Listy do mistrza gry
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Sowa mistrza gry
Chciałbyś wysłać wiadomość do postaci odgrywanej przez mistrza gry, postaci NPC? A może zależy Ci na kontakcie z którąś z instytucji czarodziejskiego świata, londyńską, brytyjską... zagraniczną? Chcesz skontaktować się z redakcją którejś z wydawanych gazet? Twoja sowa z pewnością odnajdzie adresata listu, gdziekolwiek się nie ukrywa!
Przeczytaj grudzień 1957
Najdroższa Lady Nott Jest mi niebywale miło, iż ponownie zaszczyciła mnie Lady listem. Najszczersze nadzieje, że czuje się lady równie wyśmienicie co ja, sprowadzają na mnie także chęci pojawienia się na sabacie. Szereg słodkich słów układa się bowiem w dozę informacji, a wszak - jak wiadomo, moja szanowna rodzina stawia wiedzę na pierwszym miejscu - informacje są podstawą rozwoju każdego czarodzieja. Liczę, że nie zawiodę szanownej Lady swoją porcją pomniejszych szeptów i nowinek. To nimi stoi nasze jestestwo, wiem o tym doskonale.
Mój szanowny ojciec nieustannie poszukuje godnego kandydata o moją dłoń; brat zaś prowadzi podobne zaszczyty. Moje serce pozostaje jednak niewzruszone i mam szczerą nadzieję, że dzięki znamienitościom męskiej części arystokracji, jaką zapewne poznam na przyjęciu, uda mi się poruszyć moje serce choć odrobinę. Pojawię się oczywiście w Hampton Court i jak przystało na lady miliona masek, nie zawiodę pośród skrytych w cieniu masek. Lady V.L. Bulstrode
Mój szanowny ojciec nieustannie poszukuje godnego kandydata o moją dłoń; brat zaś prowadzi podobne zaszczyty. Moje serce pozostaje jednak niewzruszone i mam szczerą nadzieję, że dzięki znamienitościom męskiej części arystokracji, jaką zapewne poznam na przyjęciu, uda mi się poruszyć moje serce choć odrobinę. Pojawię się oczywiście w Hampton Court i jak przystało na lady miliona masek, nie zawiodę pośród skrytych w cieniu masek. Lady V.L. Bulstrode
and just in time, in the right place
steadily emerging with grace
Vivienne Bulstrode
Zawód : Arystokratka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
shuffling the cards of your game
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
and just in time
in the right place
suddenly I will play my ace
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
Do Harolda Longbottoma
Panie Longbottom
dziękuję za te słowa. Jestem już za stary, by patrzeć i czekać, aż wojna wygra się sama. Chociaż nie jestem już młodzieniaszkiem pełnym wigoru, to mam siłę i umiejętności, aby walczyć. Mam córkę, która widzi, co się dzieje, a ja nie chcę, by moje wnuki wychowywały się w takim świecie. Mamy za kogo i po co się bić. Zakon może liczyć na moje pełne wsparcie, zarówno w badaniach, jak i na polu walki. Stevie Beckett
Am I going crazy? Would I even know? Am I right back where I started forty years ago?
Wanna guess the ending? If it ever does... I swear to God that all I've ever wanted was
A little bit of everything, all of the time, a bit of everything, all of the time
Apathy's a tragedy, and boredom is a crime. I'm finished playing, and I'm staying inside.
Przeczytaj Cressida Fawley
Szanowna Lady Nott, Dziękuję za list i zaproszenie na Sabat. Rzeczywiście w ostatnim czasie wraz z krewnymi mego męża uczestniczyłam w akcji rozdawania żywności potrzebującym czarodziejom w Kumbrii, co stanowi kontynuację szlachetnej inicjatywy mej drogiej kuzynki, lady Aquili Black, która organizowała podobne zbiórki w Londynie. Czasy, w których teraz żyjemy nie są łatwe, ale wierzę, że z czasem wszystko będzie zmierzać ku dobremu. Pragnę, by Julius i Portia mogli wychowywać się w spokojnym i bezpiecznym świecie, według przyświecających nam od wieków tradycji. Czarodziejskie tradycje wpojone mi w rodzinnym domu przez umiłowanego pana ojca zawsze były mi drogie. Moje dzieci cieszą się dobrym zdrowiem i szybko rosną, wiosną ukończą drugi rok życia i ani się obejrzymy, jak przyjdzie moment wysłania ich w mury Beauxbatons. Oczywiście z chęcią podejmę się wykonania obrazu dla Lady, będzie to dla mnie prawdziwy zaszczyt móc uwiecznić na płótnie sceny z sabatu, na którym pojawię się wraz z mym mężem i wierzę, że bal będzie równie wspaniały jak poprzedni. Zawsze byłam pod ogromnym wrażeniem Lady talentów organizatorskich.
Z poważaniem, Cressida Fawley
Z poważaniem, Cressida Fawley
Wszyscy chcą rozumieć malarstwoDlaczego nie próbują zrozumieć śpiewu ptaków?
Cressida Fawley
Zawód : Arystokratka, malarka
Stan cywilny : Zamężna
To właśnie jest wspaniałe w malarstwie:
można przywołać coś, co się utraciło i zachować to na zawsze.
można przywołać coś, co się utraciło i zachować to na zawsze.
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
Przeczytaj M. Carrington
Sir, wiadomość, którą dostałem, jest dla mnie zaszczytem, podobnie jak zainteresowanie moją osobą. Chcę żeby Pan wiedział, że zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby wspomóc Zakon Feniksa. Moja różdżka jest do Waszej dyspozycji.
Dziękuję za te szansę, nie zawiodę. M. Carrington
Dziękuję za te szansę, nie zawiodę. M. Carrington
jeszcze w zielone gramy jeszcze nie umieramy, jeszcze się nam ukłonią ci co palcem wygrażali
Przeczytaj
Drogi Panie Longbottom To, co robię, jest niczym w stosunku do tego, co jeszcze trzeba zrobić.
Ryzyko w geście pomocy innym nie jest mi straszne.
Stawię się tam, gdzie będę potrzebny.
Dziękuję za wiadomość.
Czekam na zadania.
Nie wiem jak sytuacja z zapasami wygląda w oazie, ale z pewnością herbata kiedyś się przyda. U. Weasley
Ryzyko w geście pomocy innym nie jest mi straszne.
Stawię się tam, gdzie będę potrzebny.
Dziękuję za wiadomość.
Czekam na zadania.
Nie wiem jak sytuacja z zapasami wygląda w oazie, ale z pewnością herbata kiedyś się przyda. U. Weasley
| do listu dołączone zostało 50g czarnej herbaty i 100g wędzonego boczku |
9 listopad Tonks
Sir,na przełomie ostatnich dni podjęłam się rozmów z dwójką przyjaciół, którzy jak sądzę będą w stanie odpowiednio wspomóc naszą sprawę.
Pierwszym z nich jest mężczyzna, którego osoba została podniesiona podczas naszego ostatniego spotkania. Jest Botanikiem, ale to nie jedyny z jego talentów. Dowiedziałam się, od wspólnych znajomych, że podejmuje się działań nie zasilając naszych szeregów. Jego zaangażowanie pozwala mi sądzić, że zyskaliśmy silnego sojusznika, który nie zawiedzie pokładanego w nim zaufania.
Skontaktowałam się też ze specjalistką morskich stworzeń. Pochodzi ze sprzyjającego nam rodu Macmillan. Od czasu kiedy północy wąż mackowy pojawił się na wybrzeżu zastanawiałam się nad możliwością znalezienie sposobu odsunięcia niebezpiecznych stworzeń od jej granic. Wiem, że bezpieczeństwem wyspy zajmuje się Moore, planuje skontaktować ich ze sobą, jednocześnie proszę o zezwolenie na jej wizytę na wyspie właśnie w tym celu. Jeśli istnieje jakiś sposób, który pomoże nam uniknąć kolejnego takiego zdarzenia - ona będzie go znała.
Z poważaniem,
Justine Tonks
Pierwszym z nich jest mężczyzna, którego osoba została podniesiona podczas naszego ostatniego spotkania. Jest Botanikiem, ale to nie jedyny z jego talentów. Dowiedziałam się, od wspólnych znajomych, że podejmuje się działań nie zasilając naszych szeregów. Jego zaangażowanie pozwala mi sądzić, że zyskaliśmy silnego sojusznika, który nie zawiedzie pokładanego w nim zaufania.
Skontaktowałam się też ze specjalistką morskich stworzeń. Pochodzi ze sprzyjającego nam rodu Macmillan. Od czasu kiedy północy wąż mackowy pojawił się na wybrzeżu zastanawiałam się nad możliwością znalezienie sposobu odsunięcia niebezpiecznych stworzeń od jej granic. Wiem, że bezpieczeństwem wyspy zajmuje się Moore, planuje skontaktować ich ze sobą, jednocześnie proszę o zezwolenie na jej wizytę na wyspie właśnie w tym celu. Jeśli istnieje jakiś sposób, który pomoże nam uniknąć kolejnego takiego zdarzenia - ona będzie go znała.
Z poważaniem,
Justine Tonks
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
Przeczytaj Edgar Burke
Lady Adalaide Nott Dziękuję za troskę. W Durham wszystko idzie po naszej myśli, wszyscy zdrowi. Mam nadzieję, że Lady może powiedzieć to samo – w pewnym wieku trzeba szczególnie na siebie uważać.
Nie śmiałbym opuścić takiego wydarzenia jak tegoroczny sabat. Oczywiście pojawię się w Hampton Court wraz z małżonką.
Z wyrazami szacunku,lord Edgar Burke
Nie śmiałbym opuścić takiego wydarzenia jak tegoroczny sabat. Oczywiście pojawię się w Hampton Court wraz z małżonką.
Z wyrazami szacunku,lord Edgar Burke
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Stan cywilny : Żonaty
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Melisande Rosier 6 I 1958
wiadomość o podjętych przez Ministerstwo działaniach napawa optymizmem. Oczywiście, moja odpowiedź na zastany list nie może pozostać inna, niźli zwieńczona zgodą.
Ministerstwo otrzyma moje wsparcie, może też liczyć na moją obecność we wspomnianym czasie. Uświadomienie młodych kobiet odnośnie wagi roli, jaka zostaje przed nimi postawiona jest nader ważne i potrzebne.
lady Melisande Nesle Rosier
Komisja Magiwojskowa
Ministerstwo Magii
Londyn, Anglia
Ministerstwo Magii
Londyn, Anglia
wiadomość o podjętych przez Ministerstwo działaniach napawa optymizmem. Oczywiście, moja odpowiedź na zastany list nie może pozostać inna, niźli zwieńczona zgodą.
Ministerstwo otrzyma moje wsparcie, może też liczyć na moją obecność we wspomnianym czasie. Uświadomienie młodych kobiet odnośnie wagi roli, jaka zostaje przed nimi postawiona jest nader ważne i potrzebne.
lady Melisande Nesle Rosier
I've heard allegations 'bout your reputation
I'll show you my shadows if you show yours
Let's get it right dear, give a good fight dear
We'll keep it all up behind
closed doors
I'll show you my shadows if you show yours
Let's get it right dear, give a good fight dear
We'll keep it all up behind
closed doors
Melisande Travers
Zawód : badacz; behawiorysta smoków; początkujący twórca świstoklików
I do not chase. I conquer.
You will crumble for me
like a Rome.
You will crumble for me
like a Rome.
OPCM : 10
UROKI : 0 +3
UZDRAWIANIE : 0 +1
TRANSMUTACJA : 10 +7
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 19
SPRAWNOŚĆ : 10
Genetyka : Czarownica
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Przeczytaj
Szanowne Ministerstwo Magii,ładnie to tak wysyłać list bez imiennego podpisu? Odpowiem za Państwa: nieładnie! Rozumiem jednak, że sprawa jest pilna i poważna, wybaczę więc to korespondencyjne faux pas, jestem wszak wspaniałomyślną czarownicą, dla której dobro Czarodziejskiej Społeczności jest na pierwszym miejscu.
Muszę jednak odmówić zaproszeniu na magikomisję, uważam, że miejsce lady Cordelii Armandy Malfoy jest przy Panu Ojcu i moim Rodzeństwie, na bankietach i salonach, gdzie mogę w pełni korzystać ze swego czaru, wspierając mego Ojca w politycznych i dyplomatycznych działaniach, a nie wśród brudu szpitala, gdzie tylko marnowałabym swój cenny czas. Jednakowoż doceniam całą inicjatywę, jest wspaniała i godna podziwu, dlatego proponuję swój wkład - może oddział dam, zajmujących się pomocą magimedyczną i opieką nad rannymi w wyniku wojennego konflitu, otrzyma mój patronat? Oddział Sanitariuszek Imienia Cordelii Armandy Malfoy - myślę, że to brzmi bardzo godnie i od razu podniesie morale dziewcząt, które się w nim znajdą. Podkreśli też wagę ich obowiązków oraz przyciągnie nowe twarze do tegóż zajęcia! Nie trzeba dziękować, to dla mnie drobiazg, z radością udzielę swego wartościowego imienia w tak chwalebnej sprawie!
Z wyrazami szacunku
--> lady Cordelia A. Malfoy
Muszę jednak odmówić zaproszeniu na magikomisję, uważam, że miejsce lady Cordelii Armandy Malfoy jest przy Panu Ojcu i moim Rodzeństwie, na bankietach i salonach, gdzie mogę w pełni korzystać ze swego czaru, wspierając mego Ojca w politycznych i dyplomatycznych działaniach, a nie wśród brudu szpitala, gdzie tylko marnowałabym swój cenny czas. Jednakowoż doceniam całą inicjatywę, jest wspaniała i godna podziwu, dlatego proponuję swój wkład - może oddział dam, zajmujących się pomocą magimedyczną i opieką nad rannymi w wyniku wojennego konflitu, otrzyma mój patronat? Oddział Sanitariuszek Imienia Cordelii Armandy Malfoy - myślę, że to brzmi bardzo godnie i od razu podniesie morale dziewcząt, które się w nim znajdą. Podkreśli też wagę ich obowiązków oraz przyciągnie nowe twarze do tegóż zajęcia! Nie trzeba dziękować, to dla mnie drobiazg, z radością udzielę swego wartościowego imienia w tak chwalebnej sprawie!
Z wyrazami szacunku
--> lady Cordelia A. Malfoy
Przeczytaj 1957
Szanowny lady Nott Liczę, że mój lista zastanie lady w zdrowiu i pogodzie ducha. Z ogromną przyjemnością zjawię się na sabacie i będę w nim uczestniczyć, podobnie zresztą jak mój brat - lord nestor rodu Burke. Dziękuję również za słowa uznania odnośnie moich działań, wiele to dla mnie znaczy, bowiem była to pierwsza tak duża inicjatywa, w którą się osobiście zaangażowałam. Widząc co się dzieje w Anglii nie można stać obojętnie i czekać aż inni się zabiorą do pracy. Powinnością kobiet z naszego kręgu jest wspieranie ubogich i potrzebujących kiedy mężczyźni toczą krwawe boje.
Wdzięczna jestem za troskę, proszę jednak się nie trapić, porozumienie między mną a lordem Carrow wszak było czysto biznesowe, a my nie mieliśmy czasu się dobrze poznać nim zostało ono rozwiązane. Życzę lordowi Carrow jak najlepiej i oby trafił na kobietę, która będzie idealnie wypełniać obowiązki jakie spoczywają na kobiecie z wchodzącej do rodu białych róż.
Z wyrazami szacunku,
Wdzięczna jestem za troskę, proszę jednak się nie trapić, porozumienie między mną a lordem Carrow wszak było czysto biznesowe, a my nie mieliśmy czasu się dobrze poznać nim zostało ono rozwiązane. Życzę lordowi Carrow jak najlepiej i oby trafił na kobietę, która będzie idealnie wypełniać obowiązki jakie spoczywają na kobiecie z wchodzącej do rodu białych róż.
Z wyrazami szacunku,
Lady Primrose Burke
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Primrose Burke
Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, Dama
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 4 +1
UROKI : 1
ALCHEMIA : 29 +2
UZDRAWIANIE : 0
CZARNA MAGIA : 6 +2
ZWINNOŚĆ : 5
Rycerze Walpurgii
Ludlow, 15 grudnia 1957
Lady Adelaide, serdecznie dziękuję za pamięć i troskę. Zdrowie mi dopisuje, a dzięki wspólnym staraniom lordów Ludlow i pozostałych wiernych idei, stabilizacja sytuacji w tych stronach jest jedynie kwestią czasu. Mam nadzieję, że Ciebie i nasze rodzinne strony mój list również zastaje w zdrowiu i coraz silniejszej wierze w lepsze jutro.
Bal zimowy to wydarzenie wyjątkowo bliskie memu sercu, ale w tym roku szczególnie cieszy mnie okazja, by wyrazić osobiście wdzięczność wszystkim, którzy przysłużyli się w ostatnich, trudnych miesiącach odbudowie naszej ojczyzny. Nawet jeśli, do północy, pozostaniemy pod okryciem masek. Niech walc nam gra!
Z wyrazami wdzięczności,
Elaine
Bal zimowy to wydarzenie wyjątkowo bliskie memu sercu, ale w tym roku szczególnie cieszy mnie okazja, by wyrazić osobiście wdzięczność wszystkim, którzy przysłużyli się w ostatnich, trudnych miesiącach odbudowie naszej ojczyzny. Nawet jeśli, do północy, pozostaniemy pod okryciem masek. Niech walc nam gra!
Z wyrazami wdzięczności,
Elaine
It goes on, this world
Stupid and brutal
But I do not
I do not
Stupid and brutal
But I do not
I do not
Przeczytaj Do Ministerstwa Magii
Szanowni Państwo, Pragnę poinformować, że zjawię się na komisji wyznaczonego dnia i o określonej godzinie. Obowiązkiem naszym jest wspierać działania dzielnych czarodziejów w walce o naszą przyszłość. Będę wspierać działania i dążenia jak tylko potrafię i z pełną determinacją.
Z wyrazami szacunku,
Z wyrazami szacunku,
Lady Primrose E. Burke
May god have mercy on my enemies
'cause I won't
'cause I won't
Primrose Burke
Zawód : Badacz artefaktów, twórca talizmanów, Dama
Problem wyjątków od reguł polega na ustaleniu granicy.
OPCM : 4 +1
UROKI : 1
ALCHEMIA : 29 +2
UZDRAWIANIE : 0
CZARNA MAGIA : 6 +2
ZWINNOŚĆ : 5
Rycerze Walpurgii
Przeczytaj do naczelnika Tower of London
jak zapewne doskonale Pan wie, dziś w nocy w Piórku Feniksa dokonano obywatelskiego zatrzymania zdrajcy, Christophera Day'a, który wykorzystując swój status znanego złotnika i znajomości płynące z wysoce wyspecjalizowanego fachu, pod samymi nosami funkcjonariuszy Magicznej Policji co najmniej pięciokrotnie pomógł zbiec z Londynu wrogim jednostkom, do czego przyznał się osobiście i przy świadkach.
Nim został aresztowany i przetransportowany do Tower, wyjawił również tożsamość Herewarda Hopkirka, współpracującego z nim w tym obrzydliwym procederze wytwórcy świstoklików używanych przez zbiegów do podróżowania na tereny Półwyspu Kornwalijskiego - z moich informacji wynika, że funkcjonariusze Magicznej Policji stanęli na wysokości zadania i tej samej nocy pojmali rzeczonego Hopkirka i umieścili go w celi sąsiadującej z celą Day'a.
Panie Warrington, jestem wysoce zaniepokojony faktem, że pomimo wszelkich dokładanych przez nas starań w samym sercu Londynu wciąż aktywnie działają podobne szumowiny, skrywając się pod zakłamanym płaszczykiem fałszywie składanych deklaracji lojalności naszej sprawie - sprawie Czarnego Pana. Dowody obciążające zarówno Day'a, jak i Hopkirka są jednoznaczne, wierzę jednak, że przed wykonaniem wyroku, Pańscy podwładni będą w stanie bez większych problemów wyciągnąć z nich dodatkowe informacje i upewnić się czy faktycznie działali tylko w dwójkę, czy też stworzyli całą podziemnie działającą siatkę. Proszę nie pozwolić swym najnowszym gościom zbyt długo gnić w celach - żal marnować na nich choć ułamek zapasów żywności w tych ciężkich czasach, w jakich przyszło nam żyć.
Oczekuję szybkiego raportu z przebiegu przesłuchania oraz informacji o dalszych losach więźniów.
Szanowny Panie Warrington,
jak zapewne doskonale Pan wie, dziś w nocy w Piórku Feniksa dokonano obywatelskiego zatrzymania zdrajcy, Christophera Day'a, który wykorzystując swój status znanego złotnika i znajomości płynące z wysoce wyspecjalizowanego fachu, pod samymi nosami funkcjonariuszy Magicznej Policji co najmniej pięciokrotnie pomógł zbiec z Londynu wrogim jednostkom, do czego przyznał się osobiście i przy świadkach.
Nim został aresztowany i przetransportowany do Tower, wyjawił również tożsamość Herewarda Hopkirka, współpracującego z nim w tym obrzydliwym procederze wytwórcy świstoklików używanych przez zbiegów do podróżowania na tereny Półwyspu Kornwalijskiego - z moich informacji wynika, że funkcjonariusze Magicznej Policji stanęli na wysokości zadania i tej samej nocy pojmali rzeczonego Hopkirka i umieścili go w celi sąsiadującej z celą Day'a.
Panie Warrington, jestem wysoce zaniepokojony faktem, że pomimo wszelkich dokładanych przez nas starań w samym sercu Londynu wciąż aktywnie działają podobne szumowiny, skrywając się pod zakłamanym płaszczykiem fałszywie składanych deklaracji lojalności naszej sprawie - sprawie Czarnego Pana. Dowody obciążające zarówno Day'a, jak i Hopkirka są jednoznaczne, wierzę jednak, że przed wykonaniem wyroku, Pańscy podwładni będą w stanie bez większych problemów wyciągnąć z nich dodatkowe informacje i upewnić się czy faktycznie działali tylko w dwójkę, czy też stworzyli całą podziemnie działającą siatkę. Proszę nie pozwolić swym najnowszym gościom zbyt długo gnić w celach - żal marnować na nich choć ułamek zapasów żywności w tych ciężkich czasach, w jakich przyszło nam żyć.
Oczekuję szybkiego raportu z przebiegu przesłuchania oraz informacji o dalszych losach więźniów.
lord Maghnus Bulstrode
| list wysłany w nawiązaniu do misji sojuszniczej zleconej listownie przez Craiga, rozegranej w Piórku Feniksa po uprzednim listownym zaproszeniu NPC złotnika na spotkanie - nie oczekuję odpowiedzi, jeśli MG nie uzna tego za konieczne
half gods are worshipped
in wine and flowers
in wine and flowers
real gods require blood
Maghnus Bulstrode
Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj Do Ministerstwa Magii
Szanowni Państwo, będę zaszczycona, mogąc przysłużyć się w tak szlachetnej sprawie. Krzewienie obywatelskich postaw to obowiązek każdej lady, z którego chętnie się wywiążę. Z radością swoją postawą i obecnością dam świadectwo wsparcia szlachetnego rodu Burke. Niniejszym potwierdzam swe przybycie na komisję w ustalonym przez Ministerstwo Magii terminie.
Lady doyenne Adeline Burke
Adeline Burke
Zawód : Arystokratka
part of her mystery
is how she is calm
in the storm and
anxious in the quiet
is how she is calm
in the storm and
anxious in the quiet
Nieaktywni
Ludlow, 7 stycznia 1958
Szanowna Komisjo, Szansa na wsparcie działań Ministerstwa jest dla mnie zaszczytem i zobowiązaniem, które traktuję bardzo poważnie. Muszę jednak przyznać, że funkcjonowanie szpitali, w szczególności polowych, leży daleko poza obszarem moich doświadczeń i wiedzy. W liście, który otrzymałam mowa jest o obecności we wskazanym miejscu i czasie - to oczywiście mogę obiecać; jeśli jednak chodzi o wspomnianą również pomoc w codziennych czynnościach - będę wielce zobowiązana za umożliwienie wcześniejszego przygotowania pod okiem znawcy tematu.
Z wyrazami szacunku,
Elaine M. Avery
Z wyrazami szacunku,
Elaine M. Avery
It goes on, this world
Stupid and brutal
But I do not
I do not
Stupid and brutal
But I do not
I do not
Listy do mistrza gry