X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Kieran Rineheart 06.10.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Kierana: 244
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Kierana: 244
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 197 - 219 |
71-80% | brak | -10 | 173 - 196 |
61-70% | brak | -15 | 148 - 172 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 124 - 147 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 100 - 123 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 75 - 99 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 51 - 74 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 50 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
| PŻ: 224/244
Tarcza nie zdążyła się uformować na czas. A może spóźnił się odrobinę z własną reakcją. Wiązka zgromadzonych z otoczenia zbłąkanych ładunków elektrycznych uderzyła w niego i sparaliżowała na chwilę całe ciało. Zacisnął mocno zęby i dłonie, w prawej ściskając mocno różdżkę, którą zaraz znów skierował na Alexandra. Całkiem szybko zdołał dojść do siebie.
– Aeris.
Tarcza nie zdążyła się uformować na czas. A może spóźnił się odrobinę z własną reakcją. Wiązka zgromadzonych z otoczenia zbłąkanych ładunków elektrycznych uderzyła w niego i sparaliżowała na chwilę całe ciało. Zacisnął mocno zęby i dłonie, w prawej ściskając mocno różdżkę, którą zaraz znów skierował na Alexandra. Całkiem szybko zdołał dojść do siebie.
– Aeris.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
The member 'Kieran Rineheart' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 1
'k100' : 1
Chociaż mój atak nie dosięgnął aurora, odbite zaklęcie już tak. Tarcza Kierana z jakiegoś powodu nie zdążyła zatrzymać promienia jego własnego zaklęcia i to ugodziło w jego ciało, sprawiając że zbłąkane ładunki elektryczne zaczęły tańczyć po sylwetce Rinehearta. Nieby nie powinienem się przejmować, ale z drugiej strony aż głupio mi było walczyć z ojcem Jackie. Zwłaszcza po tym incydencie u Charlene...
Otrząsnąłem się zaraz z tych myśli, po raz kolejny unosząc różdżkę. Aeris Kierana było chybione, co oznaczało że miałem teraz sposobność do przypuszczenia podwójnego ataku.
- Silencio! - wymówiłem inkantację, a hikorowa różdżka przecięła powietrze ze świstem. Jak dobrze było móc znów się poruszać i czarować.
Otrząsnąłem się zaraz z tych myśli, po raz kolejny unosząc różdżkę. Aeris Kierana było chybione, co oznaczało że miałem teraz sposobność do przypuszczenia podwójnego ataku.
- Silencio! - wymówiłem inkantację, a hikorowa różdżka przecięła powietrze ze świstem. Jak dobrze było móc znów się poruszać i czarować.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 35
'k100' : 35
Cóż. Nie wyszło. Skrzywiłem się lekko, jednak nie rezygnowałem, ponownie zamierzając się na aurora różdżką.
- Glacius! - po pierwszym chybionym zdecydowałem się ponownie na zaklęcie, którego ofiarą padłem sam chwilę wcześniej. Poniekąd byłem z siebie zadowolony, że byłem w stanie powalczyć na całkiem wyrównanym poziomie z doświadczonym aurorem, Z drugiej jednak wiedziałem, że popełniałem zbyt wiele błędów.
- Glacius! - po pierwszym chybionym zdecydowałem się ponownie na zaklęcie, którego ofiarą padłem sam chwilę wcześniej. Poniekąd byłem z siebie zadowolony, że byłem w stanie powalczyć na całkiem wyrównanym poziomie z doświadczonym aurorem, Z drugiej jednak wiedziałem, że popełniałem zbyt wiele błędów.
'k100' : 69
'k100' : 69
| PŻ: 224/244; ST utrzymania się na nogach wynosi 55
W jego stronę mknęło tylko jedno zaklęcie i to nie uciszające. Wyjątkowo nie zamierzał się przed nim bronić. Pozwolił, aby fragment areny pod jego nogami pokrył się lodem. Kiedy powierzchnia stała się śliska, robił wszystko, aby tak przenieść swój ciężar ciała, żeby nie przewrócić się z impetem. Błyskawiczna kalkulacja pomogło mu stwierdzić, że to będzie korzystniejsze rozwiązanie. Musiał tylko utrzymać się na nogach.
W jego stronę mknęło tylko jedno zaklęcie i to nie uciszające. Wyjątkowo nie zamierzał się przed nim bronić. Pozwolił, aby fragment areny pod jego nogami pokrył się lodem. Kiedy powierzchnia stała się śliska, robił wszystko, aby tak przenieść swój ciężar ciała, żeby nie przewrócić się z impetem. Błyskawiczna kalkulacja pomogło mu stwierdzić, że to będzie korzystniejsze rozwiązanie. Musiał tylko utrzymać się na nogach.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 27
'k100' : 27
| PŻ: 204/244 (-5)
Za cholerę nie wiedział co się tak właściwie wydarzyło. Wydawało mu się, że potrafi utrzymać się w pionie. Cóż, przeliczył się i poczuł gorycz rozlewającą się w jego ustach, gdy tylko upadł z hukiem na deski areny. Obrzydliwy smak porażki. Na całe szczęście szybko i sprawnie poderwał się z powrotem na równe nogi i znów wycelował różdżkę w stronę przeciwnika.
– Caeruleusio.
Za cholerę nie wiedział co się tak właściwie wydarzyło. Wydawało mu się, że potrafi utrzymać się w pionie. Cóż, przeliczył się i poczuł gorycz rozlewającą się w jego ustach, gdy tylko upadł z hukiem na deski areny. Obrzydliwy smak porażki. Na całe szczęście szybko i sprawnie poderwał się z powrotem na równe nogi i znów wycelował różdżkę w stronę przeciwnika.
– Caeruleusio.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 20
'k100' : 20
|188/220, -5
Kieran nie próbował się bronić, jednak ustanie na nogach okazało się trudniejsze. Obserwowałem, jak mężczyzna pada - tylko po to, by zaraz znów zerwać się na równe nogi i posłać w moją stronę kolejny urok. Właśnie - w moją stronę, nie zaś we mnie. Urok chybił, a ja nie zamierzałem nie wykorzystać tej sytuacji.
- Aeris! - wymówiłem inkantację, ze świstem wykonując ruch różdżką.
Kieran nie próbował się bronić, jednak ustanie na nogach okazało się trudniejsze. Obserwowałem, jak mężczyzna pada - tylko po to, by zaraz znów zerwać się na równe nogi i posłać w moją stronę kolejny urok. Właśnie - w moją stronę, nie zaś we mnie. Urok chybił, a ja nie zamierzałem nie wykorzystać tej sytuacji.
- Aeris! - wymówiłem inkantację, ze świstem wykonując ruch różdżką.
'k100' : 25
'k100' : 25
| 188/220, -5
Ściągnąłem brwi, nieukontentowany swoimi poczynaniami. Nie opuszczając różdżki zdecydowałem się więc na powtórzenie zaklęcia, które dzisiaj przysporzyło już kłopotów - jednak tylko mnie.
- Petrificus Totalus! - inkantacja poniosła się po pojedynkowej arenie wraz z wyraźnym świstem różdżki przecinającej powietrze.
Ściągnąłem brwi, nieukontentowany swoimi poczynaniami. Nie opuszczając różdżki zdecydowałem się więc na powtórzenie zaklęcia, które dzisiaj przysporzyło już kłopotów - jednak tylko mnie.
- Petrificus Totalus! - inkantacja poniosła się po pojedynkowej arenie wraz z wyraźnym świstem różdżki przecinającej powietrze.
'k100' : 43
'k100' : 43
| PŻ: 204/244 (-5)
Leciał w jego stronę kolejny rzucony precyzyjnie Pertificus. Przynajmniej próba wzniecenie potężnego podmuchu okazała się nieudana. Instynktownie wykonał pionowy ruch różdżką.
– Protego!
Leciał w jego stronę kolejny rzucony precyzyjnie Pertificus. Przynajmniej próba wzniecenie potężnego podmuchu okazała się nieudana. Instynktownie wykonał pionowy ruch różdżką.
– Protego!
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.