IX - A. Selwyn vs. J. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Julia Prewett 01.09.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Julii: 200
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Julii: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162 - 180 |
71-80% | brak | -10 | 142 - 161 |
61-70% | brak | -15 | 122 - 141 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 102 - 121 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 82 - 101 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 62 - 81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 42 - 61 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 41 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
172 | -5
Z jej różdżki wydobyła się zaledwie kiepska mgiełka. Może i ona za bardzo pozwoliła się rozproszyć? Może zwyczajnie była zbyt kiepska w dziedzinie zaklęć - czemu ciężko zaprzeczyć. Nie poddawała się dalej, a ze swoim naturalnym uporem próbowała dalej.
- Caeruleusio.
Z jej różdżki wydobyła się zaledwie kiepska mgiełka. Może i ona za bardzo pozwoliła się rozproszyć? Może zwyczajnie była zbyt kiepska w dziedzinie zaklęć - czemu ciężko zaprzeczyć. Nie poddawała się dalej, a ze swoim naturalnym uporem próbowała dalej.
- Caeruleusio.
She sees the mirror of herself
An image she wants to sell,
To anyone willing to buy.
He steals the image in her kiss,
From her hearts apocalypse.
Julia Prewett
Zawód : Weterynarz
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
The member 'Julia Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 47
'k100' : 47
| 95/110, -5
Rymsnąłem na podłogę, choć hałas był zdecydowanie mniejszy niż byłby przy moich naturalnych gabarytach. Nie sprawiło to jednak, że upadek był mniej bolesny. Stanięcie na swoich dość krótkich nóżkach zajęło mi chwilę, na szczęście w tym czasie Julii nie udało się rzucić poprawnie żadnego z zaklęć.
Wymierzyłem w kuzynkę i wypowiedziałem inkanktację. Na szczęście, mój głos był nadal normalny. A może na nieszczęście, bo musiało wyglądać to wszystko dość groteskowo.
- Aeris!
Rymsnąłem na podłogę, choć hałas był zdecydowanie mniejszy niż byłby przy moich naturalnych gabarytach. Nie sprawiło to jednak, że upadek był mniej bolesny. Stanięcie na swoich dość krótkich nóżkach zajęło mi chwilę, na szczęście w tym czasie Julii nie udało się rzucić poprawnie żadnego z zaklęć.
Wymierzyłem w kuzynkę i wypowiedziałem inkanktację. Na szczęście, mój głos był nadal normalny. A może na nieszczęście, bo musiało wyglądać to wszystko dość groteskowo.
- Aeris!
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 48
'k100' : 48
Nie poddawałem się i spróbowałem raz jeszcze ugodzić kuzynkę tym samym urokiem.
- Aeris! - machnąłem ze świstem różdżką, która teraz wydawała się w porównaniu z rozmiarem mojego ciała komicznie długa.
- Aeris! - machnąłem ze świstem różdżką, która teraz wydawała się w porównaniu z rozmiarem mojego ciała komicznie długa.
'k100' : 26
'k100' : 26
172 | -5
Tak oto rozpoczął się festiwal porażek w postaci czterech pod rząd nieudanych zaklęć. Lub w sumie więcej, łatwo stracić rachubę. Julia lekko uniosła brwi w wyrazie drobnego niedowierzania, nie opuściła jednak różdżki.
- Caeruleusio.
Tak oto rozpoczął się festiwal porażek w postaci czterech pod rząd nieudanych zaklęć. Lub w sumie więcej, łatwo stracić rachubę. Julia lekko uniosła brwi w wyrazie drobnego niedowierzania, nie opuściła jednak różdżki.
- Caeruleusio.
Julia Prewett
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
Nieaktywni
'k100' : 29
'k100' : 29
172 | -5
Być może w innej sytuacji wydawałoby się to zabawne, jednak chyba oboje, zarówno Prewett jak i Selwyn traktowali ten pojedynek jak trening - trening przed prawdziwymi walkami. Czy mogło być aż tak źle?
- Everte Stati.
Postanowiła spróbować innego zaklęcia.
Być może w innej sytuacji wydawałoby się to zabawne, jednak chyba oboje, zarówno Prewett jak i Selwyn traktowali ten pojedynek jak trening - trening przed prawdziwymi walkami. Czy mogło być aż tak źle?
- Everte Stati.
Postanowiła spróbować innego zaklęcia.
Julia Prewett
Nieaktywni
'k100' : 55
'k100' : 55
|95/110, -5
Rozbawiło mnie to trochę - po widowiskowym początku teraz żadne z nas nie potrafiło zebrać się w sobie, aby rzucić poprawnie chociażby jedno zaklęcie. Wycelowałem więc w Julię po raz kolejny próbując moich niewielkich sił.
- Adiposio!
Rozbawiło mnie to trochę - po widowiskowym początku teraz żadne z nas nie potrafiło zebrać się w sobie, aby rzucić poprawnie chociażby jedno zaklęcie. Wycelowałem więc w Julię po raz kolejny próbując moich niewielkich sił.
- Adiposio!
'k100' : 41
'k100' : 41
Powstrzymałem westchnięcie, kiedy kolejny niecelny urok rozminął się z postacią na przeciwległym końcu areny.
- Adiposio! - ponowiłem próbę, nie odpuszczając.
Cóż za tragikomedia.
- Adiposio! - ponowiłem próbę, nie odpuszczając.
Cóż za tragikomedia.
'k100' : 56
'k100' : 56
172 | -5
Alexander w końcu przełamał tę żałosną passę niepowodzeń z obu stron i rzucił w jej kierunku całkiem celnym zaklęciem. Brawo, kuzynie.. Pod jej stopami pojawiła się śliska maź, przeszkadzając jej skutecznie w rzucaniu kolejnych czarów i zmuszając Julię do skupienia na utrzymaniu równowagi.
Alexander w końcu przełamał tę żałosną passę niepowodzeń z obu stron i rzucił w jej kierunku całkiem celnym zaklęciem. Brawo, kuzynie.. Pod jej stopami pojawiła się śliska maź, przeszkadzając jej skutecznie w rzucaniu kolejnych czarów i zmuszając Julię do skupienia na utrzymaniu równowagi.
Julia Prewett
Nieaktywni
IX - A. Selwyn vs. J. Prewett
Szybka odpowiedź