X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Kieran Rineheart 06.10.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Kierana: 244
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Kierana: 244
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 197 - 219 |
71-80% | brak | -10 | 173 - 196 |
61-70% | brak | -15 | 148 - 172 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 124 - 147 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 100 - 123 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 75 - 99 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 51 - 74 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 50 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
| PŻ: 181/244 (-10)
Jego tarcza nie ukształtowała się wystarczająco w tak krótkim czasie. Błękitna mgiełka dotarła do Kierana i zmroziła jego ciało. Aż zacisnął zęby od przeszywającego jego kości chłodu. Wziął się w garść w jednej chwili, mocniej zaciskając palce na swojej wysłużonej różdżce.
– Planta Doleto.
Jego tarcza nie ukształtowała się wystarczająco w tak krótkim czasie. Błękitna mgiełka dotarła do Kierana i zmroziła jego ciało. Aż zacisnął zęby od przeszywającego jego kości chłodu. Wziął się w garść w jednej chwili, mocniej zaciskając palce na swojej wysłużonej różdżce.
– Planta Doleto.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
The member 'Kieran Rineheart' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 81
'k100' : 81
| 120/220, -20
Błękitnawa mgiełka skrzyła delikatnie wylewając się z mojej różdżki i docierając aż do Kierana. Jego tarcza okazała się niewystarczająca, aby ochronić go przed kąsającym chłodem zaklęcia. Musiałem jednak pamiętać, że walczyłem z doświadczonym aurorem - w kontrze w moją stronę zaraz pomknęło zaklęcie. Dość nieprzyjemne w skutkach, dlatego uniosłem różdżkę błagając Wendelinę w myślach, żeby mi się udało. Żebym nie był jeszcze w zbyt złym stanie, żeby nie móc skorzystać ze swoich umiejętności.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a świst hikorowej różdżki przeciął powietrze razem z moim głosem.
Błękitnawa mgiełka skrzyła delikatnie wylewając się z mojej różdżki i docierając aż do Kierana. Jego tarcza okazała się niewystarczająca, aby ochronić go przed kąsającym chłodem zaklęcia. Musiałem jednak pamiętać, że walczyłem z doświadczonym aurorem - w kontrze w moją stronę zaraz pomknęło zaklęcie. Dość nieprzyjemne w skutkach, dlatego uniosłem różdżkę błagając Wendelinę w myślach, żeby mi się udało. Żebym nie był jeszcze w zbyt złym stanie, żeby nie móc skorzystać ze swoich umiejętności.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a świst hikorowej różdżki przeciął powietrze razem z moim głosem.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 82
'k100' : 82
| 120/220, -20
Tarcza rozbłysnęła przede mną - a była na tyle silna, że zaklęcie Rinehearta się od niej odbiło. Wypuściłem wstrzymywane przez moment powietrze, nie pozwalając sobie jednak na to, żeby znów stracić czujność. Od razu wymierzyłem w aurora różdżką.
- Adiposio - wymówiłem inkantację czując znów, że lekko zaczynają uginać się pode mną kolana. Z każdą chwilą trwania tego pojedynku byłem coraz bliżej upadku, jednak nie poddawałem się. To nie leżało w mojej naturze.
Tarcza rozbłysnęła przede mną - a była na tyle silna, że zaklęcie Rinehearta się od niej odbiło. Wypuściłem wstrzymywane przez moment powietrze, nie pozwalając sobie jednak na to, żeby znów stracić czujność. Od razu wymierzyłem w aurora różdżką.
- Adiposio - wymówiłem inkantację czując znów, że lekko zaczynają uginać się pode mną kolana. Z każdą chwilą trwania tego pojedynku byłem coraz bliżej upadku, jednak nie poddawałem się. To nie leżało w mojej naturze.
'k100' : 62
'k100' : 62
Mknęło ku niemu odbite z pomocą wyczarowanej tarczy zaklęcie, a zaraz za nim jeszcze kolejne. Zareagował natychmiast. wykonał przed sobą pionowe machnięcie różdżką, mając nadzieję, że tym razem magiczna bariera stawiana pomiędzy nim a przeciwnikiem jednak go nie zawiedzie.
– Protego.
Mknęło ku niemu odbite z pomocą wyczarowanej tarczy zaklęcie, a zaraz za nim jeszcze kolejne. Zareagował natychmiast. wykonał przed sobą pionowe machnięcie różdżką, mając nadzieję, że tym razem magiczna bariera stawiana pomiędzy nim a przeciwnikiem jednak go nie zawiedzie.
– Protego.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 66
'k100' : 66
Na jego szczęście obrona okazała się udana. Ukształtowana w pełni poprawnie tarcza stanęła przed nim i wchłonęła oba zaklęcia. Wykonał zdecydowanie kolejny ruch różdżką, szybko w myślach wybierając kolejne zaklęcie.
– Aeris – wypowiedział inkantację z naciskiem, chcąc przelać w słowo całą swą determinację.
Na jego szczęście obrona okazała się udana. Ukształtowana w pełni poprawnie tarcza stanęła przed nim i wchłonęła oba zaklęcia. Wykonał zdecydowanie kolejny ruch różdżką, szybko w myślach wybierając kolejne zaklęcie.
– Aeris – wypowiedział inkantację z naciskiem, chcąc przelać w słowo całą swą determinację.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 33
'k100' : 33
| 120/220, -20
Kieran wprawnie obronił się przed lecącymi w jego stronę urokami. Walka z nim nie była prosta, wymagała ciągłego skupienia, o które walczyłem z moim coraz bardziej zmęczonym ciałem. Kiedy atak aurora okazał się niecelny z defensywnej pozy przeszedłem w tę ofensywną.
- Caeruleusio - znów spróbowałem tej samej inkantacji, wykonując identyczny z poprzednim razem ruch nadgarstka.
Kieran wprawnie obronił się przed lecącymi w jego stronę urokami. Walka z nim nie była prosta, wymagała ciągłego skupienia, o które walczyłem z moim coraz bardziej zmęczonym ciałem. Kiedy atak aurora okazał się niecelny z defensywnej pozy przeszedłem w tę ofensywną.
- Caeruleusio - znów spróbowałem tej samej inkantacji, wykonując identyczny z poprzednim razem ruch nadgarstka.
'k100' : 72
'k100' : 72
| 120/220, -20
Mroźna mgiełka zaczęła sączyć się z mojej różdżki, sunąc znów w kierunku aurora, a ja nie zwlekałem z drugim przysługującym mi według regulaminu atakiem.
- Jinx - machnąłem różdżką w stronę aurora, a ta zaświszczała przecinając powietrze.
Mroźna mgiełka zaczęła sączyć się z mojej różdżki, sunąc znów w kierunku aurora, a ja nie zwlekałem z drugim przysługującym mi według regulaminu atakiem.
- Jinx - machnąłem różdżką w stronę aurora, a ta zaświszczała przecinając powietrze.
'k100' : 31
'k100' : 31
Musiał ponownie przetestować swoje umiejętności obrony, gdy kolejny raz skierowana w jego stronę została błękitna mgiełka, która mogłaby przeszyć go chłodem do samych kości. Kolejny raz wykonał obronny gestu różdżką.
– Protego.
Musiał ponownie przetestować swoje umiejętności obrony, gdy kolejny raz skierowana w jego stronę została błękitna mgiełka, która mogłaby przeszyć go chłodem do samych kości. Kolejny raz wykonał obronny gestu różdżką.
– Protego.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.