VII - A. Selwyn vs. A. Sauveterre
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Apollinare Sauveterre 29.07.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Apollinare: 219
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | zaklęcia z ST > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134 - 155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46 - 67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24 - 44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Apollinare: 219
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 177-196 |
71-80% | brak | -10 | 155-176 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-154 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 90-111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
63/219, -50
Zaklęcie pomknęło nad jego przeciwnikiem. Skrzywił się lekko, jednak nadal nie zamierzał się poddawać.
- Steleus - wybrał słabsze zaklęcie. Licząc, że tym razem pójdzie mu lepiej.
Zaklęcie pomknęło nad jego przeciwnikiem. Skrzywił się lekko, jednak nadal nie zamierzał się poddawać.
- Steleus - wybrał słabsze zaklęcie. Licząc, że tym razem pójdzie mu lepiej.
Just wait and see, what am I capable of
Apollinare Sauveterre
Zawód : artysta, krytyk, dyrektor Galerii Sztuki
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Apollinare Sauveterre' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 90
'k100' : 90
| 196, -5
Nieudany atak stał się okazją dla mojego przeciwnika. Był już mocno sponiewierany przez zaklęcia, które go dosięgnęły, jednak nadal był w stanie odegrać się kontrą. Dlatego po raz kolejny zmuszony byłem do uniesienia różdżki i podjęcia próby obrony.
- Protego!
Nieudany atak stał się okazją dla mojego przeciwnika. Był już mocno sponiewierany przez zaklęcia, które go dosięgnęły, jednak nadal był w stanie odegrać się kontrą. Dlatego po raz kolejny zmuszony byłem do uniesienia różdżki i podjęcia próby obrony.
- Protego!
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
| 196, -5; Steleus -5
Mrugnięcie ok za późno. Tyle wystarczyło, żeby opóżniona tarcza przepuściła zaklęcie. Zaraz poczułem, jak zaczyna kręcić mi się w nosie i... apsik!
Pociągając nosem wycelowałem w czarodzieja naprzeciwko. Chciałem już to skończyć.
- Ignitio.
Mrugnięcie ok za późno. Tyle wystarczyło, żeby opóżniona tarcza przepuściła zaklęcie. Zaraz poczułem, jak zaczyna kręcić mi się w nosie i... apsik!
Pociągając nosem wycelowałem w czarodzieja naprzeciwko. Chciałem już to skończyć.
- Ignitio.
'k100' : 25
'k100' : 25
63/219, -50
Zaklęcie nie pomknęło w jego kierunku. Miał szansę, choć szczerze wątpił, że uda mu się ją wykorzystać. Głównie dlatego, że zmęczenie dawało już jasno o sobie znać.
- Furnunculus. - wybrał, bo juz i tak wątpił w powodzenie własnych zaklęć.
Zaklęcie nie pomknęło w jego kierunku. Miał szansę, choć szczerze wątpił, że uda mu się ją wykorzystać. Głównie dlatego, że zmęczenie dawało już jasno o sobie znać.
- Furnunculus. - wybrał, bo juz i tak wątpił w powodzenie własnych zaklęć.
Apollinare Sauveterre
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
Nieaktywni
'k100' : 87
'k100' : 87
63/219, -50
Udało się, o dziwo, promień pomknął w kierunku czarodzieja i sam ten fakt zaskoczył Apo. Przestąpił z nogi na nogę zastanawiając się chwilę. Ale nie za długo.
- Everte Stati. - wybrał licząc na równie dobry efekt
Udało się, o dziwo, promień pomknął w kierunku czarodzieja i sam ten fakt zaskoczył Apo. Przestąpił z nogi na nogę zastanawiając się chwilę. Ale nie za długo.
- Everte Stati. - wybrał licząc na równie dobry efekt
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 3
'k100' : 3
| 196, -5; Steleus -5
Po raz kolejny mój atak okazał się fiaskiem - czułem z tego powodu rosnącą frustrację skierowaną przeciw samemu sobie, po dobrym rozpoczęciu pojedynku i zyskaniu przewagi nie mogłem poradzić sobie z przeciwnikiem, który pomimo znacznych obrażeń w dalszym ciągu stanowił dla mnie problem.
- Protego! - uniosłem więc znów różdżkę w obronnym geście.
Po raz kolejny mój atak okazał się fiaskiem - czułem z tego powodu rosnącą frustrację skierowaną przeciw samemu sobie, po dobrym rozpoczęciu pojedynku i zyskaniu przewagi nie mogłem poradzić sobie z przeciwnikiem, który pomimo znacznych obrażeń w dalszym ciągu stanowił dla mnie problem.
- Protego! - uniosłem więc znów różdżkę w obronnym geście.
'k100' : 54
'k100' : 54
| 196, -5; Steleus -5
Apsik!
Stłumione kichnięcie nie pozwoliło mi dojrzeć, jak zaklęcie przeciwnika rozbija się na mojej udanej tarczy. Udało mi się jednaj błyskotliwie wydedukować, po braku okropnych pryszczy na twarzy, że obrona musiała być skuteczna. Walcząc nadal z kręceniem w nosie starałem się ucelować w czarodzieja naprzeciwko.
- Petrificus Totalus!
Apsik!
Apsik!
Stłumione kichnięcie nie pozwoliło mi dojrzeć, jak zaklęcie przeciwnika rozbija się na mojej udanej tarczy. Udało mi się jednaj błyskotliwie wydedukować, po braku okropnych pryszczy na twarzy, że obrona musiała być skuteczna. Walcząc nadal z kręceniem w nosie starałem się ucelować w czarodzieja naprzeciwko.
- Petrificus Totalus!
Apsik!
'k100' : 59
'k100' : 59
Czarodzieje walczyli dzielnie, jednakże szala zwycięstwa przechyliła się na korzyść uzdrowiciela. Pojedynek zwycięża Alexander Selwyn.
| Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry z powodu nieprzestrzegania zasad klubu pojedynków. Proszę o zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie; w przypadku niezgłoszenia wyniku pojedynek dla obojga będzie traktowany jako nierozegrany.
| Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry z powodu nieprzestrzegania zasad klubu pojedynków. Proszę o zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie; w przypadku niezgłoszenia wyniku pojedynek dla obojga będzie traktowany jako nierozegrany.
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
VII - A. Selwyn vs. A. Sauveterre
Szybka odpowiedź