I - P. Blake vs. B. Bott
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Percival Blake vs. Bertie Bott 20.01.1957 r.
Wartość żywotności Percivala: 266
Wartość żywotności Bertiego: 210
Wartość żywotności Percivala: 266
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 215 - 239 |
71-80% | brak | -10 | 188 - 214 |
61-70% | brak | -15 | 162 - 187 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 135 - 161 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 109 - 134 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 82 - 108 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 55 - 81 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 54 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Bertiego: 210
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 170 - 189 |
71-80% | brak | -10 | 149 - 169 |
61-70% | brak | -15 | 128 - 148 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 107 - 127 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 86 - 106 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 65 - 85 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 44 - 64 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 43 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 74
'k100' : 74
27 | -60 | niewerbalne
Magia niewerbalna nie należała do jego talentów. Możliwe, że powinien ją poćwiczyć, możliwe że i to był dobry trening - choć bardzo bolesny. Kolejne zaklęcie w niego trafiło. Czuł jak traci grunt, a po chwili uderza w ziemię z dużą siłą. Nie był pewien, czy da radę się podnieść, chyba głównie uparta natura nie pozwalała mu jednak się poddać. Zmusił się do ruchu z niemałym trudem, nie wstając do końca, a unosząc tak, by móc wycelować.
- Confundus.
Magia niewerbalna nie należała do jego talentów. Możliwe, że powinien ją poćwiczyć, możliwe że i to był dobry trening - choć bardzo bolesny. Kolejne zaklęcie w niego trafiło. Czuł jak traci grunt, a po chwili uderza w ziemię z dużą siłą. Nie był pewien, czy da radę się podnieść, chyba głównie uparta natura nie pozwalała mu jednak się poddać. Zmusił się do ruchu z niemałym trudem, nie wstając do końca, a unosząc tak, by móc wycelować.
- Confundus.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 37
'k100' : 37
236/266 (-5)
Wytrwałość i determinacja jego przeciwnika naprawdę robiła na nim wrażenie; walczył do końca, nie poddając się mimo osłabienia, i chociaż dwa kolejne posłane przez niego zaklęcia nie trafiły do celu, to pierwsze z nich minęło go dosłownie o włos. - Aeris - rzucił pewnie, szarpiąc lekko nadgarstkiem. Nie sięgał już po bardziej skomplikowane zaklęcia, nie czerpał przyjemności z pastwienia się nad rywalem - a przynajmniej nie nad takim, z którym nie miał żadnego prywatnego zatargu.
Wytrwałość i determinacja jego przeciwnika naprawdę robiła na nim wrażenie; walczył do końca, nie poddając się mimo osłabienia, i chociaż dwa kolejne posłane przez niego zaklęcia nie trafiły do celu, to pierwsze z nich minęło go dosłownie o włos. - Aeris - rzucił pewnie, szarpiąc lekko nadgarstkiem. Nie sięgał już po bardziej skomplikowane zaklęcia, nie czerpał przyjemności z pastwienia się nad rywalem - a przynajmniej nie nad takim, z którym nie miał żadnego prywatnego zatargu.
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
The member 'Percival Blake' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 79
'k100' : 79
236/266 (-5)
Zaklęcie nie należało do trudnych i zgodnie z jego wolą pomknęło ku przeciwnikowi; śledził jego tor, w myślach wybierając kolejne. Jego różdżka drgnęła, zawahał się - ale właściwie, co miał do stracenia? - Pullus - spróbował, całkowicie świadom, że najprawdopodobniej nic się nie stanie, ale jednocześnie decydując się na wykorzystanie okazji do ćwiczeń.
Zaklęcie nie należało do trudnych i zgodnie z jego wolą pomknęło ku przeciwnikowi; śledził jego tor, w myślach wybierając kolejne. Jego różdżka drgnęła, zawahał się - ale właściwie, co miał do stracenia? - Pullus - spróbował, całkowicie świadom, że najprawdopodobniej nic się nie stanie, ale jednocześnie decydując się na wykorzystanie okazji do ćwiczeń.
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
The member 'Percival Blake' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 15
'k100' : 15
27 | -60 | niewerbalne
Niepowodzenie go nie szokowało, choć nie poddawał się - chciał walczyć do końca, choć czuł, że koniec jest blisko. Miał mroczki w oczach, unoszenie ręki nawet nie było łatwe, a jednak spróbował ponownie zamiast obrony, gdy mknął ku niemu czar przeciwnika.
- Confundus.
Niepowodzenie go nie szokowało, choć nie poddawał się - chciał walczyć do końca, choć czuł, że koniec jest blisko. Miał mroczki w oczach, unoszenie ręki nawet nie było łatwe, a jednak spróbował ponownie zamiast obrony, gdy mknął ku niemu czar przeciwnika.
- Confundus.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
'k100' : 66
'k100' : 66
|ende, tracę przytomność :<
Udało się. Struga zaklęcia pomknęło ku przeciwnikowi, choć nie zada mu wielkiej szkody. Na więcej Bertie nie był w stanie się zmusić, zaraz z resztą kolejne zaklęcie miotnęło nim dalej, ledwo jednak ponownie dotknął ziemi, a stracił przytomność.
Udało się. Struga zaklęcia pomknęło ku przeciwnikowi, choć nie zada mu wielkiej szkody. Na więcej Bertie nie był w stanie się zmusić, zaraz z resztą kolejne zaklęcie miotnęło nim dalej, ledwo jednak ponownie dotknął ziemi, a stracił przytomność.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
I - P. Blake vs. B. Bott