V - A.Sauveterre i M. Parkinson
AutorWiadomość
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-193 |
71-80% | brak | -10 | 152-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131-151 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-130 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 88-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Marcela: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 198-178 |
71-80% | brak | -10 | 177-156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 155-134 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 133-112 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-90 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 89-68 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 67-46 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 45-24 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 23-2 |
0 | Utrata przytomności |
- Apo w pomniejszeniu:
107żywotność zabronione kara wartość 81-90% brak -5 87-89 71-80% brak -10 76-86 61-70% zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz -15 65-75 51-60% silne ciosy w walce wręcz -20 55-64 41-50% blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak -30 44-54 31-40% metamorfomagia, animagia -40 33-43 21-30% uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 -50 22-32 11-20% teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz -60 12-21 1-10% Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). -70 1-11 0 Utrata przytomności
I show not your face but your heart's desire
Wiedziałem, że praktyka czyni mistrza i nie zamierzałem jej zaprzestawać. Zwłaszcza, że przed nami stało zadanie, skomplikowane i zdecydowanie nie łatwe, z pewnością oczekujące od nas wspięcia się na wyżyny naszych umiejętności. Tak, więc odnalezienie miejsca dla siebie w klubie pojedynków zdawało się rzeczą logiczną. Możliwość praktyki refleksu był więcej niźli wskazane.
Wspiąłem się na podest i zasadowo pochyliłem, nie spuszczając spojrzenia z mężczyzny na przeciw mnie.
- Bombarda Maxima! - zażądałem od różdżki, postanawiając nie rozdrabniać się z początku na pomniejsze zaklęcia.
Wspiąłem się na podest i zasadowo pochyliłem, nie spuszczając spojrzenia z mężczyzny na przeciw mnie.
- Bombarda Maxima! - zażądałem od różdżki, postanawiając nie rozdrabniać się z początku na pomniejsze zaklęcia.
Just wait and see, what am I capable of
Apollinare Sauveterre
Zawód : artysta, krytyk, dyrektor Galerii Sztuki
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Apollinare Sauveterre' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 26
'k100' : 26
Pierwszy pojedynek Marce wspomniał okropnie, stąd na arenie pojawił się z niezliczonymi obawami. Nie zamierzał wszakże tchórzliwie rezygnować przed samą walką, acz na plecach miał nieprzyjemne ciarki powiązane z wcześniejszym doznaniem okropnych obrażeń. Na całe szczęście, jego obecny przeciwnik nie wyglądał jak skrzyżowanie dzika i człowieka - wręcz przeciwnie, zdawał się całkiem wyrafinowanym jegomościem. Parkinson przyodziany w rodową zieleń (nie przepadał za nią, acz na deskach podestu winien pojawić się jako reprezentant rodu) skłonił się elegancko przez swym adwersarzem i wyciągnął różdżkę, aby być w gotowości. Brutalne zaklęcie wybrane na początek jednak nie wyszło i Marce swobodnie mógł przystępować do ataku.
-Diminuendo - zawołał, sporo ryzykując, lecz tak naprawdę, cóż miał do stracenia?
-Diminuendo - zawołał, sporo ryzykując, lecz tak naprawdę, cóż miał do stracenia?
Marcel Parkinson
Zawód : Doradca wizerunkowy "he he"
Czystość krwi : Szlachetna
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
The member 'Marcel Parkinson' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 65
'k100' : 65
Chybił wręcz paskudnie, lecz nie tracił rezonu, wszak pojedynek dopiero się rozpoczynał, a on miał jeszcze jedną szansę na udany atak. Uśmiechnął się łagodnie do Apollinare'a - zaklęcia pojedynkowe nigdy nie były jego konikiem, więc przynajmniej Francuz mógł być pewny, że nie zejdzie z podestu podziurawiony jak sito.
-Diminuendo - spróbował Marce raz jeszcze, wykonując prędki ruch zgrabnym nadgarstkiem.
-Diminuendo - spróbował Marce raz jeszcze, wykonując prędki ruch zgrabnym nadgarstkiem.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 73
'k100' : 73
Nie ma co, zaczynaliśmy doprawdy koncertowo, trzema nieudanymi urokami. Jak pójdzie tak dalej zejdziemy stąd pełni życia i wigoru, jednak spokojnie ze zgubioną dumą, która w popłochu rzuciła wszystko i postanowiła więcej nie pojawiać się w naszym otoczeniu. Zacisnąłem dłoń mocniej na różdżce.
- Bombarda Maxima! - postanowiłem raz jeszcze, najwyżej za chwilę spróbuję z czymś innym. Poza godnością nie ryzykowałem wiele.
- Bombarda Maxima! - postanowiłem raz jeszcze, najwyżej za chwilę spróbuję z czymś innym. Poza godnością nie ryzykowałem wiele.
Apollinare Sauveterre
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
Nieaktywni
'k100' : 54
'k100' : 54
Westchnąłem ciężko, ostatnio zdawało się, że kompletnie różdżka przestała mnie słuchać i nie mogłem zastanowić się, czy nie jest to kwestią innej londyńskiej aury, ale postanowiłem jednak nie zrzucać wszystkiego na karb tego miejsca, a błędów spróbować doszukać się u mnie. Bezskutecznie.
- Lamino - zadecydowałem dalej, mając nadzieję, że zaklęcie tym razem okaże się rzucone odpowiednio i skuteczne.
- Lamino - zadecydowałem dalej, mając nadzieję, że zaklęcie tym razem okaże się rzucone odpowiednio i skuteczne.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 2
'k100' : 2
Drugie zaklęcie wciąż nie perfekcyjne przemknęło koło Francuza, nie czyniąc mu żadnej krzywdy. Parkinson zmarszczył gęste brwi, transmutacyjne inkantacje przychodziły mu zwykle z większą łatwością, lecz cóż... niezmiennie próbował dalej. Przynajmniej nie musiał umykać przed brutalnymi czarami, po jakie sięgnął Apollinaire, którego tylko wyglądał na niewiniątko.
-Diminuendo - wrzasnął Marce, uporczywie starając się prawidłowo rzucić to jedno zaklęcie.
-Diminuendo - wrzasnął Marce, uporczywie starając się prawidłowo rzucić to jedno zaklęcie.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 12
'k100' : 12
... z opłakanym skutkiem. Prawie parsknął śmiechem, ale opamiętał się - takie zachowanie nie przystawało na arenie. Mimo kolejnej porażki nie poddał się, raz jeszcze wymawiając inkantację, tym razem jednak obniżając próg trudności.
-Deserpes - wybrał, machając zaciekle różdżką i celując nią pod stopy mężczyzny.
-Deserpes - wybrał, machając zaciekle różdżką i celując nią pod stopy mężczyzny.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas