V - A.Sauveterre i M. Parkinson
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Apollinare Sauveterre vs. Marcel Parkinson 11.05.1956 r.
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
Wartość żywotności Marcela: 220
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-193 |
71-80% | brak | -10 | 152-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131-151 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-130 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 88-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Marcela: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 198-178 |
71-80% | brak | -10 | 177-156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 155-134 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 133-112 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-90 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 89-68 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 67-46 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 45-24 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 23-2 |
0 | Utrata przytomności |
- Apo w pomniejszeniu:
107żywotność zabronione kara wartość 81-90% brak -5 87-89 71-80% brak -10 76-86 61-70% zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz -15 65-75 51-60% silne ciosy w walce wręcz -20 55-64 41-50% blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak -30 44-54 31-40% metamorfomagia, animagia -40 33-43 21-30% uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 -50 22-32 11-20% teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz -60 12-21 1-10% Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). -70 1-11 0 Utrata przytomności
I show not your face but your heart's desire
Śmiech i rozpacz. W sensie śmiał się z pewnością każdy, kto podziwiał nasz pojedynek. W rozpacz wpadnę, jeśli moje zaklęcia nadal będą tak wyglądać. Na moje szczęście - choć marne to pocieszenie - mojemu przeciwnikowi wcale nie szło lepiej.
- Aeris! - zdecydowałem się na coś innego, postanawiając może że wiatr będzie będzie żywiołem stojącym po mojej stronie.
- Aeris! - zdecydowałem się na coś innego, postanawiając może że wiatr będzie będzie żywiołem stojącym po mojej stronie.
Just wait and see, what am I capable of
Apollinare Sauveterre
Zawód : artysta, krytyk, dyrektor Galerii Sztuki
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Apollinare Sauveterre' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 33
'k100' : 33
A jednak się przeliczyłem, jedno proste zaklęcie to widocznie za dużo jak na moje szczęście. Znów, nie zamierzałam się poddawać, dlatego musiałem czym prędzej odnaleźć jakąś możliwość, która pozwoliłaby mi w końcu na skutecznie wyprowadzenie ataku, bo inaczej byliśmy jedynie stojącymi na przeciw siebie pawianami machającymi różdżkami.
- Drętwota - wybrałem kolejne z zaklęć licząc na lepszy skutek, choć już w niego nie wierząc.
- Drętwota - wybrałem kolejne z zaklęć licząc na lepszy skutek, choć już w niego nie wierząc.
Apollinare Sauveterre
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
Nieaktywni
'k100' : 40
'k100' : 40
Marce ze zdegustowaniem spojrzał najpierw na swoją różdżkę, potem na Apollinaire'a, dostrzegając, że jego rywal ma podobne problemy, co on sam. Może nawet większe - Parkinson doskonale wiedział, że nie należy do najbystrzejszych ludzi, ani nawet do najzdolniejszych czarodziejów, ale okularnik wyglądał wynioślej od niego - a nie był nawet mu równy urodzeniem. Wzruszył ramionami, zadowolony przynajmniej, iż nie musi uchylać się na boki przed śmiercionośnymi zaklęciami.
-Diminuendo - powtórzy, już enty raz podczas tego pojedynku, bez przekonania dźgając różdżką powietrze.
-Diminuendo - powtórzy, już enty raz podczas tego pojedynku, bez przekonania dźgając różdżką powietrze.
Marcel Parkinson
Zawód : Doradca wizerunkowy "he he"
Czystość krwi : Szlachetna
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
The member 'Marcel Parkinson' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 45
'k100' : 45
Znowu bez najmniejszego efektu. Marce wypuścił powietrze z ust, coraz bardziej zniesmaczony zatrważającą niemocą. Wygładził zmarszczkę, która powstała na marynarce podczas gwałtownego ruchu ramieniem, po czym wycelował różdżką w swego przeciwnika, kolejny raz inkantując najpotężniejsze zaklęcie z całego znanego mu arsenału.
-Diminuendo - powtórzył, prawie krzycząc, zły, że wyjątkowo n i c mu się nie udaje.
-Diminuendo - powtórzył, prawie krzycząc, zły, że wyjątkowo n i c mu się nie udaje.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 31
'k100' : 31
Zaśmiałem się, spokojnie i szczerze z własnej ułomności, bowiem zaczęła mnie ona niezmiernie bawić. Przez głowę przemknęło pytanie. Co, jeśli będzie tak szło dalej i żaden nie rzuci poprawnego zaklęcia? Czy obwołają im remis, czy też wyrzucą z klubu, bowiem żadne z nas nie rzuciło jeszcze ani jednego poprawnego zaklęcia.
- Silencio - zdecydowałem dalej, na ślepo, nie zastanawiając się już nad tym, czy wyjdzie to nie. Postanowiłem działać z zasadą - jak wyjdzie tak będzie.
- Silencio - zdecydowałem dalej, na ślepo, nie zastanawiając się już nad tym, czy wyjdzie to nie. Postanowiłem działać z zasadą - jak wyjdzie tak będzie.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 76
'k100' : 76
Uniosłem zdziwiony brew, gdy zaklęcie pomknęło w kierunku przeciwnika, tak, teraz było zdecydowanie lepiej, możliwe, że i kolejne z zaklęć wyjdzie z prawdopodobnie dobrym efektem. Przez chwilę stałem zastanawiając się nad doborem kolejnych z zaklęć.
- Deserpes - wypowiedziałem więc, postanawiając spróbować swoim sił w transmutacji.
- Deserpes - wypowiedziałem więc, postanawiając spróbować swoim sił w transmutacji.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 28
'k100' : 28
Kolejna porażka nie załamałam Parkinsona, raczej zdenerwowanego tą farsą, ciągniętą już od jakiegoś czasu. Na Merlina, byli dorosłymi mężczyznami, a każde zaklęcie wychodzące z ich różdżek okazywało się spektakularną porażką. Marce pokręcił głową, zawzięty, by chociaż tym razem się spisać - zwłaszcza, że Apo przełamał złą passę i wypowiedział nielubianą przez niego uciszającą inkantację.
-Protego - zawołał z mocą Parkinson.
-Protego - zawołał z mocą Parkinson.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 53
'k100' : 53
Udało się - wytworzyła się przed nim świetlista tarcza, pochłaniająca urok Francuza i pozwalająca Marcelowi na przejęcie ofensywy. Raz jeszcze zamierzył się z różdżką na Apo, po raz kolejny wybierając pomniejszające zaklęcie.
-Diminuendo - wykrzyknął.
-Diminuendo - wykrzyknął.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny