Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Limbo
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Limbo
Spora sowa śnieżna. Spokojne zwierzę, które doskonale spełnia swoje obowiązki. Gdy dostarcza wiadomości czeka na nagrodę, chętnie daje się pogłaskać adresatom listów. Może nie sprawia wrażenia zbyt przyjaznej, jednak to tylko pozory. Naprawdę jest całkiem sympatycznym stworzeniem.
I am the storm and I am the wonder
And the flashlights nightmares
And sudden explosions
And the flashlights nightmares
And sudden explosions
Ostatnio zmieniony przez Prudence Macmillan dnia 13.06.21 12:12, w całości zmieniany 1 raz
Prudence Macmillan
Zawód : Specjalista ds. morskich organizmów
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
With wild eyes, she welcomes you to the adventure.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj luty 58
Prudence,
przekazuję Ci dwa świstokliki, które przeniosą Cię w bezpieczne miejsce w Kornwalii. Uważaj, proszę na siebie. Jeśli będziesz potrzebować więcej lekcji z zakresu transmutacji, wiesz gdzie mnie znaleźć. Stevie Beckett
sowa przyniosła paczkę z dwoma świstoklikami
Am I going crazy? Would I even know? Am I right back where I started forty years ago?
Wanna guess the ending? If it ever does... I swear to God that all I've ever wanted was
A little bit of everything, all of the time, a bit of everything, all of the time
Apathy's a tragedy, and boredom is a crime. I'm finished playing, and I'm staying inside.
Przeczytaj styczen 1958
Moja droga! Nie masz pojęcia jak ucieszył mnie twój list. Potrzebowałam choć kilku słów od dobrej duszy, jaką niewątpliwie jesteś moja droga lady Macmillan. Choć kontakty międzyludzkie bywają dla mnie ogromną udręką i mimo rosnące wieku metrykalnego wydaje mi się, że jestem w tym coraz gorsza to przyznaje ci rację. Gdyby nie to, co się obecnie dzieje to mogłaby połączyć nas szczera przyjaźń. Na pewno w minionych wiekach był moment, w którym nasze rody żyły ze sobą w przyjaźni i może jeszcze kiedyś ten czas nastanie.
Co zaś się tyczy braku towarzystwa do wymiany intelektualnej również nie pozostaje mi nic innego jak tylko przyznać ci racje. Te które nie boją ubrudzić sobie rąk to pojedyncze przypadki, a pozostała część zostaje przy eleganckim przerzucaniu książek lub też doglądaniu czy ogrodnicy na pewno posadzili krzaki róż pod odpowiednim kątem.
Choć te słowa z trudem wychodzą spod mojej ręki to zachowanie nestorów zwłaszcza teraz jest brutalnie logiczne. Każda wojna wymaga nowych żołnierzy, a kto ich im da jak nie my. Mam nadzieję, że moje wulgarne słowa cię nie urażą, ale właśnie stałyśmy się klaczami rozpłodowymi. W moim przypadku te słowa mają dodatkowy wydźwięk, bo za parę miesięcy mam zmienić nazwisko na Carrow. Czuje, że i tobie kogoś znaleziono.
Chętnie się z tobą zobaczę. Na pewno są jeszcze w tym kraju miejsca, których nie owładnęła w posiadanie ludzka głupota. Jeśli chodzi o twoje zamiary to jestem o nie dość spokojna. To i tak jeden z ostatnich momentów na podobną eskapadę.
J.
Co zaś się tyczy braku towarzystwa do wymiany intelektualnej również nie pozostaje mi nic innego jak tylko przyznać ci racje. Te które nie boją ubrudzić sobie rąk to pojedyncze przypadki, a pozostała część zostaje przy eleganckim przerzucaniu książek lub też doglądaniu czy ogrodnicy na pewno posadzili krzaki róż pod odpowiednim kątem.
Choć te słowa z trudem wychodzą spod mojej ręki to zachowanie nestorów zwłaszcza teraz jest brutalnie logiczne. Każda wojna wymaga nowych żołnierzy, a kto ich im da jak nie my. Mam nadzieję, że moje wulgarne słowa cię nie urażą, ale właśnie stałyśmy się klaczami rozpłodowymi. W moim przypadku te słowa mają dodatkowy wydźwięk, bo za parę miesięcy mam zmienić nazwisko na Carrow. Czuje, że i tobie kogoś znaleziono.
Chętnie się z tobą zobaczę. Na pewno są jeszcze w tym kraju miejsca, których nie owładnęła w posiadanie ludzka głupota. Jeśli chodzi o twoje zamiary to jestem o nie dość spokojna. To i tak jeden z ostatnich momentów na podobną eskapadę.
J.
Come out, sea demons wherever you are
your queen summons you
your queen summons you
Junona Travers
Zawód : geograf, podróżnik teoretyczny, naukowiec
Czystość krwi : Szlachetna
Samotność ma swoje przywileje; w samotności można robić to, na co ma się ochotę.
Nieaktywni
Aidan 02.03.
Szanowna Pani Lady MacmillanZastał mnie w zdrowiu, ale i w niemałym zaskoczeniu. Nie spodziewałem się listu od pani lady. Miło mi, że lady o mnie pamiętała i o moich słowach.
Przykro mi z powodu tego, że jest lady ranna. Mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego i że szybko wrócipani lady do zdrowia. Co się pani stało?
Pani Lady propozycja zaskoczyła mnie jeszcze bardziej niż sam list. Myślę, że potrafiłbym wykonać trwałą i stabilną laskę, a nawet ją ozdobić. Nie jestem artystą jak mój brat, lady Macmillan. To co tworze podoba się jednak mi i innym, więc dołożyłbym wszelkich starań, aby i pani lady była zadowolona.
Z uniżeniem i wyrazami szacunku, życzący lady rychłego powrotu do zdrowia, Aidan Moore
Przykro mi z powodu tego, że jest lady ranna. Mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego i że szybko wróci
Z uniżeniem i wyrazami szacunku, życzący lady rychłego powrotu do zdrowia, Aidan Moore
The power of touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment or the smallest act of caring, all of which have the potential to
turn the life around
turn the life around
Aidan Moore
Zawód : Prace dorywcze
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Kawaler
The only way to deal with
an unfree world is to become
so absolutely free that your very existence is an act of rebellion.
OPCM : 8 +2
UROKI : 5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 7 +3
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 12
SPRAWNOŚĆ : 13
Nieaktywni
Aidan 03.03.
Szanowna Lady MacmillanTo zaszczyt móc przeczytać tak dobre słowa na Nasz temat lady Macmillan. Wszyscy się naprawdę staramy.
Oczywiście, że się zgadzam! Włożę w nią całe swe serce, może być lady pewna. Postaram się też wykonać ją jak najszybciej. Wezmę się za to od razu, więc nie powinno to potrwać dłużej niż kilka dni. Wyślę do lady list, gdy laska będzie już gotowa.
Mnie nie trzeba zapraszać kilka razy. Nie odmówię gościny, a i z chęcią dostarczę przesyłkę osobiście.
Dziękuję!I sam Aidan wystarczy.
Kłaniam się nisko, AidanMoore
Oczywiście, że się zgadzam! Włożę w nią całe swe serce, może być lady pewna. Postaram się też wykonać ją jak najszybciej. Wezmę się za to od razu, więc nie powinno to potrwać dłużej niż kilka dni. Wyślę do lady list, gdy laska będzie już gotowa.
Mnie nie trzeba zapraszać kilka razy. Nie odmówię gościny, a i z chęcią dostarczę przesyłkę osobiście.
Dziękuję!
Kłaniam się nisko, Aidan
Aidan Moore
Zawód : Prace dorywcze
The only way to deal with
OPCM : 8 +2
UROKI : 5
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 7 +3
ZWINNOŚĆ : 12
SPRAWNOŚĆ : 13
Nieaktywni
Przeczytaj 07.03.1958
Prudence Nie ukrywam, że widok twojej sowy na moim parapecie wprowadził się w nie małą konsternacje. Ale tak, u mnie wszystko w porządku.
Zawsze chętnie pomagam potrzebującym. Jeśli potrzebujesz kogoś do remontu i odświeżenia domu, to myślę, że będę w stanie pomóc.
Daj tylko znać, kiedy i gdzie mam się stawić.
Zawsze chętnie pomagam potrzebującym. Jeśli potrzebujesz kogoś do remontu i odświeżenia domu, to myślę, że będę w stanie pomóc.
Daj tylko znać, kiedy i gdzie mam się stawić.
Gabriel
Between life and death
you will find your true self, you will know what you are and what you never expected to be
Gabriel Tonks
Zawód : Szpieg
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony - no nie powiedziałbym.
Nieaktywni
Przeczytaj
Pru! Ignorancję? Nie wiem, po prostu pisałam, że drogi w niektórych miejscach są bardzo słabo odśnieżone. Na przykład w Turo. Zima akurat nie wybacza nikomu, dlatego chyba dobrze by było na to zerknąć.
Dziękuję za mapy, przydadzą się, aby stworzyć nowe miejsca do poruszania się. Odsyłam ci oryginał, obiecuję, że kopia nie wpadnie w złe ręce Thalia
Dziękuję za mapy, przydadzą się, aby stworzyć nowe miejsca do poruszania się. Odsyłam ci oryginał, obiecuję, że kopia nie wpadnie w złe ręce Thalia
So heed the words from sailors old
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Beware the dreams with eyes of gold
And though he'll speak of quests and powers...
...blessed, ignore the lies you're told
Thalia Wellers
Zawód : Żeglarz, handlarz, przemytnik
Czystość krwi : Półkrwi
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
From the top of this lowly hillside
Through the realm of the soulless Fey
I'm makin' my way
And all of us dread the trouble that lies ahead
At the end of this wayward day
I'm makin' my way
OPCM : 13+2
UROKI : 10
UZDRAWIANIE : 0+1
TRANSMUTACJA : 5+2
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
Przeczytaj 06.03.1958
Droga Lady Macmillan Ogromnie się cieszę, że udało się Pani przeżyć tą niełatwą dla nas wszystkich misję. Nie ukrywam, że list od Pani przyniósł mi dużą ulgę.
Co zaś do pytania, to zapewniam, że pomocy nigdy nie odmawiam. Może Pani liczyć na mnie! H.Grey
Co zaś do pytania, to zapewniam, że pomocy nigdy nie odmawiam. Może Pani liczyć na mnie! H.Grey
Zły pomysł?Nie ma czegoś takiego jak zły pomysł, tylko złe wykonanie go
Herbert Grey
Zawód : Botanik, podróżnik, awanturnik
Czystość krwi : Półkrwi
Podróżowanie to nie jest coś, do czego się nadajesz. To coś, co robisz. Jak oddychanie
OPCM : 18 +2
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 2 +1
TRANSMUTACJA : 15 +2
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 10
Zakon Feniksa
Przeczytaj Harold Longbottom
Lady Macmillan, dobra robota - wiedziałem, że przekazując Ci to zadanie, oddaję je we właściwe ręce. Mięso uzyskane z kałamarnicy, jeśli jest zdatne do spożycia, pomoże mieszkańcom Oazy w przetrwaniu najcięższych zimowych miesięcy. Zajmij się organizacją transportu niezwłocznie, nie możemy dopuścić, żeby się zepsuło.
Z wyrazami szacunku, H. Longbottom
Harold Longbottom
Zawód : Prawowity minister i przywódca rebelii
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
Konta specjalne
Przeczytaj Harold Longbottom
Lady Macmillan, dziękuję za informację, to dobre wieści. Rozdysponowanie mięsa niech pozostanie w rękach burmistrza miasteczka - utracone transporty odcisnęły się mocno na mieszkańcach, nie możemy odbierać im tego, czego i tak im brakuje.
Wszelkie dalsze działa koordynuj również z burmistrzem - Garland Buckling to zaufany człowiek, wspiera naszą sprawę, zna też te tereny najlepiej; z pewnością chętnie posłuży radą i wsparciem.
Wszelkie dalsze działa koordynuj również z burmistrzem - Garland Buckling to zaufany człowiek, wspiera naszą sprawę, zna też te tereny najlepiej; z pewnością chętnie posłuży radą i wsparciem.
Harold Longbottom
Zawód : Prawowity minister i przywódca rebelii
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
Konta specjalne
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Limbo