IX - A. Selwyn vs. J. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Julia Prewett 01.09.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Julii: 200
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Julii: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162 - 180 |
71-80% | brak | -10 | 142 - 161 |
61-70% | brak | -15 | 122 - 141 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 102 - 121 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 82 - 101 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 62 - 81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 42 - 61 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 41 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Julia Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 25
'k100' : 25
157 | -10
Upadła, tłukąc się boleśnie, jednak nie traciła czasu. Już podnosząc się, ostrożnie by nie upaść znowu wycelowała końcem swojej różdżki w stronę Alexandra. W końcu i jej musi się udać, prawda?
- Caeruleusio.
Upadła, tłukąc się boleśnie, jednak nie traciła czasu. Już podnosząc się, ostrożnie by nie upaść znowu wycelowała końcem swojej różdżki w stronę Alexandra. W końcu i jej musi się udać, prawda?
- Caeruleusio.
She sees the mirror of herself
An image she wants to sell,
To anyone willing to buy.
He steals the image in her kiss,
From her hearts apocalypse.
Julia Prewett
Zawód : Weterynarz
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
'k100' : 75
'k100' : 75
W końcu udało nam się przełamać złą passę, jednak oznaczało to również, że musiałem się bronić.
- Protego! - wyciągnąłem tę okropnie długą różdżkę przed siebie, wykonując nadgarstkiem tak dobrze znany mi ruch.
- Protego! - wyciągnąłem tę okropnie długą różdżkę przed siebie, wykonując nadgarstkiem tak dobrze znany mi ruch.
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 9
'k100' : 9
| 77/110, -15
Zbyt późna reakcja. Poczułem, jak zaczynam zamieniać się w sopel. Moje dłonie i nos zaczęły okropnie czerwienieć, a ja nie byłem w stanie powstrzymać szczękania zębami. Niewielkie ciało było o wiele łatwiej wychłodzić.
- Jinx! - wymówiłem w końcu inkantację, celując w kuzynkę. Musiałem uciekać się do prostszych zaklęć czując, że na te mocniejsze mogę nie mieć dość sił.
Zbyt późna reakcja. Poczułem, jak zaczynam zamieniać się w sopel. Moje dłonie i nos zaczęły okropnie czerwienieć, a ja nie byłem w stanie powstrzymać szczękania zębami. Niewielkie ciało było o wiele łatwiej wychłodzić.
- Jinx! - wymówiłem w końcu inkantację, celując w kuzynkę. Musiałem uciekać się do prostszych zaklęć czując, że na te mocniejsze mogę nie mieć dość sił.
'k100' : 64
'k100' : 64
157 | -10
Julia zaczęła się zastanawiać, czy takiemu małemu Alexandrowi nie jest ciężko dźwigać tak wielkiej różdżki. W normalnych warunkach nawet mu ona pasowała, był w końcu szalenie wysoki, teraz przypominał jednak raczej Edwina któremu udało się wykraść różdżkę Archibalda.
Nie dane jej było jednak jakoś wybitnie długo się nad tym zastanawiać, bo mimo ciężaru Alexander posłał w jej stronę czar.
- Protego.
Julia zaczęła się zastanawiać, czy takiemu małemu Alexandrowi nie jest ciężko dźwigać tak wielkiej różdżki. W normalnych warunkach nawet mu ona pasowała, był w końcu szalenie wysoki, teraz przypominał jednak raczej Edwina któremu udało się wykraść różdżkę Archibalda.
Nie dane jej było jednak jakoś wybitnie długo się nad tym zastanawiać, bo mimo ciężaru Alexander posłał w jej stronę czar.
- Protego.
Julia Prewett
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
Nieaktywni
'k100' : 97
'k100' : 97
157 | -10
Pojawiła się przed nią mocna, solidna tarcza. Mało kiedy wychodziły jej one równie dobrze, chyba warto więc korzystać z dobrej passy? Julia nie traciła czasu i zaraz podjęła się kolejnego ataku.
- Everte Stati.
Pojawiła się przed nią mocna, solidna tarcza. Mało kiedy wychodziły jej one równie dobrze, chyba warto więc korzystać z dobrej passy? Julia nie traciła czasu i zaraz podjęła się kolejnego ataku.
- Everte Stati.
Julia Prewett
Nieaktywni
'k100' : 90
'k100' : 90
|77/110, -15
Zaczynało robić się coraz ciekawiej, nie można było tego odmówić temu pojedynkowi. Silne zaklęcie Julii pomknęło w moją stronę, a ja unosząc długaśną różdżkę musiałem spróbować się obronić.
- Protego!
Zaczynało robić się coraz ciekawiej, nie można było tego odmówić temu pojedynkowi. Silne zaklęcie Julii pomknęło w moją stronę, a ja unosząc długaśną różdżkę musiałem spróbować się obronić.
- Protego!
'k100' : 81
'k100' : 81
Udało mi się - mimo niewielkich rozmiarów moje umiejętności chyba nadal jeszcze coś sobą przedstawiały. Nie traciłem czasu, zamierzając się na kuzynkę z kolejnym zaklęciem.
- Planta Doleto!
- Planta Doleto!
'k100' : 38
'k100' : 38
IX - A. Selwyn vs. J. Prewett
Szybka odpowiedź