IX - A. Selwyn vs. J. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Julia Prewett 01.09.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Julii: 200
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Julii: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162 - 180 |
71-80% | brak | -10 | 142 - 161 |
61-70% | brak | -15 | 122 - 141 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 102 - 121 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 82 - 101 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 62 - 81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 42 - 61 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 41 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
157 | -10
Kolejne zaklęcie się udało, było całkiem silne. Pomknęło w kierunku przeciwnika, który jednak obronił się przy pomocy silnej, jasnej tarczy. Atak niestety jednak mu się nie udał, co ona wykorzystała od razu.
- Planta Doleto.
Postanowiła odpowiedzieć tym samym czarem.
Kolejne zaklęcie się udało, było całkiem silne. Pomknęło w kierunku przeciwnika, który jednak obronił się przy pomocy silnej, jasnej tarczy. Atak niestety jednak mu się nie udał, co ona wykorzystała od razu.
- Planta Doleto.
Postanowiła odpowiedzieć tym samym czarem.
She sees the mirror of herself
An image she wants to sell,
To anyone willing to buy.
He steals the image in her kiss,
From her hearts apocalypse.
Julia Prewett
Zawód : Weterynarz
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
The member 'Julia Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 55
'k100' : 55
157 | -10
Ledwo jedno zaklęcie pomknęło w stronę przeciwnika, Julia ponownie poruszyła różdżką w próbie posłania od razu za nim kolejnego.
- Caeruleusio.
Być może odczucie parzenia z jednej strony i mrożenia z drugiej może być bardzo nieprzyjemne, jednak cóż - żadne zaklęcie jakim się tu częstowali miłe nie było. Trening to trening.
Ledwo jedno zaklęcie pomknęło w stronę przeciwnika, Julia ponownie poruszyła różdżką w próbie posłania od razu za nim kolejnego.
- Caeruleusio.
Być może odczucie parzenia z jednej strony i mrożenia z drugiej może być bardzo nieprzyjemne, jednak cóż - żadne zaklęcie jakim się tu częstowali miłe nie było. Trening to trening.
Julia Prewett
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
Nieaktywni
'k100' : 10
'k100' : 10
|77/110, -15
Po raz kolejny zostałem postawiony w sytuacji takiej samej, jak przed chwilą. Udane zaklęcie Julii zmierzało w moją stronę, a każde kolejne obrażenia w tym przypadku groziły rychłym zakończeniem walki.
- Protego! - wymówiłem inkantację mając nadzieję, że jeszcze stać mnie na taki zryw.
Po raz kolejny zostałem postawiony w sytuacji takiej samej, jak przed chwilą. Udane zaklęcie Julii zmierzało w moją stronę, a każde kolejne obrażenia w tym przypadku groziły rychłym zakończeniem walki.
- Protego! - wymówiłem inkantację mając nadzieję, że jeszcze stać mnie na taki zryw.
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 72
'k100' : 72
Jednak do Gwardzista, to Gwardzista - nawet jeśli niewielkiego formatu. Po raz kolejny jasna tarcza roztoczyła się przede mną, powstrzymując urok. KIedy tylko opadła postanowiłem odpłacić się lady Prewett pięknym za nadobne.
- Planta Doleto! - uparcie również używałem tej samej inkantacji. Komuś w końcu musiało się udać.
- Planta Doleto! - uparcie również używałem tej samej inkantacji. Komuś w końcu musiało się udać.
'k100' : 17
'k100' : 17
157 | -10
Alexander znów się obronił, jednak jego czar posłany w jej kierunku był bardzo niecelny. Skinęła mu lekko głową i także postanowiła powtórzyć wcześniej nieudane zaklęcie.
- Caeruleusio.
Alexander znów się obronił, jednak jego czar posłany w jej kierunku był bardzo niecelny. Skinęła mu lekko głową i także postanowiła powtórzyć wcześniej nieudane zaklęcie.
- Caeruleusio.
Julia Prewett
Nieaktywni
'k100' : 99
'k100' : 99
157 | -10
Zaklęcie wyszło wyjątkowo silne. Może jednak jej próby nauki dają jakieś efekty? Niewielkie sądząc po ilości porażek, jednak chyba należy docenić to co się otrzymuje.
- Adiposio.
Zaraz spróbowała ponownie.
Zaklęcie wyszło wyjątkowo silne. Może jednak jej próby nauki dają jakieś efekty? Niewielkie sądząc po ilości porażek, jednak chyba należy docenić to co się otrzymuje.
- Adiposio.
Zaraz spróbowała ponownie.
Julia Prewett
Nieaktywni
'k100' : 37
'k100' : 37
Powoli powstawał tu schemat - udane zaklęcie Julii, drugie nieudane, moja udana obrona i podążający za nią niecelny atak. Miałem nadzieję, że jeszcze teraz przynajmniej ta rutyna się utrzyma, przynajmniej na czas mojej obrony. Nie obraziłbym się, gdyby później atak jednak mi wyszedł.
- Protego! - spróbowałem więc raz jeszcze.
- Protego! - spróbowałem więc raz jeszcze.
'k100' : 49
'k100' : 49
|59/110, -20
Po raz kolejny objęło mnie okropne zimno. Teraz nie tak łatwo przyjdzie mi się z niego otrząsnąć - wdarło się pod ubrania, w mięśnie, przeszywając aż do kości, czerwieniąc dłonie i twarz. Szczękając zębami, próbowałem skupić się na kolejnej inkantacji.
- Jinx! - drugi raz spróbowałem tego samego zaklęcia, mając nadzieję, że jego prostota i nieskomplikowanie mnie nie przerośnie.
Po raz kolejny objęło mnie okropne zimno. Teraz nie tak łatwo przyjdzie mi się z niego otrząsnąć - wdarło się pod ubrania, w mięśnie, przeszywając aż do kości, czerwieniąc dłonie i twarz. Szczękając zębami, próbowałem skupić się na kolejnej inkantacji.
- Jinx! - drugi raz spróbowałem tego samego zaklęcia, mając nadzieję, że jego prostota i nieskomplikowanie mnie nie przerośnie.
IX - A. Selwyn vs. J. Prewett
Szybka odpowiedź