Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
poczta człowieka o wielu twarzach
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Regi Weasley dnia 31.01.21 17:31, w całości zmieniany 1 raz
Przeczytaj 12 listopada Potrzebuje w życiu nowego celu. Naprawdę wierzę, że się uda. Pomożesz mi? Skontaktuję Cię ze świetnym astronomem, zgodzisz się?
Urienie
Pamiętasz naszą rozmowę na temat radia? Mam pomysł, ale musisz mi pomóc. Devon jest bezpieczne, oddalone od całej tej zawieruchy. Potrzebujemy miejsca z którego zasięg dosięgnie cały kraj, albo i więcej! Co o tym myślisz? Przecież to dobry pomysł, prawda? Ja zabezpieczę wszystko, obiecuję!, ale mógłbyś poprosić wuja o pomoc. Tak będzie najbezpieczniej. Wujek
Am I going crazy? Would I even know? Am I right back where I started forty years ago?
Wanna guess the ending? If it ever does... I swear to God that all I've ever wanted was
A little bit of everything, all of the time, a bit of everything, all of the time
Apathy's a tragedy, and boredom is a crime. I'm finished playing, and I'm staying inside.
Przeczytaj Kto to? Mały Jim Urienie, impreza starego Begginsa się przedłuża. Wygląda na to, że alkohol się będzie lał do świtu, albo i dłużej. Chyba nie wrócę tak prędko. Nakarm zwierzaki. Wiesz co? Kapitan przywiózł zza mórz akromantulę i wcisnął mi jej włosy. Popatrz. Widziałeś kiedyś coś takiego? Szkoda, że padła, nim dotarł na ląd. Chciałabym kiedyś zobaczyć taką na żywo. A ten drugi pukiel... jest mój.
Dotrę do domu sama!chyba że bardzo chcesz przyjść Philippa
Dotrę do domu sama!
Przekazuję włosie akromantuli.
Philippa Moss
Zawód : barmanka w "Parszywym Pasażerze", matka niuchaczy
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : 10 +1
UROKI : 22 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
Do każdego, komu życie miłe
-->Connaught Square jest miejscem, w którym każdy z nas może stracić życie - i miejscem, w którym wielu z nas straciło bliskich.
Aquila Black drwi z naszych żyć, przychodząc w najbardziej uciążliwy miesiąc roku i dla własnej uciechy rozdawać jedzenie nam, którzy nie mamy go pod dostatkiem. Rozdaje jedzenie w miejscu, w którym morduje nas i z uciechą chce patrzeć jak zniżamy się i upadlamy tylko po to, aby dostać kawałek chleba - coś, czego osoby pozbawione życia nie doświadczą, a do których możemy dołączyć.
Szlachta nie ma szlachetnych serc - szuka sposobu, aby wyplenić i zabawić się kosztem tych pod nimi. Musimy zadbać o swoje bezpieczeństwo i nie pozwolić, aby drwiono w taki sposób z miejsca, w którym każdy z nas może stracić życie za niewinność.
Fałszywa dobroczynność może być zasadzką do masowej egzekucji i rzeźni. Ostrzeżcie rodziny i przyjaciół - nie ufajcie zupie z trupa.
I show not your face but your heart's desire
Przeczytaj
Nie damy raczej rady z tym jedzeniem, będzie pilnowane. Ale możemy zadziałać inaczej - niech ludzie nie uważają jej za swoją wybawicielkę. Jeśli chcesz, pomóż - opowiedz swoim przyjaciołom w porcie, żeby nie przyjmowali od niej jałmużny.
Chyba, że masz jakiś inny pomysł? Działajmy!
List spal. S.
Chyba, że masz jakiś inny pomysł? Działajmy!
List spal. S.
do listu dołączone byłu ulotki o "zupie z trupa"
intellectual, journalist
little spy
little spy
Steffen Cattermole
Zawód : młodszy specjalista od klątw i zabezpieczeń w Gringottcie, po godzinach reporter dla "Czarownicy"
Stan cywilny : Żonaty
I like to go to places uninvited
OPCM : 30 +7
UROKI : 5
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 35 +4
ZWINNOŚĆ : 16
SPRAWNOŚĆ : 5
Nieaktywni
Przeczytaj Lord Romulus Abbott
Chętnie porozmawiam o pomyśle, który rozwija się z inicjatywy pana Steviego Becketta. Jak rozumiem również w nim aktywnie uczestniczysz? Niebywale ważna to sprawa i raduję się wiedząc, że przykładasz do niej rękę, tym samym w czynny sposób przeciwstawiając się rządom nieprawości. Zapraszam Cię w takim razie do Dunster Castle 29 listopada, po południu. Wierzę, że w swym terminarzu odnajdziesz dla mnie wówczas czas, choć musisz go mieć niewiele skoro odkąd wróciłeś nie zawitałeś w progi domu Abbottów.
Szanowny Lordzie Urienie Weasley
Na wstępie dziękuję za list. Rodzina miewa się w porządku, wierzę, że i Twoje drogi życiowe wiedzione są spokojem. Chętnie porozmawiam o pomyśle, który rozwija się z inicjatywy pana Steviego Becketta. Jak rozumiem również w nim aktywnie uczestniczysz? Niebywale ważna to sprawa i raduję się wiedząc, że przykładasz do niej rękę, tym samym w czynny sposób przeciwstawiając się rządom nieprawości. Zapraszam Cię w takim razie do Dunster Castle 29 listopada, po południu. Wierzę, że w swym terminarzu odnajdziesz dla mnie wówczas czas, choć musisz go mieć niewiele skoro odkąd wróciłeś nie zawitałeś w progi domu Abbottów.
Z poważaniem
lord Romulus Abbott
10 XII 1957
Weasley,Mamy wspólnych przyjaciół, którzy powiedzieli mi, że masz kilka przydatnych umiejętności i że można Ci zaufać. Tak się składa, że przydałaby mi się Twoja pomoc. Spotkaj się ze mną pojutrze o szesnastej na obrzeżach Londynu, niedaleko restauracji La Revenant. Nie muszę chyba mówić żeby nikt Cię nie widział.
Spotkaj się wcześniej z naszym skandynawskim przyjacielem i pożycz od niego jedną z jego pracowniczych szat. Nie mów o tym nikomu, powołaj się na mnie.
Spotkaj się wcześniej z naszym skandynawskim przyjacielem i pożycz od niego jedną z jego pracowniczych szat. Nie mów o tym nikomu, powołaj się na mnie.
Przeczytaj T
Reggie Na najbliższą zimę T
Kymopoleia zostawiła paczkę w okolicach świąt, zostawiając na parapecie sweter z wełny owcy dalesbred
I show not your face but your heart's desire
Przeczytaj Harold Longbottom
Weasley,wieści o Twoich poczynaniach obiegły członków Zakonu Feniksa, dotarły także do mnie. Twoje zaangażowanie godne jest podziwu. Wiem, że jesteś w stanie dotrzeć znacznie głębiej niż inni i dowiedzieć się tego, co pozostaje poza zasięgiem wielu. Zakon potrzebuje ludzi takich, jak Ty. Nadeszła pora, żebyś zrobił kolejny krok w tym kierunku.
Czekam na informację zwrotną. Wiedz jednak, że wymagać się będzie od Ciebie pełnej gotowości, wzmożonego wysiłku i podejmowania ryzyka wykraczającego poza to, co robiłeś do tej pory.
H. Longbottom
Czekam na informację zwrotną. Wiedz jednak, że wymagać się będzie od Ciebie pełnej gotowości, wzmożonego wysiłku i podejmowania ryzyka wykraczającego poza to, co robiłeś do tej pory.
H. Longbottom
Harold Longbottom
Zawód : Prawowity minister i przywódca rebelii
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Konta specjalne
Przeczytaj -
Urien,
oh, oh, pamiętam!
chciałabyś, naprawdę?!?!?!
Nawet nie wiesz, jak moje serce raduje się na myśl samą, że mogę stać się częścią czegoś, co ludzi innych wspomagać na swej drodze będzie. Zaraz gdy tylko Victoria powróci napiszę do wujaszka swoją gotowość do działania okazując.
Nie zawiedziesz się!
I Urien, czy to znaczy co myślę że znaczy?!!!! To z tym miejscem odpowiednim? A znaczy, teraz widzę. Będę milczeć jak grób, który zapomniany spowił się bluszczem i zanikł. Obiecuje.
Do szybkiego zobaczenia!
oh, oh, pamiętam!
chciałabyś, naprawdę?!?!?!
Nawet nie wiesz, jak moje serce raduje się na myśl samą, że mogę stać się częścią czegoś, co ludzi innych wspomagać na swej drodze będzie. Zaraz gdy tylko Victoria powróci napiszę do wujaszka swoją gotowość do działania okazując.
Nie zawiedziesz się!
I Urien, czy to znaczy co myślę że znaczy?!!!! To z tym miejscem odpowiednim? A znaczy, teraz widzę. Będę milczeć jak grób, który zapomniany spowił się bluszczem i zanikł. Obiecuje.
Do szybkiego zobaczenia!
Neala
she was life itself. wild and free. wonderfully chaotic.
a perfectly put together mess.
a perfectly put together mess.
Neala Weasley
Zawód : asystentka uzdrowiciela, pomocnica w Sanatorium
Czystość krwi : Szlachetna
your mind
is playing
tricks on you,
my dear
is playing
tricks on you,
my dear
OPCM : 10 +3
UROKI : 2 +2
UZDRAWIANIE : 15 +6
TRANSMUTACJA : 7
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 8
Sojusznik Zakonu Feniksa
Przeczytaj List przyniósł Stevie
Mój kochany rudzielcu, Chyba coś Ci się pomyliło, bo rysując te renifery (sama rysowałam, wiesz? jesteś dumny?) miałam w pamięci Twoją twarz. A pomysł jest klawy! Następnym razem spróbujemy się wzajemnie zmienić w renifery. Ale jeśli Tobie uda się pierwszemu, dostaniesz kopytem w... kolano.
Ech, przykro mi to czytać, jakoś tak nastawiłam się, że w ten dzień będziesz z nami, ale jak chorujesz to nie ma wyjścia - to coś poważnego? Byłeś w Leśnej Lecznicy? Powiesz mi co się stało? Wiesz, że mi w ogóle możesz wszystko powiedzieć, jesteśmy jak rodzina.
Wielkie dzięki za żabkę! Spieszę Ci donieść, że wylosowałam Glovera Hipwortha, chyba w nawiązaniu do Twojej choroby. Opis mówi, że był wprawionym uzdrowicielem i wszyscy mamy w domach egzemplarze jego książki o medycynie. Jaki zbieg okoliczności.
Dbaj o siebie, rudzielcu.
Szkoda, że Cię z nami nie będzie.
Naprawdę szkoda.
Buziaki,
Ech, przykro mi to czytać, jakoś tak nastawiłam się, że w ten dzień będziesz z nami, ale jak chorujesz to nie ma wyjścia - to coś poważnego? Byłeś w Leśnej Lecznicy? Powiesz mi co się stało? Wiesz, że mi w ogóle możesz wszystko powiedzieć, jesteśmy jak rodzina.
Wielkie dzięki za żabkę! Spieszę Ci donieść, że wylosowałam Glovera Hipwortha, chyba w nawiązaniu do Twojej choroby. Opis mówi, że był wprawionym uzdrowicielem i wszyscy mamy w domach egzemplarze jego książki o medycynie. Jaki zbieg okoliczności.
Dbaj o siebie, rudzielcu.
Szkoda, że Cię z nami nie będzie.
Naprawdę szkoda.
Buziaki,
Trixie
and the lust for life
keeps us alive, 'cause we're the masters of our own fate, we're the captains of our own souls, there's no way for us to come away, 'cause boy we're gold, boy we're gold.
Trixie Beckett
Zawód : krawcowa, gospodyni w Warsztacie
I'll ignite the sun just like the spring has come.
flames come alive.
flames come alive.
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Przeczytaj Masz wiadomość!
Szanowny Wuju, Z całego serca dziękuję Ci za pamięć i przeuroczy prezent. Czy to Twoja magia sprawiła, że wylosowałam tak cudowną, odpowiednią dla mnie kartę? Quong Po to jeden z moich ulubionych smoczych zoologów pochodzenia niebrytyjskiego. Jeśli jakimś cudem wybrałeś dla mnie specjalnie tę kartę, jestem Ci bardzo wdzięczna, a jeśli było to wyłącznie działaniem mądrego losu: wdzięczna jestem Wam obojgu.
Pozwól, że odwzajemnię Twoje życzenia - mam nadzieję, że Święta będą dla Ciebie spokojne, zdrowe i przede wszystkim szczęśliwe. Rodzinne ciepło nigdy nie ogrzewa tak pięknie, jak w ciągu tych kilku szczególnych dni. Jeśli znajdziesz chwilkę, wypocznij. Każdemu dzielnemu mężowi przyda się teraz odrobina wypoczynku.
Przesyłam Ci całusy, a ponadto wszystkim lordom i lady Weasley szczere pozdrowienia.
Pozwól, że odwzajemnię Twoje życzenia - mam nadzieję, że Święta będą dla Ciebie spokojne, zdrowe i przede wszystkim szczęśliwe. Rodzinne ciepło nigdy nie ogrzewa tak pięknie, jak w ciągu tych kilku szczególnych dni. Jeśli znajdziesz chwilkę, wypocznij. Każdemu dzielnemu mężowi przyda się teraz odrobina wypoczynku.
Przesyłam Ci całusy, a ponadto wszystkim lordom i lady Weasley szczere pozdrowienia.
Livia
slipping out of notice,
the beats of the heart chime, they are unmistakeably a sign of life. painted as far as the heavens reach, the sky is tinted in a shade of blue. endlessly it repeats itself, almost as if it were atop a boxed garden.
Livia Abbott
Zawód : działaczka na rzecz rezerwatu znikaczy, młoda dama
Czystość krwi : Szlachetna
So I won't testify the crimes you're keeping score of. Why don't you throw me to the wolves? I thought you were one.
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
Przeczytaj Lord Romulus Abbott
Ubi concordia, ibi Victoria - gdzie zgoda, tam zwycięstwo, Urienie. Dewiza rodu Weasley’ów niechaj prześwieca Ci w życiu. Niechaj odbija się w światłych czynach oraz walce, którą toczymy przeciwko wspólnemu wrogowi. Przyszło nam niestety żyć w ciekawych czasach, jak powiadają.
Urienie, przyznam szczerze, że wielce alarmującym wydaje mi się fakt połączenia „wypadku” i „samopiszącego pióra”. Czy coś stało się z Twoimi rękami?
Dobre słowa są wystarczające! Młodzieńcze, pamięć o bliskich to jedna z ważniejszych wartości, które winny przeświecać nam w tym trudnym okresie. Z tej przyczyny, z wartości pamięci i troski o innych, nie mogę zignorować Twych słów – o wypadku, jak i o tym, że masz niewiele – zwracam się do Ciebie z niezobowiązującą propozycją. Urienie, jeśli boisz się prosić swojego nestora lub rodziców o pomoc, wiedz, że mogę Ci jej udzielić. Jesteś mądrym, odważnym i szlachetnym mężczyzną, myślę, że zdajesz sobie sprawę z lordowskich obowiązków, jakie spoczywają na Twoich barkach, skoro wróciłeś po swojej nieobecności. Rozumiem również, że nie zawsze łatwo jest stawiać czoła światu, szczególnie gdy jest się wiedzionym młodzieńczą chęcią samodzielności, ambicji i poniekąd brawury. Oferują Ci zatem pomocną dłoń, a jeśli ją przyjmujesz, proszę, odwiedź mnie po Nowym Roku, przedyskutujemy te kwestie.
pudełko Fasolek Bertiego Botta;
nigdy nie wiesz, na co trafisz.
Lordzie Urienie Reginaldzie Weasley,
Na wstępie pragnę z całego serca podziękować w swoim, jak i rodziny, imieniu za dobre słowa.Ubi concordia, ibi Victoria - gdzie zgoda, tam zwycięstwo, Urienie. Dewiza rodu Weasley’ów niechaj prześwieca Ci w życiu. Niechaj odbija się w światłych czynach oraz walce, którą toczymy przeciwko wspólnemu wrogowi. Przyszło nam niestety żyć w ciekawych czasach, jak powiadają.
Urienie, przyznam szczerze, że wielce alarmującym wydaje mi się fakt połączenia „wypadku” i „samopiszącego pióra”. Czy coś stało się z Twoimi rękami?
Dobre słowa są wystarczające! Młodzieńcze, pamięć o bliskich to jedna z ważniejszych wartości, które winny przeświecać nam w tym trudnym okresie. Z tej przyczyny, z wartości pamięci i troski o innych, nie mogę zignorować Twych słów – o wypadku, jak i o tym, że masz niewiele – zwracam się do Ciebie z niezobowiązującą propozycją. Urienie, jeśli boisz się prosić swojego nestora lub rodziców o pomoc, wiedz, że mogę Ci jej udzielić. Jesteś mądrym, odważnym i szlachetnym mężczyzną, myślę, że zdajesz sobie sprawę z lordowskich obowiązków, jakie spoczywają na Twoich barkach, skoro wróciłeś po swojej nieobecności. Rozumiem również, że nie zawsze łatwo jest stawiać czoła światu, szczególnie gdy jest się wiedzionym młodzieńczą chęcią samodzielności, ambicji i poniekąd brawury. Oferują Ci zatem pomocną dłoń, a jeśli ją przyjmujesz, proszę, odwiedź mnie po Nowym Roku, przedyskutujemy te kwestie.
Bądź zdrów, Urienie Reginaldzie Waesley.
lord Romulus Abbott
PS. Powiadają, że życie jest jak pudełko Fasolek Bertiego Botta;
nigdy nie wiesz, na co trafisz.
[do listu zostało dołączone pudełko fasolek Bertiego Botta]
Przeczytaj 1 listopada o świciezawstydz
przepraszam, że musiało Cię to spotkać. Pragnę zasypiać i budzić się przy Tobie każdego wieczora i poranka. Od wczoraj nie mogę przestać o Tobie myśleć, o tym, co się wydarzyło, co poczułam. Co Ty, czujesz. Nie chcę byś był pod zasięgiem sowy, tylko przy mnie, cały czas.
Odwiedź mnie w Szkocji, mieszkam znów u rodziców. Chciałabym Cię im przedstawić. Co powiesz na wspólny obiad?
Dziękuję Ci za prezent. Uwielbiam kozi ser. To niesamowite, jak dobrze mnie znasz.
Tęsknie.
Urienie,
przepraszam, że musiało Cię to spotkać. Pragnę zasypiać i budzić się przy Tobie każdego wieczora i poranka. Od wczoraj nie mogę przestać o Tobie myśleć, o tym, co się wydarzyło, co poczułam. Co Ty, czujesz. Nie chcę byś był pod zasięgiem sowy, tylko przy mnie, cały czas.
Odwiedź mnie w Szkocji, mieszkam znów u rodziców. Chciałabym Cię im przedstawić. Co powiesz na wspólny obiad?
Dziękuję Ci za prezent. Uwielbiam kozi ser. To niesamowite, jak dobrze mnie znasz.
Tęsknie.
Tylko Twoja,
Hann
Przeczytaj 1 listopada przed południemNie wiem jak ci to To, co się wydarzyło wczoraj to jest dość dziwne niesamowite, prawda? Zupełnie nierealne, jakby ktoś nami sterował, prawda? Nie miałeś takie wrażenia, jakby coś było nie tak? Nie zrozum mnie źle Nie kocham, bardzo Cię lubię, Reggie. Jesteś wspaniałym, wartościowym mężczyzną, ale jestem w takim miejscu w swoim życiu, że chyba nic z tego nie będzie. Kocham kogoś Przepraszam, jeśli zrobiłam lub powiedziałam coś, co sugerowało inaczej dało ci nadz, ale miałam słabszy wieczór. Nie wiem, czy rozumiesz, co próbuję przez to powiedzieć, ale mam nadzieję, że nie uraziłam Cię w żaden sposób.
Dziękuję za ser.To za wiele To bardzo miłe z Twojej strony. Pozwoliłam sobie przekazać go mieszkańcom Oazy.
Reggie,
przeczytałam Twój list jeszcze raz. Dziękuję za ser.
Hannah Wright
Przeczytaj Archibald Prewett
Reggie Szybkie pytanie: znasz jakąś Lavinię? Można jej ufać? Chce się ze mną spotkać, powoływała się na Ciebie.
Poza tym mam nadzieję, że u Ciebie wszystko we względnym porządku – pamiętaj, że drzwi Weymouth zawsze są dla Ciebie otwarte, bo chyba często o tym zapominasz. A.
Poza tym mam nadzieję, że u Ciebie wszystko we względnym porządku – pamiętaj, że drzwi Weymouth zawsze są dla Ciebie otwarte, bo chyba często o tym zapominasz. A.
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
and began again in the morning
poczta człowieka o wielu twarzach
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy