Arena #14
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #14
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
The member 'Harriett Lovegood' has done the following action : rzut kością
'k100' : 67
'k100' : 67
Blondynka nie zdążyła się obronić i już po chwili mogłam oglądać ją w zupełnie innej pozycji, co nie przyniosło mi jednak zbyt wiele radości. Posłałam w jej stronę nieme " Przepraszam... " jednak nie musiałam długo czekać na odwet. Już po chwili w moją stronę mknęło całkiem udane zaklęcie, a ja miałam zaledwie parę sekund na odpowiednią reakcję. - Protego! - Wyrecytowałam nieco podniesionym głosem, po raz kolejny celując różdżką w powietrze.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
Zawód : Auror
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Don't mistake my kindness for weakness,
I'll choke you with the same hands I fed you with.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Lilith Greengrass' has done the following action : rzut kością
'k100' : 39
'k100' : 39
Szlag by to trafił. Z mojej różdżki wydobył się delikatny dymek a zaraz po nim mogłam poczuć jak zaklęcie unosi mnie w powietrzu, by w następnej chwili cisnąc mną o podłogę. Nie powiem, do przyjemnych z pewnością spotkanie to nie należało. Zebrałam się jednak sprawnie z podłogi, delikatnie przejeżdżając prawą dłonią bo obolałym łokciu lewej ręki. Nieźle. Przemknęło mi przez myśl a na moich ustach pojawił się uśmiech uznania. Nie zamierzałam jednak na tym poprzestać, już wkrótce moja różdżka ponownie celowała w Harriettę. - Immobulus!
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
'k100' : 95
'k100' : 95
Nieoczekiwany zwrot akcji, obie z pań zaliczyły już glebę, sprawiając sobie pewnie przy okazji parę siniaków na alabastrowej skórze. Harriett cofnęła się o krok, przypatrując się powstającej Lilith niemalże z troską wymalowaną w lazurowych tęczówkach, lecz pojedynek trwał dalej, a lady Greengrass nie wydawała się być ani odrobinę osłabiona. A może wręcz przeciwnie, podwójnie zmotywowana.
- Protego Maxima! - zawołała Lovegood, wykonując różdżką pionowy gest.
- Protego Maxima! - zawołała Lovegood, wykonując różdżką pionowy gest.
I'm just gonna keep callin' your name
until you come back home
until you come back home
Harriett Lovegood
Zawód : spadająca gwiazda, ponurak
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
stars kiss my palms and whisper ‘take care my love,
all bright things must burn’
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
'k100' : 69
'k100' : 69
Zdziwiłaby się setnie, gdyby tym razem się udało. Obrona przed czarną magią nigdy nie była jej mocną stroną; czasem zwyczajne zaklęcia defensywne sprawiały jej problemy, nie wspominając już o bardziej fikuśnych formułach, na które porywała się teraz. Urok Lilith uderzył w nią z pełnią swojej mocy, spowalniając jej ruchy do komediowego wręcz tempa. Wykrzywiłaby usta w niezadowoleniu, lecz grymas ten wpełzłby na jej twarz zapewne dopiero za sto lat, dlatego też odpuściła sobie podobne operacje, by spróbować swoich sił w kontrataku.
- Casa Aranea! - wypowiedziała inkantację, nie mogąc się oprzeć wrażeniu, że w tym spowolnieniu aż plącze jej się język.
- Casa Aranea! - wypowiedziała inkantację, nie mogąc się oprzeć wrażeniu, że w tym spowolnieniu aż plącze jej się język.
until you come back home
until you come back home
Harriett Lovegood
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
'k100' : 99
'k100' : 99
Cóż, Harrietta w tempie żółwia wyglądała naprawdę zabawnie, co mogła wywnioskować sama bądź też z uśmiechu jaki teraz malował się na moich ustach. Tempo żółwia nie przekładało się jednak na jakość czarów rzucanych przez wilę, gdyż już po chwili w moją stronę leciało kolejne zaklęcie i to cholernie udane. - Protego Maxima! - Wrzasnęłam, unosząc ponownie różdżkę a w duchu modląc się, aby tym razem wyszło.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
'k100' : 34
'k100' : 34
NANANNANANANANA
- O chole... - Zdążyłam jedynie wypowiedzieć, kiedy ciśnięte przez Lovegoodówne zaklęcie ugodziło mnie z pełną swoją siłą. Pod moimi nogami wyrosła ogromna pajęczyna, uniemożliwiająca jakikolwiek ruch inny niż ten wykonywany różdżką. Oby tylko nie przylazły pająki, tylko nie CHOLERNE pająki. Powtarzałam w myślach, próbując uwolnić się z lepkiej sieci. Czy Harrietta nie wiedziała, że panicznie się ich boje? Posłałam jej pełne przerażenia spojrzenie a szamotanie się z pułapką w jakiej się znalazłam, zajęło mi jeszcze chwilę. - Fontesio! - Wycedziłam w końcu, celując w przeciwniczkę.
- O chole... - Zdążyłam jedynie wypowiedzieć, kiedy ciśnięte przez Lovegoodówne zaklęcie ugodziło mnie z pełną swoją siłą. Pod moimi nogami wyrosła ogromna pajęczyna, uniemożliwiająca jakikolwiek ruch inny niż ten wykonywany różdżką. Oby tylko nie przylazły pająki, tylko nie CHOLERNE pająki. Powtarzałam w myślach, próbując uwolnić się z lepkiej sieci. Czy Harrietta nie wiedziała, że panicznie się ich boje? Posłałam jej pełne przerażenia spojrzenie a szamotanie się z pułapką w jakiej się znalazłam, zajęło mi jeszcze chwilę. - Fontesio! - Wycedziłam w końcu, celując w przeciwniczkę.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
'k100' : 90
'k100' : 90
Zdecydowanie mogła uciec się do wyboru lepszego uroku; gdy pod stopami Lilith pojawiła się wielka pajęczyna, Lovegood przypomniała sobie panikę, jaka nią zawładnęła, gdy jeden z jej wcześniejszych przeciwników posłał w jej kierunku właśnie to zaklęcie. Przez jej twarz przemknął przepraszający uśmiech, lecz lady Greengrass nie pozostawała jej dłużna i już po chwili w jej kierunku mknął wyjątkowo celny, świetlisty promień.
- Protego Maxima! - zawołała, próbując się obronić.
- Protego Maxima! - zawołała, próbując się obronić.
until you come back home
until you come back home
Harriett Lovegood