V - L. Yaxley i T. Rosier
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Liliana Yaxley vs. Tristan Rosier 05.05.1956 r.
Wartość żywotności Liliany: 204
Wartość żywotności Tristana: 220
Wartość żywotności Liliany: 204
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 165-184 |
71-80% | brak | -10 | 145-164 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 124-144 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 104-123 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 84-103 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 63-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 22-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Tristana: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178-198 |
71-80% | brak | -10 | 156-177 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 90-111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Liliana Yaxley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 95
'k100' : 95
112/220, kara -20
Pullus, Pullus, powtarzała w kółko: dotąd nie wiedział, że jego kuzynka posiadała talenty w dziedzinie transmutacji - lecz po raz kolejny, nie przestawała go w tym starciu zaskakiwać. Silne zaklęcie mknęło w jego kierunku, a on - miał ochotę parsknąć śmiechem; zrobiłby to pewnie, gdyby tylko nie zakazywała tego etykieta.
- Protego - uniósł różdżkę do obrony, po raz kolejny wzbraniając się przed zostaniem drobiem.
Pullus, Pullus, powtarzała w kółko: dotąd nie wiedział, że jego kuzynka posiadała talenty w dziedzinie transmutacji - lecz po raz kolejny, nie przestawała go w tym starciu zaskakiwać. Silne zaklęcie mknęło w jego kierunku, a on - miał ochotę parsknąć śmiechem; zrobiłby to pewnie, gdyby tylko nie zakazywała tego etykieta.
- Protego - uniósł różdżkę do obrony, po raz kolejny wzbraniając się przed zostaniem drobiem.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 8
'k100' : 8
112/220, kara -20
Poczuł, ze rosną mu skrzydła, nie były to skrzydła aniele - a gęsie; kłapnął dziobem, wzbił się w powietrze; niezbyt mu się ta forma podobała, choć z wysoka arenę było widać znacznie lepiej. Z błyskiem w zwierzęcym oku okrążył oponentkę dwa razy, nim zapikował, nacierając dziobem na jej plecy.
Poczuł, ze rosną mu skrzydła, nie były to skrzydła aniele - a gęsie; kłapnął dziobem, wzbił się w powietrze; niezbyt mu się ta forma podobała, choć z wysoka arenę było widać znacznie lepiej. Z błyskiem w zwierzęcym oku okrążył oponentkę dwa razy, nim zapikował, nacierając dziobem na jej plecy.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
Śmierciożercy
'k100' : 5
'k100' : 5
Sama odkrywałam, jak dobrze wychodziła mi transmutacja - ale czy nie na tym polegały pojedynki, żeby próbować nowych rzeczy, a nie tylko na pamięć wyuczonych formułek? Miałam ochotę się roześmiać na widok Tristana - w końcu - w postaci gęsi. Czy etykieta rzeczywiście tego zabraniała?
Przez chwilę podziwiałam śliczne, białe pióra i rozkładające się skrzydła. Opuściłam różdżkę, chwilowo nie była potrzebna. Tristan-gęś wzbił się w powietrze i próbował mnie zaatakować, uchyliłam się przed dziobem, oby skutecznie.
Przez chwilę podziwiałam śliczne, białe pióra i rozkładające się skrzydła. Opuściłam różdżkę, chwilowo nie była potrzebna. Tristan-gęś wzbił się w powietrze i próbował mnie zaatakować, uchyliłam się przed dziobem, oby skutecznie.
Liliana Yaxley
Zawód : -
Stan cywilny : Panna
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
'k100' : 72
'k100' : 72
Celowanie za pomocą dzioba musiało być dużo cięższe niż różdżką. Dobrze oceniłam gdzie chce dziobnąć i nie musiałam ruszać się nawet za bardzo, by tego uniknąć.
- Aeris - nie zamierzałam odpuszczać, tylko dlatego, że był białym ptakiem. Zrezygnowałam jednak z zaklęć ogniowych czy innych, bardziej szkodliwych, biedny Tristan, silny podmuch powinien wystarczyć.
- Aeris - nie zamierzałam odpuszczać, tylko dlatego, że był białym ptakiem. Zrezygnowałam jednak z zaklęć ogniowych czy innych, bardziej szkodliwych, biedny Tristan, silny podmuch powinien wystarczyć.
Liliana Yaxley
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Nieaktywni
'k100' : 52
'k100' : 52
112/220, kara -20
Liliana umknęła przed jego natarciem; przeleciał obok, nie dostrzegając nawet, ze poruszyła w tym czasie różdżką - doleciał na kraniec areny, gdzie zwrócił, szybkim, płynnym lotem nacierając na jej ramię - chciał ją zdezorientować, utrudnić koncentrację, pchnąć szponami: mógłby to polubić - latanie, pod postacią kłębu czarnego dymu było to jednak znacznie trudniejsze.
Liliana umknęła przed jego natarciem; przeleciał obok, nie dostrzegając nawet, ze poruszyła w tym czasie różdżką - doleciał na kraniec areny, gdzie zwrócił, szybkim, płynnym lotem nacierając na jej ramię - chciał ją zdezorientować, utrudnić koncentrację, pchnąć szponami: mógłby to polubić - latanie, pod postacią kłębu czarnego dymu było to jednak znacznie trudniejsze.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
'k100' : 48
'k100' : 48
112/220, kara -20
Trzepocząc skrzydłami, mocno, głośno, nie bardzo wiedział, co robił - mimo wszystko zwierzęca forma nie była czymś, do czego Tristan był przyzwyczajony. Ani czymś, w czym popisywał się dostatecznie godnie, ale ten aspekt wolał pominąć; przeskoczył za drugą stronę pleców półwili, atakując drugie ramię.
Trzepocząc skrzydłami, mocno, głośno, nie bardzo wiedział, co robił - mimo wszystko zwierzęca forma nie była czymś, do czego Tristan był przyzwyczajony. Ani czymś, w czym popisywał się dostatecznie godnie, ale ten aspekt wolał pominąć; przeskoczył za drugą stronę pleców półwili, atakując drugie ramię.
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
'k100' : 94
'k100' : 94
Nie udało, pod postacią gęsi Tristan był zdecydowanie zbyt ruchliwy i latając ciągle w kółko wydawał się trudniejszy do trafienia. Może przemienianie go wcale nie było najlepszym pomysłem? Obracałam się, starając się nie tracić go z oczu, ale było to coraz cięższe, szczególnie kiedy atakował niespodziewanie. Próbowałam odskakiwać przed zabójczym dziobem.
Liliana Yaxley
Nieaktywni
'k100' : 71