Moira
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Moira
Samiczka puszczyka zwyczajnego. Szara, niepozorna, niezwykle cicha i wierna, chociaż bezpieczeństwa przenoszonego listu potrafi bronić z zaciekłością drapieżnego ptaka.
- Spoiler:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('http://i.imgur.com/RoeAuu0.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> NADAWCA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> PODPIS <!--
--></span></span></div></div></div>
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Ostatnio zmieniony przez Deirdre Tsagairt dnia 12.08.17 12:32, w całości zmieniany 2 razy
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
Przeczytaj List niesie ci Moira
D., Dziękuję. Potraktuję te księgi jakby były częścią Ciebie - i taki szacunek ode mnie otrzymają. Przeczytam je uważnie. Słowo po słowie.
Czuję dreszcze trzymając je w rękach.
Czuję to, co w sobie skrywają.
Nie mogę się doczekać.
Pochłonęłabym je całe, natychmiast, ale wiem już dokąd prowadzi pośpiech. Może być jedynie zgubą. Nie zlekceważę zatem Twojej instrukcji.
Dokąd powinnam skierować swoją sowę, gdzie Cię szukać, kiedy będę już gotowa? Ta czarna mgła musi przecież gdzieś osiadać. Odpoczywać, śnić, regenerować siły. Chyba że i tę odpowiedź powinnam znaleźć na własną rękę?
Czuję dreszcze trzymając je w rękach.
Czuję to, co w sobie skrywają.
Nie mogę się doczekać.
Pochłonęłabym je całe, natychmiast, ale wiem już dokąd prowadzi pośpiech. Może być jedynie zgubą. Nie zlekceważę zatem Twojej instrukcji.
Dokąd powinnam skierować swoją sowę, gdzie Cię szukać, kiedy będę już gotowa? Ta czarna mgła musi przecież gdzieś osiadać. Odpoczywać, śnić, regenerować siły. Chyba że i tę odpowiedź powinnam znaleźć na własną rękę?
Wren
Koperta listu jest miejscami zakrwawiona, jakby ktoś przymocowywał go do nóżki tej obcej sowy pomimo dzikich drapnięć i kąsań.
it was a desert on the moon when we arrived. gathering all of my tears, heartbreak and sighs, jade made a potion ignite and turned the night into a radiant city of light.
Przeczytaj 3 IX 1957
Deirdre, mnie i Macnairowi udało się od szlamy zdobyć informacje, które wymagają od nas pilnej interwencji. Zjaw się dzisiaj o 20 w Chateau Rose, byśmy mogli to omówić w zaufanym gronie.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
Zawód : dowódca grupy łowców wilkołaków
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
OPCM : 35 +2
UROKI : 4 +1
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 47 +5
ZWINNOŚĆ : 18
SPRAWNOŚĆ : 19
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Przeczytaj
Szanowna Pani Mericourt proszę mi wybaczyć, jednak nie jestem w stanie z mej pamięci wyciągnąć Pani nazwiska. Prawdopodobnie wynika to z faktu, że pogrążona jestem w głębokiej żałobie, a rozbicie mego serca kruszy również mój umysł.
Dziękuję za Pani ciepłe słowa na temat mego brata, świadomość tego jak wiele osób traktowało go z należytym mu szacunkiem i podziwiało za dokonania, jest jedynie ciepłym pocieszeniem na nasze pęknięte serca. Dziękuję również za złożone kondolencje.
Pani Mericourt, Pani propozycja związana z pomocą po tej tragicznej stracie jest niezwykle miła, jednakże prawdopodobnie takiej pomocy nie potrzebujemy, przynajmniej na dzień dzisiejszy. Może jednak Pani oczekiwać sowy z zaproszeniem na pogrzeb, by mogła Pani ostatni raz pożegnać mego brata, a swego przyjaciela. Lady Aquila Black
Dziękuję za Pani ciepłe słowa na temat mego brata, świadomość tego jak wiele osób traktowało go z należytym mu szacunkiem i podziwiało za dokonania, jest jedynie ciepłym pocieszeniem na nasze pęknięte serca. Dziękuję również za złożone kondolencje.
Pani Mericourt, Pani propozycja związana z pomocą po tej tragicznej stracie jest niezwykle miła, jednakże prawdopodobnie takiej pomocy nie potrzebujemy, przynajmniej na dzień dzisiejszy. Może jednak Pani oczekiwać sowy z zaproszeniem na pogrzeb, by mogła Pani ostatni raz pożegnać mego brata, a swego przyjaciela. Lady Aquila Black
Może nic tam nie będzie. może to tylko fantazja. Potrzeba poszukiwania, która mnie wzmacnia. Potrzeba mi tego by wzrastać.
Aquila Black
Zawód : badaczka historii, filantropka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Czas znika, mija przeszłość, wiek niezwrotnie bieży,
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady.
A występków szkaradność lub cnoty przykłady,
Te obrzydłe, te święte zostawują ślady.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj
Szanowna Pani Mericourt Dziękuję Pani za list i za te wszystkie ciepłe, dobre słowa o Alphardzie.
Staramy się nie tracić serca, jednak pustka, jaką pozostawił po sobie mój brat, już na zawsze będzie towarzyszem naszej rodziny.
Wielu mówi, że nie ma ludzi niezastąpionych.
Mylą się.
Niedługo prześlemy sowy z informacją o pogrzebie, aby każdy, kto cenił Alpharda, szanował go, był jego druhem, mógł towarzyszyć mu w tej ostatniej podróży. Lord Rigel Black
Staramy się nie tracić serca, jednak pustka, jaką pozostawił po sobie mój brat, już na zawsze będzie towarzyszem naszej rodziny.
Wielu mówi, że nie ma ludzi niezastąpionych.
Mylą się.
Niedługo prześlemy sowy z informacją o pogrzebie, aby każdy, kto cenił Alpharda, szanował go, był jego druhem, mógł towarzyszyć mu w tej ostatniej podróży. Lord Rigel Black
HOW MUCH CAN YOU TAKE BEFORE YOU SNAP?
Rigel Black
Zawód : Stażysta w Departamencie Tajemnic, naukowiec
Stan cywilny : Kawaler
Wszystko to co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
Genetyka : Wilkołak
Nieaktywni
Przeczytaj październik
Deirdre, nie lubię owijania w bawełnę, doceniam konkrety, dlatego i ja przejdę do rzeczy. Nie jest dobrze. Nie tyle ze mną, co z tym, co się dzieje. Nie uważasz, że Lyanna Zabini zachowuje się ostatnio dziwnie? Myślę, że może coś knuć. Nie jestem pewna. Mam złe przeczucia. Alphard również, on też tak myśli.
Uważaj na siebie. Oni wszystko widzą.
Uważaj na siebie. Oni wszystko widzą.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
prosimy o potwierdzenie przybycia na PW Aquili Black do 23.01
I show not your face but your heart's desire
Przeczytaj początek października
Madame Mericourt Dochodzące nas w ostatnich dniach wieści są niepokojące, lecz ufam, że Ministerstwo Magii poradzi sobie z nieprawidłowościami równie skutecznie, jak dotychczas. Proszę więc nie oddawać się trwodze, bo nie istnieją przeciwności, z jakimi nie moglibyśmy sobie poradzić. W podzięce za słowa otuchy proszę przyjąć moje życzenia o nieustawaniu w wierze i nadziei. Oby nie zabrakło ich w nadchodzącym czasie.
Z radością przyjmuję wieść o pomyślnym rozwiązaniu tej palącej kwestii. Przyznam iż z niecierpliwością oczekiwałam rozwiązania problemu, jasno jednak widzę, że wątpliwości okazały się być bezpodstawne. Dziękuję za pomoc jaką madame okazała naszej wspólnej sprawie, napawa mnie to wdzięcznością, że mam w swym otoczeniu tak racjonalną i oddaną osobę. Ufam że jest to początek owocnej współpracy na rzecz uświetnienia naszego baletu, jak i szerzenia wśród społeczności wrażliwości na piękno sztuki.
Z wyrazami szacunku,
Lady doyenne Evandra Rosier
Z radością przyjmuję wieść o pomyślnym rozwiązaniu tej palącej kwestii. Przyznam iż z niecierpliwością oczekiwałam rozwiązania problemu, jasno jednak widzę, że wątpliwości okazały się być bezpodstawne. Dziękuję za pomoc jaką madame okazała naszej wspólnej sprawie, napawa mnie to wdzięcznością, że mam w swym otoczeniu tak racjonalną i oddaną osobę. Ufam że jest to początek owocnej współpracy na rzecz uświetnienia naszego baletu, jak i szerzenia wśród społeczności wrażliwości na piękno sztuki.
Z wyrazami szacunku,
Lady doyenne Evandra Rosier
show me your thorns
and i'll show you
hands ready to
bleed
and i'll show you
hands ready to
bleed
Evandra Rosier
Zawód : Arystokratka, filantropka
Stan cywilny : Zamężna
I am blooming from the wound where I once bled.
OPCM : 0
TRANSMUTACJA : 16 +4
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 14
SPRAWNOŚĆ : 7
Genetyka : Półwila
Przeczytaj List niesie ci Yue
D. Jestem gotowa.
I znajdę ten dom.
Jutro o zmierzchu.
I znajdę ten dom.
Jutro o zmierzchu.
Wren
it was a desert on the moon when we arrived. gathering all of my tears, heartbreak and sighs, jade made a potion ignite and turned the night into a radiant city of light.
18 VII
Madame Mericourt,początkiem kwietnia rozpocząłem poszukiwania Płowego Księcia, rozpuszczając wici po Nokturnie, a końcem wraz z lordem Blackiem udaliśmy się na wyspę Wight, prowadzeni tam przez kamień runiczny, który otrzymałem w kopercie, bez żadnych innych wyjaśnień. Na kamieniu znajdował się symbol, którym posługuje się Płowy Książę, oznaczając zaklęte przez siebie przedmioty. Nałożona na kamień klątwa tropiciela stanowiła swoistego rodzaju mapę. Płowy Książę testował nas i naszą wiedzę od samego początku, zastawiając na nas różnorodne pułapki, lecz ostatecznie dotarliśmy wraz z lordem Blackiem do ruin Kruczej Wieży.
Płowy Książę okazał się animagiem, krukiem; przybrał ludzką postać i wysłuchał tego, co mieliśmy mu do przekazania. Odwołałem się do jego próżności i pragnienia sławy. Opowiedziałem o tym, jak wiele w Wielkiej Brytanii, także dla zaklinaczy, zmieni się, gdy w sercach czarodziejów zakorzenią się idee Czarnego Pana. Wyjaśniłem, czego się od niego żąda, i jak wiele otrzymać może w zamian. Przystał wówczas na to, by zasilić nasze szeregi.
Być może pokusiłem się o zbyt wiele środków ostrożności, nie potrafiłem jednak w pełni obdarzyć zaufaniem człowieka, który zdawał się nie do końca rozumieć, co dzieje się w świecie ludzi; spędzał czas w odosobnieniu, w samotni, pośród kruczej braci, a swe słowa mógł rzucić na wiatr. Musiałem zyskać pewność, że rozumie, czym jest jego deklaracja. Że w istocie całą swoją wiedzę i umiejętności gotów jest zaoferować w służbie Czarnemu Panu.
Obserwowałem go. Pojawiałem się na Wyspie Wight w każdą niedzielę, zwyczaj ten nie zmieni się w najbliższym czasie. Zaopatruję Płowego Księcia w niezbędne do zaklinania ingrediencje, wraz z nim pochylam się nad klątwami, podpatrując i ucząc się od niego. Zobowiązałem się do tego, by znaleźć czarnomagiczne księgi, na których przez wiele minionych lat pozostawiał notatki. Systematyzujemy tę wiedzę, uzupełnioną o dodatkowe komentarze, które nasuwają się Płowemu Księciu, gdy powraca do badanych niegdyś zagadnień - samopiszące pióro zapisało już wiele pergaminów treścią naszych rozmów. Nie znam nikogo, kto o klątwach wiedziałby więcej niż ten człowiek. Kroczy ku spotkaniu ze śmiercią, lecz nim dotrze do ziemskiego celu, zdąży przysłużyć się Czarnemu Panu. Jak ze studni mądrości Odyna zaczerpnę jego wiedzy, ta pozostanie do dyspozycji wszystkich, którzy Jemu służą.
Dopiero dziś z niezachwianą pewnością mogę powiedzieć, że poznałem człowieka, który kryje się za mianem Płowego Księcia. Że poznałem Theo Gobericka.
I dopiero dziś nie mam wątpliwości, iż w istocie stał się jednym z sojuszników wielkiej zmiany.
Gdy tylko niezbędne będą jego umiejętności, proszę o krótki list, zajmę się wszystkim, co konieczne.
Madame Mericourt,
Płowy Książę okazał się animagiem, krukiem; przybrał ludzką postać i wysłuchał tego, co mieliśmy mu do przekazania. Odwołałem się do jego próżności i pragnienia sławy. Opowiedziałem o tym, jak wiele w Wielkiej Brytanii, także dla zaklinaczy, zmieni się, gdy w sercach czarodziejów zakorzenią się idee Czarnego Pana. Wyjaśniłem, czego się od niego żąda, i jak wiele otrzymać może w zamian. Przystał wówczas na to, by zasilić nasze szeregi.
Być może pokusiłem się o zbyt wiele środków ostrożności, nie potrafiłem jednak w pełni obdarzyć zaufaniem człowieka, który zdawał się nie do końca rozumieć, co dzieje się w świecie ludzi; spędzał czas w odosobnieniu, w samotni, pośród kruczej braci, a swe słowa mógł rzucić na wiatr. Musiałem zyskać pewność, że rozumie, czym jest jego deklaracja. Że w istocie całą swoją wiedzę i umiejętności gotów jest zaoferować w służbie Czarnemu Panu.
Obserwowałem go. Pojawiałem się na Wyspie Wight w każdą niedzielę, zwyczaj ten nie zmieni się w najbliższym czasie. Zaopatruję Płowego Księcia w niezbędne do zaklinania ingrediencje, wraz z nim pochylam się nad klątwami, podpatrując i ucząc się od niego. Zobowiązałem się do tego, by znaleźć czarnomagiczne księgi, na których przez wiele minionych lat pozostawiał notatki. Systematyzujemy tę wiedzę, uzupełnioną o dodatkowe komentarze, które nasuwają się Płowemu Księciu, gdy powraca do badanych niegdyś zagadnień - samopiszące pióro zapisało już wiele pergaminów treścią naszych rozmów. Nie znam nikogo, kto o klątwach wiedziałby więcej niż ten człowiek. Kroczy ku spotkaniu ze śmiercią, lecz nim dotrze do ziemskiego celu, zdąży przysłużyć się Czarnemu Panu. Jak ze studni mądrości Odyna zaczerpnę jego wiedzy, ta pozostanie do dyspozycji wszystkich, którzy Jemu służą.
Dopiero dziś z niezachwianą pewnością mogę powiedzieć, że poznałem człowieka, który kryje się za mianem Płowego Księcia. Że poznałem Theo Gobericka.
I dopiero dziś nie mam wątpliwości, iż w istocie stał się jednym z sojuszników wielkiej zmiany.
Gdy tylko niezbędne będą jego umiejętności, proszę o krótki list, zajmę się wszystkim, co konieczne.
Calder Borgin
rozgrywka tutaj, uzupełnienie tu
i ache in a language so old that even the earth no longer remembers; so dead that it has returned to dust
Calder Borgin
Zawód : zaklinam teraźniejszość
you're not dead but
you're not alive either
you're a ghost with
a beating heart
you're not alive either
you're a ghost with
a beating heart
Nieaktywni
Przeczytaj 4 X
Deirdre, jestem u siebie. Alphard tu jest. Nie może wrócić do siebie. Nie wiem dlaczego, jego pytaj. Zabini to teraz najmniejszy problem.
Znalazłam na progu Cassandrę. Martwą. Nie wiem jak to się stało. Jeszcze rano z nią rozmawiałam. A potem zabrał jej ciało - nie wiem gdzie.
Musimy ją znaleźć i pomścić. Spotkajmy się jak najszybciej.
Znalazłam na progu Cassandrę. Martwą. Nie wiem jak to się stało. Jeszcze rano z nią rozmawiałam. A potem zabrał jej ciało - nie wiem gdzie.
Musimy ją znaleźć i pomścić. Spotkajmy się jak najszybciej.
She's lost control
again
Sigrun Rookwood
I am not
ruined
I am
r u i n a t i o n
ruined
I am
r u i n a t i o n
Przeczytaj
Dei, proszę, daj znać, jak się czujesz. Martwiłam się, że nie przyszłaś do mnie, kiedy to wszystko się skończyło. Powinnaś chociaż pojawić się teraz. Czułabym się znacznie lepiej, gdybym osobiście sprawdziła, czy wszystko z Tobą w porządku - tym bardziej, jeśli wciąż trapią Cię konsekwencje. Może zdołam im zaradzić.
Nie mogę sobie wybaczyć, że nie było mnie tamtego dnia z Wami. Być może wtedy zdołałabym pomóc Alphardowi.
Z Calchasem i Lysandrą wszystko w porządku, choć martwią mnie braki w zaopatrzeniu. Dzieci potrzebują odpowiedniej diety, by zdrowo rosnąć, zróżnicowanej i pełnowartościowej. Teraz jeszcze nie jest źle, ale zaczynam obawiać się przyszłości. Jak Ty sobie z tym radzisz?
Twoje dzieci nie skończyły jeszcze roku, Deirdre, nie będą potrafiły mówić. To chwalebne, że poświęcasz im więcej uwagi teraz, ale gdybyś robiła to przez cały czas, dostrzegałabyś ich subtelny rozwój znacznie lepiej. Daj im czas, potrzebują go, by rozwinąć skrzydła. Rozmawiaj z nimi jak z dorosłymi, choć jeszcze nie potrafią odpowiedzieć. W ten sposób nauczą się języka. Od tego, ile poświęcisz im uwagi, zależeć będzie, jak szybko się rozwiną. C.
Nie mogę sobie wybaczyć, że nie było mnie tamtego dnia z Wami. Być może wtedy zdołałabym pomóc Alphardowi.
Z Calchasem i Lysandrą wszystko w porządku, choć martwią mnie braki w zaopatrzeniu. Dzieci potrzebują odpowiedniej diety, by zdrowo rosnąć, zróżnicowanej i pełnowartościowej. Teraz jeszcze nie jest źle, ale zaczynam obawiać się przyszłości. Jak Ty sobie z tym radzisz?
Twoje dzieci nie skończyły jeszcze roku, Deirdre, nie będą potrafiły mówić. To chwalebne, że poświęcasz im więcej uwagi teraz, ale gdybyś robiła to przez cały czas, dostrzegałabyś ich subtelny rozwój znacznie lepiej. Daj im czas, potrzebują go, by rozwinąć skrzydła. Rozmawiaj z nimi jak z dorosłymi, choć jeszcze nie potrafią odpowiedzieć. W ten sposób nauczą się języka. Od tego, ile poświęcisz im uwagi, zależeć będzie, jak szybko się rozwiną. C.
bo ty jesteś
prządką
prządką
Przeczytaj 3.11.57 r.
Deirdre,daj mi znać, kiedy spotkasz się z Sigrun. Mam wrażenie, że z nas wszystkich właśnie ona ucierpiała najmocniej. Nie możemy sobie pozwolić na jej utratę, jej umysł musi rozjaśnieć. Przekaż to uzdrowicielom, jeśli jej stan nie ulega poprawie, nie starają się tak, jak powinni. Należy zmienić to jak najprędzej.
Skontaktuję się z Tobą w sprawie Yeleny. Na razie - znajdź godną primabalerinę na nadchodzący sezon. Lepiej, żeby nie zawiodła, w czasach takich jak te rozrywka jest na wagę złota. Ważniejsza, niż kiedykolwiek wcześniej. Fantasmagoria ma osiągnąć perfekcję, w przeciwnym razie zwątpię, czy jesteś właściwą osobą na właściwym miejscu.
Tristan
Skontaktuję się z Tobą w sprawie Yeleny. Na razie - znajdź godną primabalerinę na nadchodzący sezon. Lepiej, żeby nie zawiodła, w czasach takich jak te rozrywka jest na wagę złota. Ważniejsza, niż kiedykolwiek wcześniej. Fantasmagoria ma osiągnąć perfekcję, w przeciwnym razie zwątpię, czy jesteś właściwą osobą na właściwym miejscu.
Tristan
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
Przeczytaj 2 października
W sprawie, którą poruszyłaś chciałbym pomówić, lecz nie listownie, w cztery oczy. Jeśli czas i okoliczności pozwolą zaczekaj na mnie po uroczystościach pogrzebowych.
I z przyjemnością będę mieć na Ciebie oko, droga przyjaciółko.
Deirdre,
ze wszystkich bliskich mi osób Ty jedna wiesz, jak osłodzić mi poranki, popołudnia, wieczory i noce, moja droga Deirdre, najdroższa przyjaciółko. Wierzę też w Twoje dobre intencje i to, że żadna z nich nie jest obtoczona szczurzą trutką. Mówiłem Ci już, jak wspaniała jesteś i jak wiele Ci zawdzięczam?W sprawie, którą poruszyłaś chciałbym pomówić, lecz nie listownie, w cztery oczy. Jeśli czas i okoliczności pozwolą zaczekaj na mnie po uroczystościach pogrzebowych.
I z przyjemnością będę mieć na Ciebie oko, droga przyjaciółko.
Ramsey
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
وزير جلالة الملك Wyspam Man
Madame Mericourt, Przyjmij, proszę, moje szczere podziękowania za Twój list. W tej zawierusze, ogromie działań, stał się pociechą, do której wracam, by przypomnieć sobie, że nadal mogę otaczać się zaufanym gronem przyjaciół. Kłamstwem byłoby odrzucenie, zaprzeczenie tego wszystkiego, co spaja nas i utrzymuje w tym stanie. Pragnę, byś wiedziała, droga Deirdre, że – bez względu na zmiany w Egipcie oraz moją pozycję – pozostaję wierny naszym wspólnym celom. Ufam, że informację te wykorzystasz dobrze i nigdy nie stanie się kością niezgody między nami.
Co zaś się tyczy mojego ojca, króla Egiptu, przyznać muszę, że wciąż pozostaje dla mnie zaskakującym taki obrót spraw. Pozostaję jednak w nadziei, iż ofiara poniesiona przez Wielkiego Szajcha Egiptu nie pójdzie na marne. Nadal pozostaje moim ojcem, a ja czuję się źle, że wyrażam tak wielką troskę o najpotężniejszego maga, stojącego na czele mego rodu. Jak o mnie to świadczy, Deirdre?
Wolałbym nie znać odpowiedzi na to pytanie.
Chcę także skorzystać z okazji i złożyć prośbę na Twoje ręce. Poszukuję nauczyciela w sztukach, które winny być mi znane znacznie wcześniej, a z którymi Ty obchodzisz się doskonale. Nie śmiem prosić, byś osobiście poświęcała na to swój cenny czas. Będę Ci niezmiernie wdzięczny, jeśli polecisz mi kogoś godnego zaufania oraz wskażesz kierunek, w którym odnajdę nową, mało powszechną wiedzę we wspomnianym zakresie.
Kreśląc ostatnie słowa, życzę Ci zdrowia i wytrwałości, Deirdre. Z nadzieją oczekuję chwili, w której będziemy mogli pomówić osobiście. sir Zachary Shafiq
Co zaś się tyczy mojego ojca, króla Egiptu, przyznać muszę, że wciąż pozostaje dla mnie zaskakującym taki obrót spraw. Pozostaję jednak w nadziei, iż ofiara poniesiona przez Wielkiego Szajcha Egiptu nie pójdzie na marne. Nadal pozostaje moim ojcem, a ja czuję się źle, że wyrażam tak wielką troskę o najpotężniejszego maga, stojącego na czele mego rodu. Jak o mnie to świadczy, Deirdre?
Wolałbym nie znać odpowiedzi na to pytanie.
Chcę także skorzystać z okazji i złożyć prośbę na Twoje ręce. Poszukuję nauczyciela w sztukach, które winny być mi znane znacznie wcześniej, a z którymi Ty obchodzisz się doskonale. Nie śmiem prosić, byś osobiście poświęcała na to swój cenny czas. Będę Ci niezmiernie wdzięczny, jeśli polecisz mi kogoś godnego zaufania oraz wskażesz kierunek, w którym odnajdę nową, mało powszechną wiedzę we wspomnianym zakresie.
Kreśląc ostatnie słowa, życzę Ci zdrowia i wytrwałości, Deirdre. Z nadzieją oczekuję chwili, w której będziemy mogli pomówić osobiście. sir Zachary Shafiq
Once you cross the line
Zachary Shafiq
Zawód : Ordynator oddziału zatruć eliksiralnych i roślinnych, Wielki Wezyr rodu
I am an outsider
I don't care about
I don't care about
the in-crowd
OPCM : 21 +1
UROKI : 4 +2
ALCHEMIA : 8
UZDRAWIANIE : 26 +5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 5
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Nieaktywni
Przeczytaj Coriolan Selwyn, lord Essex
Madame Mericourt, niezmiernie cieszy mnie, że w tych niepewnych czasach gdy wieści o terrorystach wstrząsają Londynem, la Fantasmagoria stanowi ostoję normalności i dobrego smaku. Propozycję madame uznałem za ciekawą, chętnie zatem spotkam się by wstępnie ocenić, co moglibyśmy wspólnie wyczarować. Nie ukrywam, że moja nieobecność wybiła mnie nieco z londyńskiego światka interesów - tuszę, iż wraz z wizytą w la Fantasmagorii będę miał okazję to zmienić.
Proponuję wieczór dwudziestego ósmego października, jeżeli tylko taka data madame odpowiada.
Z wyrazami szacunku, Coriolan Selwyn
Proponuję wieczór dwudziestego ósmego października, jeżeli tylko taka data madame odpowiada.
Z wyrazami szacunku, Coriolan Selwyn
Gość
Gość
Moira
Szybka odpowiedź