V - A.Sauveterre i M. Parkinson
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Apollinare Sauveterre vs. Marcel Parkinson 11.05.1956 r.
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
Wartość żywotności Marcela: 220
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-193 |
71-80% | brak | -10 | 152-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131-151 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-130 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 88-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Marcela: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 198-178 |
71-80% | brak | -10 | 177-156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 155-134 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 133-112 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-90 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 89-68 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 67-46 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 45-24 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 23-2 |
0 | Utrata przytomności |
- Apo w pomniejszeniu:
107żywotność zabronione kara wartość 81-90% brak -5 87-89 71-80% brak -10 76-86 61-70% zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz -15 65-75 51-60% silne ciosy w walce wręcz -20 55-64 41-50% blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak -30 44-54 31-40% metamorfomagia, animagia -40 33-43 21-30% uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 -50 22-32 11-20% teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz -60 12-21 1-10% Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). -70 1-11 0 Utrata przytomności
I show not your face but your heart's desire
The member 'Marcel Parkinson' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 32
'k100' : 32
To było niedorzeczne, zdecydowanie nie tego spodziewałem się po pojedynkach, a jednak stałem tutaj, o połowę pomniejszony, atakowany przez jakąś wściekłą gęś, które teraz za cel wybrała sobie moją głowę.
- Protego! - zakrzyknąłem więc mając nadzieję, że tym razem gęś mnie nie dopadnie.
- Protego! - zakrzyknąłem więc mając nadzieję, że tym razem gęś mnie nie dopadnie.
Just wait and see, what am I capable of
Apollinare Sauveterre
Zawód : artysta, krytyk, dyrektor Galerii Sztuki
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Apollinare Sauveterre' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 89
'k100' : 89
67/107; -15
Udało się, chociaż tym razem nie miałem poczuć jak kąsa mnie te okrutne zwierze. Byłem pewien, że od teraz będę mieć do nich uraz. Ale to nadal nie był koniec pojedynku, musiałem szybko odnaleźć jakieś wyjście z sytuacji.
- Everte Stati. - wybrałem więc, mając nadzieję na powodzenie.
Udało się, chociaż tym razem nie miałem poczuć jak kąsa mnie te okrutne zwierze. Byłem pewien, że od teraz będę mieć do nich uraz. Ale to nadal nie był koniec pojedynku, musiałem szybko odnaleźć jakieś wyjście z sytuacji.
- Everte Stati. - wybrałem więc, mając nadzieję na powodzenie.
Apollinare Sauveterre
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
Nieaktywni
'k100' : 65
'k100' : 65
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania 2/3 tury bycia gęsią
Zaklęcie tarczy odrzuciło gęś-Marcela w tył, ale pomimo tego niepowodzenia, ptak się nie poddał, rad, że jemu przeciwnikowi atak się nie powiódł. Miał zatem niepowtarzalną szansę, by ponowić tortury dziobem - zanurkował, bezlitośnie mierząc dziobem w szyję Francuza.
Zaklęcie tarczy odrzuciło gęś-Marcela w tył, ale pomimo tego niepowodzenia, ptak się nie poddał, rad, że jemu przeciwnikowi atak się nie powiódł. Miał zatem niepowtarzalną szansę, by ponowić tortury dziobem - zanurkował, bezlitośnie mierząc dziobem w szyję Francuza.
Marcel Parkinson
Zawód : Doradca wizerunkowy "he he"
Czystość krwi : Szlachetna
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 82
'k100' : 82
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania 3/3 tury bycia gęsią
Spikował i spadł jak strzała, ale to nie kończyło natarcia, bowiem odleciał niemal natychmiast i wymierzył w zupełnie inną część ciała Apollianire'a: kusząco odsłoniętej klatki piersiowej i miękkiego brzucha. Wściekle trzepiąc skrzydłami i sycząc doleciał do rzeczonego miejsca, starając się ugodzić mężczyznę mocnym dziobem.
Spikował i spadł jak strzała, ale to nie kończyło natarcia, bowiem odleciał niemal natychmiast i wymierzył w zupełnie inną część ciała Apollianire'a: kusząco odsłoniętej klatki piersiowej i miękkiego brzucha. Wściekle trzepiąc skrzydłami i sycząc doleciał do rzeczonego miejsca, starając się ugodzić mężczyznę mocnym dziobem.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 36
'k100' : 36
67/107; -15
Niewiele brakowało, zaklęcie śmignęło koło ptaka, ale nie było celne. Miałem ochotę westchnąć, to nie był pojedynek czarodziejów, bowiem jeden z nich okazał się jakimś cyrkowcem. Nie było jednak czasu żeby wzdychać, musiałem ponownie bronić się przed szarżującą na mnie gęsią.
-Protego! - zakrzyknąłem więc kolejny raz, licząc, że teraz pójdzie lepiej.
Niewiele brakowało, zaklęcie śmignęło koło ptaka, ale nie było celne. Miałem ochotę westchnąć, to nie był pojedynek czarodziejów, bowiem jeden z nich okazał się jakimś cyrkowcem. Nie było jednak czasu żeby wzdychać, musiałem ponownie bronić się przed szarżującą na mnie gęsią.
-Protego! - zakrzyknąłem więc kolejny raz, licząc, że teraz pójdzie lepiej.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 51
'k100' : 51
27/107; -50
Nie było dobrze, choć ataki nie zdawały się mocne, to jednak wydawało się, że działają mocniej na moją pomniejszoną jednostkę. Czułem słabość ogarniającą moje ciało, ale nie chciałem się poddawać. Przecież nie mogłem przegrać z byle gęsią.
- Incendio. - wypowiedziałem więc.
Nie było dobrze, choć ataki nie zdawały się mocne, to jednak wydawało się, że działają mocniej na moją pomniejszoną jednostkę. Czułem słabość ogarniającą moje ciało, ale nie chciałem się poddawać. Przecież nie mogłem przegrać z byle gęsią.
- Incendio. - wypowiedziałem więc.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 52
'k100' : 52
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania
Udało mu się dwa razy dosięgnąć Francuza, zanim powrócił do swej ludzkiej postaci! Jednak bycie gęsią wcale nie nosiło znamion okropnej porażki, wręcz przeciwnie, można było to pysznie obrócić na swoją stronę. Skoro jednak ze strony pomniejszonego Apollinaire'a Marce nie dopatrywał się takiego zagrożenia, jak na początku, gdzie faktycznie drżał ze strachu, to mógł pofolgować i spróbować skosić punkty za styl walki.
-Incendio - zawołał entuzajstycznie, smagając różdżką powietrze i celując nią radośnie w nie do końca zadowolonego Sauveterre'a.
Udało mu się dwa razy dosięgnąć Francuza, zanim powrócił do swej ludzkiej postaci! Jednak bycie gęsią wcale nie nosiło znamion okropnej porażki, wręcz przeciwnie, można było to pysznie obrócić na swoją stronę. Skoro jednak ze strony pomniejszonego Apollinaire'a Marce nie dopatrywał się takiego zagrożenia, jak na początku, gdzie faktycznie drżał ze strachu, to mógł pofolgować i spróbować skosić punkty za styl walki.
-Incendio - zawołał entuzajstycznie, smagając różdżką powietrze i celując nią radośnie w nie do końca zadowolonego Sauveterre'a.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas