Bedford Square - Dearborn&Grey
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Londyn
Bedford Square
18. czerwiec 1957
Cedric Dearborn & Gwendolyn Grey vs. Patrol Ministerstwa Magii
NPC atakujący Cedrica:
Czarodziej B (OPCM 10, uroki 20, żywotność 70) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
NPC atakujący Gwendolyn:
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 15, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć
18. czerwiec 1957
Cedric Dearborn & Gwendolyn Grey vs. Patrol Ministerstwa Magii
NPC atakujący Cedrica:
Czarodziej B (OPCM 10, uroki 20, żywotność 70) będzie atakował kolejno zaklęciami: lamino, deprimo, drętwota oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
NPC atakujący Gwendolyn:
Czarodziej A (OPCM 15, uroki 15, żywotność 80) będzie atakował kolejno zaklęciami: ignitio, orcumiano, commotio oraz bronił się zawsze wtedy, kiedy wymagać będzie tego od niego sytuacja.
Szafka zniknięć
I show not your face but your heart's desire
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 83
--------------------------------
#2 'k100' : 9
#1 'k100' : 83
#2 'k100' : 9
170/230, -10
Nasze próby ataku spełzły na niczym. Musieliśmy znów się obronić, choćby spróbować.
- Protego maxima! - zawołałem, chcąc osłonić i siebie, i Gwendolyn.
Nasze próby ataku spełzły na niczym. Musieliśmy znów się obronić, choćby spróbować.
- Protego maxima! - zawołałem, chcąc osłonić i siebie, i Gwendolyn.
becomes law
resistance
becomes duty
The member 'Cedric Dearborn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 58
'k100' : 58
| 130/206, -30
Cedric próbował obronić i siebie samego, i ją. Ta tarcza była jednak o wiele zbyt silna, a Gwen czuła się zbyt słabo, aby w ogóle czuć się na siłach, by ją stworzy. Była zbyt poobijana, a zmęczenie również dawało jej się we znaki.
- Przepraszam - mruknęła wiec tylko szybko, spuszczając na chwilę wzrok. - Protego!
Cedric próbował obronić i siebie samego, i ją. Ta tarcza była jednak o wiele zbyt silna, a Gwen czuła się zbyt słabo, aby w ogóle czuć się na siłach, by ją stworzy. Była zbyt poobijana, a zmęczenie również dawało jej się we znaki.
- Przepraszam - mruknęła wiec tylko szybko, spuszczając na chwilę wzrok. - Protego!
But I would lay my armor down if you said you’d rather
love than fight
love than fight
The member 'Gwendolyn Grey' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 19
'k100' : 19
| 74/206, -40
Jęknęła, gdy kolejne zaklęcia dosięgnęły jej ciała. Niech to! Jeszcze chwila i po prostu się nie podniesie!
- Jinx! - spróbowała jednak, celując w czarodzieja B.
Jęknęła, gdy kolejne zaklęcia dosięgnęły jej ciała. Niech to! Jeszcze chwila i po prostu się nie podniesie!
- Jinx! - spróbowała jednak, celując w czarodzieja B.
love than fight
love than fight
The member 'Gwendolyn Grey' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 79
'k100' : 79
140/230, -15
Tarcza nie zdążyła się w pełni ukształtować, nie zdołałem się więc obronić, siła wiatru cisnęła mną znów o zimną ziemię. Nie mogłem się też podnieść, bo Drętwota skutecznie mnie unieruchomiła. To jednak nie pierwszy raz, kiedy zostałem trafiony takim zaklęciem, dlatego siłą woli starałem się je przełamać, by zerwać się na nogi i rzucić zaklęcie: - Impeta.
1. Wybudzenie się, ST 40,
2. Zaklęcie.
Tarcza nie zdążyła się w pełni ukształtować, nie zdołałem się więc obronić, siła wiatru cisnęła mną znów o zimną ziemię. Nie mogłem się też podnieść, bo Drętwota skutecznie mnie unieruchomiła. To jednak nie pierwszy raz, kiedy zostałem trafiony takim zaklęciem, dlatego siłą woli starałem się je przełamać, by zerwać się na nogi i rzucić zaklęcie: - Impeta.
1. Wybudzenie się, ST 40,
2. Zaklęcie.
becomes law
resistance
becomes duty
The member 'Cedric Dearborn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 1, 38
'k100' : 1, 38
Wyglądało na to, że szczęście tego dnia wyjątkowo uparcie nie chciało uśmiechnąć się do Cedrica. Uderzony zaklęciem unieruchamiającym upadł na ziemię - a chociaż doświadczenie pozwalało mu ocenić, że urok, który go powalił, nie należał do najsilniejszych, to coś skutecznie udaremniło mu próbę odzyskania kontroli nad ciałem. Po przywołaniu pokładów silnej woli, czarodziej, zamiast powracającego w kończynach czucia, poczuł przeszywający, ostry ból, rozlewający się błyskawicznie po wszystkich zakończeniach nerwowych; całe jego ciało wydało się nagle nie tylko zesztywniałe, ale i całkowicie bezwładne, jakby do rąk i nóg przestała dopływać krew. Nieprzyjemne (i bolesne) wrażenie ustąpiło po paru sekundach, zmieniając się najpierw w uczucie przypominające tysiąc szczypiących, rozpełzających się po mięśniach mrówek, a później ustępując zupełnie. Cedric nie czuł już bólu, wciąż jednak znajdował się pod działaniem drętwoty.
| Cedric, przez dwa kolejne tygodnie doświadczać będziesz niespodziewanego, krótkotrwałego drętwienia losowych kończyn. Na początku każdego wątku rozgrywanego do końca obecnego okresu fabularnego (chronologicznie po dacie tej rozgrywki, tj. po 18 czerwca) powinieneś wykonać rzut kością k10. Od otrzymanego wyniku zależeć będzie, w jakiej części ciała utracisz czucie (1 - lewa noga; 2 - prawa noga; 3 - lewa ręka; 4 - prawa ręka; 5 - palce ręki wiodącej; 6 - język (powoduje seplenienie); 7 - jedna strona twarzy; 8, 9, 10 - brak efektu). Efekt odrętwienia danej części ciała utrzyma się przez trzy kolejki, później ustąpi.
Mistrz Gry nie kontynuuje z wami rozgrywki, chyba że (znów) będzie potrzebny.
| Cedric, przez dwa kolejne tygodnie doświadczać będziesz niespodziewanego, krótkotrwałego drętwienia losowych kończyn. Na początku każdego wątku rozgrywanego do końca obecnego okresu fabularnego (chronologicznie po dacie tej rozgrywki, tj. po 18 czerwca) powinieneś wykonać rzut kością k10. Od otrzymanego wyniku zależeć będzie, w jakiej części ciała utracisz czucie (1 - lewa noga; 2 - prawa noga; 3 - lewa ręka; 4 - prawa ręka; 5 - palce ręki wiodącej; 6 - język (powoduje seplenienie); 7 - jedna strona twarzy; 8, 9, 10 - brak efektu). Efekt odrętwienia danej części ciała utrzyma się przez trzy kolejki, później ustąpi.
Mistrz Gry nie kontynuuje z wami rozgrywki, chyba że (znów) będzie potrzebny.
Czarodziej B:=1
Czarodziej A:=31
Czarodziej B widząc mknące w jego kierunku zaklęcie dziewczyny, postanowił się obronić.- Protego!{/b]
Czarodziej A zaatakował kobietę -[b] commotio!
Czarodziej B widząc mknące w jego kierunku zaklęcie dziewczyny, postanowił się obronić.- Protego!{/b]
Czarodziej A zaatakował kobietę -[b] commotio!
#1 'k100' : 100
#2 'k100' : 54
#1 'k100' : 100
#2 'k100' : 54
Czarodziej B:=1
Czarodziejowi B udało się obronić, postanowił więc zaatakować leżącego mężczyznę - Lamino!
Czarodziej A ponownie zaatakował kobietę.- Ignitio!
Czarodziejowi B udało się obronić, postanowił więc zaatakować leżącego mężczyznę - Lamino!
Czarodziej A ponownie zaatakował kobietę.- Ignitio!
#1 'k100' : 4
#2 'k100' : 70
#1 'k100' : 4
#2 'k100' : 70
| 74/206, -40
Tonęli. A właściwie - ona tonęła, bo Cedric już utonął.
Zaczęła panikować. Jej towarzysz leżał na ziemi, wciąż pod wpływem zaklęcia, a w jej stronę zaczęły lecieć kolejne dwa. Nie wiedziała, co powinna zrobić, jak powinna się zachować. Uciekać? Zabierać go stąd?
Nie miała jednak czasu na myślenie. Uniosła różdżkę, próbując przynajmniej osłonić się przed atakiem.
- Protego!
Tonęli. A właściwie - ona tonęła, bo Cedric już utonął.
Zaczęła panikować. Jej towarzysz leżał na ziemi, wciąż pod wpływem zaklęcia, a w jej stronę zaczęły lecieć kolejne dwa. Nie wiedziała, co powinna zrobić, jak powinna się zachować. Uciekać? Zabierać go stąd?
Nie miała jednak czasu na myślenie. Uniosła różdżkę, próbując przynajmniej osłonić się przed atakiem.
- Protego!
love than fight
love than fight
Bedford Square - Dearborn&Grey
Szybka odpowiedź