że całkiem sprytnie sobie poradził. Jej tarcze były dziś bardzo silne (w końcu przestały), a tak miał już banalne zadanie. Szata zajęła się najpierw ogniem, który poranił boleśnie uda; zbłąkane ładunki elektryczne poraziły natomiast lewe ramię, zostawiając na skórze paskudne rany. Nie mogła nawet skrzywić się z bólu; twarz miała zupełnie obojętną, oczy jakby puste.
Umysł walczył dalej, aby mogła dźwignąć się na nogi i spróbować werbalnie rzucić zaklęcie: - Incendio!
1. wybudzenie
2. zaklęcie
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
'k100' : 24, 30
'k100' : 24, 30
237/270 | -5
Cicho syknąłem, gdy zaklęcia dosięgnęły bezwładne ciało Sigrun. Doskonale znałem to uczucie - niemocy i tego nieuchronnego czekania na ból, który w szaleństwie rozerwie ciało. Zyskałem sporą przewagę, choć musiałem sięgnąć po podstęp - niemniej, dozwolony na arenie. Doskonale pamiętałem swoją porażkę podczas pojedynku z Herewardem - on również wygrał ze mną poprzez spryt, praktycznie blokując moje magiczne zdolności.
- Bombarda Maxima!
Cicho syknąłem, gdy zaklęcia dosięgnęły bezwładne ciało Sigrun. Doskonale znałem to uczucie - niemocy i tego nieuchronnego czekania na ból, który w szaleństwie rozerwie ciało. Zyskałem sporą przewagę, choć musiałem sięgnąć po podstęp - niemniej, dozwolony na arenie. Doskonale pamiętałem swoją porażkę podczas pojedynku z Herewardem - on również wygrał ze mną poprzez spryt, praktycznie blokując moje magiczne zdolności.
- Bombarda Maxima!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 93
'k100' : 93
VII - F. Fox i S. Rokwood
Szybka odpowiedź