V - E. Burke i P. Sprout
Strona 15 z 15 • 1 ... 9 ... 13, 14, 15
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Edgar Burke vs. Pomona Sprout 10.05.1956 r.
Wartość żywotności Edgara: 215
Wartość żywotności Pomony: 207
Wartość żywotności Edgara: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174-194 |
71-80% | brak | -10 | 153-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 110-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 88-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 67-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Pomony: 207
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168 - 186 |
71-80% | brak | -10 | 147 - 167 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 126 - 146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106 - 125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85 - 105 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64 - 84 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43 - 63 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23 - 42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Edgar Burke' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 84
'k100' : 84
80/215 -40
Wciąż nic. Już nawet nie miał siły próbować, ale jakaś wewnętrzna siła pchała go do kolejnych prób. Nie mógł ot tak się poddać, szczególnie, że stała przed nim taka a nie inna przeciwniczka. Powinien wymazać ten dzień z pamięci. I z tą myślą skupił się na przełamaniu zaklęcia, obiecując sobie, że po powrocie do Durham jakoś popracuje nad tą umiejętnością.
Wciąż nic. Już nawet nie miał siły próbować, ale jakaś wewnętrzna siła pchała go do kolejnych prób. Nie mógł ot tak się poddać, szczególnie, że stała przed nim taka a nie inna przeciwniczka. Powinien wymazać ten dzień z pamięci. I z tą myślą skupił się na przełamaniu zaklęcia, obiecując sobie, że po powrocie do Durham jakoś popracuje nad tą umiejętnością.
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Edgar Burke' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 74
'k100' : 74
152/207, -10
Niesamowite, że także drugi czar celuje wprost w mojego przeciwnika. Z oczywistych względów nie może się przed tym bronić, chociaż gdyby potrafił przełamać czar, mógłby to zrobić. Nic takiego się nie dzieje, zatem muszę kontynuować te żałosne przedstawienie. Postanawiam sięgnąć po ten sam repertuar.
- Caeruleusio - wypowiadam, chcąc zamrozić przeciwnika. Chyba. Tak ciągle w niego rzucam te mroźne mgiełki, że naprawdę się biedak wyziębi. Ale teraz się pewnie nie uda, taki to psikus jest tej magii.
Niesamowite, że także drugi czar celuje wprost w mojego przeciwnika. Z oczywistych względów nie może się przed tym bronić, chociaż gdyby potrafił przełamać czar, mógłby to zrobić. Nic takiego się nie dzieje, zatem muszę kontynuować te żałosne przedstawienie. Postanawiam sięgnąć po ten sam repertuar.
- Caeruleusio - wypowiadam, chcąc zamrozić przeciwnika. Chyba. Tak ciągle w niego rzucam te mroźne mgiełki, że naprawdę się biedak wyziębi. Ale teraz się pewnie nie uda, taki to psikus jest tej magii.
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Pomona Sprout' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 59
'k100' : 59
152/207, -10
Już myślę, że się nie powiedzie, ale wtedy następuje miłe zaskoczenie. Z końca różdżki rzeczywiście wydostaje się promień zaklęcia. Słabego, bo słabego, ale uda się dotrzeć do lorda Burke. Dobrze. Muszę ponawiać te ataki, jakoś mi idzie, chociaż nie łudzę się, że nagle będzie szczęśliwe zakończenie serii porażek.
- Everte stati - mówię stanowczo. Odpowiedni ruch nadgarstkiem oraz wymowa. I cel. Wiem, że się powtarzam, ale brakuje mi pomysłu na w miarę proste zaklęcia, które mogłyby zadziałać. Tutaj mogę mieć jeszcze nadzieję.
Już myślę, że się nie powiedzie, ale wtedy następuje miłe zaskoczenie. Z końca różdżki rzeczywiście wydostaje się promień zaklęcia. Słabego, bo słabego, ale uda się dotrzeć do lorda Burke. Dobrze. Muszę ponawiać te ataki, jakoś mi idzie, chociaż nie łudzę się, że nagle będzie szczęśliwe zakończenie serii porażek.
- Everte stati - mówię stanowczo. Odpowiedni ruch nadgarstkiem oraz wymowa. I cel. Wiem, że się powtarzam, ale brakuje mi pomysłu na w miarę proste zaklęcia, które mogłyby zadziałać. Tutaj mogę mieć jeszcze nadzieję.
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Pomona Sprout' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 92
'k100' : 92
Czarodzieje walczyli dzielnie, jednakże szala zwycięstwa przechyliła się na korzyść nauczycielki zielarstwa. Pojedynek zwycięża Pomona Sprout.
| Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry z powodu nieprzestrzegania zasad klubu pojedynków. Proszę o jak najszybsze zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie; w przypadku niezgłoszenia wyniku pojedynek dla obojga będzie traktowany jako nierozegrany.
| Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry z powodu nieprzestrzegania zasad klubu pojedynków. Proszę o jak najszybsze zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie; w przypadku niezgłoszenia wyniku pojedynek dla obojga będzie traktowany jako nierozegrany.
Strona 15 z 15 • 1 ... 9 ... 13, 14, 15
V - E. Burke i P. Sprout
Szybka odpowiedź