V - L. Yaxley i T. Rosier
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Liliana Yaxley vs. Tristan Rosier 05.05.1956 r.
Wartość żywotności Liliany: 204
Wartość żywotności Tristana: 220
Wartość żywotności Liliany: 204
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 165-184 |
71-80% | brak | -10 | 145-164 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 124-144 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 104-123 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 84-103 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 63-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 22-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Tristana: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178-198 |
71-80% | brak | -10 | 156-177 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 90-111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
144/204/ -15
Gęsi dziób sięgnął mojego ramienia, próbowałam uciec, ale był już za blisko, więc na niewiele się to zdało. Dotkliwie czułam jego efekty, różdżkę było jakby trudniej unieść, ale wciąż byłam w stanie to zrobić.
- Caeruleusio - tym razem chciałam zamrozić gęsie skrzydła, może wtedy nie będzie w stanie tak nieprzewidywanie mnie atakować.
Gęsi dziób sięgnął mojego ramienia, próbowałam uciec, ale był już za blisko, więc na niewiele się to zdało. Dotkliwie czułam jego efekty, różdżkę było jakby trudniej unieść, ale wciąż byłam w stanie to zrobić.
- Caeruleusio - tym razem chciałam zamrozić gęsie skrzydła, może wtedy nie będzie w stanie tak nieprzewidywanie mnie atakować.
Liliana Yaxley
Zawód : -
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
The member 'Liliana Yaxley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 8
'k100' : 8
112/220, kara -20
Opadł na arenę, wypluwając różdżkę do ręki, już na własne nogi - i bez pomocy skrzydeł - absurdalne doświadczenie zostało przerwane; nie zwlekając jednak ani chwili, wycelował różdżką w kuzynkę, po raz - nie pamiętał już który - zamierzając podciąć jej nogi.
- Jinx - bo choć inkantacja odbijała się jak echo, wciąż była najlepszym, co mógł uczynić.
Opadł na arenę, wypluwając różdżkę do ręki, już na własne nogi - i bez pomocy skrzydeł - absurdalne doświadczenie zostało przerwane; nie zwlekając jednak ani chwili, wycelował różdżką w kuzynkę, po raz - nie pamiętał już który - zamierzając podciąć jej nogi.
- Jinx - bo choć inkantacja odbijała się jak echo, wciąż była najlepszym, co mógł uczynić.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 70
'k100' : 70
112/220, kara -20
Doświadczenie zamiany w gęś był - co najmniej - upokarzające, a podobne upokorzenie z różdżki damy wydawało mu się nie na miejscu; sama jednak zjawiła się na tej arenie, licząc się z konsekwencjami - nie przebierał więc w środkach, sięgając po kolejną, niegroźną przecież dla niej inkantację zaklęcia:
- Slugulus erecto - w nadziei, że choćby jej brzmienie ostrzeże Lilianę przed dalszymi działaniami.
Doświadczenie zamiany w gęś był - co najmniej - upokarzające, a podobne upokorzenie z różdżki damy wydawało mu się nie na miejscu; sama jednak zjawiła się na tej arenie, licząc się z konsekwencjami - nie przebierał więc w środkach, sięgając po kolejną, niegroźną przecież dla niej inkantację zaklęcia:
- Slugulus erecto - w nadziei, że choćby jej brzmienie ostrzeże Lilianę przed dalszymi działaniami.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
Śmierciożercy
'k100' : 62
'k100' : 62
Tristan z powrotem przybrał postać człowieka i czułam, że nieco zmarnowałam szansę łatwego trafienia, kiedy pod postacią zwierzęcia nie mógł czarować. Chociaż ptakiem okazał się być bardzo upartym, wolałabym już, kiedy tylko atakował dziobem, a nie rzucał takie okropne zaklęcia. O ile Jinx mogłam się spodziewać, to druga formułka napawała mnie obrzydzeniem. Ślimaki, naprawdę? Mogłam pomyśleć o wielu innych, które zdołałyby mi zadać większe obrażenia, równocześnie będąc... zdecydowanie bardziej stosownymi.
- Protego. - Bo co mi więcej pozostało? Już wolałam kolejne razy lądować na ziemi, niż wymiotować ślimakami.
- Protego. - Bo co mi więcej pozostało? Już wolałam kolejne razy lądować na ziemi, niż wymiotować ślimakami.
Liliana Yaxley
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Nieaktywni
'k100' : 20
'k100' : 20
Och nie, czy mogło być coś gorszego w klubie pojedynków, niż to, co się teraz przytrafiło? Dostanie sztyletami na pewno byłoby przyjemniejsze!
- Finite Incantatem - wybulgotałam słowa, między ślimakami, które wychodziły z moich ust. Okropność!
- Finite Incantatem - wybulgotałam słowa, między ślimakami, które wychodziły z moich ust. Okropność!
Liliana Yaxley
Nieaktywni
'k100' : 28
'k100' : 28
112/220, kara -20
Nie było mu przyjemnie patrzeć na ten widok - zastanawiał się jednak, czy młoda lady nie wyciągnie z tego lekcji na przyszłość. Próbowała pozbyć się zaklęcia - to oczywiste - a on być może powinien poczekać, aż skończy - ale zasady mu na to nie pozwalały, a to ona pierwsza zaczęła grać w tę grę ostrzej.
- Everte stati - wypowiedział stanowczo, zdecydowanie; mocno.
Nie było mu przyjemnie patrzeć na ten widok - zastanawiał się jednak, czy młoda lady nie wyciągnie z tego lekcji na przyszłość. Próbowała pozbyć się zaklęcia - to oczywiste - a on być może powinien poczekać, aż skończy - ale zasady mu na to nie pozwalały, a to ona pierwsza zaczęła grać w tę grę ostrzej.
- Everte stati - wypowiedział stanowczo, zdecydowanie; mocno.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
'k100' : 29
'k100' : 29
112/220, kara -20
Mocno, choć zbyt słabo - oczywiście; potłuczenia, których się nabawił za sprawa kuzynki odjęły mu już sporo sił; na szczęście miał sporo czasu na próbę.
- Caeruleusio - wyrecytował płynnie, lekko, ostrożnie, mocniej zaciskając na różdżce palce i usztywniając nadgarstek.
Mocno, choć zbyt słabo - oczywiście; potłuczenia, których się nabawił za sprawa kuzynki odjęły mu już sporo sił; na szczęście miał sporo czasu na próbę.
- Caeruleusio - wyrecytował płynnie, lekko, ostrożnie, mocniej zaciskając na różdżce palce i usztywniając nadgarstek.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
'k100' : 92
'k100' : 92
139/204/ -15
Lekcję mogłam wyciągnąć raczej taką, że powinnam bardziej przyłożyć się do obrony. Z początku co prawda szła mi ona niezwykle dobrze, jednak wystarczyło odrobinę rozproszenia (w postaci gęsi) i już nie każde Protego wychodziło. Jednak porażka nie musiała oznaczać całkowitej rezygnacji. Szczególe, że szło mi naprawdę dobrze, a nie spodziewałam się tego, kiedy po drugiej stronie areny ujrzałam Tristana.
Chciałam znowu spróbować zakończyć zaklęcie ślimaków, ale nie miałam na to czasu, kuzyn nie dawał chwili wytchnienia.
- Protego - ledwo było słychać, ale zaklęcie nie musiało być głośne, by dobrze zadziałało.
Lekcję mogłam wyciągnąć raczej taką, że powinnam bardziej przyłożyć się do obrony. Z początku co prawda szła mi ona niezwykle dobrze, jednak wystarczyło odrobinę rozproszenia (w postaci gęsi) i już nie każde Protego wychodziło. Jednak porażka nie musiała oznaczać całkowitej rezygnacji. Szczególe, że szło mi naprawdę dobrze, a nie spodziewałam się tego, kiedy po drugiej stronie areny ujrzałam Tristana.
Chciałam znowu spróbować zakończyć zaklęcie ślimaków, ale nie miałam na to czasu, kuzyn nie dawał chwili wytchnienia.
- Protego - ledwo było słychać, ale zaklęcie nie musiało być głośne, by dobrze zadziałało.
Liliana Yaxley
Nieaktywni
V - L. Yaxley i T. Rosier
Szybka odpowiedź