X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Kieran Rineheart 06.10.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Kierana: 244
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Kierana: 244
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 197 - 219 |
71-80% | brak | -10 | 173 - 196 |
61-70% | brak | -15 | 148 - 172 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 124 - 147 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 100 - 123 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 75 - 99 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 51 - 74 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 50 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
| 202/220
Za błędy trzeba było płacić - ja moją nieudaną obronę i nieudane zaklęcie przypłaciłem utratą minimalnej przewagi nad Rineheartem i jeszcze lecącym w moją stronę urokiem. Nie spodziewałbym się czegokolwiek innego po aurorze.
- Protego! - uniosłem różdżkę wymówiłem inkantację, tym rzem będąc pewnym, że wypieram właściwy rodzaj tarczy.
Za błędy trzeba było płacić - ja moją nieudaną obronę i nieudane zaklęcie przypłaciłem utratą minimalnej przewagi nad Rineheartem i jeszcze lecącym w moją stronę urokiem. Nie spodziewałbym się czegokolwiek innego po aurorze.
- Protego! - uniosłem różdżkę wymówiłem inkantację, tym rzem będąc pewnym, że wypieram właściwy rodzaj tarczy.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 53
'k100' : 53
| 202/220
Tarcza nie zawiodła - zaklęcie rozbryzgnęło się na niej, chroniąc mnie przed ponownym przywitaniem się z twardymi deskami podestu. Wziąłem oddech, starannie wybierając kolejne zaklęcie i tym samym zmieniając moją dotychczasową taktykę.
- Petrificus Totalus! - różdżka świsnęła przy zgięciu nadgarstka, kiedy próbowałem znów odzyskać kontrolę nad biegiem wydarzeń.
Tarcza nie zawiodła - zaklęcie rozbryzgnęło się na niej, chroniąc mnie przed ponownym przywitaniem się z twardymi deskami podestu. Wziąłem oddech, starannie wybierając kolejne zaklęcie i tym samym zmieniając moją dotychczasową taktykę.
- Petrificus Totalus! - różdżka świsnęła przy zgięciu nadgarstka, kiedy próbowałem znów odzyskać kontrolę nad biegiem wydarzeń.
'k100' : 59
'k100' : 59
Coś czuł, że Selwyn poradzi sobie z obroną. I nie mylił się, tak właśnie było. A potem zaatakował i to zaklęciem, z którego mocy trudno się wyswobodzić.
– Protego! – wyrzucił z siebie donośnie, jak najszybciej wykonując pionowy ruch różdżką, który zdołał wyćwiczyć przez te wszystkie lata swojej kariery zawodowej prawie do perfekcji. Tylko nie mógł mieć stuprocentowej pewności, że magia zechce być mu w pełni posłuszna. Cholera, musiał się obronić.
– Protego! – wyrzucił z siebie donośnie, jak najszybciej wykonując pionowy ruch różdżką, który zdołał wyćwiczyć przez te wszystkie lata swojej kariery zawodowej prawie do perfekcji. Tylko nie mógł mieć stuprocentowej pewności, że magia zechce być mu w pełni posłuszna. Cholera, musiał się obronić.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
The member 'Kieran Rineheart' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 78
'k100' : 78
Poczuł ulgę, gdy udało mu się wybronić przed pędzącym w jego stronę zaklęciem. Gdy wyrosła przed nim wystarczająco silna tarcza, właściwie idealna, doskonale wiedział co robić. Z jej pomocą odbił zaklęcie Selwyna w jego stronę, po czym znów skierował różdżkę w szlachcica, myśląc o kolejnym zaklęciu.
– Glacius!
– Glacius!
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 67
'k100' : 67
| 202/220
A niech to. Chociaż udany, atak okazał się nieskuteczny z bardzo prostej przyczyny - Rineheart bez problemu wyczarował tarczę, która nie dość, że obroniła go przed moim Petrificusem, to jeszcze odbiła zaklęcie w moją stronę. Żeby było ciekawiej, auror dorzucił jeszcze do tego zgrabną obszarówkę. Machnąłem różdżką ze świstem, wyrzucając z siebie ochronną inkantację.
- Protego Maxima!
A niech to. Chociaż udany, atak okazał się nieskuteczny z bardzo prostej przyczyny - Rineheart bez problemu wyczarował tarczę, która nie dość, że obroniła go przed moim Petrificusem, to jeszcze odbiła zaklęcie w moją stronę. Żeby było ciekawiej, auror dorzucił jeszcze do tego zgrabną obszarówkę. Machnąłem różdżką ze świstem, wyrzucając z siebie ochronną inkantację.
- Protego Maxima!
'k100' : 38
'k100' : 38
| 188/220, -5; ST wybudzenia = 76; rzut 1 - wybudzenie, rzut 2 - zaklęcie
Powinienem chyba rozważyć wypisanie się z Gwardii i zostanie charłakiem, ponieważ tym co przedsytawiałem sobą na tym pojedynku było mi do niemagiczności niezwykle blisko. Wyłożyłem się jak długi, boleśnie padając na oblodzony parkiet. Rażony własnym Petrificusem, o ironio. Spróbowałem przełamać zaklęcie i zerwać się, aby zakrzynknąć w stronę Kierana kolejne zaklęcie:
- Silencio!
Powinienem chyba rozważyć wypisanie się z Gwardii i zostanie charłakiem, ponieważ tym co przedsytawiałem sobą na tym pojedynku było mi do niemagiczności niezwykle blisko. Wyłożyłem się jak długi, boleśnie padając na oblodzony parkiet. Rażony własnym Petrificusem, o ironio. Spróbowałem przełamać zaklęcie i zerwać się, aby zakrzynknąć w stronę Kierana kolejne zaklęcie:
- Silencio!
#1 'k100' : 26
--------------------------------
#2 'k100' : 6
#1 'k100' : 26
--------------------------------
#2 'k100' : 6
Jego intencją było powalenie przeciwnika, to oczywiste, jednak nie przypuszczał, że uda mu się zrealizować swój zamiar. Czuł pewną satysfakcję, jednak wiedział, że wszystko może się zmienić w mgnieniu oka, jeśli da się zaślepić wizji szybkiego zwycięstwa. Był przekonany, że młody Gwardzista jest w stanie jeszcze udowodnić, że nie należy go lekceważyć. Kieran bez mrugnięcia oka skierował przeciwko unieruchomionemu ciału różdżkę.
– Ignitio.
– Ignitio.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 4
'k100' : 4
Nie udało mu się posłać kuli ognia w kierunku Alexandra. Zmarszczył brwi z powodu tej ewidentnej porażki. Ale mógł spróbować rzucić kolejne zaklęcie, korzystając z niedyspozycji swojego klubowego przeciwnika.
– Caeruleusio.
– Caeruleusio.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.