I - P. Blake vs. B. Bott
Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Percival Blake vs. Bertie Bott 20.01.1957 r.
Wartość żywotności Percivala: 266
Wartość żywotności Bertiego: 210
Wartość żywotności Percivala: 266
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 215 - 239 |
71-80% | brak | -10 | 188 - 214 |
61-70% | brak | -15 | 162 - 187 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 135 - 161 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 109 - 134 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 82 - 108 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 55 - 81 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 54 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Bertiego: 210
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 170 - 189 |
71-80% | brak | -10 | 149 - 169 |
61-70% | brak | -15 | 128 - 148 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 107 - 127 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 86 - 106 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 65 - 85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 44 - 64 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 43 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
-20 | zaklęcia niewerbalne | 3 tura circo, jeśli dobrze rozumiem, obrażenia dostaję po niej, jeśli wchodzę w ogień po rzuceniu zaklęć, a duszność miała być po 3 turze
Kolejne bolesne niepowodzenie. Dosłownie bolesne, bo ponadto kończył mu się czas. Powietrza było coraz mniej, oddychanie stawało się coraz trudniejsze, a on musiał podjąć trudną - cholernie trudną decyzję. Zanim to jednak zrobił, ponownie skierował różdżkę w stronę przeciwnika.
- Deprimo.
Powiedział, po czym ruszył przez ogień i tylko przez wciąż działające silencio Blake nie miał wątpliwej przyjemności wysłuchać wrzasku bólu.
Kolejne bolesne niepowodzenie. Dosłownie bolesne, bo ponadto kończył mu się czas. Powietrza było coraz mniej, oddychanie stawało się coraz trudniejsze, a on musiał podjąć trudną - cholernie trudną decyzję. Zanim to jednak zrobił, ponownie skierował różdżkę w stronę przeciwnika.
- Deprimo.
Powiedział, po czym ruszył przez ogień i tylko przez wciąż działające silencio Blake nie miał wątpliwej przyjemności wysłuchać wrzasku bólu.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 13
'k100' : 13
Nie spodziewał się, że jego przeciwnik zdecyduje się na przejście wprost przez płomienie, choć może w tym szaleństwie była metoda - nie wiedział; zacisnął mocniej palce na różdżce, czekając na kontratak, ten jednak nie nadszedł. - Caeruleusio - rzucił, jego oponent zdecydowanie potrzebował ochłodzenia.
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
The member 'Percival Blake' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 8
'k100' : 8
Musiał poczuć się zbyt pewnie, lub może rozproszył go widok zajmujących się płomieniami szat przeciwnika, w każdym razie - popełnił błąd, jego zaklęcie okazało się ledwie widoczną mgiełką, nie czyniącą nikomu szkody. Zacisnął zęby, nie powinien był pozwolić sobie na takie potknięcia; zdecydował się jednak spróbować jeszcze raz, tym razem - czegoś innego. - Furnunculus - rzucił; zaklęcie, choć rzucane nie po raz pierwszy, zabrzmiało w jego ustach prawie obco, nienaturalnie.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 69
78 | -40 | niewerbalne
Ból był straszny, choć jeszcze gorszy był zapach własnego, palonego ciała, który dotarł do niego już po chwili. I choć powinien przywyknąć po tylu pojedynkach, wiele z nich w końcu przegrał, lub wygrał samemu będąc w złym stanie - chyba nie do wszystkiego można się przyzwyczaić. Krzyknął bezgłośnie, ale zmusił się do przejścia przez płomienie, uznając tę drogę za lepszą w chwili, w której powietrze którym oddychał stało się zbyt gorące.
Ledwo opuścił płomienie i dławiący dym, ledwo doszedł do siebie, a mknęło ku niemu kolejne zaklęcie. Bott czuł, że nie ma wielkich szans na obronę, zamiast tego zdecydował się na kolejny atak.
- Commotio.
Ból był straszny, choć jeszcze gorszy był zapach własnego, palonego ciała, który dotarł do niego już po chwili. I choć powinien przywyknąć po tylu pojedynkach, wiele z nich w końcu przegrał, lub wygrał samemu będąc w złym stanie - chyba nie do wszystkiego można się przyzwyczaić. Krzyknął bezgłośnie, ale zmusił się do przejścia przez płomienie, uznając tę drogę za lepszą w chwili, w której powietrze którym oddychał stało się zbyt gorące.
Ledwo opuścił płomienie i dławiący dym, ledwo doszedł do siebie, a mknęło ku niemu kolejne zaklęcie. Bott czuł, że nie ma wielkich szans na obronę, zamiast tego zdecydował się na kolejny atak.
- Commotio.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
'k100' : 35
'k100' : 35
73 | -40 | niewerbalne
Nie udało się. Jego ruchy nie były już zbyt dokładne, trudniej było mu trzymać różdżkę, a i zapach palonego ciała nie ułatwiał sprawy. Nie poddawał się jednak, czuł jak na jego twarzy pojawiają się charakterystyczne pryszcze, jednak po raz kolejny wycelował w przeciwnika.
- Aeris.
Nie udało się. Jego ruchy nie były już zbyt dokładne, trudniej było mu trzymać różdżkę, a i zapach palonego ciała nie ułatwiał sprawy. Nie poddawał się jednak, czuł jak na jego twarzy pojawiają się charakterystyczne pryszcze, jednak po raz kolejny wycelował w przeciwnika.
- Aeris.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
'k100' : 97
'k100' : 97
Nie spodziewał się, że jego przeciwnik będzie w stanie posłać ku niemu kolejny atak, a jednak: powietrze zafalowało, mknąc w jego stronę w postaci silnego podmuchu wiatru, zdolnego do bezproblemowego posłania go na parkiet. O ile by się nie obronił; uniósł różdżkę. - Protego maxima - rzucił; znów zepchnięty do konieczności obrony, ale nie miał zamiaru się przecież poddawać - nie, gdy zwycięstwo było tuż-tuż.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 33
'k100' : 33
236/266 (-5)
Tym razem okazał się zbyt wolny, jego tarcza rozpierzchła się pod naporem zaklęcia, a silny podmuch wiatru uderzył prosto w jego klatkę piersiową, odbierając mu równowagę. Upadł, grunt uciekł mu spod nóg, a sekundę później uderzył plecami o parkiet, z siłą, która wycisnęła z jego płuc całe powietrze. Spomiędzy jego warg wydobyło się stłumione jęknięcie, ale dał sobie tylko chwilę; walka dalej trwała, musiał się podnieść - i tak zrobił, zbierając się z podłogi i z determinacją kierując różdżkę ku przeciwnikowi. - Deprimo - rzucił, chcąc odpłacić się pięknym za nadobne.
Tym razem okazał się zbyt wolny, jego tarcza rozpierzchła się pod naporem zaklęcia, a silny podmuch wiatru uderzył prosto w jego klatkę piersiową, odbierając mu równowagę. Upadł, grunt uciekł mu spod nóg, a sekundę później uderzył plecami o parkiet, z siłą, która wycisnęła z jego płuc całe powietrze. Spomiędzy jego warg wydobyło się stłumione jęknięcie, ale dał sobie tylko chwilę; walka dalej trwała, musiał się podnieść - i tak zrobił, zbierając się z podłogi i z determinacją kierując różdżkę ku przeciwnikowi. - Deprimo - rzucił, chcąc odpłacić się pięknym za nadobne.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
73 | -40 | niewerbalne
Wiedział, że przegrał ten pojedynek, to było bardziej niż oczywiste, kiedy mknęło ku niemu kolejne zaklęcie. Był to jednak dobry pojedynek, z którego Bertie zapewne będzie zadowolony, kiedy dojdzie do siebie. Póki co ponownie zamiast próbować się bronić, postanowił zaatakować przeciwnika.
- Lancea.
Wiedział, że przegrał ten pojedynek, to było bardziej niż oczywiste, kiedy mknęło ku niemu kolejne zaklęcie. Był to jednak dobry pojedynek, z którego Bertie zapewne będzie zadowolony, kiedy dojdzie do siebie. Póki co ponownie zamiast próbować się bronić, postanowił zaatakować przeciwnika.
- Lancea.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
I - P. Blake vs. B. Bott